Σελίδα 4 από 12 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 179

Θέμα: Honda CBR1000RR 2005 HRC μετατροπή

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Toumpas Προβολή μηνύματος
    Το "περιμένω να ζεσταθεί" είναι μύθος. Τα λάδια δεν κυκλοφορούν σωστά, τα υγρά ψυγείου επίσης. Επίσης γερμένο το μηχανάκι όντας στο στάντ, το λάδι δεν βρίσκεται στην σωστή θέση. Και όλα αυτά μέχρι "να ζεσταθεί";

Ανάβεις μηχανή και οδηγάς ήπια μέχρι να ανεβάσεις θερμοκρασία λειτουργίας.

Επίσης όσο ανεβαίνουν τα άλογα και ειδικά εάν ανέβουν αρκετά, δηλαδή από 160 σε 180+ σίγουρα θα έχεις θέμα αξιοπιστίας. Μιλάμε για μπουστάρισμα μπουσταρισμένου μοτέρ. Αν και μαμά μοτέρ με εξάτμιση και φιλτρό είναι γύρω στα 150 αλόγατα και όχι 160.

Δεν κάνεις όμως τις αναβαθμίσεις με σκοπό την αξιοπιστία αλλά την απόδοση.

Επίσης μάλλον θα χρειαστείς άλλο ψυγείο / επιπροόσθετη μονάδα για να κρατάς την θερμοκρασία χαμηλά.
    Ποτε δεν ζεστανα το CBR ετσι...Παντα εβαζα μπροστα και ξεκινουσα ηρεμα μεχρι να ειναι σε σωστη θερμοκρασια λειτουργιας.Οχι μονο νερου..Ε ,ετσι θα γινεται και τωρα.

Επισης δεν περιμενω πανω απο 200 αλογα...Μην πω και πανω απο 190...Και χωρις εγκεφαλο φυσικα.(και βαλε και τις βενζινες που εχουμε εδω).Ειμαι στα 163 με ολοσωμη φιλτρα και commander με νεα χαρτογραφηση..Οποτε θεωρω αν γινουν οπως πρεπει τα 190+ ειναι εφικτα ξεκινωντας απο τα 160+ που ειμαι τωρα.Αν μονο με μια ολοσωμη+φιλτρα+pc3 μου εδωσε 16 αλογα (απο 147) ε τοτε θεωρω πως ειναι εφικτα τα 190+ με τετοια μετατροπη..Ισως και χωρις εγκεφαλο και χωρις να ανεβει το οριο περιστροφης στις 13.500 (απο 12.200)..

Θα στειλω mail αργοτερα στην ΑΡΕ να δω τι θα μου πουν και θα ποσταρω την απαντηση μετα εδω..
    Δημήτρης

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kostaspetrou
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από anco Προβολή μηνύματος
    Εχεις απαντηση με την καλητερη απαντηση στο θεμα ρεκτιφιε.

Εχω κανει ρεκτιφιε εκει και ειναι εργοστασιακο.

Οσο για το ροισμα που λεει ο φιλος, εδω δεν κανουν τιποτα.

KWS εκει κανουν ροισμα με CNC.

http://www.youtube.com/watch?v=cJhDRSzEKWs

και εδω http://www.fwdevelopments.com/index.cfm
    Το' κανες με το πρόγραμμα cylinder swap;Κόστος;
    Πόσα χιλιόμετρα έγραψε το μηχανάκι απροβλημάτιστα μετά το ρεκτιφιέ και τί χρήση του κάνεις;

Το ζόρικο σε τέτοια θέματα είναι ότι στην Ελλάδα,ακόμα και η μέτρηση κομβίων,κυλίνδρων και η επιλογή κουζινέτων είναι εργασίες που σχεδόν κανένας δε τις κάνει σωστά...

Banned Το avatar του/της anco
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostaspetrou Προβολή μηνύματος
    Το' κανες με το πρόγραμμα cylinder swap;Κόστος;
    Πόσα χιλιόμετρα έγραψε το μηχανάκι απροβλημάτιστα μετά το ρεκτιφιέ και τί χρήση του κάνεις;

Το ζόρικο σε τέτοια θέματα είναι ότι στην Ελλάδα,ακόμα και η μέτρηση κομβίων,κυλίνδρων και η επιλογή κουζινέτων είναι εργασίες που σχεδόν κανένας δε τις κάνει σωστά...
    Στο ZXR 400, με ρεκτιφιε + 0.5, οχι ανταλαγη γιατι δεν ασχολουνται καθολου με αυτα τα μικρα.

