όταν θα κάνεις με το καλό παιδί-α , θα αισθανθείς άμεσα , έκτος από την πολύ μεγάλη χαρά ,και μια τεράστια ευθηνή.
Αυτό θα έχει σαν συνέπεια να προσπαθήσεις να «κόψεις» πράγματα που εγκυμονούν κινδύνους για εσένα ή τα παιδιά σου.
Μια λογική αντίδραση είναι να ξεκαβαλησης την μηχανή.
Άλλοι το κάνουν εύκολα. Άλλοι όμως μπορεί να πέσουν σε κατάθλιψη γιατί η μηχανή ήταν πάντα συνυφασμένη με την ζωή τους…
Αν είσαι στην πρώτη κατηγορία ,ΟΚ.
Αν είσαι στην δεύτερη , περισσότερο κακά θα κάνεις σε εσένα και στην οικογένεια σου αν παρατήσεις την μηχανή παρά καλό.
Όσο για τους λόγους που περιγραφείς
«Ο πρώτος είναι για να μη με δούνε να καβαλάω»
Εδώ νομίζω ότι πρεπει να γίνει ακριβώς το αντίθετο.
Αν τα παιδιά σου δουν (που θα δουν) κάποιον να καβαλάει , αυτός θα πρέπει να είναι πρώτα ο πατέρας τους , αρκεί φυσικά να είναι σωστός και να συνειδητοποιήσουν απ μικρά ότι μηχανη=κρανος=εξοπλισμος=σεβασμος (όπως ο μπαμπάς).
«δεύτερος και σημαντικότερος για να μη μπω στον πειρασμό να τα ανεβάσω πάνω εστω και για 50 μέτρα»
Φυσικά τρομάζει η σκέψη ότι θα έχεις το παιδί σου συναναβατη.
Όμως , από την μέρα που θα γίνεις γονιός θα τρομάζεις συχνά…
Όταν θα πηγαίνει τάπα με το ποδήλατο , όταν θα σκαρφαλώνει στον βράχο για βουτιά , όταν θα κάνει βουτιά από τον βράχο, όταν θα παίζει μπάλα ξυπόλητος , όταν θα παίζουν φανταστικούς «πολέμους» με άλλα πιτσιρίκια κ.λπ. κ.λ.π.
Δεν μπορεις να φανταστείς πόσα επικίνδυνα πράγματα θα κάνει ένα παιδι…
Θα πρέπει εσυ σαν γονιός να βάλεις την λογική και να βρεις τα όρια μεταξύ ασφάλειας και παιδικών βιωμάτων … και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο…
Όλα τα παραπάνω είναι δικες μου σκέψεις σαν γονιού ενός 9χρονου και , φυσικά , δεν είναι «συνταγή» ούτε και «σωστα» για όλους…
![]()
Ρε συμφωνω με τα χίλια και έχω τσακωθεί με άπειρους βλάκες με μωρά πάνω σε μηχανάκια (μέχρι βρέφος πάνω στο τεπόζιτο έχω δει) αλλά επειδή καμια φορά ο διάολος έχει πολλά ποδάρια (πχ. άργησε για το σχολέιο,κατεβα μια γρήγορα στο κέντρο να πάρεις εκείνο,το άλλο) ποτε δεν ξέρεις.Γι'αυτο θα τα δώσω να έχω το κεφάλακι μου ήσυχο.
Φέρτε μου χιλιόμετρα....
Τα σκούτερ και τα παπια δεν ειναι μηχανές και δεν είναι τρου αντβεντσουρ Taisteal™
Δεν ξέρω αν μπορώ να στο εξηγήσω σωστά …
για παράδειγμα αν η μηχανή δεν είναι για σένα ένα ακόμη μεταφορικό μέσο που , απλώς, σε πάει γρήγορα από το σημείο Α στο Β
αλλα
είναι κάτι που υπήρχε και σε συντρόφευε πάντα στις «φωτογραφίες των αναμνήσεων» σου , είναι κάτι που ακόμη και η μικρότερη απόσταση πάνω της σε κάνει να αισθάνεσαι ελεύθερος , είναι κάτι που ότι βλέπεις οδηγώντας την φαντάζει πιο όμορφο…
Τότε είναι πολύ δύσκολο να την αποχωριστείς ...
