Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 62

Θέμα: Πρόβλημα με μεταβίβαση τρακαρισμένης μηχανής!! SOS όποιος γνωρίζει!!!

Αίσιο τέλος!!!

Εντελώς τυχαία η ΜΟΤΟΕ στην χειμερινή της συνέλευση, πριν λίγο καιρό, είχε θέμα την μεταβίβαση μηχανής και το ΚΤΕΟ. Επικοινώνησα και εγώ μαζί τους για να ενημερωθώ σχετικά με το θέμα.

Εν συντομία, είναι παράνομο να ζητάνε ΚΤΕΟ από τις μηχανές, γιατί δεν υπάρχει νόμος να το υποστηρίζει/κατοχυρώνει. Από την άλλη παίζουν μίζες και προμήθειες και τα μηχανολογικά λένε ότι θέλουν. Επίσης από την ΜΟΤΟΕ με ενημέρωσαν ότι αν ο υπάλληλος του μηχανολογικού μου ζητήσει ΚΤΕΟ και του πω ότι βάση του τάδε νόμου μπλα μπλα μπλα δεν χρειάζεται ΚΤΕΟ κτλ κτλ, και εκείνος επιμένει να ζητήσω τα στοιχεία του υπαλλήλου και να προβώ σε μήνυση. Τέσπα, δε μπορώ να μπω σε τέτοια διαδικασία οπότε μου είπαν να πάω στο ΚΤΕΟ Ηγουμενίτσας, εκεί θα μου κάνουν την μεταβίβαση χωρίς πολλά πολλά.

Εντελώς τυχαία ο petros128 προσφέρθηκε από μόνος του να με βοηθήσει και να κάνει αυτός την μεταβίβαση. Τυχαία λέω, γιατί πέρα απ το ότι είναι μέσα στη φύση της δουλειάς του οι μεταβιβάσεις, εδρεύει και στην Ηγουμενίτσα. Τα 1000 ευχαριστώ είναι λίγα φίλε Πέτρο! Δε ξέρω αν μπορέσω να στο ανταποδώσω. ΟΚ μπορεί κάποιος να πει, σιγά ρε φίλε μια μεταβίβαση είναι, αλλά από την στιγμή που το κυνηγάω 2 μήνες τώρα και δε μπορώ να βγάλω άκρη, δεν είναι απλά μια μεταβίβαση. Μόλις σταματήσαμε ένα δικαστικό αγώνα 2 χρονών με την μεταβίβαση αυτή!

Και φυσικά έρχεται το ακραίο να θολώσει περισσότερο την υπόθεση. Πριν 4 μέρες ακριβώς συζητούσα με έναν φίλο σχετικά με μια τράμπα μηχανής που έκανε. Είχε ένα enduro XT και το έδωσε για ένα Yamaha Fazer, και εκεί που κοιτούσα το μηχανάκι σκέφτηκα να ρωτήσω "μεταβίβαση πως έκανες?". Η απάντηση με άφησε Μ****Α.. (αν είχε και ποιο κεφαλαία εκείνα θα έβαζα...)

"Πολύ απλά", μου λέει, "έκανα μια εξουσιοδότηση εγώ προς την κοπέλα μου, το ίδιο και ο άλλος προς την κοπέλα μου και μαζί με τις δύο άδειες των μηχανών πήγε στο μηχανολογικό Σερρών και έκανε την μεταβίβαση σε 5 λεπτά μέσα." Και πάω εγώ ο έξυπνος να τον διορθώσω "εννοείς και μαζί με τα ΚΤΕΟ των μηχανών", και μου λέει "οχι, δεν δώσαμε ΚΤΕΟ και ούτε μας τα ζήτησαν."

Δε μπορώ να το σχολιάσω το ποιο πάνω, απλά δε μπορώ να το διανοηθώ, δε το χωράει ο νους μου, πως το λένε.

Όπως και να 'χει Πέτρο, και πάλι ευχαριστώ! Όπως επίσης και όλους όσους ασχολήθηκαν και πρότειναν λύσεις! Να είστε καλά παιδιά, επιτέλους να πάρουμε τα λεφτά να επισκευάσω την μηχανή!!

ειπαμε..fournas Το avatar του/της fournas
    @petros128

@karhariasgr .. αφου βρηκες ακρη , μια χαρα .

Παλαιό μέλος Το avatar του/της petros128
    να εισαι καλα φιλε μου !!!!!
    Most sports require one ball, Motocross requires two

μονο μαγκες μην βγει βρομα και μαγκεψουν και αυτοι εδω !!! οποιος θελει κατι pm !!!!
    Most sports require one ball, Motocross requires two

θα σε χρειαστώ εγώ. μόλις πάρω την αποζημίωση να την ξαναφέρω στο όνομα μου

Νέο μέλος
    νομίζω δεν έπρεπε να μπεις στην διαδικασία της μεταβίβασης
    πολύ καλά το εξήγησε ο p_salepas στο ποστ #39 και turrican ποστ #27

μπορείς να αναφέρεις την ασφαλιστική εταιρεία που έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα?
    εφόσον η ασφαλιστική προτίθεται να σου δώσει 5.000 και το κόστος αποκατάστασης της ζημίας είναι 5.000 δεν καταλαβαίνω που είναι το θέμα.