Το εκανε σφικτο μετα απο εντολη μου, για να φαντα#C3τεις τα πιστονια τα σπρωχναμε για να μπουν, στρωσιμο με τις συμβουλες του.

Κοστος τοτε το 2002 πρεπει να ηταν 250 ευρω?

Δεν εκαιγε λαδι, αλλα δεν το ξερω γιατι το ειχαμε track-bike και καθε 500-700 χλμ τα αλαζαμε μαζι με το φιλτρο.

Ειχε και αλλη βελτιωση, αλλα ποτε δεν εβγαλε προβλημα.

Τρεγμενα χλμ, πολυ αγρια δουλεμενα....

Η εταιρια εχει για πλ;!κα το nikasil επισμαλτωμα, το ρεκτιφιε τους ειναι απλα Νο1.

Δημητρη τα αλογα μετα απο ενα σημειο και μετα δεν ανεβαινουν ευκολα.

Οι κεφαλες βγαζουν αλογα μαζι με τους εγκεφαλους, να βαλεις εξατμιση δεν περνεις αλογα, απλα εκει ειναι απο το

εργοστασιο και λογο οτι ειναι φραμενο για ρυπους και θορυβο, απλα ελευθερονονται, δεν περνεις στο ξαναγραφω, τα ελευθερωνεις.

Κατι σαν το ZX6 του 2007-2008, στους Αμερικανους εχουν βαλβιδα στην εξατμιση που μετα τις 12.000 κοβει την ροη και την φραζει με αποτελεσμα

να ειχαν 97 τροχο, και με βραχυκηκλωμα σε 1 φυσα να πηγαινουν στα 104, η εβαζαν την ευρωπαικη ηλεκτρονικη κομπλε και ηταν ΟΚ.

Οσο για τα δυναμομετρα εδω Ελλαδα ολα ειναι.... για να παρεις τον κινητηρα στο χερι μαζι με αυτους που τα ρυθμιζου#BD.

Θα σου γραψω μια λιστα με τι θες για να πας εκει 200+

Εκ#BAεντροφορους

GAS FLOW κεφαλη, οχι γυαλισμα τους αυλους, αυτο #B5ιναι γελειο εδω που το λενε Gas-Flow, μιλαμε για Flowbench και δοκιμασμενες λυσεις

απο AMA SBK και BSB ΠΠ, τα SBK ειναι μυστικο τι κανουν.... + εδρες μαζι με τα retainers.

Αυξηση συμπιεσης, το 14 ειναι μονοδρομος +

Βαλβιδες αλλες, για τρελο στροφαρισμα, π.χ Dell West,%"0μονοκοματες και αλλα πολλα.

Πιστονια, oxi ΗRC, αλλα για πιστονια..... Οmega.

Μπιελες Carillo η Panlk

Ο στροφαλος να εχει black coating τουλαχιστον, με αλλα κουζινετα.

Σασμαν απο την Nova Racing για οικονομικη λυση, πολλα BSB φορανε.

Βολαν κιτ

Μotec ECU, π.χ 880 η την Μ170, τα Power commander ειναι για κινητα τηλεφωνα.

Eξατμιση για το κιτ, Οχι βαλαμε μια Akrapovic και παμε, αλλ�3B1 για custom εφαρμογες απο τα ΠΠ, που εχουν σε καθε λαιμο και ενα αισθητηρα λ

Για το φιλτροκουτι δεν θα βρεις και πολλα λογο SBK κανονισμων οτι δεν αλαζει, μονο velocity stacks και φιλτρο.

Με ολα αυτα + χαρτη για Sunoco βενζινα εισαι χαλαρα 200+ και αναλογο σερβις καθε 1500 χλμ.

Η κανεις το αλλο ψαχνεις να βρεις μοτερ απο καποιον που ετρεχε στο BSB που με κανα 5000 ευρω θα τα εχει ολα πανω και θα ειναι rebuilt.

Αλλα θα θες ECU.

Δες εδω http://www.youtube.com/watch?v=AC-4M7O0vQI

εκει αν προσεξεις ειναι στα 210+ και το ram air Κολητα με την μοτο, για �3BDα βλεπουν αληθινα τι κανει.

SMR Performance

http://www.youtube.com/watch?v=o5CrQ1RIhoA
    Τελευταία τροποποίηση από anco; 29/07/2013 στις 13:26.

