Σαν πρακτική πάντως, όσο θυμάμαι έτσι ήταν. Το ντοκουμέντο νόστιμο![]()
Εγώ βλέπω πως όλοι παράπονα έχουν από όλους, αλλά αν κανείς μιλήσει για τον κλάδο τους και αν ειδικά πάει κάποιος να τους θίξει την τσέπη φωνασκούν, τουλάχιστο εδώ, στα καφενεία, σε συγγενείς και φίλους, σε καμιά ουρά, άντε και όταν ήταν της μόδας μέχρι αγανακτησμένους. Νοοτροπίας είναι το πρόβλημα και τελικά πρέπει να φάμε πολλά σκατά ακόμα σαν κοινωνία!
Όπως επίσης μεγάλο θέμα είναι και ο προσφάτως επιδιωκόμενος "κανιβαλισμός" επειδή έτσι άκουσαμε, έτσι μας είπαν, έτσι νομίζουμε κτλ για ορισμένες ειδικότητες (γιατροί, Δ.Υ., εργολάβοι, μηχανικοί και η λίστα είναι ατελείωτη).
Το μεγαλύτερο όμως επιτεύγμα των ημερών είναι πως ο παραπάνω κανιβαλισμός θεωρείται πλέον νορμάλ.
Νομίζω πως αυτό τον κανιβαλισμό θέλω να περιγράψω όταν λέω ότι όλοι έχουν παράπονα από όλους, ναι προχωρώντας λοιπόν ένα κλικ παραπάνω να σου πως πως οι περισσότεροι αν είχαν τη δυνατότητα θα πηδούσαν τη ζωή των γύρο τους αρκεί να είναι αυτοί καλά και μάλιστα θα είχαν και μια φανταστική δικαιολογία για την κάθε τους πράξη. Παρόλα αυτά εγώ δεν έχω δει αυτό που επιδιώκω να δω, την αυτοκριτική και το να αλλάξει νοοτροπία. Μη το πάρεις προσωπικά![]()
Σωστός.
Θέμα αυτοκριτικής όμως δεν τίθεται όταν ο συνομιλιτής τσουβαλιάζει και μιλά με βάση όσα άκουσε ή ακούγονται γύρω του, ούτε όταν ξεκινά ένα θέμα με τον τρόπο που ξεκίνησε εδώ και την τροπή που πήρε.
Γιατί αυτοί που κράζει δεν είναι κρυμμένοι σε τίποτα μυστικές κρύπτες ούτε σε τίποτα δωμάτια με χρυσάφι, είναι εδώ όπως θα μπορούσε να είναι και δίπλα του στο δρόμο μιλώντας φωναχτά με τον κολλητό του. Συνεπώς, χαμηλά η μπάλα γιατί λίγο πολύ στα ίδια απόβλητα κολυμπάμε οι περισσότεροι..
Από την άλλη, εάν θέλει κάποιος, μπορώ να ανοίξω ένα topic με τίτλο "Μηχανόβιοι εν δράσει" και να περιγράφω σούζες και καγκουριές καταλήγοντας ότι οι μηχανόβιοι είναι @ρχίδια και δεν θέλουν καμία λύπηση (αχχ και να είχα και μια χειροβομβίδα). Μάλλον όχι ε γιατί θα έχω να ακούσω πολλά.
Το λοιπόν, κανένα πρόβλημα κατά τα άλλα, κουβέντα κάνουμε και όλα καλά..![]()
Τελευταία τροποποίηση από yianyian; 02/03/2014 στις 02:56.
Περι τσουβαλιασματος (γιατι τα αλλα δεν εχουν νημα να επεναλυφθουν. Το ασπρο γινετε και γκρι αλλα μαυρο δεν το λες).
Οι Αμερικανοι εχουν μια παροιμια...
If it looks like a duck and i quacks like a duck, it is a duck.
100% δεν υπαρχει σε κανενα επαγγελμα, ομαδα ή συνολο πραγματων.
Παρολα ταυτα αν οι συνθικες ειναι εκει (διαφθορα), το χρημα ειναι αυθονο, υπαρχει καπνος και πολλες επιβεβαιομενες περιπτωσεις... τωτε sory δεν θα περιμενουμε να γινει 100% για να εκφρασουμε γνωμη...
Τωρα για τα αλλα, ειναι στην ανθρωπινη φυση το τσουβαλιασμα... Παλια (τωτε που δεν ειχαμε μηχανες) ενα δευτερολεπτο δισταγμου (για να τσεκαρεις αν τα δοντια με προσθηκη ζωου) ειναι λυκος ή αρκουδα σε εκανε τροφη.
Στην συγχρονη εποχη που ολοι ειμαστε πιο καλλιεργημενοι τετοια πραγματα θελουν σκεψη...
Παντος εγω οταν βλεπο εντουρα το εχω σιγουρο οτι κανει σουζες ή οταν βλεπω superbikερα (ειδικα χωρις κρανος) οτι κανει μπατιες ή οταν βλεπω monstera, transalpa, varantera οτι ειναι κουλος. Ειναι ολοι ετσι? Οχι αλλα ειναι αρκετοι για να χαρακτηριζουν ενα συνολο.
Γινετε λιγο πιο σκληροπετσοι γιατι με το σις και με το σας (και απο πισο βοθρος) δεν γινετε δουλεια...
Η συντομη απαντηση ΟΧΙ δεν ειναι ΟΙ πλουσιοτεροι αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μας...
Αν ερθει καποιος και σε πιασει κοροιδο και σε κλεψει, θα πεις δεν πειραζει μωρε δεν εκλεψε πολλα θα τον αφησω να το ξανακανει.
Το να σε κλεβει καποιος εμμεσως, τρωγοντας απο τους φορους που εχεις πληρωσει δεν ειναι το ιδιο;
Όλοι έχουν δίκιο κι άδικο.
Σύμφωνα με τους μηχανικούς του Δήμου που μίλησα:
1) αν ένα έργο έχει έκπτωση μεγαλύτερη του 20%, τότε σίγουρα θα πάσχει, οπότε το περιθώριο κέρδους δεν είναι τεράστιο για τους μικροεργολάβους και ειδικά στις μέρες τούτες ίσως και να είναι μικρό.
2) Υπάρχουν μχανικοί που βιοπορίζονται χωρίς να κάνουν έργα, απλά εισπράττοντας 100-200 ευρώ "αέρα" από κάθε δημοπρασία που εμφανίζονται. (όχι όμως και έτσι φωναχτά, προκλητικά, δημόσια ρε λαμόγια)
3) Υπάρχουν επαγγελματίες ενστασάκηδες, που απειλούν με ενστάσεις εργολάβους και προμηθευτές για να πάρουν τον "αέρα" καθυστερώντας για μήνες την σύμβαση.
4) Φυσικά οι μεγάλοι και οι μεγαλούτσικοι δεν χτυπιώνται μεταξύ τους, αλλά μοιράζονται τις δουλειές εκ των προτέρων.
Βοήθειά μας ο Άγιος.