Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 67

Θέμα: Kούλα με ακους; Πολύ κ@λ@παιδο ο Κυριάκος, Κούλα!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tsompanis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    ωραία λοιπόν,έτοιμος
    έχω πολλά να πω οπότε όποιος θέλει διαβάζει

όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 83.το πρώτο μηχάνημα με περίμενε στην βιτρίνα ενός καταστήματος που βρίσκονταν κοντά στο βαρδάρη.τρανζιστορικό 4W στα 9βόλτ με πυκνοτική κάψα κ.λ.π.
    ακόμα θυμάμαι την μέρα που έστειλα την μάνα μου με ραδιοφωνάκι στην απέναντι πολυκατοικία σε μια φιλενάδα της και φώναζα απο το μικρόφωνο "Μάνα μάνα,άμα με ακούς αναβόσβησε το φως του μπαλκονιού δυό φορές"....."έλα ρε με ακούς στα αλήθεια?ξανα αναβόσβησε το φως!! ". τα είχα κάνει πάνω μου!
    Το μικρόβιο είχε μπει για τα καλά.μετα απο μερικούς μήνες αγόρασα ένα αυτοταλάντωτο και εγώ EL504 (όπως όλοι οι παραπάνω ) και λίγο αργότερα και μετά απο πολλά τινάγματα απο την φάση,ένα με 6146! Μόνο το νεφρό μου δεν έδωσα για να το αγοράσω!
    Απο εκεί και πέρα δύο ήταν τα κλειδιά για την επιτυχία. Ο θείος που ταξίδευε με εμπορικά καράβια και μου έφερε μια κεραία grand play απο ιαπωνία δώρο και αντίο στάσιμα και το σπίτι του παππού ψηλά στα κάστρα στην Θεσ/νίκη.Είχα την πόλη πιάτο!
    Τάπωνα τα πάντα και τους πάντες.
    Ετσι κάπως ξεκίνησαν οι εκπομπές. Music club 104,5. Ήμουνα στις επάλξεις κάθε βράδυ και στην κόντρα με τον melody club και τζάκσον παλλας...
    Γκόμενες,σκηνικά,τρέξιμο να βρούμε τα καινούργια χιτ σε κασέτα για να μην αγοράσουμε τους δίσκους και άλλα πολλά.
    Η καριέρα εκείνου του πειρατικού έληξε απότομα ένα απόγευμα,με το ραδιογωνιόμετρο να είναι έξω απο το σπίτι του παππού.το γεγονός ότι ήταν απόστρατος Νωματάρχης με γλύτωσε και μαζί με μένα,γλύτωσαν και τα μηχανήματα απο την κατάσχεση.
    Η συνέχεια δόθηκε τα καλοκαίρια στην Ήπειρο με μηχανήματα στα μεσαία,γύφτικους ενισχυτές για την διαμόρφωση που τα έκαναν όλα πουτ@να και κλεμμένο ρεύμα απο οικοτροφείο...
    Στάθηκα τυχερός,γιατί κάποια στιγμή και μετά απο αρκετά χρόνια το 92' και στην Αθήνα πλέον,ασχολήθηκα και επαγγελματικά και πέρασα απο μερικούς σταθμούς.μέσα σε αυτούς και ο Galaxy 92 για μερικά φεγγάρια σε αυστηρά γερμανικά νούμερα 6 με 8 το πρωί
    Η Συνέχεια μετά στα Γιάννενα.Πρώτο κανάλι,top fm,metro και n'joy μέχρι το 99' που άρχισα να παίρνω τα βουνά....αυτά!

