Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 63

Θέμα: Μηχανή για πόλη και ταξίδια - Cruiser???

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από catmaster Προβολή μηνύματος
    το ποιο ;;
    (τώρα είδα το laugh )
    Και το'γραψα τόσο ευδιάκριτα..

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Καλό το Bonneville αμα σου αρέσει αλλά ψιλοακριβό και αρκετά βαρύ, ειδικά για πρωτη μηχανή για κοπέλα.
    Καλύτερα για μένα ειναι να παρεις ενα απο αυτα που πρότεινε ο catmaster παραπάνω (CB500, ER6 κλπ) μεταχειρισμένο. Το τονίζω γιατί θα σου πέσει πιθανότατα μερικές φορές σταματημένο και θα στεναχωριέσαι μετα αν ηταν καινούριο και τζάμι.
    Μόλις κανεις καποια χλμ πχ μετα απο ένα χρόνο, θα μπορείς να παρεις οτι θες και να το πας και όπως θες.
    Το να παρεις γι απρωτη μηχανή μια καινούρια και βαριά μοτό, μπορεί στο τελος να σε κανει να μην την οδηγείς και τόσο στην πόλη γιατί θα ζορίζεσαι πχ.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Καλό το Bonneville αμα σου αρέσει αλλά ψιλοακριβό και αρκετά βαρύ, ειδικά για πρωτη μηχανή για κοπέλα.
    Καλύτερα για μένα ειναι να παρεις ενα απο αυτα που πρότεινε ο catmaster παραπάνω (CB500, ER6 κλπ) μεταχειρισμένο. Το τονίζω γιατί θα σου πέσει πιθανότατα μερικές φορές σταματημένο και θα στεναχωριέσαι μετα αν ηταν καινούριο και τζάμι.
    Μόλις κανεις καποια χλμ πχ μετα απο ένα χρόνο, θα μπορείς να παρεις οτι θες και να το πας και όπως θες.
    Το να παρεις γι απρωτη μηχανή μια καινούρια και βαριά μοτό, μπορεί στο τελος να σε κανει να μην την οδηγείς και τόσο στην πόλη γιατί θα ζορίζεσαι πχ.
    σωστός , αν και η bonnie δεν είναι δε και κάνα βαρκαντέρο να έχει τον ασήκωτο ... βασικά μόνο αν ανέβει και δει ότι τα έχει τότε αποφασίζει για το τι θα πάρει ... μπορέι η κοπέλα να τρώει όλο το φαί της και να μην εχει πρόβλημα με τη bonie ...

α και brosakia 400 και 650 πρέπει να παίζουν οικονομικά επάνω , αλλά όλα αυτά τα μεταχειρισμένα που λέμε θέλουν καλό ψάξιμο και αγορά μετά από επίσκεψη σε μηχανικό για να πει το οκ ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    Βασικα να παρει honda 500 με abs ητελοπαντων κατι με abs. Αν εμενα αγγλια περισσοτερο θα με ενιαζε το abs με τον κωλοκαιρο εκει για να μην τσακιστω, οσο καλοι κι αν ειναι οι δρομοι τους
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimzan Προβολή μηνύματος
    Βασικα να παρει honda 500 με abs ητελοπαντων κατι με abs. Αν εμενα αγγλια περισσοτερο θα με ενιαζε το abs με τον κωλοκαιρο εκει για να μην τσακιστω, οσο καλοι κι αν ειναι οι δρομοι τους
    κι ομως οι δρόμοι τους κρατάνε αρκετά καλα ακόμα και σε βρεγμένο ... πιο πολύ εξοικείωση με την ανάποδη θεση οδήγησης θελει παρά με τα φρένα ... ενα μειον ειναι ότι τις μηχανες στις μεγάλες πολεις τις σνομπάρουν (πχ λονδινο δεν παιζει ευκολο παρκιν)

