Σελίδα 4 από 33 ΠρώτοΠρώτο 12345678914 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 482

Θέμα: Τζάκια : Σήμερα ντουμανιάσαμε στην αιθάλη στα ΒΠ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Λαός της υπερβολής και του "ότι νάναι" ως συνήθως...
    Είναι αδιανόητο που πολλές χιλιάδες συμπατριώτες μας - ειδικά στα αστικά κέντρα - πανικόβλητοι τρέχουν να αγοράσουν ξύλα για να κάψουν στο παραδοσιακό τζάκι για να ζεσταθούν προκειμένου να μην πληρώσουν το ακριβό πετρέλαιο...
    Είναι εντελώς γελοίο μιας και όσοι ασχολούνται με θέρμανση γνωρίζουν εδώ και χρόνια ότι πρόκειται για την λιγότερο αποδοτική, πανάκριβη, αντιοικολογική, και τελικά ψιλοάχρηστη μέθοδο θέρμανσης που απευθύνεται μόνο σε λεφτάδες κυρίως ως "διακοσμητική" και πάντως σίγουρα συμπληρωματική με άλλες υπάρχουσες...

Σωστή η διαπίστωση. Με έχει απασχολήσει πολύ το θέμα της θέρμανσης. Το τζάκι πράγματι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ζεστάνει το σπίτι, είναι όμως ρομαντικό/ατμοσφαιρικό, παρεήστικο και δίνει θαλπωρή. Ως προς την ζέστη όμως είναι ανεπαρκές και με ότι άλλο δοκίμασα δεν μπορεσα να υποκαταστήσω το καλοριφέρ. Εχω αρκετά τμ και τα 16 σώματα του καλοριφέρ φέρνουν το σπίτι σε 5-10 λεπτά στους 21 βαθμούς με ιδανική αίσθηση. Κάτι αντίστοιχο δεν μπόρεσα να πετύχω με το τζάκι, τις σόμπες, τα air conditions, τα αερόθερμα και τους θερμοπομπούς. Αυτό που κατέληξα να κάνω είναι πολύ καλή στεγανοποίηση ανοιγματων, επέκταση της ανεξάρτητης θέρμανσης από 2 σε 3 ζώνες και οικονομία κατανάλωσης σε ενεργειακή βάση. Επικουρικά χρησιμοποιώ μια kerosun Inverter και είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Ετσι το τζάκι μπήκε σε περιστασιακή και μόνο χρήση.

Παντως ρε μαγκες, χειμωνας ειναι. Και να εχει και λιγο κρυο δε χαθηκε ο κοσμος, μαθαμε να κυκλοφορουμε με το κοντομανικο στο σπιτι....

Που να ζουσατε και σε πραγματικα κρυα δλδ...
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Παντως ρε μαγκες, χειμωνας ειναι. Και να εχει και λιγο κρυο δε χαθηκε ο κοσμος, μαθαμε να κυκλοφορουμε με το κοντομανικο στο σπιτι....

Που να ζουσατε και σε πραγματικα κρυα δλδ...
    θελεις να μου πεις ποια χωρα ειχες στο μυαλο σου?

και επι τελους ρε μαγκες μη γενικευουμε τα παντα...+1000 στην τοποθετηση του ται.

εντιτ: και μην μπερδευετε την θερμοκρασια με την θερμικη ανεση.
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Ναι, άμα ήμουν μόνος μου ή και με την γυναίκα μου θα μπορούσε να βολευτούμε. Οταν έχεις όμως παιδιά, γονείς κλπ δεν μπορείς να αφήσεις το σπίτι κρύο..

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Μάλλον δεν έχετε ζήσει ποτέ σε σπίτι με ξυλόσομπα.. Να δείτε πόσο καλή δουλειά κάνει.. Τώρα όσον αφορά τα τζάκια & ιδιαίτερα σε σπίτια φραγκάτων... όλα για τη μούρη. Υπάρχει όμως και κόσμος που πραγματικά ζεσταίνεται μόνο με τζάκι. & επίσης ξεκολλήστε το μυαλό σας. Δεν υπάρχει μόνο η Αθήνα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TROOPER Προβολή μηνύματος
    θελεις να μου πεις ποια χωρα ειχες στο μυαλο σου?
    Δεν εχω καποια αλλη χωρα. Τη βόρεια η/και ορεινη Ελλαδα εννοούσα.
    Τελευταία τροποποίηση από Cpt. Haddock; 26/12/2012 στις 07:19.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    δυτικα προαστια και η καπνα των τζακιων ειναι πολυ αισθητη και εδω...
    μολις βγεις εξω μυριζεις μια αναμικτη μυρωδια απο ξυλο, πετρελαιο και κατι αλλο ασχημο (μου ειπαν οτι ειναι pellet)...

