Ως παλιος κατοχος ενος KTM 950Adventure και ως τωρινος κατοχος ενος ΚΤΜ 950Super Enduro, εχω να σου πω τα εξης:
Αν το βασικο σου κριτηριο ειναι η οικονομια στην μετακινηση (καυσιμα δηλαδη), παρε με κλειστα ματια ενα BMW 800GS. Η καταναλωση του ειναι απιστευτα χαμηλη σε σχεση με τα κυβικα του. Μιλαμε για περιπου 5-5,5λιτρα/100. Το δικο μου φθανει τα 7,5-8λιτρα/100!!!
Αν το κριτηριο σου ειναι η ευχαριστηση της οδηγησης, το ΚΤΜ ειναι ενα σκαλοπατι παραπανω. Οχι οτι υστερει και το 800GS, αλλα οπως και να το κανουμε ειναι διαφορετικο το ΚΤΜ.
Οσο αναφορα για το θεμα του συμπλεκτη, το κοστος αντικαταστασης του μ ενα after market (Oberon κατα βαση), ειναι μηδαμινο. Ακομα και προβλημα να μην εχει αυτο που θα παρεις, καλο ειναι να το αλλαξεις προληπτικα. Μιλαμε για ενα κοστος κοντα στα 100ευρω και καθαριζεις μια για παντα.
Τελος, χωρις να ξερω τι μοντελο ΚΤΜ 950Adventure θες να παρεις (του 2003,04,05 δηλαδη, σιγουρα το 800GS ειναι μηχανακι προσφατης τεχνολογια και πιο συγχρονο. Ισως αυτο να επηρρεασει την αποφαση σου.
Καλη επιλογη.
Δεν νομίζω να το πουλήσω ποτέ και εύχομαι να μην αναγκαστώ να το κάνω λόγω οικονομικών συγκυριών.
Πάντως, επειδή έχεις την εμπειρία των ΚΤΜ, πριν αγοράσεις 800 προσπάθησε να βρεις ένα για βόλτα. Είναι πολύ πιο ήπιο μηχανάκι απο τα 950/990 και μπορεί να μη σου βγάλει γούστα.
2012: 150 ημέρες στη νότια Αμερική
2010: Βόρειο Ακρωτήρι, 2009: Πυρηναία, Χώρα Βάσκων, Άλπεις, 2008: Άλπεις
Αν μιλάμε για το f800 adventure ,επειδή το είχα για κάποιο διάστημα όπως και το μικρότερο
Το 800 το κατατάσσω πάνω από στρώμα και τρανσαλπ,σε σχέση με απόδοση περιφερειακά κλπ
Δεν είναι ούτε μπορεί να γίνει ΚΤΜ 950
Έχει ήπια απόδοση,οχι σαν τον αυστριακο χούλιγκαν
Τα μεγάλα φ800 δεν βγάλανε ζημιές, τα μικρά ναι
Τα σέρβις στην αντ/πεια ζεματανε, αλλά έξω έχει ικανά μαστορια
φιλε θες να δωσεις περισσοτερα λεφτα για κατι υποδεεστερο απο καθε αποψη?
αμα θες οικονομια πηγαινε με το κτελ...
Καλησπερα, αρχες καλοκαιριου αγορασα το KTM του συμφοριτη milva. Μπορω να πω οτι αισθανομαι πολυ τυχερος που πετυχα την συγκεκριμένη μηχανή και μετανιωνω που ακουγα τοσα χρονια τους ασχετους και δεν το πηρα πιο πριν.Πιο πριν ειχα δυο TDM και ειχα οδηγησει διαφορα.Η μηχανη καιει παραπανω(πολη 11-12 εξω 8)μπορει να χρειάζεται παραπανω φροντιδα αλλα οταν καθεσαι πανω τα ξεχνας ολα.Κ οσο την μαθαινεις την ερωτευεσαι.Για να βοηθησω κ τον φιλο θα του φερω ενα παραδειγμα που ειδα καπου.Τα KTM ειναι σαν τις ξανθιές τις γκομενες τις siliconατες και τα άλλα (στην πλειοψηφια) σαν τις γυναικες που θα παντρευοσουν.Τα μεν πρωτα θα σου προσφερουν πολλα γουστα θα ξαναγινεις πιτσιρικας αλλα ολα αυτα θα τα πληρωσεις λιγο παραπανω.Τα αλλα θα σου προσφερουν παραπανω σιγουρια οικονομια κτλ αλλα συγκινησεις σαν τα πρωτα δε θα βρεις.Ο καλυτερος συνδυασμος τουλάχιστον οπως το κανω εγω ειναι KTM κ παπακι και τα εχεις ολα.
Ελπιζω να βοηθησα και καλη τυχη.
Το κακο /καλο με τα ktm, λογω κατασκευης τους, ειναι ευκολοδηγητα απο ολους και νομιζεις οτι εγινες χερας μεσα σε μια νυχτα...
το λεω αυτο γιατι πιστευω οτι και το f800 ειναι φοβερο μηχανακι και μπορει να κανει οτι και το ktm, μπορει και περισσοτερα, απλα το ktm τα κανει ευκολοτερα...
Καλοριζικο.
Εγώ θα σου έλεγα να μην πάρεις ΚΑΝΕΝΑ από τα δύο.
Είναι μηχανάκια που γενικά ζητούσαν και είναι και παλιά.
Κάνε λίγο υπομονή μάζεψε λίγα λεφτά ακόμα και πάρε
πιο καινούργιο.
(αν και ότι και να σου πούμε στα παπάρΓια σου θα μας γράψεις και θα πάρεις ότι γουστάρεις τελικά)
![]()
ανανήψαντας