Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 50 από 50

Θέμα: Γνώμες: Yamaha Super Tenere 1200 ή Triumph Explorer 1200???

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Kostas2B Προβολή μηνύματος
    δεν εχουν θεμα τα japan...
    Χμ...... θα σε απαντησω πιο αργα σημερα......

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Και εγω μεταχειρισμενο το πηρα,δεν εχουν θεμα τα japan...
    Λεφτά υπάρχουν.

"καραμέλες"

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Kostas2B
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MikeG Προβολή μηνύματος
    Λεφτά υπάρχουν.

"καραμέλες"
    Σορρυ αλλα κάπου σε έχασα...

Μέλος Το avatar του/της kapetan amerika
    Μιας και εχω το Super Tenere,τι αλλο θα σου ελεγα να παρεις...? Ειναι παρα πολλα τα πλεονεκτηματα του,ακομα και σε συγκριση με το 1200 GS.

Μειονεκτηματα δεν εχω βρει να σου πω την αληθεια.
    Αλλα μην παρεις καινουριο,ειναι παρα πολλα τα λεφτα για τους καιρους που ζουμε. Υπαρχει ενα ασημι First Edition του '10 που γνωριζω τον ιδιοκτητη και ειναι στανταρ καλο.

Και εγω μεταχειρισμενο το πηρα,δεν εχουν θεμα τα japan...
    .

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Kostas2B
    Κατσε να απλωσω ενα σεντονι τωρα που βρηκα το χρονο...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	sentoni1-614x381.jpg 
Προβολές:	101 
Μέγεθος:	49,4 KB 
ID:	304000

Λοιποοοοον...καποια πραγματα για το Yamaha
    Παρα πολυ ροπη,απο τις 2000 μεχρι τις 8000 σαλ εχει πανω απο 10kg. Ειδικα μετα τις 4500 ανεβαζει αρκετα δυνατα! Στο δρομο ειναι πολυ στιβαρο,τα κιλα του σε καμια περιπτωση δεν τα δειχνει. Το GS Adv που ειχα οδηγησει δεν μου ειχε δωσει την εντυπωση οτι ειναι τοσο στιβαρο στην εθνικη!
    Το κεντρο βαρους του ειναι χαμηλα,εχει γινει πολυ καλη δουλεια σε αυτον τον τομεα και δε σε φοβιζει στις στροφες παρολο τον ογκο και τα 260 κιλα του. Φαντασου οτι εγω ακουμπησα τη δεξια μπιλια του μαρσπιε σε μια στροφη,μολις την πρωτη εβδομαδα που το ειχα.
    Φορτωνεται οσο και τα αλλα,209 κιλα λεει το εργοστασιο,470 συνολο μηχανη,αναβατες,μπαγκαζια...

Η θεση οδηγησης ισως ειναι λιγο περιεργη,με τα χερια να ειναι πιο τεντωμενα απ'οτι πχ σε ενα GS,αλλα το προβλημα λυνεται με αποστατες τιμονιου 2mm απο Touratech με κοστος 48 ευρω...

Η ζελατινα εχει δυο θεσεις για το υψος,εμενα δε με καλυπτε ουτε η ψηλη θεση,αλλα δε με ενοιαζε...Παρολα αυτα αγορασα τη βαση της Touratech παλι,πιο πολυ ομως για το μπαρακι που εχει για το GPS...100 euros!

Καποια σχολια ειχαν ακουστει οτι ενοχλουσε ο τραχυς κινητηρας. Ουτε καν... Ισως να σε ενοχλησει (να μη σου αρεσει δηλαδη) στις χαμηλες ταχυτητες,αν εχουν συνηθισει τα αυτια σου να ακουνε Akrapovic,boxer ή LC8. Εμενα μου θυμιζε φορτηγο,το ελυσα και αυτο,εβαλα Leovince...!
    Στην εθνικη ομως ταξιδευει και δεν ακουγεται τιποτα,λογω βεβαια και της μακριας τελικης σχεσης μεταδοσης. Πηγαινεις με 160 και δεν ακουγεται καν ο κινητηρας του,σε αντιθεση με ενα GS που ειναι κοντα στις 6000 σαλ και τριζει ολοκληρο.