κάποιος είχε γράψει ότι η μηχανή μετάφερει την ψυχή σου και όχι μόνο το σώμα σου…
κάπως έτσι…
![]()
Οκ αυτο το έχουμε.Αυτο που ήθελα να εξηγήσεις είναι αυτο "περισσότερο κακά θα κάνεις σε εσένα και στην οικογένεια σου αν παρατήσεις την μηχανή παρά καλό."
Φέρτε μου χιλιόμετρα....
Τα σκούτερ και τα παπια δεν ειναι μηχανές και δεν είναι τρου αντβεντσουρ Taisteal™
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
κάπως έτσι είναι...
εγώ ας πούμε, την κράτησα και απλά αραίωσα τα διαστήματα που βγαίνω την βόλτα μου να πάρω τον αέρα μου..... γιατί πίστεψέ με, χρειάζεται.... απλά χρειάζεται και να έχεις το μυαλό στο κεφάλι σου
επιπλέον να σου πω το εξής....
ακόμα και όταν η μικρή ήταν ντιπ για ντιπ μωρό, όποτε έμπαινε στο αμάξι, της έλεγα "η μελίνα θα βάλει την ζώνη της και ο μπαμπάς το ίδιο...."
σήμερα, με το που κάθομαι στο αμάξι, την ρωτάω "τι θα βάλει ο μπαμπάς?", "ζώνη, και η μελίνα εχει ζώνη" μου απαντάει....
καθε πρωι που φεύγω για δουλειά, με βλέπει από το μπαλκόνι να φεύγω με την μηχανή.... τσουκου τσούκου, χθες μου είπε "ο μπαμπάς στην μηχανή βάζει κράνος μπουφάν και γάντια"....
αυτό που θέλω να σου πω είναι οτι με μικρά "χαζά" πραγματάκια μπορείς να κάνεις το παιδί από απίστευτα μικρή ηλικία να συνειδητοποιησει πολλά πράγματα.... είναι προτιμότερο, θαρρώ, από το να του τα αποκρύψεις....
Τελευταία τροποποίηση από spyrakos35; 31/07/2013 στις 10:50.
Τα τελευταία ποστ του ggs νομίζω ότι τα λένε όλα.
Το ιδιο ειχα κανει εγω.Εξαφανισα τα παντα οταν γεννηθηκε ο γιος μου.Λιγα χρονια μετα πηρα ενα jog.Βλεποντας οτι δεν του κανει εντυπωση σιγα σιγα ανεβαινα στα κυβικα.Σημερα ειναι 22 ,του αρεσει ποτε ποτε να ανεβαινει στη μηχανη για καμμια βολτα ,αλλα μεχρι εκει.Δεν ξερω αν ητανε το αποτελεσμα της τακτικης μου η απλη συμπτωση.
επειδη η δουλεια μου βασιζεται σε 2 ροδες εδω και 15 χρονια,μοιραια τα πιτσιρικια μου εχουν επαφη με το αντικειμενο
τους εμαθα ποδηλατο πολυ γρηγορα
πηρα μηχανακι μπαταριας(οχι τρικυκλο,κανονικο με βοηθητικες)πολυ γρηγορα οταν τα 2 πρωτα ηταν 4 και 3 τωρα παζαρευω ενα pw 50 για να παιζουμε παρεα στα χωματα,η παντοφλα εεεεε η γυναικα αντιδραει,αλλα σε αυτο ειμαι καθετος,ας μαθουν σωστα απο τωρα,ας ξεκαυλωνουν στα χωματα ελευθερα με προστασια,παρα να μαλακιζονται με φτιαγμενα παπια-ολα μαζι ετσι?αγορια κοριτσια
κρανακια εχουν ποδηλατικα,και ενιοτε φορανε τα δικα μου ολο τρελα...![]()
Τελευταία τροποποίηση από bulmont; 31/07/2013 στις 15:58.
"ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"