Ωραια και ευγενικη απαντηση εδωσε και ο ταμιας του TDM Hellas.
Ωραια και ευγενικη απαντηση εδωσε και ο ταμιας του TDM Hellas.
Τελευταία τροποποίηση από zannisvel; 27/03/2015 στις 11:01.
''Well, the rain ain't fussy about where it lands,
It'll find you hiding no matter where you stand.
It's gonna rain brother, and it's gonna rain hard,
When the blues comes calling with it's calling card.''
R o r y G a l l a g h e r
Τι;
Ειχε συναντηση η Αγετ Ηρακλης και βγαλατε τις μπετονιερες;![]()
Gagourus agamitus Parthenopipitsus!
Μια χαρά είναι οι άνθρωποι και χαρά κάνουν τις βόλτες τους και περνά καλά.
(και μη λες σαχλαμάρες)
Νομίζω ακόμα ότι μια και ξέρω πολλούς απ αυτούς ότι αν κάποιος τους είχε πει να παρουν τα μηχανάκια
λίγο πιο πέρα δεν θα είχαν πρόβλημα.
και κάτι ακόμα
Την επαρχία την ξέρω μια χαρά.
Πως είπανε ότι παρκάρουν?
Εδώ είναι το χωρΓιό μου κι ότι θέλω κάνω....????
![]()
ανανήψαντας
ωραια μέρη !!!
τωρα θα παμε αλλου και με αυτοκινητο......αλλα θα φαμε πολλή λασπη!!! (site survey για την επομενη)![]()
Ο Πάρνωνας είναι υπέροχος.
Μετά την πρώτη επίσκεψή μου -αρκετά χρόνια πρίν- ,εντυπωσιάστηκα απο τις ομορφιές του ,κ προσπαθώ να τον επισκέπτομαι 2-3 φορές τον χρόνο ,κυρίως με τουλάχιστον 2ήμερη παραμονή.
Χωρίς να είχα την τύχη να βρεθώ σε καμιά απο τις προαναφερθείσες μοτο-βόλτες ,οι οποίες έδωσαν αφορμή για το άχαρο θέμα που προέκυψε ,νιώθω την ανάγκη να πω κάποια πράγματα.
Στην Καστάνιτσα έχω βρεθεί αρκετές φορές.
Είναι ενα πανέμορφο χωριό ,σχεδόν στο πουθενά ,κ διασχίζεις πανέμορφη άγρια βουνίσια ομορφιά για να φτάσεις απο την μιά μεριά του ,κ ονειρικό βγαλμένο απο παραμύθια Καστανόδασος απο την άλλη πλευρά.
Εχω βρεθεί εκεί ,και με λιγοστή παρέα (2 μηχανές-4άτομα) ,κ με μεσαίου αριθμού χωμάτινη παρέα (10 μηχανές) ,κ με πολύ μεγάλη (3ο Οδοιπορικό Λεωνιδίου) ,όπου βρέθηκαν σταδιακά στην πλατεία του χωριού -μέσα σε 1-1,5 ώρα- πάνω απο 150 μοτοσυκλέτες ,μια κι εκεί ήταν 1 απο τα Tseck-Points του οδοιπορικού.
ΠΟΤΕ & ΚΑΝΕΝΑΣ ντόπιος δεν μας δημιούργησε ούτε καν την υποψία ,οτι κακώς βρεθήκαμε ή παρκάραμε στην πλατεία.
Βέβαια ,αναλόγως του αριθμού των μοτό ,κι επειδή πάντα σεβόμαστε τους τόπους που βρισκόμαστε ,προσπαθήσαμε να τις βάλουμε όσο πιό στην άνω άκρη της πλατείας κι όσο πιό μαζεμένες γινόταν.
Και πάντα -τουλάχιστον εγω προσωπικά- ρωτούσα τους ιδιοκτήτες των μαγαζιών αν ενοχλούμε -για να τις πάρουμε- κ οι απαντήσεις ήταν πάντα αρνητικές κ με χαμόγελο.
Συνήθως καθόμαστε για φαγητό στην ταβέρνα του Δημήτρη Αντωνίου ,επειδή είναι φίλος μοτοσυκλετιστής ,καλό παιδί ,φιλότιμος ,με διάθεση για βοήθεια σε όποιον την έχει χρειαστεί ,πολύ καλό φαγητό ,κ άψογη εξυπηρέτηση.
Πιστεύω ότι ,οι πολύ καλές δημόσιες σχέσεις του συγκεκριμένου ατόμου--επαγγελματία ,είναι κ ο σημαντικότερος λόγος προβολής του χωριού στα μοτοσυκλετιστικά δρώμενα ,άρα κ η αφορμή επίσκεψης απο γκρούπς μοτοσυκλετιστών.
Παρ'όλα αυτά ,επειδή έχω υπάρξει στο παρελθόν επαγγελματίας του χωρου εστίασης ,έχω φροντίσει να κάτσουμε κ στα διπλανά μαγαζιά ,όσες φορές θέλαμε μόνο καφέ ή κάποιο γρήγορο σνάκ ,για λόγους προφανείς.
Επίσης ,έχει τύχει να μοιραστούμε ,σε 2 μαγαζιά ,κάποιοι για φαγητό κ κάποιοι μόνο για καφέ.
Οπως και να'χει ,ποτέ δεν ένιωσα ανεπιθύμητος στην Καστάνιτσα.
Ούτε εγώ ούτε η μοτοσυκλέτα μου.
Και πάντα δείχνω σεβασμό στους τόπους που είμαι επισκέπτης ,κ νουθετώ κ όποιον παρεκλίνει ,κι ας φαίνομαι "περίεργος & κακός" στην παρέα.
Σημειώνω όμως κάτι για μοτοσυκλετιστές κ μή.
Οταν πηγαίνω βόλτα με την μοτοσυκλέτα μου ,στην στάση μου για καφέ ή φαγητό ,γουστάρω να την βλέπω ,έστω κ απο απόσταση.
Και πιστεύω ότι αυτό ισχύει για τους περισσότερους κ για διάφορους λόγους.
Επίσης ,πρέπει να είναι κατανοητό οτι ,υπάρχει μια πρακτική δυκολία στο να παρκάρεις 500 μετρα μακριά ,κ να κουβαλάς κράνη μπαλασκες τανκ μπαγκς ,κι όλα αυτά ντυμένος σαν ρόμποκοπ ,άρα κ με επιπλέον δυσκολία στην κίνηση.
Χώρια που ,αν όλα αυτά τα απαραίτητα μοτο-αξεσουάρς ,θα πρέπει να τα τοποθετήσεις στα τραπεζοκαθίσματα του μαγαζιού που θα κάτσεις ,θα πιάσουν χώρο για άλλα τόσα άτομα.
Κάτι που δεν συμφέρει τους επαγγελματίες εστίασης.
Επίσης ,επειδή οι επισκέψεις μας στη Καστάνιτσα (αλλά κ αλλου) γίνονται σχεδόν πάντα σε "νεκρές περιόδους" ,ουδέποτε ένιωσα οτι ενοχλήσαμε με την παρουσία μας κάποιον ,κάπου.
Το αντίθετο ,ένιωσα ευπρόσδεκτη την όποια επισκεπτική "φασαρία ή αναστάτωση" δημιουργήσαμε για λίγες ώρες ,σπάζοντας για λίγο την ηρεμία για κάποιους ή την ερημιά για κάποιους άλλους ,του συγκεκριμένου χωριού.
Αν λοιπόν οι Καστανιτσιώτες δεν επιθυμούν την πρόσβαση οχημάτων στην πλατεία ,μπορούν να κλείσουν την ανηφορική οδό εισόδου σε αυτήν με κάποια μπάρα ή αλυσίδα που να ανοίγει εύκολα ,αλλά μόνο για οχήματα τροφοδοσίας ,κ να απαγορεύσουν με αυτόν τον τρόπο την πρόσβαση γενικά των οχημάτων εκεί.
Γνωρίζοντάς το λοιπόν μετά αυτό ,εγώ σαν επισκέπτης ,θα επιλέξω να κάνω την στάση μου για φαγητό ή καφέ σε κάποιο άλλο χωριό ,σε κάποιο άλλο κατάστημα ,το οποίο θα μου προσφέρει τις προδιαγραφές που νιώθω οτι χρειάζομαι για να ευχαριστηθώ την στάση με την παρέα μου.
Θεωρώ οτι η αντίδραση των προυχόντων του χωριού ήταν ,εκτός απο υπερβολική κ άδικη για τους επισκέπτες μοτοσυκλετιστές ,ταυτόχρονα άστοχη κι επιζήμια για τον τόπο.
Είμαι δε ,σχεδόν σίγουρος ,οτι η αφορμή ,ήταν πιέσεις κ φαγωμάρα λόγω προσωπικών συμφερόντων.
Κάτι που επίσης είναι άδικο για τον δραστήριο επαγγελματία που κάνει κινήσεις για να αυξήσει την επισκεψιμότητα στο χωριό του.
Στην τελική ,οι "ανταγωνιστές" που κάθονται κ πινουν ούζα απλά περιμένοντας(κ καλά κάνουν αφού αυτό γουστάρουν) ,θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένοι ακόμα κ με όσους περισέψουν για εκείνους ,αφού δεν έχουν κοπιάσει προσωπικά για να τους φέρουν στα μαγαζιά τους.
Και ο τρόπος για να τους ξαναφέρουν εκεί ,μαζί με άλλους ,θα έπρεπε να είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση κ η όμορφη συμπεριφορά κι όχι οι καταγγελίες.
Τελευταία τροποποίηση από el-Gatto; 27/03/2015 στις 12:26.
Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
" the PouroDuro team "
Εγώ θα ξαναπεράσω απο την Καστάνιτσα με την πρώτη ευκαιρία κ θα ξαναπάω στην πλατεία .
Θα σφίξω το χέρι του Δημήτρη ,κ θα τον ρωτήσω αν υπάρχει πρόβλημα να παρκάρω την μοτοσυκλέτα μου στην άκρη της πλατείας κ σε σημείο που να ΜΗΝ ενοχλεί.
Αν η απάντηση είναι η ίδια με όλες τις προηγούμενες φορές που βρέθηκα εκεί ,θα κάτσω κ πάλι στο χωριό για όσο χρόνο έχω.
Αν όχι ,θα μιλήσω για λίγο με τον Δημήτρη ,θα καβαλήσω ,κ θα πάω για άλλα...
![]()
Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
" the PouroDuro team "
Μπορείτε να πάτε και Κοσμά ή Πλάτανο, για να μην πω για την - ούμπερ άλλες - διαχρονική επιλογή του Άστρους.
Αααχχχ έγινα σαν το κοριτσάκι του εξορκιστή για να τη δω.