Οχι πολυ παλια τις βγαζανε καταχρηστικες....
Δημοκρατικα παντα, ναι;
Οχι πολυ παλια τις βγαζανε καταχρηστικες....
Δημοκρατικα παντα, ναι;
πουτσ@@@@@@@@@
Το να διαφωνείς με συγκεκριμένα πρόσωπα και συγκεκριμένες πράξεις δεν λέγεται πολεμική. Και τα πρόσωπα προφανώς και δεν τα γνωρίζω, αναφέρθηκα όμως σε συγκεκριμένες πράξεις, οι οποίες έγιναν από άγνωστά μου άτομα. Αν τους γνώριζα θα μπορούσα να πω ότι είδα τον τάδε και τον δείνα μαλάκα, συγκεκριμένα. Δεν ήταν ένας πάντως, ήταν κάμποσοι, οπότε η χρήση πληθυντικού είναι σαφώς δικαιολογημένη.
Το δικαίωμα στην διαφωνία με οτιδήποτε δεν με εκφράζει ή που το θεωρώ λάθος είναι αδιαπραγμάτευτο και λυπάμαι που βλέπω προσπάθεια δημιουργίας στεγανών και ποδοσφαιρικού τύπου οπαδικές πρακτικές. Δεν σου αρέσει η φρασεολογία του post number 2 το οποίο "φυσικά" ξεκίνησε κάτι; Δεκτό και σεβαστό, αλλά δεν δικαιολογεί την καφρίλα κανενός σε μιά εμφανιζόμενη ως σοβαρή προσπάθεια. Και επειδή βλέπω μαζεύεστε πολλοί οι οποίοι αναφέρεστε επί προσωπικού λες και παίζαμε φάπες από παλιά και γνωρίζετε τι μου είναι φυσικό όμως μου είστε εντελώς άγνωστοι, θα μου επιτρέψετε να αναρωτιέμαι για την πηγή της εμπάθειάς σας ή της εμμονής σας.
Σταμ2, μιά που είμαστε και οι δύο στην πλευρά αυτών που απέρριψαν την "αγανάκτηση" για όποιους λόγους ο καθ' ένας και που θεωρούνται για αυτό το λόγο "καναπεδικοί", δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Επί της ουσίας, ζητάς να σου γράψουν οι άλλοι συγκεκριμένα με τι διαφωνούν, τη στιγμή που ο ίδιος πετάς ένα πολύ αφηρημένο "ξενέρωσα"; Αυτό δεν είναι πρόσκληση για συζήτηση επί των αιτημάτων και πεπραγμένων της μοτοπορείας, για να εξηγούμαι. Απλά για δεύτερη φορά στο ίδιο ποστ αυτοαναιρείσαι.
Η αποχή από μιά κίνηση που δεν εκφράζει κάποιον δεν κάνει κάποιον "καναπεϊστή". Και επειδή πολλοί περισσότεροι ΔΕΝ πήγαν παρά πήγαν, το τσουβάλιασμα της πλειοψηφίας από την μειοψηφία θα μπορούσατε να το σταματήσετε επίσης. Είναι επιεικώς κωμικό να ζητάτε να μην γίνεται ακριβώς αυτό το τσουβάλιασμα που κάνετε οι ίδιοι. Δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι να στηρίξουν την "αγανάκτηση" κανενός.
Κτήνε τα περί ύπαρξης οικονομικών συμφερόντων πίσω από την όλη ιστορία δεν τα γνώριζα και ευχαριστώ για την ενημέρωση περί αυτού.
και μένα με χάλασε ο τρόπος που έγραψες....
Πιστεύω ακόμα ότι δεν αρκεί να είσαι αγανακτισμένος γενικά και αόριστα
ούτε είναι τίμιο να πετάς σ ένα χαρτί μια λίστα με 30 αιτήματα και μέσα από
αυτά να εξυπηρετούνται συμφέροντα.
-και να είσαι σίγουρος ότι πριν το γράψω ήξερα πολύ καλά τι γίνεται-
Τώρα για το ποιος ζητάει συγνώμη και ποιος όχι, θα ήθελα να πω
έτσι για την κουβέντα
ότι θέλουμε ν αλλάξουμε το κόσμο όχι για να γίνουμε εμείς οι δυνάστες
αλλά για να μην υπάρχουν δυνάστες και να ζουν ΟΛΟΙ πιο καλά.
Εγώ λοιπόν δεν ήρθα στην διαδήλωση γιατί
-στο λέω καθαρά-
Δεν πιστεύω στις αγαθές προθέσεις αυτών που τη διοργάνωσαν.
-πάντα φιλικά-
υγ
-Δεν πείνω τίποτε άλλο εκτώς από ρακές και τσίπουρα-
![]()
ανανήψαντας
Για αρχή να διευκρινίσουμε καποια πραγματα.
Μια 'δράση' για την οποία σχεδόν κανένας πλην των συμμετεχόντων δεν γνώριζε.
Που απο ότι διαβάζω εδω, στρώθηκε μέσα απο κάποιο/-α, γκρουπ στο φεησμπουκ (λες και όλος ο κόσμος ασχολείται με το φεησμπουκ).
Δεν έχει σημασία πιστεύεις, ο τρόπος με τον οποίο επιλέγεις να εκφραστείς απέναντι σε τρίτους, στο ίντερνετ,άγνωστος μεταξύ αγνώστων;
Κάνεις κι εσύ,όπως και άλλοι, το λάθος να θεωρείτε α πριόρι όσους εκφράστηκαν διαφορετικά για την εκδήλωση, καναπεδάτους.
Την κουρτίνα γ φίλε μου και παρακαλώ να τυλιχθεί για να την πάρω σπίτι.
Τα δοκιμάσαμε βλέπεις και δεν έπιασαν.
Δεν είναι πόλεμος τα σχόλια εδώ μάγκες. Απλά διαφορετικές απόψεις,που αλίμονο αν δεν υπάρχουν για να μας βελτιώνουν.
αιτία πολέμου όμως μπορούν να αποτελέσουν τα κάθε λογής "βγάλτε το σκασμό"
Και για να γίνω πιο ουσιαστικός στη διαφωνία όπως προτείνεις σου λέω πως κάποιοι απο μας, τραβιούνται συνεχώς και αδιαλείπτως σε χίλια δυο διαφορα "κοινωνικά δρώμενα".
Η εμπειρία - ως μητέρα της γνώσης- και όχι ο καναπές, μας έχει δείξει ότι δυστυχώς ενα μικρό μπούγιο νοματαίων σε δυο ρόδες δενφτάνει για να επιφέρει καμία αλλαγή.
όπως λέει κι ο κύριος εδώ, αν θέλουμε πραγματικά να αλλάξουμε τα πράγματα τότε μινι πανηγυράκια όπως η εν λόγω πορεία δεν φτουράνε ούτε για αστείο.
μόνο συλλογικά και με διάθεση για ουσιαστικές διεκδικήσεις.
Εκδηλώσεις σαν αυτήν, κενές επι της ουσίας υπόστασης, το μόνο που προσφέρουν είναι ένα αίσθημα ευφορίας και εκτέλεσης κοινωνικού χρέους στους συμμετέχοντες. Μια τρύπα στο νερό δηλαδή.
και αφού ο φίλος ο οποίος απρεπώς μας προέτρεψε να βγάλουμε το σκασμό, ταλανίζεται απο τα ίδια προβλήματα που βιωνουμε όλοι, καλό θα ήταν αυτός και οι συν αυτώ σκεπτόμενοι, να ακούσουν και να προβληματιστούν απο τις κουβέντες του αντίλογου.
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Μάλλον παρεξήγησες τα λεγόμενά μου.. ας το πάμε από κάτω προς τα πάνω λοιπον...
Εννοείται ότι δεν μέμφομαι κανέναν που δεν συμμετείχε. Δικαίωμα του καθενός είναι η συμμετοχή ή η αποχή. Καναπεϊστές (πιασάρικη λέξη ε?) δεν είναι όλοι όσοι δεν συμμετείχαν. Εν προκειμένω αυτό θα ήταν αληθινό τσουβάλιασμα... Κάποιοι δεν το ήξεραν, κάποιοι δεν μπορούσαν, κάποιοι δεν πιστεύουν σε αυτό... κάποιοι όμως μπορούσαν να πάνε, αν συζητήσεις μαζί τους θα δεις ότι συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει "κάτι" συλλογικά, (το συλλογικά επι τη ευκαιρία το αναφέρει ο_gayros, αλλά δεν καταλαβαίνω τι εννοεί πέραν μίας διαδήλωσης...? επανάσταση? πραξικόπημα? λευκή απεργία? ) και τελικά ενώ έχουν άποψη για όλα και συμφωνούν με την ιδέα της όποιας κινητοποίησης, καταλήγουν από τη θαλπωρή του σπιτιού τους να σχολιάζουν άλλους που βρίσκονται έξω και εκφράζουν τα αιτήματά τους με τρόπο συλλογικό, πολιτισμένο και χωρίς πρόκληση επεισοδίων...
Τώρα στο αν αυτοαναιρούμαι. Οχι. Έχω λάβει τις αποστάσεις μου από το συγκεκριμένο κίνημα, και αν εκφράσω τους λόγους μου θα χρειαστώ περισσότερα σεντόνια απ' ότι χωράει το μπαούλο της λινοθήκης για να εξηγηθώ... Όμως η αρχική μου τοποθέτηση επί του θέματος αφορούσε στον τρόπο που σχολιάστηκε η προσπάθεια ενός σοβαρού αριθμού ατόμων να γνωστοποιήσουν στην κοινή γνώμη κάποια προβλήματα και αιτήματα... Το αν εσύ ήσουν ο πρώτος που εκφράστηκε λέγοντας "τους είδα τους μαλάκες" θα ήταν κάτι που θα έπρεπε να προβληματίζει εσένα και να κάνεις την προσωπική σου λογοκρισία και όχι να το γυρνάς λέγοντας ότι είναι μομφή επί προσωπικού. Σαφώς δεν σε γνωρίζω, και θα ήθελα να πω ότι έχω σχηματίσει θετική άποψη για το πρόσωπό σου, όμως από τη στιγμή που όλα σχολιάζονται ελέω συζήτησης και διαλόγου μέσα σε ένα φόρουμ, νομίζω ότι όσο μπορείς να κρίνεις τα λεγόμενά μου άλλο τόσο μπορώ κι εγώ να κάνω το ίδιο, και το θεωρώ φυσιολογικό...
Η διαφωνία είναι αυτή που προάγει τον διάλογο και την πρόοδο της επικοινωνίας, και θεωρώ ότι είναι αποδεκτή από όλους. Μόνο συλλογίσου αν προχθές είχες συμμετάσχει στην μοτοπορεία, και την επόμενη μέρα διάβαζες κάπου "τους είδα τους μαλάκες" πως θα ένιωθες..?
Τέλος, μια τοποθέτηση δική μου... Η μοτοπορεία δεν (πρέπει να) είναι πηγή δημιουργίας νέων πολιτικών προσώπων, ούτε είναι τρόπος άσκησης πίεσης στην εξουσία, διότι σαφώς μας έχουν χεσμένους αυτοί που έχουν εξωκείλει τη χώρα και τα έχουν όλα μοιράσει και κανονίσει μεταξύ τους... Η μοτοπορία κατ' εμέ, είναι μία ευκαιρία να γνωστοποιηθούν κάποια προβλήματα στην κοινή γνώμη, να συζητηθεί από το ένα στόμα στο άλλο, να γίνει λόγος συζήτησης όπως συζητάμε για άλλα πιο ανούσια θέματα, τη λαίδη γκάγκα, την καραμπόλα στην Εγνατία, το αεροπλάνο που έπεσε κλπ... και μόνο έτσι, από στόμα σε στόμα και παρέα σε παρέα μπορεί να ωριμάσει σαν θέμα, να διογκωθεί και ενδεχομένως να υπάρξει μια αφορμή και να τακτοποιηθούν κάποια πράγματα... λόγου χάρη πριν από μία εκλογική εκστρατεία....
Παλι το ίδιο λες... Δεν πήγε κάποιος στην πορεία, έκατσε στην θαλπωρή και σχολιάζει.
Εκ γενετής ηταν στραβό αυτό το πράγμα. Απο τόσες απόψεις που βαριεμαι πιο πολύ και απο την ουρά της δημόσιας υπηρεσίας στην οποία περιμένω τώρα, να εξηγήσω. Και με τα όσα είπε και ο Κτήνος, έβαλε και την προσωπική μου οριστική ταφόπλακα.
Το να διαδοθεί κάτι στραβό, απλά επειδή υπάρχει, για εμένα είναι λάθος. Όμοιο με το πεπραγμενο του γνωστού 11% το οποίο γιγαντώθηκε επίσης υπο την ομπρέλα του "ας γίνει κάτι, οτιδήποτε". Αποτελεί επικίνδυνη πρακτική, όπως έχουμε ήδη διαπιστώσει, αποπροσανατολίζει, κανει ζημιά, δεν επιτυγχάνει τίποτα επι της ουσίας πλην του οποιου οφέλους των οργανωτών απο την συσπείρωση των συμμετεχόντων. Όταν βρεθούν άνθρωποι σοβαροί, με σοβαρά αιτήματα, τα ξαναλέμε.
Για το θέμα της καγκουριας, ευθύνη για τα πεπραγμένα έχουν οι διοργανωτές. Όπως έβγαλαν οδηγίες για κράνη κλπ γιατί τις πρωτες φορές ήταν όλοι τσιτσιδι, ομοίως όφειλαν να καλέσουν γιά συμπεριφορά ανάλογη της σοβαρότητας του εγχειρήματος.