η αρχή της Ασφάλισης είναι να μην βγεις κερδισμένος από την υπόθεση. εσύ τυπικά με 5.000 θα είσαι οκ μιας και το μηχανάκι θα το φέρεις στην πρότερη του κατάσταση (ας πούμε)
    ζήτησε γραπτώς( πάρε ένα τηλ στην ασφαλιστική εταιρεία που έχεις το θέμα και ρώτα ποιος διαχειρίζεται το φάκελο σου και ζήτα του το email του) να σου εξηγήσουν πως προκύπτει η αποζημίωση.

μπορείς να έχεις πέσει σε βλάκα πραγματογνώμονα, (αν και ψιλοσωστά το έκανε το θέμα γιατί πράγματι, τη στιγμή που έπαθε κάτι το μηχανάκι έπρεπε να δει πόσο κάνει ένα ίδιο -σε έτος, χλμ, κατάσταση κλπ- , εσύ άμα ήθελες να το πουλήσεις το ίδιο δεν θα έκανες...)
    στην ασφαλιστική δεν ασχολούνται, είναι η δική σου περιπτωση και άλλες 50, 100, 300 (ανάλογα την ασφαλιστική) , ότι τους έχει γράψει ο πραγματογνώμονας, αυτό θα κάνουν

φιλικά,
    Β

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dbasilis Προβολή μηνύματος
    μπορείς να αναφέρεις την ασφαλιστική εταιρεία που έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα?
    εφόσον η ασφαλιστική προτίθεται να σου δώσει 5.000 και το κόστος αποκατάστασης της ζημίας είναι 5.000 δεν καταλαβαίνω που είναι το θέμα.
    Ασφάλειες VICTORIA

Το θέμα ήταν ότι για να πάρω τα 5.000 ευρώ μου έδιναν έπρεπε να παραδώσω σε αυτούς την άδεια της μηχανής.

Πήγα στον δικηγόρο μου τώρα την καινούργια άδεια, η μηχανή δλδ είναι σε άλλο όνομα, και αφού φαίνεται ότι δε μου ανήκει θα αποζημιωθώ πάλι το ίδιο, χωρίς να πρέπει να παραδώσω την άδεια της και να χάσω την κυριότητα της μηχανής, κάτι το οποίο θα γινόταν πριν. Τώρα δε θα γίνει και μου μένει και η μηχανή σε μένα.

Χρεοκοπημενο μελος Το avatar του/της taskon
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karhariasgr Προβολή μηνύματος
    Ασφάλειες VICTORIA

Το θέμα ήταν ότι για να πάρω τα 5.000 ευρώ μου έδιναν έπρεπε να παραδώσω σε αυτούς την άδεια της μηχανής.

Πήγα στον δικηγόρο μου τώρα την καινούργια άδεια, η μηχανή δλδ είναι σε άλλο όνομα, και αφού φαίνεται ότι δε μου ανήκει θα αποζημιωθώ πάλι το ίδιο, χωρίς να πρέπει να παραδώσω την άδεια της και να χάσω την κυριότητα της μηχανής, κάτι το οποίο θα γινόταν πριν. Τώρα δε θα γίνει και μου μένει και η μηχανή σε μένα.

Εισαι σιγουρος οτι πάλι θα παρεις 5000 τωρα που δεν εχεις την μηχανη?

Δεν εχω καταλαβει ποια ειναι η αξια της μηχανης σου σαν μεταχειρισμενη 5000 η 6500. γιατι εσυ αναφερεις 5000 αλλα καπου γραφεις οτι ο δικηγορος σου λεει 6500.

5000 € η αντικειμενική της αξία ως μεταχειρισμένη εκείνη την δεδομένη στιγμή και συν 1500 € η αξία της τρακαρισμένης μηχανής μου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Ανάθεμά με κι αν έχω καταλάβει τίποτα...

Anyway, καλά ξεμπερδέματα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από McGyver Προβολή μηνύματος
    Ανάθεμά με κι αν έχω καταλάβει τίποτα...

Anyway, καλά ξεμπερδέματα.

me too

Τα 1500 ευρο είναι η υποληματικη αξία του αντικειμένου η το μεταβιβάσεις και περνεις την αποζημίωση η την κρατάς και στην αφερουν απο το σύνολο !οταν κάποιος πουλάει τραυκαρισμενη μηχανη μπορεί να ισχυρίστη οτι την έδωσε παρά πολυ χαμηλό πόσο πχ όπως 300 ευρο τότε απαλασετε απο την υποληματικη αξία και την πληρώνεται !

Καλησπέρα
    μέσω της ΜΟΤΕΟ, επίσημη ενημέρωση δλδ, μου ήρθε το παραπάνω χαρτί..

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	223756_10151115648137916_1769789794_n.jpg 
Προβολές:	211 
Μέγεθος:	58,9 KB 
ID:	272899

Για να μην υπάρχουν "μα" και "μου" από τον υπάλληλο του εκάστοτε Μηχανολογικού... Ελπίζω να βοηθήσει άλλους

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ
    από jimmy7 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 23/03/2013, 11:06
  2. Πρόβλημα με μεταβίβαση
    από apostolos72 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 01/01/2010, 16:23
  3. Sos ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ σε προβλημα με Τροχαια!
    από low__rider στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 68
    Τελευταίο μήνυμα: 13/09/2008, 13:37
  4. Sos!!!ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΡΕΛΑΝΤΙ
    από AUFGEBRACHT στο forum BMW
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2008, 18:34
  5. sos ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕ XT '02
    από madgordons στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 05/08/2007, 09:24

Κανόνες δημοσιεύσεων