Σελίδα 4 από 19 ΠρώτοΠρώτο 12345678914 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 273

Θέμα: BMW E30 - Αποκατάσταση μετά από πυρκαγιά

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από limas Προβολή μηνύματος
    Σάββατο χθές και πήγα με τον κολλητό μου να συνεχίσουμε ότι μας έχει απομείνειο από το ξήλωμα.

Πράγματι, αφαιρέθηκαν το σέβρο των φρένων, το καλοριφέρ από την καμπίνα, τα αφρολέξ του πατώματος, η μάσκα μπροστά, ο νικελ προφυλακτήρας, τα εμπρός φανάρια, η μετώπη, τα εμπρός φτερά, ο πίσω νίκελ προφυλατήρας, οι αεραγωγοί ψύξης εμπρός δισκόπλακων.

Εκτός από κάτι πολύ μικρά κομμάτια, π.χ. βίδες κ.α. όλο το αυτοκίνητο έχει ξηλωθεί για να είναι έτοιμος, για να υπάρχει χώρος να μπορέσει να δουλέψει ο "μάστορας" (εγώ!!).

Επόμενο βήμα, είναι να τριφτούν τα μέρη που είχε περάσει φλόγα από πάνω τους, τα φτιαχτούν τυχων σκουριές και γενικά να γίνει όλη η λαμαρινοδουλειά.

Εδώ μπορείτε να δείτε λεπτομέριες με νέες φωτογραφίες με τον κολλητό: http://s1083.photobucket.com/user/mi...?sort=3&page=1

Να σημειωθεί ότι τα λαϊκά άσματα που έπαιζε το τρανζιστοράκι από την λαϊκή, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και να μας συντροφέυουν. Αυτή τη συνήθεια την "έκλεψα" από τον Σπύρο, που παρουσιάστηκε παλαιότερα σε ένα οδηγό. Όπως επίσης, και ο καφές που τελικά δεν είπιαμε λόγω δουλειάς. Τελικά φύγαμε γύρω στις 20:50 επειδή δεν βλέπαμε!!
    Σε συνέχεια του παραπάνω πόστ, παραθέτω μερικές φωτογραφίες από την διαδικασία "αποψίλωσης":

Αφαιρέθηκαν, λοιπόν, τα φώτα πορείας, και όλα τα πλαστικά trims περιφερειακά:
    Μιχάλης από Ηράκλειο Κρήτης

Ευχαριστώ που λύνετε τις απορίες μου

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Σε συνέχεια του παραπάνω πόστ, παραθέτω μερικές φωτογραφίες από την διαδικασία "αποψίλωσης":

Αφαιρέθηκαν, λοιπόν, τα φώτα πορείας, και όλα τα πλαστικά trims περιφερειακά:
    Ή ξέχασες να παραθέσεις τις φωτό ή το παράκανες τόσο πολύ με την αποψίλωση που δεν έμεινε τίποτα...

Νέο μέλος
    Σάββατο χθές και πήγα με τον κολλητό μου να συνεχίσουμε ότι μας έχει απομείνειο από το ξήλωμα.

Πράγματι, αφαιρέθηκαν το σέβρο των φρένων, το καλοριφέρ από την καμπίνα, τα αφρολέξ του πατώματος, η μάσκα μπροστά, ο νικελ προφυλακτήρας, τα εμπρός φανάρια, η μετώπη, τα εμπρός φτερά, ο πίσω νίκελ προφυλατήρας, οι αεραγωγοί ψύξης εμπρός δισκόπλακων.

Εκτός από κάτι πολύ μικρά κομμάτια, π.χ. βίδες κ.α. όλο το αυτοκίνητο έχει ξηλωθεί για να είναι έτοιμος, για να υπάρχει χώρος να μπορέσει να δουλέψει ο "μάστορας" (εγώ!!).

Επόμενο βήμα, είναι να τριφτούν τα μέρη που είχε περάσει φλόγα από πάνω τους, τα φτιαχτούν τυχων σκουριές και γενικά να γίνει όλη η λαμαρινοδουλειά.

Εδώ μπορείτε να δείτε λεπτομέριες με νέες φωτογραφίες με τον κολλητό: http://s1083.photobucket.com/user/mi...?sort=3&page=1

Να σημειωθεί ότι τα λαϊκά άσματα που έπαιζε το τρανζιστοράκι από την λαϊκή, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και να μας συντροφέυουν. Αυτή τη συνήθεια την "έκλεψα" από τον Σπύρο, που παρουσιάστηκε παλαιότερα σε ένα οδηγό. Όπως επίσης, και ο καφές που τελικά δεν είπιαμε λόγω δουλειάς. Τελικά φύγαμε γύρω στις 20:50 επειδή δεν βλέπαμε!!
    Σε συνέχεια του παραπάνω ποστ, βάζω και κάποιες φωτογραφίες για να δείτε και την πορεία της "αποψίλωσης".

