Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 100

Θέμα: Προβληματισμοί για 600άρι

Νέο μέλος
    Ευχαριστώ

Για σωματότυπο που ρώτησε πιο πριν ο stynikop είμαι ψιλομεγαλόσωμος, γύρω στο 1.90 και 85-90 κιλά.

Πιστεύω όπως λέει και ο pipe_smoker ότι οι δρόμοι που κυκλοφορώ καθημερινά (Κηφισός - Αττική οδός - Μαραθώνος) είναι όντως τέτοιοι που "σηκώνουν" μια μεσαίου κυβισμού μηχανή.

Γενικά δε με ενδιαφέρει η ύπαρξη μπαγκαζιέρας αφού δεν κουβαλάω ποτέ πολλά μαζί, πάντα είμαι με σακίδιο στην πλάτη με ό,τι ψιλοπράγματα χρειάζομαι. Ακόμα και τώρα δηλαδή, δεν έχω μπαγκαζιέρα.

Συγκαμένο μέλος Το avatar του/της Drake Ramore
    To bandit ειναι και τίμιο και καλό και εγώ θα σου έλεγα οτι για την απειρία σου ειναι και ιδανικό, αφου θέλεις να πας σε στρητ μηχανάκι. Βγάζει την δύναμη του γραμμικά χωρίς να τρομάζει τον αρχάριο. Για εμένα πας σε bandit ή σε CBF και αποκλειστικά με ABS.

Αν και δεν θεωρώ οτι ένα στρητ με 90-100 άλογα είναι η καλύτερη επιλογή για έναν νέουμπα.

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kosarmy Προβολή μηνύματος
    Φίλε Σπυράκο, το ότι θέλω να πάρω μηχανή είναι και γιατί θέλω και, παραδόξως για την εποχή που ζούμε τα οικονομικά μου είναι νορμάλ και έχω μαζέψει αυτό το ποσό μετά από οικονομίες 2 χρόνων και γιατί βαρέθηκα τη μιζέρια του σκούτερ που με κάνει να την αισθάνομαι κάθε μέρα στο δρόμο

Ο προβληματισμός είναι καθαρά σε τι είδος μηχανής πρέπει να κινηθώ, δεδομένου ότι είμαι κάποιας ηλικίας και εμπειρίας γενικά στην οδήγηση εκεί έξω, αλλά δεν ξέρω την τύφλα μου από μηχανές.
    Και φυσικά δεν είμαι σε θέση να διαχειριστώ 100 άλογα στον πίσω τροχό, γι αυτό και ξέρω ότι δεν πρόκειται να ανοίξω το γκάζι τέρμα σε μια τέτοια μηχανή για αρκετό καιρό!

Διάβασα παραπάνω ότι το bandit είναι "τίμιο" αλλά όχι "καλό". Αυτό για μένα σημαίνει 'καλύτερα απέφυγέ το αφού μπορείς'.

Το Triple (του έχω μια αδυναμία) παλεύεται για πρώτη επαφή ή στην πρώτη στροφή αν ανοίξω μισή μοίρα παραπάνω το γκάζι μπορεί να γυρίσει και να με φέρει τούμπα;

Το Hornet δεν είναι κακή περίπτωση όπως τα λέτε.

Για το Fazer διαβάζω ότι ανάμεσα σε 5 με 7000 στροφές είναι ψόφιο εντελώς. Δεδομένου ότι για αρχή αυτό θα είναι το μέγιστο όριο στροφών που υπολογίζω να ανεβαίνω, μήπως κάνει χειρότερα τα πράγματα το ότι δε τραβάει εκεί;

Το Honda CBF600 μου φαίνεται κι εμένα άσχημο..

Το να πάρω ένα παλιό μηχανάκι των 2000-2.500 ευρώ και να του ρίξω λεφτά σε σέρβις χωρίς να έχω καν αρκετές γνώσεις για το τι χρειάζεται μια τέτοια μηχανή στη συντήρησή της, δε μου ακούγεται καλή ιδέα. Θα προτιμούσα να πάρω κάτι που να είναι σε καλή κατάσταση εξ αρχής και να μη μπλέξω με μαστοριλίκια.
    Δε νομίζω ότι καμία από αυτές τις μηχανές που αναφέρθηκαν θα σε φέρει καπάκι με μισή μοίρα
    Καλό θα ήταν να πουν βέβαια και κάτοχοι πως κρίνουν τις αντιδράσεις των μηχανών τους, εγώ ότι είχα να πω για το δικό μου το είπα, αν θες εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε (όσο και μέχρι εκεί που μπορεί ο καθένας)

Υ.Γ. ξάδερφος του πιπάκια είσαι ;

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Μα την Παναγία την κουλοσαλιγκαροπροστάτιδα, τόχετε χάσει λίγο, εεε...???

