Υπέροχη βόλτα κάνατε.
Zόρικη ,αλλά πανέμορφη διαδρομή ,& καλή παρέα.
Τι άλλο να ζητήσει κανεις...
Φοβερές φωτό.
Σ'ευχαριστούμε που μας πήγες κι εμάς εκει πάνω.![]()
Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
" the PouroDuro team "
Ειστε ωραιοι![]()
J.T.R
Ευγε ρε μαγκες!
![]()
Τρομερή βόλτα. Πολλά μπράβο, πραγματικά adventure καταστάσεις !!!![]()
there's no such thing as impossible
Φανταστική η εκδρομή σας παιδιά,χίλια μπράβο να περνάτε πάντα καλά!
Μετα την ολοκληρωση αυτης της διαδρμης η οποια τα ειχε ολα θα ηθελα να πω τις εντυπωσεις μου για τις μοτοσυκλετες απο την δικη μου πλευρα.
Ξεκινωντας απο την Θηβα με γεματα ρεζερβουαρ και αφου κινουμασταν με ταχυτητες 110-130 χλμ ασφαλτινης διαδρομης σταματησαμε στον Μπραλο για ανεφοδιασμο και εκει συγκρινα με την καταναλωση μεταξυ μας. Το κοντερ ειχε γραψει ως εκει 105 χλμ και ο ανεφοδιασμος ηταν ως εξης: Ktm 640-4.90lt Bmw f650-5,50lt Kle500-6,1lt Transalp600-9lt
Εκπληκτος με το ktm που ηταν πιο οικονομικο απο ολα στην εθνικη με αυτες τις ταχυτητες και επισης εκπληκτος με το transalp που ειχε ξεφυγει εντελως απο την καταναλωση ολων μας!
Γεμιζοντας ολοι εκει ξεκιναμε να μετραμε τωρα σε χωματινη διαδρομη με μεγαλες ανηφορες και κατηφορες στροφες και γενικα δυσκολες διαδρομες. Αφου ειχαμε διανυσει 100 χλμ μονο το transalp γυρισε ρεζερβα και τελικα εμεινε στα 160 χλμ καιγοντας 16 λιτρα συνολικα. Οι υπολοιποι ανεφοδιαστηκαμε στα 200χλμ και η καταναλωση ειχε ως εξης: Ktm 640-10,60lt Bmwf650-9,80lt Kle500-11,30lt. To Bmw τελικα εδειξε την διαφορα του ψεκασμου στα κατηφορικα κομματια που ο ψεκασμος υπερτερει πλεον.
Οσον αφορα την συμπεριφορα στο δρομο και στο χωμα και την αξιοπιστια.
Βmw f650 dakar: Πολυ ανετη σελα και που καλη σταση οδηγησης που δεν κουραζει καθολου ακομα και μετα απο αρκετες ωρες οδηγησης. Πολυ ελαστικος ο κινητηρας με αρκετη ροπη απο χαμηλα χωρις σκοτσαρισματα κτλ που σου δινει την δυνατοτητα να εχεις μια σχεση πανω στο κιβωτιο. Η μοτοσυκλετα ειναι αρκετα βαρια αλλα η τοποθετηση του ρεζερβουαρ στο κεντρο και χαμηλα της δινει πολυ ελαφρια αισθηση και ειναι αρκετα ευελικτη στο χωμα για το βαρος της. Επισης αρκετα καλο ειναι το υψος της απο το εδαφος και σε προδιαθετει για πιο εντουραδικες καταστασεις αφου δεν βρισκει ευκολα απο κατω.Οι αναρτησεις αρκετα καλες αλλα στις μεγαλες ταχυτητες και με το φορτιο τερματιζαν καποιες φορες δινοντας ασαφεια στο τιμονι. Στις παρατεταμενες ανηφορες με 1-2 σχεση και εξωτερικη θερμοκρασια 30 βαθμους εκανε υπερχυλιση απο το εφεδρικο παγουρακι του ψυγειου με αποτελεσμα μετα απο λιγο να αναβει η ενδειξη της θερμοκρασιας και να σταματαμε για να κρυωσει και να ριξουμε παλι νερο. Σε ενα σημειο της διαδρομης μια πετρα χτυπησε στον διακοπτη του πλαινου σταντ και τον εσπασε με αποτελεσμα να σβησει. Τον γεφυρωσαμε και συνεχισαμε..