Αρχίζουμε, λοιπόν, αφαιρώντας τα εμπρός φωτιστικά σώματα και τα περιμετρικά πλαστικά trims μαζί με τις βάσεις:

Συνημμένο 290657

Συνεχίσαμε, βγάζοντας το αριστέρο φτερό για να δούμε αν υπάρχουν σκουριές:

Συνημμένο 290658

Βγάζουμε μετώπηλ, προφυλακτήρες, τις βάσεις τους και ιδού:

Συνημμένο 290659

Νέο μέλος
    Διάλειμμα τώρα και ώρα για να κάνουμε και καμιά "βλακειούλα". Σηκώνουμε, με τον κολλητό, "και καλά" το αυτοκίνητο!!

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	4.jpg 
Προβολές:	306 
Μέγεθος:	67,9 KB 
ID:	290660

Δοκιμάζοντας το σωληνάκι για τα πιτσιλιστήρια:

Όνομα:	5.jpg 
Προβολές:	304 
Μέγεθος:	81,3 KB 
ID:	290661

Και η αφεντιά μου μέσα στο μηχανοστάσιο και με λίγη μαυρίλα-φουμο από την κάπνα στο πρόσωπο:

Όνομα:	6.jpg 
Μέγεθος:	70,7 KB 
ID:	290662

Νέο μέλος
    Αφού έχουν αφαιρεθεί όλα από το μηχανοστάσιο έχουμε καταλήξει σε αυτό το σημείο:

Όνομα:	7.jpg 
Προβολές:	305 
Μέγεθος:	63,3 KB 
ID:	290664

Όνομα:	8.jpg 
Προβολές:	304 
Μέγεθος:	86,5 KB 
ID:	290665
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων 9.jpg‎  

Νέο μέλος
    Και το εσωτερικό στην καμπίνα:

Όνομα:	9.jpg 
Προβολές:	601 
Μέγεθος:	56,7 KB 
ID:	290666

Όνομα:	12.jpg 
Μέγεθος:	71,0 KB 
ID:	290668

Νέο μέλος
    Τέλος,

το δεξιό φτερό και μι άλλη άποψη του εμπρός μέρους:

Όνομα:	11.jpg 
Προβολές:	303 
Μέγεθος:	46,9 KB 
ID:	290670

Όνομα:	10.jpg 
Προβολές:	302 
Μέγεθος:	67,9 KB 
ID:	290669

Όνομα:	13.jpg 
Μέγεθος:	49,1 KB 
ID:	290671

Νέο μέλος
    "Η δουλειά κάνει τους άντρες", που λέει και το λαϊκό άσμα, αλλά και ο καφές, καφές:

Όνομα:	14.jpg 
Μέγεθος:	61,7 KB 
ID:	290672

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Ή ξέχασες να παραθέσεις τις φωτό ή το παράκανες τόσο πολύ με την αποψίλωση που δεν έμεινε τίποτα...
    Κάτι έγινε με τα συνημμένα! Για δες παρακάτω!

CUORE SPORIVO ALFISTI Το avatar του/της lspiros
    σω ραιος ρε μουντζουρη,δωσε φωτο,μια χαρα το πας

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lspiros Προβολή μηνύματος
    σω ραιος ρε μουντζουρη,δωσε φωτο,μια χαρα το πας
    Εκει παλευουμε Σπυρο. Χαρη σε οσα με συμβουλευετε, προχωραω με ορεξη!

Τωρα θα παρω σβουρακι με συρματοβουρτσα για να τριψω τα καμμενα. Ελπιζω να καθαρισει.

Θα ποσταρω φωτο μολις προχωρησω.

Νέο μέλος
    Ψάχνοντας και ρωτώντας και τεχνίτες του είδους, ο κάθε ένας έχει μια άλλη άποψη για το πώς θα συνεχίσω μετά το τρίψιμο του "καμένου" μετάλλου.
    Ειδικότερα, άλλοι μου λένε ότι αφού το τρίψω με την συρματόφουρτσα, να καλύψω τον χώρο με ψυχρό γαλβάνι για να μην υπάρχουν οξειδώσεις.

