Σε συνέχεια του παραπάνω ποστ, βάζω και κάποιες φωτογραφίες για να δείτε και την πορεία της "αποψίλωσης".
Αρχίζουμε, λοιπόν, αφαιρώντας τα εμπρός φωτιστικά σώματα και τα περιμετρικά πλαστικά trims μαζί με τις βάσεις:
Συνημμένο 290657
Συνεχίσαμε, βγάζοντας το αριστέρο φτερό για να δούμε αν υπάρχουν σκουριές:
Συνημμένο 290658
Βγάζουμε μετώπηλ, προφυλακτήρες, τις βάσεις τους και ιδού:
Συνημμένο 290659
Μιχάλης από Ηράκλειο Κρήτης
Ευχαριστώ που λύνετε τις απορίες μου
σω ραιος ρε μουντζουρη,δωσε φωτο,μια χαρα το πας![]()
Ψάχνοντας και ρωτώντας και τεχνίτες του είδους, ο κάθε ένας έχει μια άλλη άποψη για το πώς θα συνεχίσω μετά το τρίψιμο του "καμένου" μετάλλου.
Ειδικότερα, άλλοι μου λένε ότι αφού το τρίψω με την συρματόφουρτσα, να καλύψω τον χώρο με ψυχρό γαλβάνι για να μην υπάρχουν οξειδώσεις.
Άλλοι μου λένε να ρίξω κατευθείαν αστάρι, άλλοι μου λένε να ρίξω πιστολόστοκο. Ουφ...
Επίσης, μπορεί κάποιος να μου πεί αν το υγρό μέταλλο είναι το ίδιο με τον σιδερόστοκο; Το ανέφερα σε κάποιους επαγγελματίες, κυρίως στα χρωματοπωλεία, και μου είπαν ότι είναι πάνω κάτω το ίδιο. ΑΝ υπάρχει κάποια διαφορά, σας παρακαλώ ενημερώστε εμάς τους αδαής!!
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!![]()
Φίλε μου συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου.Σέβομαι απόλυτα το γεγονός ότι το αυτοκίνητο είναι ανεκτίμητης συναισθηματικής αξίας αλλά παίζοντας κι εγώ με την σειρά μου τον δικηγόρο του διαβόλου θα ήθελα να σταθώ στο γεγονός της φωτιάς.Η φωτιά από μόνη της αλλά και ακόμα περισσότερο με την απότομη ψύξη των μετάλλων λόγω της κατάσβεσης είναι πολύ πιθανό να έχει κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά στην δομική ακεραιότητα του πλαισίου.Δεν σου μιλάω ούτε για κόστος ανακατασκευής,ούτε απαξιώνω την προσπάθειά σου την οποία "ζηλεύω" κιόλας.Στέκομαι καθαρά στο θέμα της ασφάλειας.Η αντοχή του πλαισίου έχει μελετηθεί από τον κατασκευαστή σε συγκεκριμένες συνθήκες και με βάση την στρέψη,την αντοχή σε εφελκυσμό καθώς και σε όλες τις δοκιμασίες αντοχής των υλικών.Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό για παράδειγμα είναι η διαδικασία της "βαφής" του μετάλλου που προέκυψε από την θέρμανση σε υψηλές θερμοκρασίες και κατόπιν την ψύξη κατά την κατάσβεση.Αυτή η διαδικασία έχει σκοπό να σκληρύνει τα μέταλλα αλλά να τα κάνει λιγότερο ανθεκτικά σε συνθήκες κρούσης και λιγότερο ελατά.Με λίγα λόγια ένα απότομο κοπάνημα σε μία μεγάλη λακούβα μπορεί ακόμα και να σου σπάσει το πλαίσιο σε κάποιο σημείο.Επειδή είσαι νέος άνθρωπος θα πρέπει ενδεχομένως να σκεφτείς ότι η ασφάλειά σου είναι πάνω από όλα και να φτιάξεις το αυτοκίνητο αλλά να μην το κυκλοφορείς.Αυτή είναι η γνώμη μου αλλά ό,τι και να αποφασίσεις καλό κουράγιο και μπράβο για την προσπάθειά σου
Fortis Fortuna Adiuvat
Κατ'αρχην να σε ευχαριστήσω μόνο και μόνο που μπήκες στον κόπο να μου διατυπώσεις την άποψη σου. Τις σκέψεις αυτές τις είχα κι εγώ. Αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Η ζημιά από την φωτιά φαίνεται επιφανειακή. Και αυτό μου δίνει δύναμη να συνεχίσω.
By the way, αυριο αρχίζω τρίψιμο!