Παιδιά θέλω όλους να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για το χρόνο σας, τη διάθεσή σας και το χιούμορ σας. Οι ανταπόκρισή σας ήταν σωτήρια. Πραγματικά χαίρομαι που ήρθα σε μια τέτοια παρέα (έστω και με το πατίνι μου…)
Θα ρίξει ο Soihiro κεραυνό να με κάψει, που θα πώ κακιά κουβέντα για Χόνδα, αλλά:
ΠΟΛΛΑ CBF 250 (πιθανώς και όλα) παρουσιάζουν, από την αρχή σχεδόν, δύο λίγο εκνευριστικά προβλήματα:
1. Δεν βρίσκουν νεκρά εκτός και αν είσαι φακίρης... Όσο και αν ακούγεται έτσι, ΔΕΝ είναι τραγικό πρόβλημα. Μετά από λίγο καιρό το συνηθίζεις και... γίνεσαι φακίρης. Aλλά, όπως και να το κάνουμε, είναι λίγο εκνευριστικό.
2. Δεν κρατάνε ρελαντί αν ο κινητήρας δεν είναι ζεστός. Όπου "ζεστός" σημαίνει να έχει δουλέψει τουλάχιστον για κανά πεντάλεπτο--δεκάλεπτo. Ούτε με τσοκ τραβηγμένο, ούτε χωρίς. Αυτό είναι εξόχως εκνευριστικό.
Πέρα από αυτά, είναι μια χαρά μηχανάκι και δεν θα σου βγάλει άλλα θέματα, αλλά όπως και να έχει, είναι λίγο σπαστικά αυτά.
Για αυτόν τον λόγο, προτίμησε καλύτερα το YBR250 (αν μπορείς), το οποίο είναι ουσιαστικά αντιγραφή του CBF χωρίς αυτά τα εκνευριστικά προβληματάκια.
Τον συμπλέκτη και να τον αλλάξεις, μετά από μερικούς μήνες... πάλι τα ίδια. Στου ανηψιού μου, τουλάχιστον, αυτό κάνει.
Αυτό με το ρελαντί εμφανίζεται σιγά-σιγά. Στην αρχή σβήνει μονάχα χωρίς τσοκ, μετά σβήνει και με τσοκ και χωρίς τα πρώτα ένα - δύο λεπτά, και τελικά φτάνει να θέλει να είναι εντελώς ζεστό για να μην σβήσει. Απ' ότι έχω ακούσει, κάτι έχει να κάνει με τις βαλβίδες εξαγωγής---αλλά μπορεί να είναι και αρβύλα (η αιτία, γιατί το πρόβλημα στάνταρ υπάρχει). Κάποιοι το αντιμετωπίζουν ανεβάζοντας το ρελαντί στο Θεό.
Και τα δύο προβλήματα τα έχω ακούσει από πολλούς, οπότε δεν είναι συμπτωματικό. Δεν ξέρω βέβαια, αν μετά από κάποιο model-year τα έφτιαξαν. Αλλά δεν νομίζω (δεν έβγαινε και για τόσο πολλά χρόνια στην Ελλάδα).
Όπως έγραψα παραπάνω, και να αλλάξεις δίσκούς (ένα παπαράκι μέσα στη μηχανή έιναι αυτό, που δεν είναι ούτε πολύ ακριβό αλλά ούτε πολύ φθηνό) μετά από λίγο θα στο ξανακάνει. Οπότε αλλάζεις μια, αλλάζεις δυο, μετά βαριέσαι κάθε τρεις και λίγο να αλλάζεις δίσκους (λες και έχεις ΚΤΜ) και μαθαίνεις να βρίσκεις νεκρά όπως γουστάρει το μηχανάκι.
Οπως είπα και πάλι ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΙΑ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ. Μετά από λίγο το μαθαίνεις και δεν σε ενοχλεί.
Πιο σοβαρό είναι το θέμα με το ρελαντί όταν είναι κρύο. Δεν θα σε αφήσει ποτέ, αλλά σου σπάει τα νεύρα μονίμως, ειδικά το χειμώνα.