Μέλος
    Δεν προκειται να αγορασω αλλα πραγματα περαν αυτων που εχω ηδη.Οποτε εχουμε και λεμε:Οτι φαινεται στην αρχικη μου φωτο θα μπει πανω.Δεν θα ανακατεψω hrc με aftermarket τριτων.θα ανεβει το κοστος ακομα περισσοτερο.
    Επισης δεν ενδιαφερομαι για ΤΟ απολυτο νουμερο...Τα δυναμομετρα εδω σου δειχνουν αυτο που θες.Μπορει να το παω και να μου βγαλει 250 αλογα.Και μετα θα τον αρχισω στις φαπες...

Συμπιεση θα ανεβει ετσι κι αλλιως εξαιτιας των πιστονιων..Παμε για 13.5:1 απο 11.9:1 με ιδια παχος φλαντζας.Στροφαρισμα λιγο ψηλοτερα ,στις 13.500 (οχι αναγκαστικα αν κρινουμε οτι και το υπαρχον οριο ειναι μια χαρα).

Με ενδιαφερουν κυριως τα υπολοιπα:Δηλαδη γυαλισματα, ζυγισματα,μεταλλα (στροφαλου μαλλον,δεν τα ξερω ακομα αυτα) και οτι χρειαζεται για να υπαρξει μια στοιχειωδη αξιοπιστια...Μην παρω τα πιστονια στο χερι στην 1η βολτα!

Μενει να μαθω τι πρεπει να γινει:Χρειαζεται οπωσδηποτε ζυγισμα ο στροφαλος;Και οσον αφορα τα γυαλισματα που λενε;Οι μισοι λενε οτι ειναι αχρειαστο το γυαλισμα,οι αλλοι μισοι απαραιτητο..Υπαρχει καποιος εδω που να το κανει;Η να τον στειλω Αμερικη (με το οποιο αγχος για τα πραγματα/τελωνεια κτλ κτλ) να ξεμπερδευω;
    Δημήτρης

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimtsag Προβολή μηνύματος
    Χρειαζεται οπωσδηποτε ζυγισμα ο στροφαλος;
    Ναι για να'χεις το κεφάλι σου ήσυχο.
    Και οσον αφορα τα γυαλισματα που λενε;
    Όχι,μη το κάνεις.

Πακέταρέ τα και στείλτα Αμερική για ζύγισμα-ρεκτιφιέ να τελειώνεις.
    Εννοείται αγοράσεις καινούριες μαμά μπιέλες.

Επίσης ή θ'άγοράσεις μικρόμετρο με ακρίβεια 1/1000 mm(δηλαδή μμ) ή-καλύτερα μιας και θα τα στείλεις Αμερική- να σου μετρήσει ένας καλός και τίμιος engine builder κομβία στροφάλου και διάμετρο ματιού μπιέλας και ν'αποφασίσει ποια κουζινέτα θα βάλεις.

Κάντο σωστά ή μη το προχωράς καθόλου.

Δεν προκειται να αγορασω αλλα πραγματα περαν αυτων που εχω ηδη.Οποτε εχουμε και λεμε:Οτι φαινεται στην αρχικη μου φωτο θα μπει πανω.Δεν θα ανακατεψω hrc με aftermarket τριτων.θα ανεβει το κοστος ακομα περισσοτερο.
    Επισης δεν ενδιαφερομαι για ΤΟ απολυτο νουμερο...Τα δυναμομετρα εδω σου δειχνουν αυτο που θες.Μπορει να το παω και να μου βγαλει 250 αλογα.Και μετα θα τον αρχισω στις φαπες...

Συμπιεση θα ανεβει ετσι κι αλλιως εξαιτιας των πιστονιων..Παμε για 13.5:1 απο 11.9:1 με ιδια παχος φλαντζας.Στροφαρισμα λιγο ψηλοτερα ,στις 13.500 (οχι αναγκαστικα αν κρινουμε οτι και το υπαρχον οριο ειναι μια χαρα).

Με ενδιαφερουν κυριως τα υπολοιπα:Δηλαδη γυαλισματα, ζυγισματα,μεταλλα (στροφαλου μαλλον,δεν τα ξερω ακομα αυτα) και οτι χρειαζεται για να υπαρξει μια στοιχειωδη αξιοπιστια...Μην παρω τα πιστονια στο χερι στην 1η βολτα!

Μενει να μαθω τι πρεπει να γινει:Χρειαζεται οπωσδηποτε ζυγισμα ο στροφαλος;Και οσον αφορα τα γυαλισματα που λενε;Οι μισοι λενε οτι ειναι αχρειαστο το γυαλισμα,οι αλλοι μισοι απαραιτητο..Υπαρχει καποιος εδω που να το κανει;Η να τον στειλω Αμερικη (με το οποιο αγχος για τα πραγματα/τελωνεια κτλ κτλ) να ξεμπερδευω;
    ΟΚ, μπορεις να κανεις στην KWS Motosport την κεφαλη ανταλαγη με μια δικια τους, τις εχουν στο ραφι οπως πας στο Super Market να παρεις γαλα.

