Μιας και υπάρχει το θέμα θέλω να κάνω μια ερώτηση. Επειδή είμαι καιρό τώρα που θέλω να φτιάξω τα αμορτισέρ (τα χρήματα μου λείπουν αλλά μου είπε η δικιά μου θα τα φέρει ο Άγιος Βασίλης) πήγα χθες ξανά σε μάστορα (στη Λάρισα μένω) και μου είπε το εξής περίεργο που δεν μου το είχε πει κανένας άλλος. Όσον αφορά την πίσω ανάρτηση καλό λέει είναι να μην την πειράξω αφού δεν έχει πρόβλημα διότι υπάρχει περίπτωση να γίνει ζημιά. Στην Αθήνα στον τασουλη είπε θα την στείλει αλλά υπάρχει περίπτωση μετά να σκάσει καμιά φλάτζα και να τρέχει λάδι και κτ τέτοια μου είπε. Και επίσης οτι αν θέλω και έχει χλμ πάνω να αλλάξω ένα ελατήριο και κομπλέ.
Η ερώτησή μου βέβαια δεν είναι το αν ο τασούλης είναι καλός μάστορας ή όχι. ΑΛΛΑ τι ακριβώς σημαίνει συντήρηση πίσω ανάρτησης και πως κρίνεις εάν χρειάζεται ή όχι? Και τι πάει να πει οτι μπορεί να σκάσει φλάτζα (μου είπε οτι θα έχει εγγύηση βέβαια και αν πάθει κτ το στέλνει πίσω και το φτιάχνουν)και αν ισχύει πως αλλιώς κάνουν συντήρηση?
Μερικοι "μαστορες" φοβουνται το Αζωτο..
(όχι αδικα αλλα σιγουρα αναιτια..)
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Εκεί που πηγαίνω εγώ σημαίνει λάδια τσιμούχα έλεγχος άξονα, στεγάνωσης, και εάν έχει κανένα άλλο πρόβλημα βλέπουμε.
Τώρα τι φοβούνται στο άζωτο τα μαστόρια δεν καταλαβαίνω αν και στην προκείμενη θα την έψαχνα παραπάνω γιατί για να έχει επιφυλάξεις ο μάστορας κάπου θα πατάει.
Πάντως αν χάσει το άζωτο το αμορτισέρ δεν δουλεύει και μπορεί να χάσεις και την τσιμούχα χωρίς πίεση.
Μηπως παταει στον καιρο που τα αμορτισερ ηταν "κλειστα" και πριν τα λυσουν ανοίγαν τρυπα στο δοχειο για να φυγει το αζωτο και μετα βαζαν με πιεση (της αποκλειστικης τους επιλογης και διαθεσης..) απο την ιδια τρυπα παλι αζωτο και την κλειναν με ηλεκτροκοληση..??
(λεω εγω τωρα..)
Να την ψάξω στεφ απλά δεν ξέρω τι να ψάξω. Αν δεν χρειάζεται συντήρηση πως το κρίνουμε? Μήπως δλδ ο άνθρωπος το τσέκαρε και γι αυτό δεν θέλει να μπει σε φασαρία?
Ξέρω δεν σε ενδιαφέρει καν αλλά ο μάστορας είναι απο τους καλύτερους στη Λάρισα.
Ομορφα..λοιπον καθε 30000χλμ πολυ χονδρικα θελουν σερβις γιατι το λαδι οπως και τα λαδια της μοτο σου θελει αλλαγή και το αζωτο..αλλιως πεφτει η απόδοση του..ελατήριο αλλάζουμε μονο αν δε σε καλύπτει λογο κιλών το τωρινό..ειναι πολυ σκληρο η πολυ μαλακο με αποτέλεσμα να μην μπορεις να πιασεις ιδανικό εύρος sag..ο τασουλης κανει γαμω τις δουλειες..εχω κανει σερβις και μπρος και πισω σε αυτον χωρις κανενα προβλημα...απο κει και περα εσυ ξερεις εσυ αποφασίζεις..![]()
Throttle that mysterious friend of ours
Ρε πλακα μΕ καΜνεις τωρα..??
Ο Παντελος, το μονο που κανει ειναι να κυκλοφοραει με ενα λαδωμενο στουπι στην κωλοτσεπη και να το αφηνει επιδεικτικα πανω στο τραπεζι του τσιπουραδικου διπλα στο μπαρ "Κενυα"..
(πλησιον του Αγ. Βησσαριωνος - μεγαλη η χαρη του..)
Σοβαρα τωρα, μια χαρα ειναι ειναι ο Παντελης και δεν υπονοουσα τπτ πριν για την τεχνικη καταρτιση του οποιου μαστορα στα ειπε αυτα..
Οι ενστασεις/φοβιες που μπορει να εχει ο καθενας τις περισσοτερες φορες στηριζονται σε "αποτελεσματα" και όχι σε "διαδικασίες"..
(γι αυτο και μιλησα για τους καιρους των "κλειστων" αμορτισερ..)