Ktm 640 adventure: Oχι τοσο ανετη η σελα αφου μετα απο λιγες ωρες καθιστης οδηγησης αρχιζε το παραπονο.Ο κινητηρας εχει αφθονη ροπη και ειναι πολυ παιχνιδιαρικος στα κλειστα ανηφορικα και γενικα σε προδιαθετει να παιζεις συνεχεια αλλα ειναι κατα την γνωμη μου ενας κινητηρας που δεν του αρεσει το φορτιο στις χαμηλες στροφες αφου σκοτσαρει και θελει κατεβασμα. Οταν ομως τον κρατας εκει που του αρεσει ειναι εκπληκτικος και ετοιμος για την επομενη επιταχυνση.Οταν μπηκαμε στο χωμα καταλαβα την διαφορα που ειχε το κτμ σε αυτες τις συνθηκες! Ηταν πλεον στο στοιχειο του με τις αναρτησεις και το πλαισιο να δουλευουν τελεια και να μην τερματιζουν πουθενα και ας τις ειχα ρυθμισει το full μαλακο! Σε ολες τις δυσκολιες που βρηκαμε στην διαδρομη πετρινα περασματα,χωματινα εμποδια κτλ απλα σηκωνομουν ορθιος και η μοτοσυκλετα περναγε τα εμποδια σαν καθαροαιμο εντουρο! Ουτε λογος για να βρει απο κατω! Βεβαια λογο του υψους της σιγουρα θα δυσκολεψει πολλους κοντους αναβατες που δεν την φτανουν καλα. Οπου και αν πηγα οσο και αν ζοριστηκε η θερμοκρασια ηταν παντα στα κανονικα επιπεδα και το βεντιλατερ ανοιγε σπανια. Δεν χρειαστηκε συμπληρωμα σταγονας νερου η λαδιου και επαιρνε με την πρωτη μανιβελια ζεστη και κρυα. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος αφου δεν παρουσιασε το παραμικρο και δεν χρειαστηκε τιποτα! Η καταναλωση ηταν πολυ καλη και με 28λιτρα ρεζερβουαρ εχει αυτονομια πανω απο 500 χλμ σιγουρα.
Κle500, transalp 600:
Λιγες οι διαφορες μεταξυ τους και πολλες οι ομοιοτητες. Χαμηλα και τα δυο και αρκετα βαρια εκαναν την οδηγηση δυσκοη στο χωμα και ηθελε προσπαθεια και σεβασμο απο τους οδηγους για να ακολουθησουν γρηγορα χωρις εκδορες. Στα εντουροσημεια χρειαζονταν βοηθεια για να περασουν και οι αναρτησεις τερματιζαν ευκολα. Η καταναλωση του transalp κανει δυσκολη την κατασταση αφου σε τετοιου ειδους διαδρομες που δεν υπαρχει ανεφοδιασμος υπαρχει προβλημα. Παρολα αυτα απροβληματιστα και τα δυο εκτος του kle που μας εκανε υπερχειλιση στο φιλτρο αερα και χρειαστηκε να βγαλουμε τα καρμπυρατερ να τα καθαρισουμε αλλα ολα εγιναν λογω του οτι δεν υπηρχε καθολου φιλτρο βενζινης.
Παρολο που δεν χρειαστηκαν ειχα μαζι μου εναν ανορθωτη (που μπορουσε να τοποθετηθει και στις 4 μοτο) πολυμετρο,καλωδια, και εναν αισθητηρα στροφαλου (ματι) για lc4.
Τελευταία τροποποίηση από electronics; 10/05/2013 στις 14:01.
Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
" the PouroDuro team "
Διάολε! Ζήλεψα!
Πάντα τέτοια μάγκες!
![]()
![]()
![]()
Μπράβο παιδιά, πάντα τέτοια κάνατε ωραία βόλτα!! Όσο για το 640adv τι να πεί κανείς; ΦΟΒΕΡΟ !! (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου...)![]()
WHO RUNS THE SHOW
Eάν δεν πω ότι ζήλεψα θα πω ψέμματα, ενώ μου άρεσε στο τέλος και το μίνι συγκριτικό με τις παρατηρήσεις για την κάθε μοτοσυκλέτα ξεχωριστά (αν και πρέπει να ομολογήσω πως στο κομμάτι της κατανάλωσης κάτι δε μου κάθεται καλά...). Όπως και να έχει πάντως ήταν υπέροχη διαδρομή!!!
Ακριβώς, μα ακριβώς, τα ίδια θα έγραφα...
Για την κατανάλωση να πω ότι ίσως να μην είναι και πολύ ακριβείς οι μετρήσεις μιας και παίζουν μικροδιαφορές ακόμα και στο πόσο το γεμίζει ο καθένας, αν είναι στο διπλό σταντ και άλλες μικρολεπτομέριες...Για το 640 ως πρώην κάτοχος και μιας και έχω κάνει αρκετά από τα κομμάτια που περάσατε (ειδικά Άγραφα...) νομίζω ότι είσαι αρκετά αντικειμενικός...για κάποιον με "χέρια" το μηχανάκι είναι ταμάμ στο βουνό για εκδρομικό εντούρο...
υ.γ. Οι αναρτήσεις γιατί τέρμα μαλακές; για περισσότερη άνεση και αντοχή του οδηγού στην πολύωρη οδήγηση;
μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια