990 ADV το manual λεει 20 λίτρα ντεπόζιτο στην πραγματικότητα ειναι 19,5.
Κατανάλωση παίζει γύρω στα 170-200 και μετά γυρνάει ρεζέρβα που η KTM λέει για 30χιλ εγω την έχω πάει μέχρι 48 μεσα στην πόλη με χαλαρή οδήγηση 4500 - 5500 rpm με akrapovic.
Με μαμά εξατμίσεις ξέρω απο φίλο οτι παίζει γύρω στα 190 - 220 και μετά ρεζέρβα την έχει πάει και 70 χιλ αλλα σε ειδική περίπτωση που δεν είχε άλλη επιλογή.
Σε ταξίδι απο Μακρακώμη - Πειραιά έχω κάνει 280 χιλ χωρίς να γυρίσει ρεζέρβα με ταχύτητες όμως 120 - 130 χιλ.
Γενικά μια καλή κατανάλωση ειναι 180-190 χιλ και μετά γυρνάει ρεζέρβα.
Tip 1 : προσπαθήστε να μην αφήνετε να αδειάζει το ντεπόζιτο εντελώς και το γεμίζετε στα όρια, μόλις γυρνάει ρεζέρβα είναι καλό να βάζετε γιατί ζορίζεται η τρόμπα με την χαμηλά στάθμη.
Tip 2 : μη προσπαθέιτε να βγάλετε άκρη με την κατανάλωση ειδικά αυτή την εποχή. Οι βενζίνες είναι όλες ΧΑΛΙΑ !!!
Tip 3 : είναι 1000άρι δικύλινδρο Ready to Race που όταν του το ζητήσεις τα δίνει όλα. Είναι λογικό να καίει παραπάνω.
Από τα ανωτέρω καταλήγω, οτι η KTM δεν έχει καταλήξει ποιά είναι η χωρητικότητα των τεπόζιτων. Εμείς από ότι φαίνεται καταλήξαμε στα 19,5.
MultiS δεν νομίζω οτι οι βενζίνες είναι εποχιακό φρούτο... και φαίνεται παγκόσμιο φαινόμενο, οπότε με αυτό θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε.
Άντε πάμε γι άλλα.
ρε φιλε μου σορρυ κιολας....αλλα μας δουλευεις;;; που την ειδες την καταναλωση 5.08λιτ/100χμ σε injection του ΄07;;;κοροιδευομαστε;;;χαλασμενα μηχανακια εχουμε εμεις ή το μετράς με νεκρά σε κατηφόρα;;;
το 5λιτ/100χμ σημαινει οτι με ενα τεποζιτο 22 λιτρα που εχει το adventure (συμφωνα με το manual)....άααααααντε σου λεω εγω 20 λιτρα ρεζερβουαρ.....θα πρεπει να ειδες αυτονομια 400 χιλιομετρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!την στιγμη που εγω εχω το injection του ΄07 και το παω χαλαρα σε επαρχιακο για 80 χιλιομετρα και εθνικη γυρω στα 140/ωρα για 120 χμ αποσταση επι το πλειστον, με μερικα ανοιγματακια στα 180 για καμια 15αρια χιλιομετρα....και μου βγαζει το τεποζιτο 195χιλιομετρα!!!!!!!!
θα μας τρελανεις τελειως....μην λεμε οτι θελουμε....
παρακαλω εξηγησε μας πως εβγαλες την καταναλωση και αν εχεις βρει κανα τροπο να γλιτωσουμε και εμεις!
Άν διάβασες και την υπόλοιπη πρόταση, θα έβλεπες και κάτι να αναφέρω για ταχύτητες. Η κατανάλωση είναι υπολογισμένη, χιλιόμετρα και λίτρα για να γεμίσει. Με 180άρια σίγουρα δεν πάς και για τρελές οικονομίες. Όταν έκανα Θεσσαλονίκη Αθήνα με 140-170 παρατεταμένα, χρειαζόμουνα δύο φορές στάση για βενζίνα στο δρόμο (το δεύτερο φουλάρισμα δεν το κατανάλωνα όλο). Τώρα με προσεκτική οδήγηση, βγάζω τα 280 ώς τη Στυλίδα και μετά φουλάρω για Αθήνα. Μέγιστη 120 χωρίς ξερογκαζιές, χωρίς χάρτη Akrapovich, χωρίς αλλαγμένο γρανάζωμα, με εξατμίσεις Wings. Σε 950Adv καρμπυρατεράτο η καλύτερη κατανάλωση που έχω κάνει ήταν 330χλμ με εξατμίσεις Wings. Η ρεζέρβα δεν δούλευε και έμεινα από βενζίνα.
Δεν σε δουλεύω και δεν ξέρω αν έχεις χαλασμένο μηχανάκι, αλλά ίσως ρυθμισμένο για απόδοση και όχι για οικονομία;
Εσύ τί στήσιμο έχεις;
Οποιοι εχουν προβλημα υπερβολικης καταναλωσης να κανουν δυο πραγματα για αρχη.