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Το μονο που εχεις να φοβηθεις εκει ειναι ο παγος. Στην ασφαλτο εχουν κομματια απο παλια λαστιχα.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    κι ομως οι δρόμοι τους κρατάνε αρκετά καλα ακόμα και σε βρεγμένο ... πιο πολύ εξοικείωση με την ανάποδη θεση οδήγησης θελει παρά με τα φρένα ... ενα μειον ειναι ότι τις μηχανες στις μεγάλες πολεις τις σνομπάρουν (πχ λονδινο δεν παιζει ευκολο παρκιν)
    εχω παει παλια αγγλια και οντως θυμαμαι ειχαν καλους δρομους. ομως το abs παντα ευπροσδεκτο ειναι ειδικα σε βρεγμενους δρομους , εκτος κι αν εισαι ο rossi.

για το παρκινκ θα κανω μαλλον χαζη ερωτηση, αλλα στο πεζοδρομιο δεν παιζει να παρκαρεις? εκει που παρκαρουν τα αμαξια απαγορευεται? εχουν ειδικες θεσεις για τις μηχανες?
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

εχω παει παλια αγγλια και οντως θυμαμαι ειχαν καλους δρομους. ομως το abs παντα ευπροσδεκτο ειναι ειδικα σε βρεγμενους δρομους , εκτος κι αν εισαι ο rossi.

για το παρκινκ θα κανω μαλλον χαζη ερωτηση, αλλα στο πεζοδρομιο δεν παιζει να παρκαρεις? εκει που παρκαρουν τα αμαξια απαγορευεται? εχουν ειδικες θεσεις για τις μηχανες?
    και τρεμει και το φυλλοκάρδι σου μην στη σηκωσει κανα λαμογιο αν την αφησεις σε "καλοφημισμένη" περιοχή...
    http://www.cityoflondon.gov.uk/servi...e-parking.aspx

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Πεζοδρομιο στο Λονδινο δεν παιζει, εκτος Λονδινου κατα περιπτωση. Και ναι, εχουν ειδικες θεσεις για μηχανες.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stynikop
    athina, η πρότερη εμπειρία σου με τις μηχανές έχει μεγάλη σημασία. Όπως πολύ καλά σου λέει ο sapila παραπάνω, αν δεν έχεις εμπειρία από μεγάλες μηχανές (και ανάλογα και με τη σωματική σου διάπλαση), είναι μάλλον λάθος να πας προς μια βαριά, καινούρια μηχανή, που αν σου πέσει (που θα σου πέσει) κι από στάση μετά θα μετράς ζημιές και γρατζουνιές.
    Προσανατολίσου προς μια σχετικά ελαφριά μηχανή (500-650cc max), όπως αυτές που σου προτάθηκαν, που καθώς θα μαθαίνεις τις ισορροπίες σου, θα μπορείς να την πάρεις και λίγο παραέξω με την παρέα σου, κάποια στιγμή.
    Πάρκινγκ στο πεζοδρόμιο δεν νομίζω πως παίζει στην αγγλία γενικώς, ανάλογα και πού μένεις βέβαια. Το καλό όμως είναι πως πιθανόν (αν μένεις σε κλασσικό σπίτι με δρομάκι που βγάζει στην πίσω αυλή) να την παίρνεις στον κήπο ή και μέσα για ασφάλεια.
    Οι δρόμοι πολύ καλοί από πρόσφυση αλλά το βρεγμένο θέλει πάντα προσοχή (καμία σχέση με το δικό μας βέβαια!)

Επίσης θέλουν πολύ προσοχή τα λεωφορεία και γενικά οι οδηγοί, που έχουν μεν οδηγική παιδεία αλλά έχουν ένα πολύ διαφορετικό "βάρεμα" από ότι έχουμε εδώ ...

