Σελίδα 4 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 132

Θέμα: Yamaha XT660Z vs KTM 690 Enduro

Σκόνη Πέτρες Λάσπη Το avatar του/της Λευκάδιος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω ιδανικό all around on-off το Z αφού έχει πολλούς τομείς στους οποίους μπορεί (και όφειλε) να βελτιωθεί με πρώτο και πιο κύριο το βάρος του. Είναι όμως ιδανικότερο απ' το κτμ σαν all around τουλάχιστον στην στάνταρτ μορφή τους. Από κει και πέρα παίζει ρόλο όχι μόνο τι θέλει ο καθένας αλλά και πως θέλει να το κάνει.
    Συμφωνώ απόλυτα με την τελευταια πρόταση σου στην παράθεση.Το Z είναι καλύτερο all around για σένα και για όποιον εχει βλέψεις(πέραν των άλλων) για ανετα ασφάλτινα ταξίδια.Για τους υπόλοιπους που έχουν το χώμα περισσοτερο στο dna τους(πέραν των άλλων) το 690 ειναι καλύτερο all around.Όλα εξαρτώνται απο τι προτίθεται να θυσιάσει ο εκάστοτε αναβάτης ώστε να μείνει ευχαριστημένος απο την επιλογή του
    RIDE MORE TALK LESS

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Λευκάδιος Προβολή μηνύματος
    Συμφωνώ απόλυτα με την τελευταια πρόταση σου στην παράθεση.Το Z είναι καλύτερο all around για σένα και για όποιον εχει βλέψεις(πέραν των άλλων) για ανετα ασφάλτινα ταξίδια.Για τους υπόλοιπους που έχουν το χώμα περισσοτερο στο dna τους(πέραν των άλλων) το 690 ειναι καλύτερο all around.Όλα εξαρτώνται απο τι προτίθεται να θυσιάσει ο εκάστοτε αναβάτης ώστε να μείνει ευχαριστημένος απο την επιλογή του
    Δεν διαφωνώ μαζί σου αλλά για μένα το σωστό ον-οφφ οφείλει να είναι τόσο καλό on the road όσο και off. Δλδ να τελειώνει εύκολα και ξεκούραστα τα διεκπεραιωτικά χλμ και να μπαίνει με αξιώσεις ακόμα και σε δύσκολες χωμάτινες καταστάσεις. (όχι να κάνει εντούρο)

Ούτε το ένα ούτε το άλλο είναι τέτοια. Το ένα έχει υπερβολικά χωμάτινο προσανατολισμό για να θεωρηθεί ιδανικό και το άλλο υπερβολική οικονομία πριν την παρουσίαση του στα σαλόνια μοτοσικλέτας. Το κτμ δεν μπορεί να το κατηγορήσει κανείς, καθ' απευθύνεται πιο πολύ σε αυτούς που θέλουν να κάνουν εντούρο και μακριά απ' το σπίτι τους, ενώ το τενερέ έχασε την ευκαιρία του να γίνει σταθμός στην ιστορία των ον-οφφ.
    Sent from me using a computer.

Οπως ειπώθηκε και νωρίτερα και τα δυο θέλουν συμβιβασμούς.Η πραγματικότητα παντως ειναι μία:Η κατηγορια των Thumpers(μεγάλα μονοκύλινδρα) τείνει να εξαφανιστεί με ελάχιστες επιλογές στα πραγματικά ον-οφ μηχανάκια.Που για μένα και σε αυτη την χώρα που κατοικώ είναι το ιδανικότερο είδος μοτοσυκλετας που θα μπορούσα να έχω.
    RIDE MORE TALK LESS

Που για μένα και σε αυτη την χώρα που κατοικώ είναι το ιδανικότερο είδος μοτοσυκλετας που θα μπορούσα να έχω.
    +660

Και να προσθέσω:
    Καλά τα σπεκς και τα μαρκετιστικα που μας σπρώχνουν αλλά να σκεφτόμαστε και κριτήρια όπως τι χρειαζόμαστε και τι μπορούμε να υποστηριξουμε είτε οικονομικά είτε και οδηγικα. Ωραίο το dakar και τα rally kits αλλά τι να το κάνω αν το μηχανάκι πηγαινει σπιτι - δουλειά και βλεπει το χωμα σε polaroid. Ας έχει wp μπρος πίσω πανω κατω. Μου χρειάζεται? Το πάω?

Μην πάμε σε φαινόμενα 1200 gs cafenture με 50 προβολικά μουρατεκ για να κατέβω στο Κολωνάκι νύχτα..

My 2 cents

Ενα μικρό διάλειμα απο το θέμα μου.........

Πράγματι , απορία το είχα και εγω.Βλέπω τις εταιρείες που σίγουρα αυτες θα ξερουν καλύτερα τις τάσεις που επικρατούν , οτι "σβήνουν" τα μονοκίλυνδρα on/off
    σιγά σιγά.
    Ειχα μια συζήτηση με εναν φίλο Γερμανό για το θεμα αυτο (οχι δεν στηρίζει Μερκελ , μαλιστα τα βρόντηξε ολα και μένω Σητεία) και μου ειχε πει οτι η ταση στην Β.Ευρώπη ειναι τα μεγάλα (Πανω απο 700κεκ) on/off , βλ Caponord 1200 , ADV1190 , Tenere1200 , BMW 1200 και παει λέγοντας.

Τέσπα , το θέμα ειναι μεγάλο και πιστεύω οπως ειπα και πριν οτι οι κατασκευεαστές στις μετρήσεις τους , σίγουρα ξερουν καλυτερα και σίγουρα δεν παίρνουν αποτελέσματα απο την Ελλάδα που αναζητά ενα 600+ μονοκίλυνδρο on/off.

Θυμηθείτε , την εποχή του ΧΤ600 , οι πωλήσεις στην Ελλάδα είχαν εκτοξευτεί και θυμάμαι σε μοτοπεριοδικό οτι ειχε βγει μηχανή της χρονιάς.
    Σε όποιο στενό και εαν κοιτούσες , έβλεπες και ενα ΧΤ.

Οπως ειπώθηκε και νωρίτερα και τα δυο θέλουν συμβιβασμούς.Η πραγματικότητα παντως ειναι μία:Η κατηγορια των Thumpers(μεγάλα μονοκύλινδρα) τείνει να εξαφανιστεί με ελάχιστες επιλογές στα πραγματικά ον-οφ μηχανάκια.Που για μένα και σε αυτη την χώρα που κατοικώ είναι το ιδανικότερο είδος μοτοσυκλετας που θα μπορούσα να έχω.

+1000 και απο εμένα , εχεις απόλυτο δικιο.
    Τι να το κάνεις ενα μηχανάκι πρησμένο απο προβολια , βαλιτσες , καγκελα και χουφτες εαν το πας γυμναστηριο 3 στενα παρακάτω και παλι πισω?
    Στην πόλη μου εχουμε κάμποσους απο δαύτους!!
    Βέβαια και αυτο ειναι ....πως να το πω....θέμα γούστου ή αλλιώς κ@υλας.Ο άλλος το θελει ετσι και ας το δουλεύει σαν σκούτερ.

Περι ορέξεως και για να μην παρεξηγηθω οπως προείπα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από γιωτάς Προβολή μηνύματος
    +660

Και να προσθέσω:
    Καλά τα σπεκς και τα μαρκετιστικα που μας σπρώχνουν αλλά να σκεφτόμαστε και κριτήρια όπως τι χρειαζόμαστε και τι μπορούμε να υποστηριξουμε είτε οικονομικά είτε και οδηγικα. Ωραίο το dakar και τα rally kits αλλά τι να το κάνω αν το μηχανάκι πηγαινει σπιτι - δουλειά και βλεπει το χωμα σε polaroid. Ας έχει wp μπρος πίσω πανω κατω. Μου χρειάζεται? Το πάω?

Μην πάμε σε φαινόμενα 1200 gs cafenture με 50 προβολικά μουρατεκ για να κατέβω στο Κολωνάκι νύχτα..

My 2 cents

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Για τα προβολακια και λοιπα τσιμπλικομπλιμπλικια που φορτωνουν τα on-off tourer χωρις να συντρεχει λογος, θα συμφωνησω. Ομως το 48αρι WP και το αντιστοιχο high spec αμορτισερ πισω θα τα απολαμβανεις καθε φορα που καβαλας ειτε σε δρομο ειτε off-road. Και ειναι ενα ουσιαστικοτατο πλεονεκτημα της μοτοσυκλετας.
    MADE IN JAPAN 日本製

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ktm.Prestige Προβολή μηνύματος
    Ενα μικρό διάλειμα απο το θέμα μου.........
    Ειχα μια συζήτηση με εναν φίλο Γερμανό για το θεμα αυτο
    Να δωσεις χαιρετισμους στον Αλεξ!
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Για να χάσει 60 κιλά το τενερέ δεν χρειάζεται χρήμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να του βγάλεις και το πλαίσιο και τον κινητήρα.

Απ' την άλλη αν βάλεις στο κτμ αυτά που έχει το τενερέ (από τεμπόζιτο και σταθερό φέρινγ μέχρι σταντ που να μπορεί να αντέξει το βάρος της μηχανής) και βγάλεις απ' το τενερέ τις μαλακίες τις υαμαχα η διαφορά πέφτει στα 20 (θες 25? θέλεις παραπάνω?) κιλά τα οποία επίσης δεν είναι λίγα αλλά ανάλογα με τη χρήση δεν είναι και απογοητευτικά. Μη φανταστείς πάντως ότι η διαφορά σε αυτή την περίπτωση είναι τόσο μεγάλη όσο λες γιατί κάποιος ζύγισε ένα basel 690 που ήθελε ακόμα πραγματάκια και τα κιλά είχαν ανέβει για πλάκα. Για adv bike μια διαφορά 20 κιλών είναι τεράστια αφού το ένα θα ζυγίζει σχεδόν όσο το άλλο φορτωμένο και έτοιμο για rtw, για on-off γενικής χρήσης όμως δεν είναι καθόλου άσχημα. Γιατί όσοι έχουν βρεθεί με ανεμίδι στην εθνική να τους φυσάνε 15 άνεμοι βλαστημούσαν την ώρα και τη στιγμή.

To ktm θα είναι πάντα ελαφρύτερο και δυνατότερο απ' το τενερέ και καλύτερο εκτός δρόμου ότι και να κάνουμε. Το τενερέ θα είναι πάντα ιδανικότερο για να τα κάνει όλα, όσο κι αν βελτιώσεις το κτμ. Αν και στα δύο ρίξουμε τον πάτο μας από λεφτά και βελτιώσεις, θα γίνουν και τα δύο καλύτερα αλλά πάλι ο προσανατολισμός τους θα είναι ξεκάθαρος.

Δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω ιδανικό all around on-off το Z αφού έχει πολλούς τομείς στους οποίους μπορεί (και όφειλε) να βελτιωθεί με πρώτο και πιο κύριο το βάρος του. Είναι όμως ιδανικότερο απ' το κτμ σαν all around τουλάχιστον στην στάνταρτ μορφή τους. Από κει και πέρα παίζει ρόλο όχι μόνο τι θέλει ο καθένας αλλά και πως θέλει να το κάνει.

Το βίντεο του αγώνα που έβαλα το είδες? Ωραία δεν πήγαινε με τις αναρτησάρες του και τον βελτιωμένο κινητήρα του? Πήρε και την 3η θέση! Θα μπορουσε να σταθεί με τον ίδιο τρόπο κοντά στο 690? Όχι! Με τον ίδιο τρόπο δεν μπορεί να σταθεί και ένα 690 δίπλα στο τενερέ όταν θα πάει να μπει στα λημέρια του. Γιατί όταν τα 20 κιλα παραπάνω δεν παίζουν σημαντικό ρόλο και η υστερική απόδοση έρχεται σε δεύτερη μοίρα το κτμ έχει χάσει τα σημαντικότερα ατού του.