Banned
    ετσι καπως με τον πρωτο μου πυκνωτικο εκανα<εκπομπη>σαλονι-κουζινα
    και η μανα μουπειραματοζωο-κουβαλητης ραδιοφωνου αχαχαχαχαχα

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tsompanis Προβολή μηνύματος
    ,ένα με 6146! Μόνο το νεφρό μου δεν έδωσα για να το αγοράσω!
    ...............
    6146 τι είπες τώρα, την είχαν και στην αεροπορία ( μη με ρωτήσετε το γιατί) και ο μπάρμπας μου τσίμπησε 2 (με νήματα Κοβαλτίου μου είχε πει), 2πλάσια ισχύ από τις κοινές μου είχε πει και ήμουν κατουρημένος από την χαρά μου. Τώρα αν ίσχυε ή όχι ένας Θεός ξέρει, μπορεί και ναι μπορεί και όχι, αλλά ήμουν ΕΓΩ με το καρατούμπανο και όχι οι άλλοι.

Τελικά με πολλούς από εδώ μέσα πρέπει να βρεθούμε. Έχουμε πολλά να πούμε.

LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από teogtp Προβολή μηνύματος
    Καλα η τσοχα απο το Subbuteo ολα τα λεφτα.....
    +955
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Συνομιλίες μεσαία-βραχέα κάνει κανείς τώρα ή γράφουμε μόνο τις αναμνήσεις μας;

Χρηστος Το avatar του/της sv9cvk
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από notakos600 Προβολή μηνύματος
    Συνομιλίες μεσαία-βραχέα κάνει κανείς τώρα ή γράφουμε μόνο τις αναμνήσεις μας;
    Εγω κατα παραγγελιαν...
    Πρεπει να συνδεσω και την κεραια στο harris (Εχει κοψει τωρα και κανα χρονο αλλα ειναι ευκολακι...)
    Αν ειναι κλεινουμε ραντεβουδακι σε καμια συχνοτητα βραχεων. να θυμηθω και πως δουλευουν τα μηχανηματα...Τελευταια φορα εκανα ενα μισαωρο μονο για να καταφερω να εχω ληψη...(ειχε παει η κορη και πειραζε τα κουμπια του FT2000...... )
    Μεσαια οχι !Χροονια τωρα δεν.....
    Αν και εχω φτιαξει ενα 807 (2Ε22 εχω βαλει τωρα) και με ενισχυτη 4 EL84 (πληρες σετ δλδ ) ετσι για το γμτ!!!
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	DSCN2706.jpg 
Προβολές:	93 
Μέγεθος:	101,8 KB 
ID:	312445

Όνομα:	DSCN2711.jpg 
Μέγεθος:	98,7 KB 
ID:	312446
    Πρεπει να φτιαξω μια προσοψη να γινει πιο ομορφο...(Dimxios ακουει?? )

Όνομα:	DSCN2713.jpg 
Μέγεθος:	74,6 KB 
ID:	312447
    Τελευταία τροποποίηση από sv9cvk; 20/03/2014 στις 13:28.
    ΡΕΘΥΜΝΟ Χρηστος www.sv9cvk.gr
    CB750 four K7 (1977) , CB750 four K2 (1972) , , XL185S
    , Vespa GT200 TS50W

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sv9cvk Προβολή μηνύματος
    Εγω κατα παραγγελιαν...
    Πρεπει να συνδεσω και την κεραια στο harris (Εχει κοψει τωρα και κανα χρονο αλλα ειναι ευκολακι...)
    Αν ειναι κλεινουμε ραντεβουδακι σε καμια συχνοτητα βραχεων. να θυμηθω και πως δουλευουν τα μηχανηματα...Τελευταια φορα εκανα ενα μισαωρο μονο για να καταφερω να εχω ληψη...(ειχε παει η κορη και πειραζε τα κουμπια του FT2000...... )
    Μεσαια οχι !Χροονια τωρα δεν.....
    Αν και εχω φτιαξει ενα 807 (2Ε22 εχω βαλει τωρα) και με ενισχυτη 4 EL84 (πληρες σετ δλδ ) ετσι για το γμτ!!!
    Συνημμένο 312441
    Συνημμένο 312442
    Πρεπει να φτιαξω μια προσοψη να γινει πιο ομορφο...
    Συνημμένο 312443
    Πολύ αερόφυλλος και πηνιόσυρμα ρε παιδάκι μου
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Πολύ αερόφυλλος και πηνιόσυρμα ρε παιδάκι μου
    Και που να δεις το Linear με την 3CX3000 που εχω φτιαξει....... (καλα στο φτιαξιμο ειναι ακομα!!!)
    , Vespa GT200 TS50W

