Καλησπέρα! Σήμερα είπα να τσεκάρω λίγο το φιλτράκι του αέρα ,μιας και δεν το είχα αλλάξει ποτέ και δεν ξέρω αν και στα σέρβις που του κανα έξω το άλλαζαν πραγματικά και επίσης είπα να καθαρίσω και το καρμπυρατέρ μιας και εξωτερικά ήταν μέσα στη λαδίλα! Ανοίγοντας το φιλτράκι είχε μια μλκιούλα σαν σίτα και ένα σφουγγαράκι σε άριστη κατάσταση και τα δύο! Τα έπλυνα και τα ξαναέβαλα. Στο κουτί μέσα είχα δύο ζουζούνια και ένα κομμάτι από κέλυφος καρυδιού Ο.ο Αφού έβγαλα και το καρμπυρατέρ το έλυσα και μέσα ήταν σαν καινούριο! Δεν το περίμενα μιας και δεν έχει ανοιχτεί ποτέ αυτό το πράμα ξανά! Λοιπόν η ερώτηση μου είναι αν στη ρύθμιση που του κανα είναι οκ ή αν το ρύθμισα λάθος.
Έκανα τα εξής:
1)Αρχικά έβαλα μπρος χωρίς να ξέρω σε ποιο σημείο ήταν οι βίδες.
2)Έσφιξα την βίδα του αέρα τέρμα και μου σβησε (από ότι διάβασα αυτό είναι καλό γιατί δεν παίρνει αέρα από κάπου το καρμπυρατέρ)
3)Ψιλοξέσφιξα την βίδα για να πάρει μπρος
4)Την ξεβίδωσα μέχρι τις μέγιστες στροφές
5)Την βίδωσα μισή στροφή.
6)Τέλος ρύθμισα και το ρελαντί με την άλλη βίδα.
Είμαι οκ ή έκανα καμιά μλκια; Γενικά το παπί φαίνεται να δουλεύει οκ. Όπως δούλευε βέβαια ,τα κουνήματα είναι all time classic!
Και μια ακόμα ερώτηση. Έχει μια ακόμα βίδα στην άλλη πλευρά από αυτήν που είναι οι δύο βίδες για αέρα και ρελαντί. Μοιάζει με αυτή του αέρα και γυρνάει μόνο μισή στροφή. Τι κάνει τούτη;
Check και μερικές φωτό.
Πανοραμική άποψη του μπιχλοκαρμπυρατερ μου ;ρ
Από μέσα όμως κύριος, φωτό πριν το καθάρισμα.
![]()