Εμεις εχουμε 8 καλοριφερ 4 στο σαλονι και 4 στους αλλους χωρους και αυτη τη στιγμη δουλευουν τα 4 αρα δεν ειναι ποιο λογικο να ειναι 2 οι γραμμες?
Εμεις εχουμε 8 καλοριφερ 4 στο σαλονι και 4 στους αλλους χωρους και αυτη τη στιγμη δουλευουν τα 4 αρα δεν ειναι ποιο λογικο να ειναι 2 οι γραμμες?
όχι :P
4 καλοριφέρ σε μια γραμμή είναι πολύ χοντρό, συνήθως 3 βάζεις σε μια "γραμμή" (κύκλωμα), και αυτό το πολύ, αν έχεις στο κύκλωμα μικρό σώμα (κουζίνα, μπάνιο)
βέβαια με τους έλληνες εργολάβους όλα να τα περιμένεις...
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Για σπιτι που εμεινε κλειστι για χρονια ειναι ΕΓΓΛΗΜΑ να κλεισεις μονο τις προσαγωγες ή μονο τις επιστροφες, γιατι αν ειχε μια διαρροη, εστω και μιρκη, θα γαμ@@ ο Διας , οχι μονο απο πλημμύρα αλλα και απο διαρκη εισοδο αερα στο συστημα.
Αν οντος ανοιξε μονο μια βανα και αν οντος ζεσταναν καλα και γρηγορα τα σωματα της γραμμης (γιατι μπορει να ζεσταναν σιγα σιγα και χλιαρα απο μεταφερωμενη θερμοτητα και εσωτερικη κυκλοφορια μεσα στον αδιέξοδο σωληνα-σωμα) τωτε ναι το πιο πιθανο ειναι να ειχαν κλεισει μονο την προσαγωγη (ή την επιστροφη).
Το να τα φτυσει η βανα τοσο πολυ, που οντας μονιμα κλειστει να αφηνει να περασει αρκετο νερο για να ζεσταθουν τα σωμματα ειναι σχεδον απιθανο γιατι τοση διαβρωση θα ειχε κανει αισθητη την παρουσια της και εξωτερικα (διαρροη). Το να κολλησει μια βανα μονημα ανοιχτη ή μονιμα κλειστη ειναι εξερετικα συνηθισμενο αλλα ειναι αλλο πραγμα.
Πρεπει να το ψαξω λιγο περισσοτερο. Παντως απο τις τρεις γραμμες που βρισκονται δεξια απο τη φωτο οι σωληνες ηταν ζεστοι και απο τη πανω μερια και απο την κατω, αρα οι βανες ηταν ανοιχτες. Λογικα οι αριστερα στη φωτο ειναι η εξαγωγη αφου ειχαν διαφορα στη θερμοκρασια, και οι δυο βανες πρεπει να εχουν κολλησει κλειστες. Σε αυτηη τη περιπτωση ο Αριστιδης εχει δικιο και οι 6 γραμμες ειναι γιατ το δικο μου διαμερισμα (αφου ανοιξα 1 εχω ενα κυκλωμα το οποιο κλεινει και τα αλλα δυο οχι). αλλα ετσι που γινεται η διακλαδωση για τον γειτονα αφου καθε οροφος στο ιδιο σημειο το εχει.
Ρρ παιδια μη σας πριζω κιολας, εχετε και εσεις τις δουλειες σας και ασχολειστε με τον ασχετο. Ευχαριστω πολυ
δε την κοπανάς λίγο πιο νωρίς από τη δουλειά σήμερα ;![]()
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Τουλαχιστον θα φυγω στην ωρα μου σημερα και αυριο, γιατι κατι αποτελεσματα που περιμενω ερχονται απο Δευτερα.
μια και λέμε για θέρμανση, για δείτε αυτό...
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Προς το παρον χρειαζεσαι το 51% για να συνδεσεις ατομικο
Καμια ΕΠΑ δεν θα μπει στην διαδικασια αν δεν εχεις το 51% για να αποφυγει αιωνια δικαστηρια οπως στο παρελθον.
Καταρχας στην φωτο υπαρχουν 3 ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ. Ετσι πρεπει να το αντιμετοπισεις.
Σε καθε κυκλωμα (βρογχος λεγετε κανονικα) εχεις δυο βανες. Μια στην προσαγωγη και μια στην επιστροφη. Οι σωληνες της προσαγωγης καθε κυκλωματος ειναι πιο ζεστες απο τις σωληνες της επιστροφης (ειδικα οταν ξεκιναει να ζεστανει η πολικατοικια).
Αν εστω και μια βανα απο τις δυο να ειναι κλειστη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΛΩΜΑ και οι σωληνες θεωρητικα παραμενουν κρυες. Στην πραξη τα μεταλλα (απο τα οποια ειναι φτιαγμενες οι σωληνες) μεταφερουν θερμοτητα και μπορει να σε ξεγελασει. Για αυτο ελεγχεις οταν η εγκατασταση ειναι στο ζεσταμα (ξεκινημα) και οχι οταν εχει πιασει θερμοκρασια λειτουργιας η εγκατασταση.
Με απλα λογια, για να δεις αν οι βανες ειναι ανοιχτες ή οχι πας και τις ακουμπας οταν ξεκιναει να ζεσταίνει η πολικατοικια και οχι οταν εχει ζεσταθει.
Αν εστω και μια βανα απο τις δυο ειναι κλειστη οι σωληνες (απο τις βανες και κατω) θα ειναι πιο κρυες και θα ειναι ακομα πιο κρυες οσο απομακρυνεσαι προς τα κατω (μακρια απο την βανα).
Τωρα λογο της παλαιοτητας της κατασκευης μπορει οι μεταλλικες σωληνωσεις σου να διακλαδιζονται ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ οπωτε τα 8 καλοριφερ να ειναι ολα σε ενα ή δυο ή και τα τρια κυκλωματα της φωτο.
Ο μονος απλος τροπος για να δεις τι παιζει ειναι να ανοιξεις ενα ενα τα κυκλωματα και να δεις ποιο κυκλωμα ζεστενει ποια σωματα. Προφανος και οποιο κυκλωμα δεν ζεσταινει καποιο σωμα, δεν ειναι δικο σου (εκτος και αν εχεις μποιλερ (θερμοσυφωνας που ζεστενει το νερο απο το κυκλωμα του καλοριφερ ή και με αντισταση). Θελει χρονο και ανεβα κατεβα αλλα και μαστορα να φερεις το ιδιο θα κανει.
Τελος οι βανες ανοιγουν (ξε)βιδωνοντας αριστεροστροφα (αναποδα απο την κινηση των δεικτων του ρολογιου) και κλεινουν βιδωνοντας δεξιοστροφα (ιδια με την κινηση των δεικτων του ρολογιου). Τα δε σωματα για να πουμε οτι ζεστανανε πρεπει να πιασουν μια θερμοκρασια γυρο στους 70C αρα να μην αντεχεις να τα πιανεις με το χερι σου για πανω απο λεπτο. Αν ειναι ζεστουτσικα (σαν να πιανεις ανθρωπινο σωμα) κατι δεν παει καλα.
Αμπζολιμάν...!!!
(μΕ βάζεις δουλειές τώρα αλλά θα το βρω το κωλόχαρτο..)
Εύρηκα..!!
[Αρχή Τροποποίησης]
Ανεξαρτήτως σχετικής προβλέψεως στον κανονισμό σχέσεων των συνιδιοκτητών του κτιρίου, οι διατάξεις της ανωτέρω παραγράφου ισχύουν και σε ιδιοκτησίες οι οποίες αποσυνδέονται μόνιμα από το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 5 του άρθρου 2 του Π.Δ. 420/1987 και διαθέτουν ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση θέρμανσης με χρήση αερίων καυσίμων - ΠΡΟΣΘ. ΕΔΑΦΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡ. 11 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 30 ΤΟΥ Ν. 3175/03, ΦΕΚ-207 Α’
[Τέλος Τροποποίησης]
Υ.Γ.
Κατά την άποψή μου (και όχι μονο την δική μου) θα πρέπει να εκπονηθεί νέα μελέτη θέρμανσης (μετά την αποσύνδεση μιας ή περισσοτέρων ιδιοκτησιών..
Αυτό που "παίζεται" είναι εάν αυτή η ΕΚΤΑΚΤΗ δαπάνη μελέτης βαρύνει εξ'ολοκλήρου τον ιδιοκτήτη που αποσυνδέεται ή κατανέμεται αναλογικά σε όλες τις ιδιοκτησίες..
Τελευταία τροποποίηση από OldMan; 05/12/2013 στις 13:02.
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
ψαναψόφα φούστη γλάρε