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    ετσι καπως με τον πρωτο μου πυκνωτικο εκανα<εκπομπη>σαλονι-κουζινα
    και η μανα μουπειραματοζωο-κουβαλητης ραδιοφωνου αχαχαχαχαχα
    Εγω την μανα μου την ειχα κανει εξπερ στο να δινει κοντρολ... Απο σημα μεχρι διαμορφωση μου εδινε!!!!
    , Vespa GT200 TS50W

Banned
    μαστορα το κατεχεις το αθλημα απ οτι βλεπω

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sv9cvk Προβολή μηνύματος
    O 35αρης με τις ΕL34 εγω του ειχα βαλει δυο 6L6 ειχα παιξει με τις πολωσεις και εβγαζε μεν λιγο μικροτερη ισχυ (εχανε και απο το εκουαλαιζερ ) αλλα επαιζε πολυ καλα!!(για την δουλεια που
    Σωστά, εγώ δεν θυμάμαι καλά. 35άρης και 50άρης με τις λάμπες σε push pull πρέπει νάβγαινε. Πολύ νοικοκυρεμένη κατασκευή και φαίνεται και με τον αρχικό πως εξελίχθηκες στο χρόνο.

Εγώ τα νήματα της τροφοδοσίας τα συστρέφω πολύ σφιχτά με το ηλεκτρικό κατσαβίδι και έχω δει μεγάλη διαφορά στο βόμβο.

Όνομα:	amp.jpg 
Προβολές:	86 
Μέγεθος:	36,0 KB 
ID:	312458

Επίσης γείωση στο σασί κατασκευάζω κόβοντας επαφές από κόσα και τοποθετώντας τες με 1 βίδα στο σασί.

Όνομα:	ground.jpg 
Μέγεθος:	13,2 KB 
ID:	312459

Παλιότερα για το σκοπό αυτό διέτρεχα 1 γυμνό χάλκινο καλώδιο σε όλο το μήκος του σασί και κολλούσα τις γειώσεις επάνω αλλά κατέληξα σαυτή τη λύση. Πάντα όμως 1 γειώση σε όλο το σασί για όλα.

Ξεκινάω σχεδιάζοντας που θα τοποθετήσω στο σασί τους μετασχηματιστές, λάμπες, ηλεκτρολυτικούς κλπ, τρυπάω, βιδώνω και πιστέψτε με μου παίρνει το 80% της δουλειάς.

Εκεί στην Κρήτη εξάλλου τα φιλαράκια έχουν ένα πολύ ενεργό blog.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Χρήστο στα βραχέα, αν και όποτε βγω-δεν βγαίνω συχνά, βγαίνω με έναν ALINCO DX-77 και μια κεραία longwire. Στα μεσαία (1660 κλπ βγαίνω συχνότερα).
    Θα σου στείλω π.μ. για να τα πούμε στους 6,5.
    Κατά τα άλλα τα μηχανήματά σου είναι πολύ σένια.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimmie_72 Προβολή μηνύματος
    Σωστά, εγώ δεν θυμάμαι καλά. 35άρης και 50άρης με τις λάμπες σε push pull πρέπει νάβγαινε. Πολύ νοικοκυρεμένη κατασκευή και φαίνεται και με τον αρχικό πως εξελίχθηκες στο χρόνο.

Εγώ τα νήματα της τροφοδοσίας τα συστρέφω πολύ σφιχτά με το ηλεκτρικό κατσαβίδι και έχω δει μεγάλη διαφορά στο βόμβο.

Όνομα:	amp.jpg 
Μέγεθος:	36,0 KB 
ID:	312458

Επίσης γείωση στο σασί κατασκευάζω κόβοντας επαφές από κόσα και τοποθετώντας τες με 1 βίδα στο σασί.