εγω φετος εκανα την εγκατασταση του καλοριφερ και δεν ελεγε να μην του βαλω πετρελαιο...786€ για 600 λιτρα που αναθεμα και αν μου φτασουν για ολο το χειμωνα για ενα σπιτι 66 τ.μ.
    ειναι υπερβολικα τα λεφτα αλλα δεν γινοταν διαφορετικα...
    και μην γελιεστε με το κρυο διοτι σε μονοκατοικιες (ειδικα αν δεν συνορευουν με αλλα σπιτια μεσοτοιχιες κλπ) εκει οπου "βαλεται" το σπιτι απο παντου απο τα καιρικα φαινομενα, ειναι τρις χειροτερα τα πραγματα απο το να μενεις σε μια πολυκατοικια και να εχεις μονωση το πανω και το κατω διαμερισμα και μονο μια πλευρα του σπιτιου εκτεθειμενη...μιλαω απο προσωπικη πειρα...

ειναι και η υγρασια η π0υτανα μεγαλη υποθεση...
    μπορει να εχει, ξερω εγω, 12 βαθμους και να το νοιωθεις σαν 5, λογω υγρασιας μεσα στο σπιτι...
    και να βγαινεις εξω και να αισθανεσαι οτι εχει πιο ζεστη απο μεσα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    ειναι και η υγρασια η π0υτανα μεγαλη υποθεση...
    μπορει να εχει, ξερω εγω, 12 βαθμους και να το νοιωθεις σαν 5, λογω υγρασιας μεσα στο σπιτι...
    και να βγαινεις εξω και να αισθανεσαι οτι εχει πιο ζεστη απο μεσα...
    +1000

Και η Αθήνα είναι πολύ κακή σε αυτό...
    Στην Ήπειρο η εμπειρία μου μου λέεει ότι κινείσαι και αισθάνεσαι άνετα με ένα φουτεράκι στους 10 βαθμούς. Ακόμα και στους -6 έως -2 που συνάντησα για κάοπιες ημέρες με λίγο χοντρό ντύσιμο το αντιμετώπιζες και δεν έιχες την αίσθηση του πόσου κρύου είχε...Κοίταγα το θερμόμετρο και δεν το πίστευα...
    Αντίθετα στην Αθήνα βγαίνεις έξω με 5-10 βαθμούς και την ακούς άσχημα... Μέσα δε στο σπίτι κάτω από τους 16-17 δεν παλεύεται εύκολα...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από THEOD Προβολή μηνύματος
    +1000

Και η Αθήνα είναι πολύ κακή σε αυτό...
    Στην Ήπειρο η εμπειρία μου μου λέεει ότι κινείσαι και αισθάνεσαι άνετα με ένα φουτεράκι στους 10 βαθμούς. Ακόμα και στους -6 έως -2 που συνάντησα για κάοπιες ημέρες με λίγο χοντρό ντύσιμο το αντιμετώπιζες και δεν έιχες την αίσθηση του πόσου κρύου είχε...Κοίταγα το θερμόμετρο και δεν το πίστευα...
    Αντίθετα στην Αθήνα βγαίνεις έξω με 5-10 βαθμούς και την ακούς άσχημα... Μέσα δε στο σπίτι κάτω από τους 16-17 δεν παλεύεται εύκολα...
    Ειδικα με την Ηπειρο ειναι ατυχες το παραδειγμα περι υγρασίας
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Ειδικα με την Ηπειρο ειναι ατυχες το παραδειγμα περι υγρασίας
    Συμφωνώ...

Η Αττική δεν έχει υγρασία... εχει σουπερ κλιμα.. δλδ ειχε. ... τωρα με τη τσιμεντοποιηση οχι και τοσο..