Κοστος 1.010 euro + μεταφορικα μαζι με τα παραπανω και σωστο ρυθμισμα εισαι 170 αλογα, δεν ξερω τι λενε εδω τα δυναμομετρα, αλλα οι Αμερικανοι τα 600αρια

που παρακολουθω χρονια, κατι 116-119 αλογα απο το εργοστασιο ροδα, σε κανενα τεστ δεν τα δινουν ετσει ανετα.

Μπορεις να μην αλαξεις καθολου μεταλα στον στροφαλο αν δεν ειναι κουρασμενος, αν και καλο ειναι να ξερεις τι εχεις.

Παλι τον στελνεις America και στον στελνουν πισω ετοιμο, ακομα και με coating και nitriding.

Eχεις σασμαν τυπου κασετας, κοινως αγωνηστικο....βγαινει απο το πλαι και αλαζεις γραναζια αμεσα.

Στειλε ενα email Nova Racing gearbox αν θες να σου στειλουν καποιες λυσεις.

Για το πηγενε-ελα Αμερικη αν γραφει used motorcycle parts δεν εχεις τελωνειο, ειδικα αν το παραλαβεις με USPS, οχι UPS.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostaspetrou Προβολή μηνύματος
    Ναι για να'χεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Όχι,μη το κάνεις.

Πακέταρέ τα και στείλτα Αμερική για ζύγισμα-ρεκτιφιέ να τελειώνεις.
    Εννοείται αγοράσεις καινούριες μαμά μπιέλες.

Επίσης ή θ'άγοράσεις μικρόμετρο με ακρίβεια 1/1000 mm(δηλαδή μμ) ή-καλύτερα μιας και θα τα στείλεις Αμερική- να σου μετρήσει ένας καλός και τίμιος engine builder κομβία στροφάλου και διάμετρο ματιού μπιέλας και ν'αποφασίσει ποια κουζινέτα θα βάλεις.

Κάντο σωστά ή μη το προχωράς καθόλου.
    APE και εισαι ΟΚ.

Μέλος
    Θα τα στειλω στην ΑPE τελικα.Θα τους ρωτησω τι αλλο χρειαζονται να τα στειλω πακετο.Το θεμα ειναι πως θα ανεφερθω στο τι θελω να κανω!!(Τα αγγλικα μου δεν διεκδικουν βραβειο και ειναι ενα θεμα οι ορολογιες).

Ζητανε 225 δολαρια για ελαφρωμα και ζυγισμα στροφαλου.Τον οποιο (ετσι λενε στο site) τον δοκιμαζουν μετα στις 14.000 στροφες.

Ξερει κανεις τι ειναι το Magnaflux Crankshaft;
    Δημήτρης

To Magnaflux αν δεν κάνω λάθος είναι μέθοδος ελέγχου της επιφάνειας για ρωγμές κλπ.Χοντρικά,δημιουργείται ένα μαγνητικό πεδίο γύρω απο την επιφάνεια,αν υπάρχουν ρωγμές,θα φανούν ως "διαταραχή" στις μαγνητικές γραμμές.Σαν μέθοδο ελέγχου συγκολλήσεων το έχω διαβάσει,έχω και το άρθρο (του Πανεπιστημιου Κρήτης νομίζω) που το αναφέρει

Θα τα στειλω στην ΑPE τελικα.Θα τους ρωτησω τι αλλο χρειαζονται να τα στειλω πακετο.Το θεμα ειναι πως θα ανεφερθω στο τι θελω να κανω!!(Τα αγγλικα μου δεν διεκδικουν βραβειο και ειναι ενα θεμα οι ορολογιες).

Ζητανε 225 δολαρια για ελαφρωμα και ζυγισμα στροφαλου.Τον οποιο (ετσι λενε στο site) τον δοκιμαζουν μετα στις 14.000 στροφες.

Ξερει κανεις τι ειναι το Magnaflux Crankshaft;
    OXI ελάφρωμα(lightening),μόνο ζύγισμα(balancing).