Τι ιστορίες λετε στον άνθρωπο ότι το Fazer έχει μέτριο γκάζι και το Bross τίμιο γκάζι και το Z ιδανικό γκάζι και τα @@ μου έχουν ατροφία στις ψηλές..???

Μιλάμε για μετάβαση από σκούτερ σε 600αρι, οπότε ότι και να πάρει έχει ΠΟΛΥ και ΑΤΣΑΛΟ γκάζι...!!!
    (το αν κάποιο δεν σε φέρνει "σβούρα" στην στροφή αν φταρνιστείς μπορεί να είναι και κακός σύμβουλος για αργότερα..)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Το bandit είναι τίμιο. Το "όχι καλό" φαντάζομαι πάει στο ότι είναι βαρύ σαν μηχανάκι αλλά στη πραγματικότητα είναι πολύ φιλική μοτοσυκλέτα.

Την αξιοπιστία του την έχει εξάλλου αποδείξει.

Σχετικά με το bandit ισχύει το ότι "Παίρνεις πολύ περισσότερη μοτοσυκλέτα για τα λεφτά που δίνεις"

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Drake Ramore
    To bandit ειναι και τίμιο και καλό και εγώ θα σου έλεγα οτι για την απειρία σου ειναι και ιδανικό, αφου θέλεις να πας σε στρητ μηχανάκι. Βγάζει την δύναμη του γραμμικά χωρίς να τρομάζει τον αρχάριο. Για εμένα πας σε bandit ή σε CBF και αποκλειστικά με ABS.

Αν και δεν θεωρώ οτι ένα στρητ με 90-100 άλογα είναι η καλύτερη επιλογή για έναν νέουμπα.
    Μήπως τo έχεις οδηγήσει; Αν είναι γραμμικό και ομαλό γενικά στις συμπεριφορές του νομίζω θα είναι καλή επιλογή, μιας και για αρχή (και για κανένα χρόνο και βάλε) δεν είμαι σε θέση να κυνηγάω όρια.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    Όχι δεν το ξέρω το παιδί.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος

Τι ιστορίες λετε στον άνθρωπο ότι το Fazer έχει μέτριο γκάζι και το Bross τίμιο γκάζι και το Z ιδανικό γκάζι και τα @@ μου έχουν ατροφία στις ψηλές..???

Μιλάμε για μετάβαση από σκούτερ σε 600αρι, οπότε ότι και να πάρει έχει ΠΟΛΥ και ΑΤΣΑΛΟ γκάζι...!!!
    (το αν κάποιο δεν σε φέρνει "σβούρα" στην στροφή αν φταρνιστείς μπορεί να είναι και κακός σύμβουλος για αργότερα..)
    Τόσο ζόρικα είναι τα πράματα;!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ZauZ Προβολή μηνύματος
    Το bandit είναι τίμιο. Το "όχι καλό" φαντάζομαι πάει στο ότι είναι βαρύ σαν μηχανάκι αλλά στη πραγματικότητα είναι πολύ φιλική μοτοσυκλέτα.

Σχετικά με το bandit ισχύει το ότι "Παίρνεις πολύ περισσότερη μοτοσυκλέτα για τα λεφτά που δίνεις"
    To βάρος των 240 κιλών είναι διαχειρίσμο πιστεύεις για έναν αρχάριο;

Το σκουτεράκι μου να είναι το πολύ 130 κιλά και δεν μπορώ εύκολα να συγκρίνω τα μεγέθη.

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Μήπως τo έχεις οδηγήσει; Αν είναι γραμμικό και ομαλό γενικά στις συμπεριφορές του νομίζω θα είναι καλή επιλογή, μιας και για αρχή (και για κανένα χρόνο και βάλε) δεν είμαι σε θέση να κυνηγάω όρια.
    Όπως σου είπε και ο oldman, ενδεχομένως να μη βρεθείς και ποτέ να κυνηγάς όρια σε ένα 4κύλινδρο 600άρι...