Somewhere in my soul
    there’s always Rock ‘n’ Roll.
    Yeahhh..

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από costas_versys Προβολή μηνύματος
    Σωστή η διαπίστωση. Με έχει απασχολήσει πολύ το θέμα της θέρμανσης. Το τζάκι πράγματι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ζεστάνει το σπίτι, είναι όμως ρομαντικό/ατμοσφαιρικό, παρεήστικο και δίνει θαλπωρή.
    Ξέχασες το σημαντικότερο...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	689_6a5fb785dbb8b60d5bd80c08e78809ff.jpg 
Προβολές:	289 
Μέγεθος:	32,1 KB 
ID:	277664

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    και μην γελιεστε με το κρυο διοτι σε μονοκατοικιες (ειδικα αν δεν συνορευουν με αλλα σπιτια μεσοτοιχιες κλπ) εκει οπου "βαλεται" το σπιτι απο παντου απο τα καιρικα φαινομενα, ειναι τρις χειροτερα τα πραγματα απο το να μενεις σε μια πολυκατοικια και να εχεις μονωση το πανω και το κατω διαμερισμα και μονο μια πλευρα του σπιτιου εκτεθειμενη...μιλαω απο προσωπικη πειρα...
    Και στις 2 περιπτωσεις που περιγράφεις, η μελετη εχει λάβει υποψη αν εχει διαμερισμα παν-κατ-αριστερα-δεξια ή αν 'βαλεται' στο αγιαζη ο τάδε τοιχος, και μπαίνουν τα αναλογα 'σωματα' για να κρατήσουν το χώρο με μεση επιθυμητη θερμοκρασια 22 βαθμούς κελσίου οταν η μέση ελάχιστη πχ για Αθήνα ειναι 0 βαθμοί.
    ΟΤΑΝ κάτι απο τα 2 αυτά αλλαξει τοτε βράστα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panoskl
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MikeG Προβολή μηνύματος
    & επίσης ξεκολλήστε το μυαλό σας. Δεν υπάρχει μόνο η Αθήνα.
    Η Αθήνα έχει χοντρό πρόβλημα νέφους αυτή τη στιγμή.
    I will take the mountains!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sapadak Προβολή μηνύματος
    Και στις 2 περιπτωσεις που περιγράφεις, η μελετη εχει λάβει υποψη αν εχει διαμερισμα παν-κατ-αριστερα-δεξια ή αν 'βαλεται' στο αγιαζη ο τάδε τοιχος, και μπαίνουν τα αναλογα 'σωματα' για να κρατήσουν το χώρο με μεση επιθυμητη θερμοκρασια 22 βαθμούς κελσίου οταν η μέση ελάχιστη πχ για Αθήνα ειναι 0 βαθμοί.
    ΟΤΑΝ κάτι απο τα 2 αυτά αλλαξει τοτε βράστα
    δεν ειπα οτι δεν μπορει να ζεσταθει το σπιτι...ή ενα τετοιο σπιτι τελοσπαντων...
    φυσικα και μπορει...απλα θελει πιο πολυ καυσιμη υλη...αρα περισσοτερα εξοδα...

δλδ ειναι αλλιως να μενεις Κηφισια σε μονοκατοικια 120 τ.μ. και αλλιως να μενεις σε ενα οροφοδιαμερισμα 120 τ.μ. 2ου οροφου στην Νεα Σμυρνη...
    εκτος απο το κρυο (που ειναι πιο πολυ στην Κηφισια) παιζει ρολο και το σπιτι χωροταξικα...
    πολυ περισσοτερη καυσιμη υλη, στην πρωτη περιπτωση, για να ερθει το σπιτι στην ιδανικη θερμοκρασια..

Σελίδα 4 από 33 ΠρώτοΠρώτο 12345678914 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Η πρωτη πιστα στην Κρητη στα Χανια!!!
    από DrIoannis στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 21/05/2006, 19:54
  2. Καφεδακι (με ολιγη βολτα), σημερα στις 6:00 στην καντινα
    από gcrook στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 02/01/2006, 16:42
  3. Σημερα τριτη καφες στα Λιμανακια στις 6+
    από gcrook στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 06/12/2005, 16:34
  4. Προσοχή στα όρια ταχύτητας στην Ιταλία