Μιας και έχω το yamaha dragstar 400cc του 99, ίσως οι εμπειρίες μου σου είναι χρήσιμες.
Εύκολο μηχανάκι, το καβάλησα πριν κάποια χρόνια ως πρώτη μηχανή χωρίς έχω ιδιαίτερα θέματα με το βάρος του ή το στήσιμό του και πλέον κινούμαι πιο άνετα ακόμα και από μερικά σκουτεράκια ή παπιά στο δρόμο.
Σε ανοιχτό δρόμο μην περιμένεις ταχύτητες πάνω από 130 Km/h και σε ταξίδι η άνετη ταχύτητα λόγω κραδασμών και γενικότερης αίσθησης είναι τα 90-110 km/h.
Από εκεί και πάνω το μηχανάκι σου στέλνει μηνύματα ότι το πιέζεις.
Κατανάλωση ικανοποιητική για τη τεχνολογία του και τα κυβικά του και σε ανοιχτό δρόμο με ταχύτητα ~80 km/h σε φέρνει άνετα και οικονομικά.
Η συντήρηση γίνεται με ελάχιστο κόστος αν και τα πιο εξεζητημένα ανταλλακτικά του μπορεί να είναι λίγο τσιμπιμένα.
Γενικά είναι μια μηχανή τίμια και αν δεν σκίζεις το μοτέρ (ή δεν είναι ήδη σκισμένο) δεν θα έχεις προβλήματα και το μόνο που θα σου ζητάει θα είναι λαδάκι και ένα καλό γυάλισμα (τα λαδάκια τα προσέχεις x2 λόγω αερόψυκτου μοτέρ).
Στα μειονεκτήματα του συγκεκριμένου μοντέλου είναι ότι τις καλές λακούβες τις νιώθεις μέχρι το κόκκαλο και ότι το πίσω φρένο (λόγω ταμπούρου) δεν σου δίνει και την καλύτερη αίσθηση, αλλά το μπροστά δισκόφρενο είναι αρκετά αποτελεσματικό και σώνει τη κατάσταση.
Από την άλλη όμως, ξέρεις τι οδηγάς και δεν κάνεις καφριλίκια με κάτι που είναι στημένο για χαλαρό ρολλάρισμα.
Το βρίσκεις από 2000 έως 3000 euros και μπορείς να κάνεις άνετα ταξίδι πολλών χιλιομέτρων..