"Growing old is inevitable. Growing up is optional"...
Καλό, αλλά σου έχω πιο στοχευμένο: http://www.youtube.com/watch?v=DpyY9_9y9Qw
Η ζωή του ΔΙΚΟΥ σου παιδιού αποκλείεται να απειληθεί από το αρχόγονο δάσος εκτός και αν το αμολύσεις κανά βράδυ μόνο του εκεί μέσα (που και πάλι μπορεί να την παλέψει). Περισσότερο πάντως θα φοβόμουν για τη ζωή του δικού μου παιδιού, αν καθημερινά εισέπνεε τίγκα δόσεις από καρκινογόνα και απίστευτα επιβλαβλη σωματίδα και έπινε νερό με εσάνς βαρέων μετάλλων.
Το ερώτημα ήταν αν μετράει πιο πολύ η ζωή ενός παιδιού περισσότερο από ένα δάσος. Δε διαφωνούμε κάπου (ως συνήθως).
Αν
1ον
Θεωρείς το παιδί σου κάτι "δικό σου" τότε το σκεπτικό σου χρειάζεται απντέιτ στον 21ο αιώνα
2ον
Αν το ερώτημα δε σου δημιουργεί σοβαρό δίλημα, τότε το σκεπτικό σου επίσης χρειάζεται απντέιτ.
3ον
Το μέλλον του ΔΙΚΟΥ μου παιδιού είναι αλληλένδετο με το μέλλον του δάσους.
Ένα αρχαίογνωμικό όμως λέει :live to fight another day.
Ιδου η απορία.
Είναι τουλάχιστον αστείο να μιλάμε για μιά τρύπα 700 μέτρων διαμέτρου και 200 μέτρων βάθους στην Ελλάδα.
Είμαστε Νο6 στον κόσμο σε λιγνίτες και σε πολύ καλές θέσεις σε βωξίτες και αρκετά άλλα ορυκτά που εξορύσσονται με την ίδια μέθοδο σε πραγματικά ΜΕΓΑΛΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ορυχεία με ίδιες και ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ επιπτώσεις, αλλά δεν ακούω τίποτα.
Ζεις στην επαρχία, άνεργος κα χωρίς προοπτικές, το παιδί σου κι η οικογένειά σου "πεινάει" κι έχεις το δίλλημα: δουλειά στο ορυχείο εκεί που είναι τώρα δάσος ή παραμονή στην
τωρινή κστάσταση... (Δεν είναι τυχαίο βέβαια που οι περισσότεροι αριστεροί θεωρητκοί του 19ου αιώνα ήταν αστοί)
hymador κάνε μου την χάρη και μην πεταχτείς για την επαρχία, η Κορινθία δεν ειναι επαρχία. Αν θες να σε πάω εγώ κάπου να καταλάβεις τι εστί επαρχία.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Ο λιγνίτης είναι ως επί το πλείστον επιφανειακός και εξορύσεται με αυτές τις τεράστιες γεωφαγάνες, ενώ δεν απαιτεί την ειδική επεξεργασία που απαιτεί ο χαλκός και ο χρυσός. Σαφώς και είναι και αυτός χάλια μαύρα κυριολεκτικά και μεταφορικά, αλλά τουλάχιστον πέραν της σκόνης κατά την εξόρυξη του και του CO2 κάτά την καύση του, δεν εναποθέτει άλλα στοιχεία, ενώ αμα τελειώσει το κοίτασμα, μετά από κάποιο διάστημα η περιοχή μπορεί σταδιακά να επανέλθει, αν και εφ όσων επαναποθέτουν τα αποδεσμευμένα από το λινήτη χώματα πίσω. Βέβαια δε νομίζω ότι οι κάτοικοι της Πτολεμαίδας, της Μεγαλόπολης και άλλων λιγνιτοπεριοχών είναι ευτυχισμένοι...
Για τον Βωξίτη, δες τι έχει γίνει και γίνεται στην Οίτη... μια από τα ίδια πάνω κάτω και εκεί φωνάζει ο κόσμος εδώ και χρόνια αλλά αν δεν ακούμε δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ατίδραση...
Αλλά υποθέτω εκεί δουλευουν κάτοικοι από την Άνδρο...
Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να μην καταστραφεί το φυσικό τοπίο σ' ενα κοίτασμα κι αυτό είναι το κοίτασμα να μας είναι άχρηστο. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκθέσεις ιδεών.
Nice to have που λένε και στο χωριό του Κάπτεν.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Ελα να το πεις στην Κοζανη αυτο για το ποσο μπορει να επανελθει η περιοχη και τα ρεστα....
Με 70% αυξηση στα κρουσματα καρκινου δε νομιζω να το ακουσουν και πολυ θετικα.....
Αλλα βεβαια τοσα χρονια μας βολευει που κανουμε τσακ το διακοπτη και αναβει το φωτακι.......
Δεν το λεω με την λογικη του να πεθανει η κατσικα του γειτονα χαλκιδικιωτη μια που πεθανε η δικια μου...... αλλα οταν τοσα χρονια κανουν/κανουμε μουγκα για ολα τα υπολοιπα ειναι τουλαχιστον γελοιο να θες να σε στηριξουν οι υπολοιποι....
Στην ουσια ή αντιδρας ολικα (δεχομενος τις επιπτωσεις φυσικα) ή κανεις αυτο που γινεται τωρα.... ο καθενας φωναζει για το σπιτι του λιγο αφου περασει η φωτια απο το σπιτι του γειτονα που εβλεπε και εκανε κο κο κο.....