Όχι δεν το ξέρω το παιδί.
    Εσωτερικό αστείο ήταν, προσπέρασέ το

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Παρε ενα τριπλ να το χαρεις απο την αρχη κ μεχρι να το μαθεις πολυ καλα...Αν εχεις μυαλο ολα τα καβαλας οπως προειπανε!!!
    Βεβαια κ το χορνετακι ειναι καλο...
    Ride(s) the wind of change...

Moderator
    Τόσο ζόρικα είναι τα πράματα;!
    Το αντίθετο...

Τα πράγματα είναι απλά αλλά γίνονται ζόρικα όταν προσπαθούν άλλοι να σου περάσουν (καλοπροαίρετα) εμπειρίες και γνώσεις που έχουν αποκτηθεί από τους ίδιους χωρίς εσύ (λόγω θέσης) να μπορείς να τις "φιλτράρεις" έστω στοιχειωδώς...

(το να σου πω π.χ. για τις διαφορές στην απόκριση του γκαζιού μεταξύ ενός ΚΤΜ250 2Τ του 2003 και ενός του 2004 έχει και βάση και σημασία αλλά εσύ μάλλον δεν θα καταλάβεις τίποτε - και πολύ δικαίως..)

Μήπως τo έχεις οδηγήσει;
    Δες εδώ τη δική μου εμπειρία : http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=132626

Στην ίδια ηλικία και με τις ίδιες αγωνίες ήμουν και εγώ.

Μερικούς μήνες μετά, θα ξανά αγόραζα το bandit νομίζω.

Το βάρος είναι πλήρως διαχειρίσιμο και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σε τρομάζει εάν είναι κάπου στο 1.80 με 75-80 κιλά τουλάχιστον.

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος

Να αγιάσει ο στόμας σου γέροντα!

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Να αγιάσει ο στόμας σου γέροντα!
    Να γλυτώσω κι από την κακοσμία, γμτ...

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    Πήγαμε στο ίδιο σχολείο ρε!
    Και μας μάθανε να γράφουμε κείμενα όμορφα ωραία, αναλυτικά, ευανάγνωστα χωρισμένα σε παραγράφους θεματικώς, και με διπλό διάστοιχο άμα λάχει.
    Πρόβλημα?

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ZauZ Προβολή μηνύματος

Συγκαμένο μέλος Το avatar του/της Drake Ramore
    Το έχω οδηγήσει ναι. Μια χαρα γραμμικό είναι. Όλα όσα αναφέρθηκαn να τα έχω οδηγήσει. Μάλιστα το fazer το είχα για 4 χρόνια περίπου. Τελικά όμως ισχύει περισσότερο αυτό που έγραψε ο oldman παραπάνω. Άντε και να σου πούμε εμείς τις διαφορές μεταξύ των μοντέλων που βάζεις, εσύ δεν θα μπορέσεις να τις αξιολογήσεις. Οι περισσότεροι έχουμε εμπειρία πολλών χρόνων και πολλών διαφορετικών μοτοσυκλετών και τις διαφορές που σου λέμε μεταξύ των μοτοσυκλετών που έβαλες, δεν θα τις καταλάβεις. Οτι και να οδηγήσεις απο τα παραπάνω θα σου φανεί πύραυλος, ακόμη και το ασθενικό CBF. Με τα χρόνια θα αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι ποιο στρίβει πιο γρήγορα, ποιο ροπιάζει πιο νωρίς, ποιο είναι πιο άνετο στα ταξίδια.

Και μια που το έγραψα παραπάνω, ας το ξαναγράψω. Ενα τετρακύλινδρο στρητ στα 600 κυβικά με 100 άλογα είναι "πολύ" για κάποιον άπειρο.
    Στην θέση σου θα πήγαινα καρφί για καινούριο μηχανάκι από αυτά που έβγαλε η honda με τον 500αρη κινητήρα. Είναι φιλικά στον αρχάριο, έχουν αρκετό και αξιοποιήσιμο γκάζι, είναι σχολεία για να μάθεις να οδηγάς κι έχουν πολύ χαμηλή κατανάλωση. Εναλλακτικά σε κάποιο versys ή transalp700. Άσε τα 100 άλογα για αργότερα.

Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. για το 600αρι
    από dimitris22 στο forum Yamaha Fazer
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 04/05/2010, 10:01
  2. Σκέψεις - Προβληματισμοί για αγορά μοτέρ
    από motaba στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 18/12/2009, 16:15
  3. Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 19/09/2007, 11:23
  4. ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΔΙΑ....
    από HELLSPIRIT στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 22/12/2005, 23:14
  5. Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 12/04/2005, 14:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