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    βερσυς και αν σου πεφτει ψηλο κοιτα το ερ6.
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

ο γ@μω τα κυβικα σας... Το avatar του/της mikes
    ρε παιδες, σχετικα με το βαρος της μπονεβιλ που λετε μερικοι, εγω οταν την οδηγησα μου φανηκε ποδηλατο! εκεινη την εποχη μαλιστα ειχα στην κατοχη μου και την ΤεΤα (170 κιλα ελεγε η τριουμφ) αλλα και το ybr (135 κιλα αν θυμαμαι καλα) και το μπονεβιλ μου φανηκε τοσο μανιτζεβελο, σαν να οδηγω το 250 με πολυ παραπανω δυναμη ομως!

ο γ@μω τα κυβικα σας... Το avatar του/της mikes
    Sorry προκαταβολικά για αυτό που θα πω αλλά γουστα βγάζουμε δε μαμιέται ...

κοιτάω τα τελευταία cb (ναι αυτά τα wanabe πρωτοκλασάτα της Honda) και μετά χαζεύω και τη Bonnie την Εγγλέζα ...

ε να πα να μαμηθει ο Γιάπωνας που θα τσιμπήσω με τις μπακατελες ... την εγγλέζα θα πάρω μεταχέιρο
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από makis206 Προβολή μηνύματος
    Σόρρυ κι από μένα αλλά δεν μπορώ να μη συμφωνήσω με τον Άκη, δυστυχώς η Χόνδα σταμάτησε να βγάζει μηχανάκια μετά το Τρανσάλπ 700..
    αυτο σημαινει οτι αν μη, τι αλλο, εχω και γαμω τα γουστα!!!!!

Νέο μέλος
    Όπως είπατε ήδη πολλοί ναι στην Αγγλία βρέχει, αλλά οι δρόμοι τους κρατάνε. Και δεν ρίχνει και ποτέ αυτά τα μπουρίνια της Ελλάδας που πλημμυρίζει η Αθήνα και φοβάσαι να βγάλεις την μηχανή στο "ποτάμι" να οδηγήσεις. Όσο για πάρκιν, είναι τσάμπα σε όλο το Λονδίνο τόσο στο δρόμο σε ειδικά μέρη όσο και σε κανονικά κλειστά πάρκιν. Οπότε κομπλέ. Οσον αφορά τις μηχανές μετά από σχόλια και δικό μου ψάξιμο, έχω στα υπόψην την Bonneville που ναι είναι λίγο ακριβή αλλά είναι και γαμάτη και ευκολοδήγητη όπως λένε όλοι. Κοιτούσα μπας και η αγγλική-ινδική Royal enfield έχει κάτι παρόμοιο μιας που βγαίνουν πιο οικονομικές. Αλλά αυτό θέλει και άλλο ψάξιμο. Και μετά Honda cb500x ή f, nc700s, kawasaki er-6n (η versys είναι ψηλή), suzuki sfv650 sports tourer και την bmw g650. Θα πάω να τις δω και μερικές για να δω και πώς μου φαίνονται στην πράξη και μετά να διαλέξω.

Ημιτρελο Μέλος Το avatar του/της imitrelos
    Απο αυτα που κοιτάζεις

Κοίταξε για

Boneville
    Guzzi v7
    Ηξερα πώς απάνω στη γή όσο ζούμε αυτό δέν είναι το λιμάνι όπου αράζεις είναι το λιμάνι απ'όπου ξεκινάς, ξανοίγεσαι σέ άγρια τρικυμισμένη θάλασσα και μάχεσαι ολοζωής ν'αράξεις

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μηχανη για χωματινα ταξίδια
    από Jtj στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 108
    Τελευταίο μήνυμα: 22/08/2015, 10:05
  2. Μηχανη για ταξιδια επιλογη
    από greekgenius στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 03/12/2010, 13:21
  3. Θελω μηχανη για πολυ πολη και λιγο χωμα...
    από Panos1313 στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 06/06/2010, 20:13
  4. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 03/06/2010, 16:58
  5. ΜΗΧΑΝΗ για την πολη ?
    από babgeron1 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 04/12/2009, 19:42

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