NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
εξηγησε μου λιγο, αν θελεις, πως ειναι δυνατον να μην αξιοποιησε τα πλεονεκτηματα των ηλεκτρονικων ενας (ας το πουμε) μεσος οδηγος, οταν ολα αυτα τα μπλιμπλικια εχουν βγει για να βοηθανε αυτους τους οδηγους...
προφανεστατα ο χερας θα χρειαστει λιγοτερο οτιδηποτε ηλεκτρονικο...π.χ. το traction πιθανοτατα να τον "αργοπορησει" κρατωντας την δυναμη αν ανοιξει το γκαζι στην εξοδο της στροφης, αλλα θα το κανει για να μην φαει high...αρα το απενεργοποιει ξεροντας που και ποσο να το ανοιξει...
για εναν μεσο ομως οδηγο που θελει να παει γρηγορα και να εχει το γκαζι οσο το δυνατον πιο ανοιχτο σε ολη την πιστα, ειναι παιχνιδακι το να καβαλαει με το traction στο "on"...
ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ οδηγος, λοιπον, θελει οσο το δυνατον περισσοτερα μπλιμπλικια να τον "κρατανε" και να κανουν την δουλεια για αυτον...οσο λιγοτερα εχει να σκεφτει, τοσο πιο γρηγορα θα παει...
πως γινεται λοιπον να πηγαινει πιο γρηγορα το suzuki με τον ερασιτεχνη οδηγο, χωρις κανενα βοηθημα??
τα ηλεκτρονικα μπηκαν στα συγκεκριμενα μηχανακια για να μπορει να τα οδηγησει και ο καθε ασχετος
καθως ειναι σχεδιαστηκα περισσοτερο απολυτα και εξειδικευμενα
αυτο που θελω να πω ειναι οτι χωρις τα ηλεκτρονικα αυτα ο μεσος οδηγος δεν θα ηταν ουτε καν κοντα στο "απλο" σουζουκι
και επειδη αυτο που λες για τον ερασιτεχνη οτι θελει να σκεφτεται οσο το δυνατον λιγοτερα οταν οδηγαει ειναι απολυτα σωστο , η πιο σωστη επιλογη ειναι το σουζουκι
Οταν ομως οπως λες δεν προκειται ενας μεσος αναβατης, οπως οι περισσοτεροι εδω μεσα (δεν σε ξερω αλλα υποθετω κ εσυ, σορρυ αν κανω λαθος) να φτασει στα ορια της μια απο δαυτες, (αρα οποια και να εχει θα την "πηγαινει" το ιδιο) γιατι τοτε να μην παρει την ομορφοτερη;
Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο...
Οι πιο γρήγοροι απενεργοποιούν τα ηλεκτρονικά τα οποία (θέλουν να)είναι δίχτυ ασφαλείας για τον μέσο οδηγό.αλλά τίποτα δεν ξεπερνάει ένα ολοκληρωμένο-ισορροπημένο σύνολο.
Τελευταία τροποποίηση από RaGe_Raptor; 02/03/2014 στις 12:29.
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
ναι τα ηλεκτρονικα τα αξιοποιησε,τα πλεονεκτηματα που εχει το μηχανακι(ΜV-899) δεν αξιοποιησε γιατι δεν μπορει να τα αξιοποιησει στο επιπεδο που ειναι
μην διαβαζουμε οτι θελουμε
επισης απο την μικρη μου εμπειρια στην πιστα ουδεποτε μου χρειαστηκε ουτε το ABS ουτε το traction control
Τελευταία τροποποίηση από RaGe_Raptor; 02/03/2014 στις 13:34.
Την ιδια απορια εχω κι εγω.
Πώς γινεται να λεμε οτι μια μηχανη χωρις βοηθηματα θα την παει καποιος (αργος, μεσος, γρηγορος) γρηγορα, πιο ευκολα απ'οτι μια μηχανη που μπορει να του δωσει την επιλογη του βοηθηματος (αν το θελει. Μην πει κανεις οτι τον καθυστερει το traction. Το απενεργοποιει και τελος αμα δεν το θελει)
Δηλαδή για να καταλάβω τα προηγούμενα μοντέλα το 08-09 δεν φρέναραν μετά από κάποιους γύρους σε πίστα;;;
Το όποιο πρόβλημα δεν επιλύονταν με κάποιο τρόπο; υγρά-τακάκια-σωληνάκια ή/και τρόμπα;
/ Β
ΥΓ Αγαπημένο μοντέλο το 750αρ, μπράβο στη Σουζούκι που το διατηρεί στη γκάμα της τόσα χρόνια, αξιόμαχο. Προσωπικά μου αρέσει (εμφανησιακά) το 04, το οποίο δεν είχε εισαχθεί.
Να την πω και γω την μ@λ@κια μου τωρα...
Οι ''χεραδες'' που παραπονιουνται για τα καθε λογης ηλεκτρονικα οτι τους καθυστερουν...ποιοι ειναι?
Υποτιθεται οτι κανουν τον ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ποιο γρηγορο και κλεινουν το κενο (βλ.γκρινιες ροσσι...ενταξει δεν ειναι επιπεδο μοτοχεπε τα ηλεκτρονικα αλλα δεν ειναι κανεις μας οδηγος μοτοχεπε...).
Υ.Γ.1. Ο ΜΟΝΟΣ λογος που με ψηνουν μερικα καινουρια μηχανακια (π.χ. ZX10R καινουριο ,αν και Χοντακιας) ειναι τα TC k ABS...και μην ακουσω οτι δεν ειναι ''racing'' οπως λενε μερικοι γιατι ποιο ''racing'' απο την τουμπα δεν υπαρχει...
Υ.Γ.2. Δεν μου αρεσει κανενα απο τα 3...αν μου χαριζαν οποιοδηποτε (κατα προτιμηση το ακριβοτερο)θα το πουλαγα την ιδια μερα...και θα μαζαευα να παρω το MISSION R (K@YL@)