1) Να βεβαιωθουν οτι το TPS ειναι ρυθμισμενο σωστα. Θα πρεπει να δειχνει 0.5 με 0.6 V με κλειστο γκαζι
2) Να βουλωσουν το SAS και να πανε σε ενα δυναμομετρο με φρενο να κανουν καυσαναλυση με 4η η 5η σε (α) σταθερο (<10%) και (β) σε σιγα ανοιγομενο γκαζι αρχιζοντας απο μικρα ανοιγματα <5%.
Σιγα ανοιγομενο γκαζι σημαινει να κανει 30 δευτερολεπτα απο 0 σε 100%.
Για να γινουν τα παραπανω σωστα θα πρεπει οπωσδηποτε το δυναμομετρο να εχει φρενο ωστε να φορτιζει τον τροχο σε σταθερες συνθηκες, παρομοιες με τις κανονικες συνθηκες στο δρομο.
Οι δυο πιο πιθανες αιτιες για μεγαλη καταναλωση ειναι (1) κακο αβανς και (2) κακος χαρτης καυσιμου (ενδεχομενως λογω δυσλειτουργικων λ).
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
διαβασα αυτα που ειπες....η καταναλωση μιας μηχανης στα 120χμ/ω σταθερα στην εθνικη που μεταφραζεται σε 6η με 3.5 χιλιαδες στροφες ανα λεπτο....ειναι παρομοια με το να πηγαινεις σε επαρχιακο δικτυο με 75χ/ω με 4η ταχυτητα (διοτι η 6η θα σκορτσαρει) και παλι με 3.5χιλιαδες στροφες ανα λεπτο.....ισως ο παραγοντας τριβης λογω αεροδυναμικης να ειναι μειον στην εθνικη με μεγαλυτερη ταχυτητα απο οτι στον επαρχιακο....αλλα μην ξεχναμε οτι και στον επαρχιακο ανεβοκατεβαζουμε ταχυτητες και φρεναρουμε/μαρσαρουμε το οποιο ειναι μειον σε σχεση με τη σταθερη πορεια μας στην εθνικη....οποτε αν οχι μια η αλλη,εστω οτι υπαρχει μια πολυ μικρη διαφορα στην καταναλωση ΥΠΕΡ ΜΑΣ οταν εισαι σε επαρχιακο δικτυο....
εδω δεν μιλαμε για μικρη διαφορα....μιλαμε για τρελη καταναλωση.....επαναλαμβανω οτι ειπες 5 λιτρα στα 100 χιλιομετρα!!!!
δηλαδη....
5 λιτρα βενζινης ------> 100 χιλιομετρα αποσταση======>οποτε,24 λιτρα τεποζιτο θα επρεπε να εχεις μια αυτονομια μεχρι να μεινεις 480 χιλιομετρα!!!!!!!!!!
ειπαμε να εχεις οικονομια με 75 χ/ω σε επαρχιακο σε σχεση με εθνικη οταν πας με 120 χ/ω...αλλα αυτο ειναι εξωφρενικο...δεν παιζει να βγαλεις 480 με καμια δυναμη,για κανενα λογο....
οποτε δεν παιζει αυτη η καταναλωση που λες...
τωρα στο παραδειγμα με την εθνικη ,εστω οτι 330 χιλιομετρα εκανες απο τερμα full μεχρι να μεινεις και απο ρεζερβα,και εστω οτι 24 λιτρα ειναι συνολο τεποζιτο και ρεζερβα....
τοτε εχουμε,
οπου ? ειναι η καταναλωση σε λιτρα ανα 100 χιλ....
24 χ 100 = ? χ 330 => ? = 2400/330 => ? = 7,27 λιτρα / 100 χιλιομετρα
τι να πω...ισως οι δικοι μου υπολογισμοι ειναι λαθος....
οπως και να χει επειδη με εβαλες σε σκεψεις,την μεγαλη πεμπτη θα ταξιδεψω στην εθνικη απο αθηνα προς λαρισα....οποτε θα κανω μετρησεις ακριβειας (λιτρα και χιλιομετρα) και θα ενημερωσω....
επισης το στησιμο στο δικο μου ειναι ....μαμα με τελικα ακραπες Hexagon χωρις προγραμμα και σιγαστηρες....
φιλικα
χρηστος
Τελευταία τροποποίηση από trelf; 04/04/2012 στις 19:51.
Εγω εχω 950SE. Τα ψεκαστα ομως εχουν μεγαλες αποκλισεις στην καταναλωση για τις οποιες το πιθανοτερο ειναι να ευθυνονται αυτα που ειπα παραπανω. Εχοντας διαβασει και το παραπανω ποστ σου στο οποιο λες οτι δεν εχει ταπες, αναφερω πως μπορει κι αυτο να εχει να κανει με την καταναλωση σου. Ασε που χανεις στα μεσαια και χαμηλα ροπη ξεταπωτος με τον στανταρντ χαρτη με αποτελεσμα να χρειαζεσαι να ανοιγεις το γκαζι παραπανω.
edit
Ξεχασα να πω οτι απο το χαρτη AFR που παιρνεις απο το δυναμομετρο σε αυτες τις συνθηκες καταλαβαινεις τι γινεται με το χαρτη σου. Για παραδειγμα σε σταθερη πορεια και 10% ανοιγμα θα πρεπει το AFR να ειναι σχετικα ψηλα, περιπου 14.7
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.