Άλλοι μου λένε να ρίξω κατευθείαν αστάρι, άλλοι μου λένε να ρίξω πιστολόστοκο. Ουφ...

Επίσης, μπορεί κάποιος να μου πεί αν το υγρό μέταλλο είναι το ίδιο με τον σιδερόστοκο; Το ανέφερα σε κάποιους επαγγελματίες, κυρίως στα χρωματοπωλεία, και μου είπαν ότι είναι πάνω κάτω το ίδιο. ΑΝ υπάρχει κάποια διαφορά, σας παρακαλώ ενημερώστε εμάς τους αδαής!!

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Νέο μέλος
    Μετά από αρκετό κόπο, έβγαλα τα φωτιστικά σώματα. Στη συνέχεια ξεβίδωσα το φανάρια από την βάση τους.
    Για πείτε καμιά ιδέα: πώς μπορώ να βγάλω τα κρύσταλλα από το υπόλοιπο σώμα;
    Είναι βιδωτά ή κολλητά;

Όνομα:	IMG_20130523_220455.jpg 
Προβολές:	226 
Μέγεθος:	74,3 KB 
ID:	291066

Όνομα:	IMG_20130523_220508.jpg 
Προβολές:	223 
Μέγεθος:	76,8 KB 
ID:	291067
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων IMG_20130523_220523.jpg‎  

Φίλε μου συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου.Σέβομαι απόλυτα το γεγονός ότι το αυτοκίνητο είναι ανεκτίμητης συναισθηματικής αξίας αλλά παίζοντας κι εγώ με την σειρά μου τον δικηγόρο του διαβόλου θα ήθελα να σταθώ στο γεγονός της φωτιάς.Η φωτιά από μόνη της αλλά και ακόμα περισσότερο με την απότομη ψύξη των μετάλλων λόγω της κατάσβεσης είναι πολύ πιθανό να έχει κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά στην δομική ακεραιότητα του πλαισίου.Δεν σου μιλάω ούτε για κόστος ανακατασκευής,ούτε απαξιώνω την προσπάθειά σου την οποία "ζηλεύω" κιόλας.Στέκομαι καθαρά στο θέμα της ασφάλειας.Η αντοχή του πλαισίου έχει μελετηθεί από τον κατασκευαστή σε συγκεκριμένες συνθήκες και με βάση την στρέψη,την αντοχή σε εφελκυσμό καθώς και σε όλες τις δοκιμασίες αντοχής των υλικών.Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό για παράδειγμα είναι η διαδικασία της "βαφής" του μετάλλου που προέκυψε από την θέρμανση σε υψηλές θερμοκρασίες και κατόπιν την ψύξη κατά την κατάσβεση.Αυτή η διαδικασία έχει σκοπό να σκληρύνει τα μέταλλα αλλά να τα κάνει λιγότερο ανθεκτικά σε συνθήκες κρούσης και λιγότερο ελατά.Με λίγα λόγια ένα απότομο κοπάνημα σε μία μεγάλη λακούβα μπορεί ακόμα και να σου σπάσει το πλαίσιο σε κάποιο σημείο.Επειδή είσαι νέος άνθρωπος θα πρέπει ενδεχομένως να σκεφτείς ότι η ασφάλειά σου είναι πάνω από όλα και να φτιάξεις το αυτοκίνητο αλλά να μην το κυκλοφορείς.Αυτή είναι η γνώμη μου αλλά ό,τι και να αποφασίσεις καλό κουράγιο και μπράβο για την προσπάθειά σου
    Fortis Fortuna Adiuvat

Νέο μέλος
    Κατ'αρχην να σε ευχαριστήσω μόνο και μόνο που μπήκες στον κόπο να μου διατυπώσεις την άποψη σου. Τις σκέψεις αυτές τις είχα κι εγώ. Αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Η ζημιά από την φωτιά φαίνεται επιφανειακή. Και αυτό μου δίνει δύναμη να συνεχίσω.

By the way, αυριο αρχίζω τρίψιμο!

Σελίδα 4 από 19 ΠρώτοΠρώτο 12345678914 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 30/03/2004, 12:04
  2. Απαντήσεις: 55
    Τελευταίο μήνυμα: 09/03/2004, 05:46
  3. Μια βολτα μετα απο καιρο πρεπει να ειναι καλη
    από hornet στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2003, 13:21
  4. Καλιμερα μετα απο πολυ καιρο!!!
    από ruyjin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2003, 12:55
  5. Έετσι θα ειμαστε μετα απο 50 χρονια!!!
    από dela στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 12/11/2003, 19:36

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF