Σελίδα 4 από 17 ΠρώτοΠρώτο 12345678914 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 245

Θέμα: Πολυεργαλειο - Σουγιας (LEATHERMAN vs VICTORINOX)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kerasaki
    http://www.victorinox.com/ch/product...pouch/3.0326.N

εχω το παραπανω πολυεργαλειο χωρις το ψαλιδακι πανω απο 7-8 χρονια τωρα χωρις καμια συντηρηση απο μερους μου. Δουλευει αψογα, μονο που θελει λιγη δυναμη παραπανω για να ανοιξεις τις λαμες μιας και δεν εχει μπει ποτε λαδακι. Αυτο που με εντυπωσιαζει ακομα και τωρα ειναι η ποιοτητα κατασκευης, το σηματακι victorinox που εχει γραμμενο, στο δικο μου ειναι με κοκκινο χρωμα το οποιο πιστευα οτι θα ξεβαψει γρηγορα αλλα μπααα.
    Θέλω να ζήσω στ’ αλήθεια
    Έστω μια φορά
    Να ταξιδέψω στ’ αλήθεια
    Έστω μια φορά να δω στα μάτια την τίγρη
    Που όλο με κοιτά
    Μεσ’ απ’ τα φώτα αυτής της πόλης
    Που σκοτώνει για λεφτά
    Που με σκοτώνει από αγάπη
    Όπως με σφίγγει όταν ξυπνά
    Κι ύστερα κλαίει μ’ αγκαλιάζει και μου λέει
    Πάρε με μαζί σου

Banned
    Εχω το leatherman-wave καμια δεκαετια πανω στην εξαρτηση μου σε καθε υπηρεσια με βροχες κρυα κλπ
    Εχω ξεβιδωσει απειρες πινακιδες με αυτο
    Ολα τα εργαλεια του δουλευουν αψογα
    Ουτε λαδακι ουτε τιποτα

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από virus Προβολή μηνύματος
    βραδυατικα

αφου ειπε ο μικε οτι το εβαλε σε πετρελαιο ειπα να δοκιμασω με σπρευ καθαριστικο καρμπυρατερ.

λιγο σπρευ λιγο με το κατσαβιδι ανοιγα τις διαφορες λαμες κι οταν στεγνωνε το σπρευ λαδι και δουλεμα τις λαμες. σιγα σιγα κι εφτιαξε. ολα πλεον ανοιγουν τωρα και βελουδινα

και τοχα παροπλισμενο δυο χρονια.

ξεκινησε ο σταυρος να αγορασει, ειπε ο μικε κατι κι εγω τελικα εφτιαξα το σουγιαδακι μου

Μετά από αρκετό ξύδι, ζεστό νερό, σόδα και πλύσιμο με σαπούνι, άρχισε να επανέρχεται. Τώρα του βάζω λαδάκι για όπλα, ανοιγοκλείνω τα εργαλεία και σιγά σιγά μαλακώνουν. Θέλει δουλειά ακόμα, σκέφτομαι μήπως τον αφήσω μέσα σε λάδι όλο το βράδυ.
    Επίσης η θολούρα-μαυρίλα από τα εργαλεία πλην του μαχαιριού, έχει φύγει ελάχιστα. Ίσως χάλασε η όποια κατεργασία είχε το μέταλλο για να γυαλίζει, αφού δεν είναι το ίδιο μέταλλο με τη λεπίδα του μαχαιριού.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    αχαα κι εσυ τα ιδια;

αστο στο λαδι δεν χανεις τιποτα. παντως θελει πολυ δουλεμα να φυγουν οτι εχει στους πειρους.

παντως κι εγω το σκεφτομαι για letherman. ειναι πρακτικο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    Εχω το leatherman-wave καμια δεκαετια πανω στην εξαρτηση μου σε καθε υπηρεσια με βροχες κρυα κλπ
    Εχω ξεβιδωσει απειρες πινακιδες με αυτο
    Ολα τα εργαλεια του δουλευουν αψογα
    Ουτε λαδακι ουτε τιποτα
    πες μας λιγο και τι θα γινει αν βρεθει ενα τετοιο σε ελεγχο πανω σε καποιον...
    υπαρχει περιπτωση να κατηγορηθει για οπλοκατοχη?
    δεν μιλαμε για αεροδρομια και τετοια..για απλο ελεγχο στον δρομο π.χ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Είναι οπλοκατοχή, ακόμα και στο όχημα να είναι πάλι οπλοκατοχή είναι. Αν θέλουν σε πάνε αυτόφωρο. Στο δικαστήριο δε θα έχεις θέμα μάλλον αν είναι εντός θήκης και σε κάποιο μη εύκολα προσβάσιμο μέρος του οχήματος, αν όμως έχεις πάνω σου ένα τέτοιο εργαλείο μπορεί να τσιμπήσεις καμιά ποινή. Φίλος σε έλεγχο που του έγινε σε τσαντάκι μέσης βρέθηκε με σουγιαδάκι με λάμα μικρότερη των 5 cm, πέρασε μια νύχτα στο τμήμα, του έσπασαν το χέρι (όταν είπε οκ να πάρω τηλέφωνο δικηγόρο) κατά τη σύλληψη και του χρέωσαν τα κλασικά αντίσταση απείθεια. Τελικά άφησαν να παραγραφεί η υπόθεση. Όμως αυτός έκανε graffiti. Εμένα στο αυτοκίνητο απλά μου την είχαν πει για ένα πολυεργαλείο που είχα στο ντουλαπάκι και το μετακίνησα στο χώρο αποσκευών.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skylaros Προβολή μηνύματος
    Είναι οπλοκατοχή, ακόμα και στο όχημα να είναι πάλι οπλοκατοχή είναι. Αν θέλουν σε πάνε αυτόφωρο. Στο δικαστήριο δε θα έχεις θέμα μάλλον αν είναι εντός θήκης και σε κάποιο μη εύκολα προσβάσιμο μέρος του οχήματος, αν όμως έχεις πάνω σου ένα τέτοιο εργαλείο μπορεί να τσιμπήσεις καμιά ποινή. Φίλος σε έλεγχο που του έγινε σε τσαντάκι μέσης βρέθηκε με σουγιαδάκι με λάμα μικρότερη των 5 cm, πέρασε μια νύχτα στο τμήμα, του έσπασαν το χέρι (όταν είπε οκ να πάρω τηλέφωνο δικηγόρο) κατά τη σύλληψη και του χρέωσαν τα κλασικά αντίσταση απείθεια. Τελικά άφησαν να παραγραφεί η υπόθεση. Όμως αυτός έκανε graffiti. Εμένα στο αυτοκίνητο απλά μου την είχαν πει για ένα πολυεργαλείο που είχα στο ντουλαπάκι και το μετακίνησα στο χώρο αποσκευών.
    Πλάκα κάνετε, έτσι; Μιλάμε για αυτό το σουγιαδάκι! Αν είναι να το αφήσω σπίτι αύριο. Το κουβαλώ στην αριστερή τσέπη του μπουφάν για να μπορώ να ρυθμίζω το ρελαντί χωρίς να κατεβαίνω από τη μηχανή.
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	P1060089.JPG 
Προβολές:	216 
Μέγεθος:	87,6 KB 
ID:	307126

εδιτ συγνώμη για το off topic
    Τελευταία τροποποίηση από MISKIN; 06/01/2014 στις 20:31. Αιτία: σορρυ
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της skylaros
    Ο σουγιάς που είχε το παιδί παίζει να ήταν και μισός(δώρο από κάτι διαφημιστικά και το είχε για να ανοίγει τα καπάκια), αλλά ok εκεί ήταν άλλη η φάση. Πάντως πάνω σου να κουβαλάς μαχαιράκι δεν είναι και ότι καλύτερο. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα σε τυχαίο έλεγχο αλλά ίσως να βοηθάει και η φάτσα μου (είμαι μορφονιός pp)

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Με τα μαχαιράκια δεν θα έχετε θέμα! Αν κουβαλάτε όμως κανέναν maglite απ' τους μεγάλους (στο αμάξι) αργά ή γρήγορα θα σας τον πάρουν. Σίγουρα πράγματα!
    Sent from me using a computer.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    ΒΤW Victorinox για το μαχαίρι του, Leatherman για την Χρηστικότητα.
    Sent from me using a computer.

Όσο αναφορά τον νόμο , επειδή το 'εχω ψάξει και σαν κυνηγός , αλλά και γενικότερα ...

Νόμος 2168/1993 περί όπλων.

...Μπλα μπλα μλπααα .....

Διαβάστε το άρθρο 7 στο επόμενο πόστ

Τί ορίζεται και τι συνιστά όπλο κατά την έννοια του νόμου. ..

Όπλο είναι κάθε μηχάνημα, το οποίο εκ κατασκευής, μετατροπής ή τροποποίησης, με ωστική δύναμη που παράγεται με οποιονδήποτε τρόπο, εκτοξεύει βλήμα, βλαπτικές χημικές ή άλλες ουσίες, ακτίνες ή φλόγες ή αέρια και μπορεί να επιφέρει κάκωση ή βλάβη της υγείας σε πρόσωπα ή βλάβη σε πράγματα ή να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως και κάθε συσκευή, που μπορεί να προκαλέσει με οποιονδήποτε τρόπο τα ανωτέρω αποτελέσματα. Στην έννοια του όπλου περιλαμβάνεται οποιοδήποτε πυροβόλο όπλο και ιδίως πολεμικά τυφέκια, πολυβόλα, υποπολυβόλα, πιστόλια, περίστροφα, όπλα κρότου – αερίων, βαρέα όπλα, όπλα πυροβολικού και όπλα ευθυτενούς ή καμπύλης τροχιάς, καθώς επίσης χειροβομβίδες και νάρκες κάθε τύπου.”

Ακολουθεί εκτενής περιπτωσιολογία, από την οποία επιλέγουμε ορισμένα πιο γνωστά σε όλους μας αντικείμενα, που θεωρούνται όπλα: κυνηγετικά όπλα, αεροβόλα, μηχανισμοί και κάθε μέσο εκτόξευσης χημικών ουσιών (SPRAY) ή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας, μαχαίρια κάθε είδους, εκτός εκείνων που η κατοχή τους δικαιολογείται για οικιακή ή επαγγελματική ή εκπαιδευτική χρήση, τέχνη, θήρα, αλιεία ή άλλη συναφή χρήση, μεταλλικές γροθιές, ρόπαλα μεταλλικά ή μη, και ρόπαλα συνδεδεμένα με αλυσίδα ή σχοινί (νουτσάκο), σπάθες, λόγχες, ξίφη, ξιφίδια, ξιφολόγχες, στιλέτα, τόξα, βαλλιστρίδες (ARBALETE) και αστυνομικές ράβδοι, αντικείμενα ή μέσα που χρησιμοποιούνται για εκτόξευση ουσιών που αναφλέγονται αυτόματα ή περιέχουν αναισθησιογόνες ή ερεθιστικές χημικές ουσίες και προορίζονται για επίθεση ή άμυνα, τυφέκια αλιείας (ψαροντούφεκα), που εκτοξεύουν αιχμηρό μεταλλικό αντικείμενο (καμάκι), σιγαστήρες καθώς και απομιμήσεις (REPLICA) πυροβόλων όπλων, εφόσον μπορούν να μετατραπούν σε πραγματικά όπλα, καθώς και πυροβόλα όπλα που δεν λειτουργούν, λόγω ουσιώδους βλάβης ή έλλειψης. Η απλή αφαίρεση μερών ή εξαρτημάτων όπλων δεν αποτελεί ουσιώδη έλλειψη και στην περίπτωση αυτή τα όπλα θεωρούνται ότι λειτουργούν.

Στα επόμενα άρθρα ακολουθούν οι απαγορεύσεις και οι ποινές επί παράβασης αυτών.

Άρθρο 2: Απαγορεύεται η εισαγωγή από το εξωτερικό όπλων και λοιπών αντικειμένων που συνιστούν όπλα κατά την έννοια του νόμου (πλην των ρητώς εξαιρουμένων που κατόπιν άδειας από αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης μπορούν να εισαχθούν).
    Άρθρο 3: Απαγορεύεται η εξαγωγή όπλων χωρίς προηγούμενη άδεια.
    Άρθρο 6: Αναφέρεται στους όρους και τις προϋποθέσεις εμπορίας και διάθεσης οπλισμού.

Το ενδιαφέρον για το μέσο ιδιώτη εντοπίζεται στα άρθρα 7, 8, 10 και 14 που αναπτύσσονται οι περιπτώσεις οπλοκατοχής, οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
    Τελευταία τροποποίηση από Lioulios; 07/01/2014 στις 00:02.

Άρθρο 7: Κατοχή: Η κατοχή όπλων και λοιπών αντικειμένων απαγορεύεται, εκτός των περιπτώσεων που προβλέπονται στο νόμο. Με άδεια της αρμόδιας αστυνομικής αρχής του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου, επιτρέπεται η κατοχή συγκεκριμένων όπλων ρητά οριζομένων στο νόμο. Ειδικά για την κατοχή αεροβόλων όπλων και τυφεκίων αλιείας δεν απαιτείται άδεια – σε κάθε περίπτωση όμως απαγορεύεται η κατοχή τους από άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
    .....Τέλος για τα μαχαίρια, που προορίζονται για αλιεία, θήρα, τέχνη ή οικιακή ή επαγγελματική ή άλλη συναφή χρήση δεν απαιτείται επίσης η έκδοση και κατοχή άδειας. Σε όλες τις περιπτώσεις νόμιμης κατοχής (κατόπιν αδείας) ο νόμος ρητά αξιώνει για τους ιδιοκτήτες υποχρέωση λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή φύλαξη τους και τη μη παραχώρησή τους σε τρίτα πρόσωπα. Οι παραβάτες που χωρίς προβλεπόμενη άδεια κατέχουν οπλισμό τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών – ήτοι 6 μήνες έως 5 έτη – και χρηματική ποινή.

Άρθρο 8: Κατοχή κυνηγετικών όπλων: Οι κάτοχοι τους υποχρεούνται εντός 30 ημερών από την απόκτησή τους, να ζητήσουν τον εφοδιασμό τους, με άδεια κατοχής, η οποία χορηγείται από την αστυνομική αρχή του τόπου κατοικίας τους. Οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι ενός (1) έτους και χρηματική ποινή.
    Άρθρο 10: Οπλοφορία: Απαγορεύεται να φέρονται όπλα ή άλλα είδη που συνιστούν όπλο κατά την έννοια του νόμου. Έλληνες πολίτες, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δύνανται να οπλοφορούν, μετά από άδεια της αρμόδιας αστυνομικής αρχής του τόπου κατοικίας τους ή διαμονής τους στις περιοριστικά αναφερόμενες περιπτώσεις: 1) για την ατομική τους ασφάλεια, μετά από γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα πλημμελειοδικών, εφόσον συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι, 2) για την προστασία προσώπων, την ασφάλεια δημόσιων καταστημάτων, τραπεζών, μουσείων, μεταφοράς χρημάτων ή αξιών. Ειδικά για τις περιπτώσεις θήρας προβλέπεται έκδοση άδειας θήρας από τις αρμόδιες δασικές αρχές μόνο σε άτομα που είναι εφοδιασμένα με άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου, η δε οπλοφορία με κυνηγετικά όπλα απαγορεύεται εκτός των περιπτώσεων χρήσης τους για άσκηση θήρας, σκοποβολής και μετάβασης και επιστροφής στους και από τους χώρους αυτούς. Σε κάθε περίπτωση, όποιος φέρει παράνομα όπλα τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών – ήτοι 6 μήνες έως 5 έτη – και χρηματική ποινή.
    Άρθρο 14: Οπλοχρησία: Όποιος με χρήση όπλου διαπράξει κακούργημα ή πλημμέλημα από δόλο ή αμέλεια και καταδικασθεί, ανεξάρτητα από την ποινή που επιβάλλεται για αυτό, τιμωρείται και για τη χρήση του όπλου με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών – ήτοι 6 μήνες έως 5 έτη.

Ο νόμος αναφέρεται και στις περιπτώσεις οπλισμού στις φυλακές (άρθρο 13) καθώς και στην ιδιαίτερα διαδεδομένη σε ορισμένες περιοχές της χώρας χρήση άσκοπων πυροβολισμών, κατα κανόνα σε εκδηλώσεις (γάμους, επετείους κοκ). Για την τελευταία αυτή περίπτωση (άρθρο 12) απαγορεύει ρητά κάθε άσκοπο πυροβολισμό απειλώντας με την ποινή της φυλάκισης τουλάχιστον τριών (3) μηνών, ήτοι από 3 μήνες έως 5 έτη. Τέλος γίνεται αναφορά και στις περιπτώσεις κατάσχεσης και δήμευσης του οπλισμού (άρθρο 16) καθώς και στη χορήγηση και ανάκληση των σχετικών αδειών (άρθρο 18).

Το ανωτέρω νομοθέτημα δεν έχει παραμείνει αναλλοίωτο, έχοντας υποστεί καίριες τροποποιήσεις κυρίως με τους νόμους 3944/2011, 4028/2011, 3169/2003 και 2334/1994.

Ο νόμος σαν νόμος δε λέει ΠΟΥΘΕΝΑ πως εάν είσαι μοτοσυκλετιστής και γουστάρεις κάμπινγκ ,μπορείς να ¨μαχαιροφορείς" ,αλλά στην κοινωνία μας της πολυνομίας ΔΕΝ υπάρχει σαφές νομικό πλαίσιο στην περίπτωσή μας

...Με λίγα λόγια ..... Καλό να έχεις μαζί σου ένα πολυεργαλείο να το παρουσιάσεις σαν πολυεργαλείο σε τυχόν έλεγχο παρά ένα μαχαίρι ξερο -νέτο -σκέτο .
    Τελευταία τροποποίηση από Lioulios; 07/01/2014 στις 00:01.

Το πιο γαμάτο είναι να πας στο Α.Τ της περιοχής σου και να πεις πως θες να δηλώσεις ένα πολυεργαλείο το οποίο φέρει αιχμηρή λεπίδα και τέμνον όργανο .

...Θα σου πουν ...

-Τί το θες ?
    -Κάνω κάμπινγκ και το χρειάζωμαι
    -Εντάξει μωρέ. Δεν χρειάζεταο δήλωση
    -Μπορείται να μου το υπογράψετε και να μου δώσετε τη δήλωση πρωτοκολημένη?
    -Ε ???

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Lioulios Προβολή μηνύματος
    Το πιο γαμάτο είναι να πας στο Α.Τ της περιοχής σου και να πεις πως θες να δηλώσεις ένα πολυεργαλείο το οποίο φέρει αιχμηρή λεπίδα και τέμνον όργανο .

...Θα σου πουν ...

-Τί το θες ?
    -Κάνω κάμπινγκ και το χρειάζωμαι
    -Εντάξει μωρέ. Δεν χρειάζεταο δήλωση
    -Μπορείται να μου το υπογράψετε και να μου δώσετε τη δήλωση πρωτοκολημένη?
    -Ε ???

Κάπως έτσι το έκανα εγώ όταν έκαναν τον νόμο για τα δεσποζώμενα ζώα

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	aaaaaaaaa.jpg 
Προβολές:	229 
Μέγεθος:	53,0 KB 
ID:	307128

Και τους λέω ήρθα να το δηλώσω

-Δεν έχουμε ενημέρωση
    -Μα πάτε καλά ?

Μπλα μπλα μπλα .........Τουε έβαλα και μου πρωτοκόλησαν την αίτηση και πήρα και αντίγραφο ...'Ετσι για να γουστάρω .

Σελίδα 4 από 17 ΠρώτοΠρώτο 12345678914 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. street VS enduro
    από anr11 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2014, 12:21
  2. Mercedes vs VW
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2010, 07:40
  3. 300v vs 5100
    από alex14 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket