Συγκριτικα με το gs,το τενερε εχει το βαρος του ψηλοτερα,και θελει λιγη προσοχη.Το gs ειχε το ντεποζιτο κατω απο τη σελα,και 17 λιτρα,
ενω το τενερε 23 λιτρα και ψηλα.
Ομως η αυτονομια που εχει το γιαμαπα δεν παιζεται,μιας και απο τις μετρησεις μου,το καυσιμο ειναι στα ιδια πολυ καλα επιπεδα του gs.
Το βαρος δεν με προβληματιζει καθολου,το υψος με δυσκολευει,μιας και το φτανω με δυσκολια.
Το gs εστριβε με τη σκεψη,ακομη και φορτωμενο.Το τενερε φοραει ελατηρια ohlins εμπρος πισω,αλλα δεν στριβει οπως το gs,παρ'ολα αυτα
ειμαι ικανοποιημενος με την οδικη συμπεριφορα του γιαμαχα.
Στα φρενα,το τενερε εχει πολυ καλο μπροστα,αλλα το πισω μπλοκαρει για πλακα,και θελει προσοχη και εξοικειωση.
Το gs ειχε πιο αδυναμο φρενο μπροστα,μονος δισκος,αλλα το πισω ηταν παρα πολυ καλο.
Η σελα του gs εξαιρετικη,αλλα το τενερε φορα την Kahedo που ειναι κα-τα-πλη-κτι-κη,για την μαμα σελα της γιαμαχα δεν ξερω.
Το γιαμαχα μου καθεται πιο καλα γενικοτερα,αλλα και απο το gs 6 χρονια δεν ειχα παραπονο,η βασικη διαφορα τους ειναι τα
πιο φθηνα ανταλλακτικα,και φυσικα θεωρω το γιαμαχα πιο αξιοπιστο γιατι δεν ασχολεισαι με χαζα ευρωπαικα κουσουρια.
Καλυψη αερα το τενερε υπερτερει στο δικο μου υψος,και με το προσθετο της κατουρατεκ τα πραγματα ειναι ακομη καλυτερα.
Το σπαστικο με το gs ηταν οτι και μυγα να εφτυνε στην ασφαλτο,ο τροχος εμπρος σου γεμιζε το παντελονι.
Νερο ατελειωτο πανω στα παπουτσια και το παντελονι,ενω το τενερε δεν εχει τετοιο θεμα.
Τα θερμαινομενα γκριπ του gs μου λειπουν..
Στο κεφαλαιο κινητηρα,το gs ηταν δυνατοτερο,ειδικα μετα τις 4000 σ.α.λ,το τενερε ειναι λιγο πιο αδυναμο,αλλα δεν μου
κακοφαινεται γιατι δεν ηθελα περισσοτερα γκαζια.
Το τεστ που θελω να κανω ειναι φορτωμενο τριβαλιτσο και δυο ατομα,πως θα πηγαινει..φυσικα δεν εννοω στα γκαζια,αλλα στην
γενικοτερη συμπεριφορα.
Αλλωστε ταξιδευω με 90-100 χλμ την ωρα στο κοντερ.
Χωμα δεν θα το πηγαινω,ετοιμαζω αλλο μηχανακι γι'αυτη τη δουλεια για να μην ταλαιπωρω το γιαμαχα,αλλα να ηθελα να το παω
θα το σκεφτομουν λογω υψους
Το ντακαρ ηταν ασταματητο στο χωμα,σε λασπη σε αμμο,και παντου.
Θα παω καποια στιγμη χωμα να το δοκιμασω και το τενερε,να εχω αποψη.
Αυτααααα