Όνομα:	ground.jpg 
Μέγεθος:	13,2 KB 
ID:	312459

Παλιότερα για το σκοπό αυτό διέτρεχα 1 γυμνό χάλκινο καλώδιο σε όλο το μήκος του σασί και κολλούσα τις γειώσεις επάνω αλλά κατέληξα σαυτή τη λύση. Πάντα όμως 1 γειώση σε όλο το σασί για όλα.

Ξεκινάω σχεδιάζοντας που θα τοποθετήσω στο σασί τους μετασχηματιστές, λάμπες, ηλεκτρολυτικούς κλπ, τρυπάω, βιδώνω και πιστέψτε με μου παίρνει το 80% της δουλειάς.

Εκεί στην Κρήτη εξάλλου τα φιλαράκια έχουν ένα πολύ ενεργό blog.

Ετσι ειναι Δημητρη. Εχω φτιαξει και εγω αρκετους λαμπατους ενισχυτες.
    Το θεμα του star grounding ειναι γνωστο και απαραιτητο σε ενισχυτες ηχου ,αλλα απαγορευτικο δια ροπαλου για RF που εκει υπαρχουν αλλες τεχνικες ,οπως και αλλα προβληματα .
    Το ιδιο και για τα νηματα. Και εδω δεν ειναι κακο να πας συνεστραμενη την εναλλασομενη ταση αλλα σε αντιθεση με τους ενισχυτες ηχου δεν κερδιζεις απολυτως τιποτα αν το κανεις .
    Οσο για το σχεδιο της τοποθετησης ετσι ειναι οπως το λες. Αυτο το εκανα απο τοτε που ξεκινησα!
    Η φωτο που εβαλα Δημητρη ειναι το 1985 18 χρονων τοτε.. Αυτη η κατασκευη τοτε μου φαινοταν τελεια ,τωρα μου φαινεται απαραδεκτη... Σιγουρα εξελισσομαστε
    Πχ τωρα φτιαχνω αυτον τον ενισχυτη (RF) με μια 3CX3000 απο 2 εως 50MHZ 10ΚW .http://www.youtube.com/watch?v=CA2kaOgWVAc
    Και μια φωτο πως ειναι τωρα!!
    Κατω στο ρακ ειναι το τροφοδοτικο στην μεση ο ενισχυτης και πανω το κοντρολ που τον τηλεχειριζεται απο αλλο χωρο (εχω ευαισθητα αυτια) Α! και στο πλαι ο σκελετος του XL οταν ξεκινουσα να το "δενω"
    και ειναι ενα βημα πριν το τελειωσω αλλα εχει μεινει εκει...θελει να συνδεσω το κοντρολ να του βαλω την προσοψη και κατι ψιλοπραγματα .

Όνομα:	P1040963.jpg 
Προβολές:	63 
Μέγεθος:	86,5 KB 
ID:	312513

Οσο για τους ραδιοπειρατες (κυριως στα μεσαια) δεν τους παρακολουθω γενικως .Αντε να βγω στα βραχεα να δοκιμασω κανα λινεαρακι η να μιλησω με κανα φιλο και αυτο ειναι..Γενικα ειμαι των κατασκευωνε
    ΥΓ Ωραιος ο single ended ενισχυτης σου,και καλη κατασκευη απο οτι βλεπω..
    Η βαση απο οτι βλεπω 4 pin οποτε το πιο πιθανον να ειναι καμια 2Α3 ε?
    Τελευταία τροποποίηση από sv9cvk; 21/03/2014 στις 00:15.
    , Vespa GT200 TS50W

Σουλατσαδόρος Το avatar του/της Coyote.V
    Κάποιοι κρατήσατε καλή επαφή με το άθλημα ! Εγώ ασχολήθηκα με άλλα πράγματα, μια πενταετία ασχολήθηκα και έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις.

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Aν με ακους
    από rsp στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 09/02/2007, 08:49
  2. Ενα πολυ ενδιαφερον site με video-test
    από AFTER στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 26/02/2006, 12:24
  3. Παλιο αλλα με πολυ γελιο...
    από pepenaxos1 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