Αίσιο τέλος!!!
Εντελώς τυχαία η ΜΟΤΟΕ στην χειμερινή της συνέλευση, πριν λίγο καιρό, είχε θέμα την μεταβίβαση μηχανής και το ΚΤΕΟ. Επικοινώνησα και εγώ μαζί τους για να ενημερωθώ σχετικά με το θέμα.
Εν συντομία, είναι παράνομο να ζητάνε ΚΤΕΟ από τις μηχανές, γιατί δεν υπάρχει νόμος να το υποστηρίζει/κατοχυρώνει. Από την άλλη παίζουν μίζες και προμήθειες και τα μηχανολογικά λένε ότι θέλουν. Επίσης από την ΜΟΤΟΕ με ενημέρωσαν ότι αν ο υπάλληλος του μηχανολογικού μου ζητήσει ΚΤΕΟ και του πω ότι βάση του τάδε νόμου μπλα μπλα μπλα δεν χρειάζεται ΚΤΕΟ κτλ κτλ, και εκείνος επιμένει να ζητήσω τα στοιχεία του υπαλλήλου και να προβώ σε μήνυση. Τέσπα, δε μπορώ να μπω σε τέτοια διαδικασία οπότε μου είπαν να πάω στο ΚΤΕΟ Ηγουμενίτσας, εκεί θα μου κάνουν την μεταβίβαση χωρίς πολλά πολλά.
Εντελώς τυχαία ο petros128 προσφέρθηκε από μόνος του να με βοηθήσει και να κάνει αυτός την μεταβίβαση. Τυχαία λέω, γιατί πέρα απ το ότι είναι μέσα στη φύση της δουλειάς του οι μεταβιβάσεις, εδρεύει και στην Ηγουμενίτσα. Τα 1000 ευχαριστώ είναι λίγα φίλε Πέτρο! Δε ξέρω αν μπορέσω να στο ανταποδώσω. ΟΚ μπορεί κάποιος να πει, σιγά ρε φίλε μια μεταβίβαση είναι, αλλά από την στιγμή που το κυνηγάω 2 μήνες τώρα και δε μπορώ να βγάλω άκρη, δεν είναι απλά μια μεταβίβαση. Μόλις σταματήσαμε ένα δικαστικό αγώνα 2 χρονών με την μεταβίβαση αυτή!
Και φυσικά έρχεται το ακραίο να θολώσει περισσότερο την υπόθεση. Πριν 4 μέρες ακριβώς συζητούσα με έναν φίλο σχετικά με μια τράμπα μηχανής που έκανε. Είχε ένα enduro XT και το έδωσε για ένα Yamaha Fazer, και εκεί που κοιτούσα το μηχανάκι σκέφτηκα να ρωτήσω "μεταβίβαση πως έκανες?". Η απάντηση με άφησε Μ****Α.. (αν είχε και ποιο κεφαλαία εκείνα θα έβαζα...)
"Πολύ απλά", μου λέει, "έκανα μια εξουσιοδότηση εγώ προς την κοπέλα μου, το ίδιο και ο άλλος προς την κοπέλα μου και μαζί με τις δύο άδειες των μηχανών πήγε στο μηχανολογικό Σερρών και έκανε την μεταβίβαση σε 5 λεπτά μέσα." Και πάω εγώ ο έξυπνος να τον διορθώσω "εννοείς και μαζί με τα ΚΤΕΟ των μηχανών", και μου λέει "οχι, δεν δώσαμε ΚΤΕΟ και ούτε μας τα ζήτησαν."
Δε μπορώ να το σχολιάσω το ποιο πάνω, απλά δε μπορώ να το διανοηθώ, δε το χωράει ο νους μου, πως το λένε.
Όπως και να 'χει Πέτρο, και πάλι ευχαριστώ! Όπως επίσης και όλους όσους ασχολήθηκαν και πρότειναν λύσεις! Να είστε καλά παιδιά, επιτέλους να πάρουμε τα λεφτά να επισκευάσω την μηχανή!!![]()