Τα φρενα του ειναι παρα πολυ καλα,το συστημα της Yamaha ειναι πλεον πολυ εξελιγμενο και ουδεμια σχεση εχει με το ABS των TDM,Fazer κτλ. Το 2011 καπου ειχα διαβασει οτι ειναι το καλυτερο ABS που ειχε βγει μεχρι τοτε!

Ο αξονας ειναι υπερανω κριτικης,ουτε τζογους,ουτε προβληματα,δοκιμασμενος χρονια στο FJR και το VMax. Λενε βεβαια οτι το Triumph εχει τον καλυτερο αξονα της κατηγοριας! Δεν το αμφισβητω...

Οι αναρτησεις του ειναι πολυ καλες,λιγο σφιχτες βεβαια,αλλα ρυθμιζονται πληρως οποτε τις φερνεις στα μετρα σου.

Η καταναλωση ειναι πολυ ικανοποιητικη. Αναλογα βεβαια και το χερι αλλα πιστευω οτι πρεπει να εισαι πολυ καφρος για να δεις μεση πανω απο 6.5 !
    Στο ταξιδι που εκανα τον Ιουνιο,2 ατομα και τερμα φορτωμενο εγραψε μεση 4.9,τηρωντας τα ορια ταχυτητας σε Ιταλια και Αυστρια...

Η αυτονομια του ειναι περιπου 320-350 χιλιομετρα με σβελτη οδηγηση,εγω εχω κανει 420,εξαντλωντας μεγαλο μερος της ρεζερβας! Εκει εχει ενα θεμα με τον δεικτη να δειχνει λιγο πολυ τα "δικα" του,με τις μεσαιες γραμμες να σβηνουν γρηγορα και την πρωτη και την τελευταια να κρατανε για χιλιομετρα. Ειδικα η τελευταια,μπορει να εισαι για ωρα εκει και να δειχνει μια γραμμη και να μπεις σε βενζιναδικο και να γεμισει με 13-14 λιτρα,που σημαινει οτι ειχες αλλα 5-6 λιτρα συν 4 της ρεζερβας! (ρεζερβουαρ 23 λιτρων)

Μειονεκτηματα? Ειλικρινα δεν ξερω να σου απαντησω...Δε θεωρω οτι υστερει καπου! Ισως τα γκαζια του που πλεον δεν ειναι ανταγωνιστικα,αφου ολα τα αλλα βγαζουν απο 125 μεχρι 150 ιππους! Περι ορεξεως βεβαια,οδηγωντας το δεν προκειται να σου λειψουν γκαζια παρα μονο αν κανεις κοντρες με τα υπολοιπα τερατα on off...

Συχνα πυκνα ψαχνω στο google και στο yamahasupertenere.com για τυχον προβληματα που να εχει βγαλει. Δεν εχω βρει κατι! Μονο κατι ελεγαν για τη βαση της ζελατινας που σε καποιους ειχε θεμα απο το εργοστασιο αλλα δεν εδωσα σημασια,σιγα τα αυγα...

Στην Αμερικη γινεται χαμος απο τις πωλησεις του,εδω δυστυχως (ή ευτυχως) δεν μπορεσε να γινει status symbol και δεν το αγορασαν.

Για το Triumph δεν γνωριζω τιποτα,περα του οτι ειναι το 3ο πιο γρηγορο της κατηγοριας μετα τα Multistrada και 1190,οτι εχει πολυ δελεαστικη τιμη με πληρες πακετο (14800 νομιζω) και οτι καιει τον αμπακο!

Αυτα...

Αντε καλοριζικο

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_0686.jpg 
Προβολές:	108 
Μέγεθος:	96,2 KB 
ID:	304003

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234

Παρόμοια θέματα

1. Yamaha Super Tenere Worldcrosser 1200
    από MG-KTiNoS στο forum Yamaha
    Απαντήσεις: 39
    Τελευταίο μήνυμα: 26/08/2012, 15:13
  2. New 2010 Yamaha Super Tenere 1200 - τα αποκαλυπτήρια
    από faraway στο forum Yamaha XT series