Η απόφαση λοιπόν για κάποιον με τα θέλω του κτμακια δεν είναι τόσο απλή όσο "παίρνω κτμ και του ρίχνω ένα κάρο χρήμα".

Η ανάρτηση του 690 απ' όσο έχω διαβάσει πάσχει. Απ' το εργοστάσιο είναι σκληρή και τσινάει και με τις ρυθμίσεις δεν έρχεται (βέβαια κάθε χρόνο έχουν και διαφορετικά εσωτερικά αλλά γενικά όλοι ψάχνονται από τότε που βρήκε.. ). Τα κτμ 08-09 ήταν λίγο έως πολύ ζημιάρικα, 10-11 βελτιώθηκαν, 12-13 βάζουν τα γυαλιά ακομα και σε Ιάπωνα, 14 άλλαξαν εντελώς και δεν ξέρω τι γίνεται.
    Το κτμ μοντέλο του 12 κοστίζει παραπάνω απ' τα διπλάσια απ' οτι κοστίζει ένα τενερέ του 08. Με τη διαφορά αυτή του βάζεις στο Ζ ανάρτηση μπρος πίσω καλύτερη απ' του 690 στα μέτρα τα δικά σου. Με τα λεφτά που θα έριχνες για να εξημερώσεις το 690 του βάζεις από τιμόνι μέχρι ζάντες, εξατμίσεις, ψεκασμούς ιστορίες για αγρίους. Οπότε ένα καραφτιαγμένο Ζ δεν είναι ακριβότερο από ένα υπετουμπανιασμένο 690. Ή αν θέλεις ένα βελτιωμένο Ζ κοστίζει όσο ένα στοκ 690 αλλά έχει εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό.

13αρι ειναι το κτμ που οδηγησα εγω...... Για τα προυγουμενα δεν εχω αποψη.....

Λοιπον κυριοι ο κυβος εριφθει.....

Παιρνουμε χτ σαν της φωτο και ειμαστε ολοι μια χαρα......

Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων s-tenere.jpg‎  

Τενερέ είν' αυτό, με πολύ-πολύ ξήλωμα...
    Ωραίο!

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Τενερέ είν' αυτό, με πολύ-πολύ ξήλωμα...
    Ωραίο!
    Μόνο την ποδιά έχει βγάλει, τα μαρσπιέ συνεπιβάτη μαζί με τις βάσεις τους και τα προστατευτικά πλαστικά του δοχείου υπερχείλισης και των λαιμών της εξάτμισης.

Έχει βάλει μονή εξάτμιση πίσω, έχει αλλάξει τροχούς και αναρτήσεις και έχει μονό δίσκο αντί για διπλό εμπρός.

Το μπροστινό από κτμ μαζί με την τιμονόπλακα και τη μάνα ταιριάζει μια χαρά αλλά του αλλάζει ελαφρώς τη γεωμετρία και καταργεί την κλειδαριά τιμονιού. Η τιμονόπλακα που έχει βγάλει η otr και είναι plug n play με τα wp είναι λίγο ακριβή.
    Πίσω θέλει αποστάτες στο σωστό μέγεθος για να βάλεις ζάντες με άλλα κέντρα, εμπρός θέλει μόνο μια μικρή πατεντούλα για την στήριξη του φτερού.

Οι δαγκάνες του Ζ είναι ίδιες με του κτμ.
    Sent from me using a computer.

Είναι η πιο πρόσφατη... Το avatar του/της stavrouliasp

Μόνο την ποδιά έχει βγάλει, τα μαρσπιέ συνεπιβάτη μαζί με τις βάσεις τους και τα προστατευτικά πλαστικά του δοχείου υπερχείλισης και των λαιμών της εξάτμισης.

Έχει βάλει μονή εξάτμιση πίσω, έχει αλλάξει τροχούς και αναρτήσεις και έχει μονό δίσκο αντί για διπλό εμπρός.

Το μπροστινό από κτμ μαζί με την τιμονόπλακα και τη μάνα ταιριάζει μια χαρά αλλά του αλλάζει ελαφρώς τη γεωμετρία και καταργεί την κλειδαριά τιμονιού. Η τιμονόπλακα που έχει βγάλει η otr και είναι plug n play με τα wp είναι λίγο ακριβή.
    Πίσω θέλει αποστάτες στο σωστό μέγεθος για να βάλεις ζάντες με άλλα κέντρα, εμπρός θέλει μόνο μια μικρή πατεντούλα για την στήριξη του φτερού.

Οι δαγκάνες του Ζ είναι ίδιες με του κτμ.
    Που είναι το κουμπί για "like" ;

Αφου πιάσαμε τα 'μαμά' XT υπάρχει και η επιλογή του 660R που είναι σημαντικά φτηνοτερο και αρκετά ελαφρύτερο απ'το Z
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	attachment.jpeg 
Προβολές:	142 
Μέγεθος:	52,7 KB 
ID:	330287
    RIDE MORE TALK LESS

Παλαιό μέλος
    το οτι εχει 6αρι σασμαν το 690 εχει ειπωθει πουθενα?
    και εγω το τενερε ζαχαρωνα πριν παρω το 690, να εισαι σιγουρος οτι δεν το μετανιωσα πουθενα!
    τα εχουμε γραψει τοσες φορες για το 690, αφου αυτο θα παρεις! μονο προσπαθησε να κοψεις τον ιδιοκτητη του,οσο πιο πολλα ξερει γιαυτο που καβαλαει τοσο πιο προσεγμενο θα ειναι.
    εγω δεν το χρησιμοποιω για να παω για ψωνια και το τελευταιο 1μιση χρονο ουτε στη δουλεια μου παω με αυτο (υπαρχει μαχιμη παπια) οχι οτι δεν κανει για καθε μερα.κανονισε να αργεις να ξυπνας καθε πρωι για να το ευχαριστιεσαι πιο πολυ πηγαινοντας για τη δουλεια σου και στο σχολασμα κοβε δρομο απο κανα χωματοδρομο, τις κυριακες βρες ενα χομπι να κανεις.
    το ktm ειναι all round μηχανημα, γρηγορο και στην ασφαλτο και στο χωμα.αν φτιαξεις τη σελα ταξιδευεις μια ωρα καβαλα ανετα επανω με ταχυτητες 120-130 χαλαρα τωρα αν θες βαζεις μια ζελατινουλα μπροστα και εισαι αρχοντας
    ας μην γραψω για φρενα, αναρτησεις(πληρως ρυθμιζομενες)πλαισιο, βαρος, τροχους,.......εχουν χιλιογραφτει!
    οσο για αξιοπιστια τα εχουμε ξαναπει εχω το r του 2009 και δεν εχει κανει κιχ οποτε δεν χρειαζεται να βρεις απο το 12 και μετα.οσο για τη συντηρηση αν πιανουν τα χερια σου μπορεις να κανεις μονος σου πολλα πραγματα

Παλαιό μέλος
    οι αναρτησεις στο κτμ ειναι κουραστηκες και σκληρες οταν θα πας σιγα σιγα σε χωματοδρομο με μεγαλες πετρες, οταν ανοιξεις το γκαζι σου εξαφανιζονται ολα και απλα περνας λες και δεν υπηρχαν!

Σελίδα 4 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. BMW G650 Xchallenge vs KTM 690 Enduro
    από eurotreno2002 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 07/11/2011, 15:54
  2. Husqvarna Sm610 VS. KTM 690 poio?
    από SwAToNeR στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 50
    Τελευταίο μήνυμα: 13/07/2011, 15:34
  3. test ride KTM 690 enduro
    από TOMASKTM στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 17/10/2008, 14:14
  4. KTM 690 enduro R
    από Free Filip στο forum KTM
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 04/09/2008, 11:35

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα