Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 55 από 55

Θέμα: Το δίλλημα - KTM Adventure 950 ή BMW F800GS

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    και το δικο μου γιατι δεν πινει δηλαδης?

ΥΓ
    Ξερω γιατι δεν πινει, γιατι δεν περιμενω απο κανενα μηχανικο να ελεγξει αυτα που πρεπει να ελεγχθουν, οταν πρεπει. Και εκει σταματαν τα αρνητικα του μεγαλου κατεμ, δεν μπορεις να το εμπιστευθεις σε κανενα μηχανικο γιατι η δεν θα ξερουν, η δεν θα κανουν τα προβλεπομενα ειτε γιατι βαριουνται, ειτε γατι θελουν να σε βλεπουν συχνα. Αν το παρεις το κανεις μονος, αν δεν μπορεις, δεν το παιρνεις. Τοσο απλα.
    Πολλά +++ Αγη.Αποψή μου δεν συγκρίνονται τα δύο μοντέλα αυτά,σε άλλους οδηγούς απευθύνονται τα ADV και σε άλλουςτα GS 800

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από road spirit Προβολή μηνύματος
    ναι είμαστε

αυτή η καραμέλα με τα ακριβά σέρβις στα bmw πρέπει να τελειώσει ...

ακριβά τα πληρώνουν οι φλώροι μπεμβεδάκιδες που δεν ξέρουν τι είναι το κατσαβίδι και που πιστεύουν ότι αν μπεί αναλώσιμο στην μηχανή που δεν είναι ΟΕΜ, τότε αυτή θα ανατιναχθεί

Στα 77.000 χλμ που έχει τώρα το 800 μου, δεν έχω πληρώσει ακόμα για προβλεπόμενο σέρβις περισσότερα από όσα πλήρωνα τα υπόλοιπα 20 χρόνια που καβαλούσα τζαπάν μηχανάκια. Ακόμα και στα 2 "μεγάλα" σερβις, στα 40κάτι και στα 70κάτι (μετά την ν.Αμερική) πλήρωσα λιγότερα από όσα πλήρωσα στα 2 cbr μου στα σέρβις των 24κ της χόντα.

Αν στην εξίσωση βάλω και τη μέση κατανάλωση όλα αυτά τα χρόνια των 4.8 λτ/100 χλμ, τότε έχω κάνει κατά πολύ απόσβεση σε σχέση με πολλά άλλα υποψηφια ον-οφφ που εξέταζα τότε που την αγόρασα

cheers
    Αν και δεν είχα ποτέ μου BMW θα συμφωνήσω μαζί σου Γιάννη σε αυτά που γράφεις,πολύ προπαγάνδα πρέπει να έχει πέσει για τα 800,πάντως αν αποφασίσεις να το δώσεις σφύρα μου,μετά απο 2 ADV λέω να πάρω και ένα 800 να συμπληρωθεί το καρέ

Παλαιό μέλος
    Ως παλιος κατοχος ενος KTM 950Adventure και ως τωρινος κατοχος ενος ΚΤΜ 950Super Enduro, εχω να σου πω τα εξης:

Αν το βασικο σου κριτηριο ειναι η οικονομια στην μετακινηση (καυσιμα δηλαδη), παρε με κλειστα ματια ενα BMW 800GS. Η καταναλωση του ειναι απιστευτα χαμηλη σε σχεση με τα κυβικα του. Μιλαμε για περιπου 5-5,5λιτρα/100. Το δικο μου φθανει τα 7,5-8λιτρα/100!!!

Αν το κριτηριο σου ειναι η ευχαριστηση της οδηγησης, το ΚΤΜ ειναι ενα σκαλοπατι παραπανω. Οχι οτι υστερει και το 800GS, αλλα οπως και να το κανουμε ειναι διαφορετικο το ΚΤΜ.

Οσο αναφορα για το θεμα του συμπλεκτη, το κοστος αντικαταστασης του μ ενα after market (Oberon κατα βαση), ειναι μηδαμινο. Ακομα και προβλημα να μην εχει αυτο που θα παρεις, καλο ειναι να το αλλαξεις προληπτικα. Μιλαμε για ενα κοστος κοντα στα 100ευρω και καθαριζεις μια για παντα.

Τελος, χωρις να ξερω τι μοντελο ΚΤΜ 950Adventure θες να παρεις (του 2003,04,05 δηλαδη, σιγουρα το 800GS ειναι μηχανακι προσφατης τεχνολογια και πιο συγχρονο. Ισως αυτο να επηρρεασει την αποφαση σου.

Καλη επιλογη.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taxydromos Προβολή μηνύματος
    ευτυχώς που το έδωσες...
    κι εγω αυτο λεω!!!

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από milvas Προβολή μηνύματος
    Αν και δεν είχα ποτέ μου BMW θα συμφωνήσω μαζί σου Γιάννη σε αυτά που γράφεις,πολύ προπαγάνδα πρέπει να έχει πέσει για τα 800,πάντως αν αποφασίσεις να το δώσεις σφύρα μου,μετά απο 2 ADV λέω να πάρω και ένα 800 να συμπληρωθεί το καρέ
    Δεν νομίζω να το πουλήσω ποτέ και εύχομαι να μην αναγκαστώ να το κάνω λόγω οικονομικών συγκυριών.

Πάντως, επειδή έχεις την εμπειρία των ΚΤΜ, πριν αγοράσεις 800 προσπάθησε να βρεις ένα για βόλτα. Είναι πολύ πιο ήπιο μηχανάκι απο τα 950/990 και μπορεί να μη σου βγάλει γούστα.

Banned
    Αν μιλάμε για το f800 adventure ,επειδή το είχα για κάποιο διάστημα όπως και το μικρότερο
    Το 800 το κατατάσσω πάνω από στρώμα και τρανσαλπ,σε σχέση με απόδοση περιφερειακά κλπ
    Δεν είναι ούτε μπορεί να γίνει ΚΤΜ 950
    Έχει ήπια απόδοση,οχι σαν τον αυστριακο χούλιγκαν
    Τα μεγάλα φ800 δεν βγάλανε ζημιές, τα μικρά ναι
    Τα σέρβις στην αντ/πεια ζεματανε, αλλά έξω έχει ικανά μαστορια

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    φιλε θες να δωσεις περισσοτερα λεφτα για κατι υποδεεστερο απο καθε αποψη?

αμα θες οικονομια πηγαινε με το κτελ...

Νέο μέλος
    Καλησπερα, αρχες καλοκαιριου αγορασα το KTM του συμφοριτη milva. Μπορω να πω οτι αισθανομαι πολυ τυχερος που πετυχα την συγκεκριμένη μηχανή και μετανιωνω που ακουγα τοσα χρονια τους ασχετους και δεν το πηρα πιο πριν.Πιο πριν ειχα δυο TDM και ειχα οδηγησει διαφορα.Η μηχανη καιει παραπανω(πολη 11-12 εξω 8)μπορει να χρειάζεται παραπανω φροντιδα αλλα οταν καθεσαι πανω τα ξεχνας ολα.Κ οσο την μαθαινεις την ερωτευεσαι.Για να βοηθησω κ τον φιλο θα του φερω ενα παραδειγμα που ειδα καπου.Τα KTM ειναι σαν τις ξανθιές τις γκομενες τις siliconατες και τα άλλα (στην πλειοψηφια) σαν τις γυναικες που θα παντρευοσουν.Τα μεν πρωτα θα σου προσφερουν πολλα γουστα θα ξαναγινεις πιτσιρικας αλλα ολα αυτα θα τα πληρωσεις λιγο παραπανω.Τα αλλα θα σου προσφερουν παραπανω σιγουρια οικονομια κτλ αλλα συγκινησεις σαν τα πρωτα δε θα βρεις.Ο καλυτερος συνδυασμος τουλάχιστον οπως το κανω εγω ειναι KTM κ παπακι και τα εχεις ολα.
    Ελπιζω να βοηθησα και καλη τυχη.

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    Το κακο /καλο με τα ktm, λογω κατασκευης τους, ειναι ευκολοδηγητα απο ολους και νομιζεις οτι εγινες χερας μεσα σε μια νυχτα...

το λεω αυτο γιατι πιστευω οτι και το f800 ειναι φοβερο μηχανακι και μπορει να κανει οτι και το ktm, μπορει και περισσοτερα, απλα το ktm τα κανει ευκολοτερα...

Καλοριζικο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Εγώ θα σου έλεγα να μην πάρεις ΚΑΝΕΝΑ από τα δύο.
    Είναι μηχανάκια που γενικά ζητούσαν και είναι και παλιά.
    Κάνε λίγο υπομονή μάζεψε λίγα λεφτά ακόμα και πάρε
    πιο καινούργιο.

(αν και ότι και να σου πούμε στα παπάρΓια σου θα μας γράψεις και θα πάρεις ότι γουστάρεις τελικά)
    ανανήψαντας

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