Επίσης πες τους να μετρήσουν κομβίο στροφάλου(measure crankshaft pin with 1/1000mm micrometre accuracy),να μετρήσουν τη διάμετρο της μπιέλας(measure rod big end diametre) και να σου πούν ποια μαμά κουζινέτα(OEM bearings) πρέπει να χρησιμοποιήσεις.
    Εννοείται στείλτους εσύ το ΗRC service manual σε μορφή pdf ώστε να το συμβουλευτούν.
    Εννοείται επίσης θ'αλλάξεις τα κουζινέτα στροφάλου που βρίσκονται στις κάσες(κάρτερ) (crankshaft bearings).

Για το magnaflux απάντησε ο φίλος παραπάνω.

YΓ:πάρε ρε ένα proficiency!

Μέλος
    Πολυ φοβαμαι οτι ουτε το proff,procien,pro,,πφφφφφφφφφ !Proficiency αρκει..

Χαχαχαχα!!Ευχαριστω παντως για τις ορολογιες!Θα συνταξω (πω πω ο ατιμος τι πεταω παλι) ενα mail και μολις απαντησουν πακεταρω και στελνω!!
    Δημήτρης

Πολυ φοβαμαι οτι ουτε το proff,procien,pro,,πφφφφφφφφφ !Proficiency αρκει..

Χαχαχαχα!!Ευχαριστω παντως για τις ορολογιες!Θα συνταξω (πω πω ο ατιμος τι πεταω παλι) ενα mail και μολις απαντησουν πακεταρω και στελνω!!
    Βγαλε και φωτογραφιες πριν και μετα.

Welcome to my playground Το avatar του/της Toumpas
    Ποτε δεν ζεστανα το CBR ετσι...Παντα εβαζα μπροστα και ξεκινουσα ηρεμα μεχρι να ειναι σε σωστη θερμοκρασια λειτουργιας.Οχι μονο νερου..Ε ,ετσι θα γινεται και τωρα.

Επισης δεν περιμενω πανω απο 200 αλογα...Μην πω και πανω απο 190...Και χωρις εγκεφαλο φυσικα.(και βαλε και τις βενζινες που εχουμε εδω).Ειμαι στα 163 με ολοσωμη φιλτρα και commander με νεα χαρτογραφηση..Οποτε θεωρω αν γινουν οπως πρεπει τα 190+ ειναι εφικτα ξεκινωντας απο τα 160+ που ειμαι τωρα.Αν μονο με μια ολοσωμη+φιλτρα+pc3 μου εδωσε 16 αλογα (απο 147) ε τοτε θεωρω πως ειναι εφικτα τα 190+ με τετοια μετατροπη..Ισως και χωρις εγκεφαλο και χωρις να ανεβει το οριο περιστροφης στις 13.500 (απο 12.200)..

Θα στειλω mail αργοτερα στην ΑΡΕ να δω τι θα μου πουν και θα ποσταρω την απαντηση μετα εδω..
    δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση αλλά σε κινητήρες μαμίσιους της τάξης των 160 αλόγατων, οι παραπάνω βελτιώσεις αποφέρουν 10-12 άλογα στην καλύτερη (μετά από tuning). Από εκεί και πέρα δεν ξέρω πόσα θα πάρεις από το αγωνιστικό κίτ της Χόντα. Θα είναι αρκετά και παντού, και θα θέλει και μια καλή ρυθμίση (εφόσον όλα ταιριάξουν σωστά και δουλέψουν σωστά).

Είμαι σίγουρος πως εάν ρωτήσεις το αμερικάνικο 1000rr site, σίγουρα θα υπάρχουν αναβάτες/αγωνιζόμενη με την ανάλογη εμπειρία να σου πούν επιδόσεις αλλά και τι ακριβώς θα χρειαστείς.
    http://www.youtube.com/watch?v=GO0pxaHKjWU&feature=channel
    http://www.youtube.com/watch?v=iQ3JLDhsMaM&feature=digest

Μέλος
    Ειχα κανει ερωτηση στο 1000rr.net (υπαρχει και .com ,δεν ξερω αν εννοεις αυτο) αλλα η μονη απαντηση που πηρα ηταν κατι σαν επιφωνημα για το κοστος της μετατροπης.

Ξερουμε αν οι κυλινδροι του CBR εχουν επιστρωση nicasil;

Ιδου η τελευταια δυναμομετρηση:

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	20130730_180525.jpg 
Προβολές:	400 
Μέγεθος:	63,3 KB 
ID:	296552
    Τελευταία τροποποίηση από dimtsag; 30/07/2013 στις 17:10.
    Δημήτρης

Σελίδα 4 από 12 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Honda hornet 2005
    από foumo στο forum Honda CB series
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 04/11/2005, 13:59

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας