Πέρυσι σταματημένος στο φανάρι με το Capo. Ερχονται δίπλα δικάβαλο 2 πιτσιρίκια με GLX. Με κοιτάνε και μου λένε : τα στήνουμε φίλε? ΝΑΙ ρε σεις μέσα τους λέω. Ξεκινάμε και τα δίνουμε όλα!!!! Μου έριξαν στα αυτιά το παραδέχομαι γιατί είχαν εργαλείο και τσαγανό και βοηθούσε και ο πίσω σπρώχνοντας με τα πόδια στην εκκίνηση. Μπορεί να έχασα αλλά τουλάχιστον δεν κιότεψα ρε!!
Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!
Δεν έχει να κάνει με κόντρες, αλλά έχει με πιτσιρικάδες που σε πλευρίζουν..
Μόλις είχα πάρει το bros, με λάστιχα που είχαν να κυλίσουν καμιά 3ετία και κατέβαινα τη Μεσογείων. Ανάβει ένα φανάρι κόκκινο, αρχίζω να φρενάρω.. κωλιές το μηχανάκι.. τέλος πάντων σταματάω.
Σκάει δίπλα μου παπί με δυο σπατανάκια, με τρελό ενθουσιασμό, χαμόγελο ως τα αυτιά και μου φωνάζει ο οδηγός: "ΡΕΕΕΕΕ!!! ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΑΝΤΙΛΙΚΙΑΑΑ??!!!"
Του λέω "Κατά λάθος, είναι για πέταμα το λάστιχο".
Για πότε έσβησε το χαμόγελο, έστριψε το κεφάλι σχεδόν τσαντισμένος κι αυτός κι ο πίσω και φύγανε.. ούτε να με φτύσουν ένα πράγμα..![]()
safety doesn't happen by accident
Α να γεια σου
Όπως κι εμείς πιστιρικάδες χαζεύαμε ό,τι "αξιόλογο" περνούσε κι έκανε θόρυβο (είτε με 2 ρόδες είτε με 4) έτσι κι αυτά.
Γι'αυτό και προσωπικά πάντα όποτε περνάω έξω από καμιά πλατεία, σχολείο κλπ ή και στο άσχετο αν δω κανά πιτσιρικάδικο κεφάλι να με κοιτάει ρίχνω καμιά ξερογκαζιά τουλάχιστον.
Έτσι γιατί θυμάμαι ανέκαθεν την ξενέρα που ένιωθα μικρός όταν έβλεπα κάτι που μου άρεσε και το κοίταγα σα χάνος, κι ο οδηγός πήγαινε με το ρελαντί![]()
Ε ρε τι μου θυμησατε:ειχα το 750 και οταν περναγα εξω απο το Δημοτικο που πηγαινε ο μεγαλος γιος μου,σταματαγα να τον δω και φευγωντας παντα μου φωναζε.....μπαμπα μπαμπα κανε εκεινο που βγαζει καπνους η ροδα.Να δεις τις φατσουλες στα καγκελα χαρα.Οταν μου το ζηταγε μετα απο χρονια ο μικρος μου γιος(ειχα πλεον το thunderace)απλα ανοιγα το γκαζι με νεκρα.Την ιδια καπνα εβγαζε....γιατι να λιωνω λαστιχο;
Κάπως έτσι ερωτεύτηκαν και εγώ το KTM μου. Πιτσιρικας εγω, 15-16, επαρχια, πινω μπυρακια στην πλατεια. Σκάει ο τυπας με το θηρίο(950), ακραπες και δε συμαζευεται. Ξερογκαζο - φλόγες εξατμισης, κουμπωνει την πρωτη και στο ξεκίνημα ανοίγει λίγο παραπανω το γκαζι, δεν το σηκώνει λαμπαδα, είσαι που ξεκολαει η μπροστινή και βγάζει εκείνο το μπάσο ηχο.
Αυτό ηταν, απο τοτε έρωτας ζωής και όνειρο που τελικά πραγματοποιήθηκε. Σαν να βλέπω τη σκηνή τώρα μπροστά μου το θυμάμαι.
Μια φορά χοντρός, μια ζωή "χοντρος" .
Περναω με το Ζ απο σχολειο. Ειναι και δυο πιτσιρικια απ'εξω, κανει ο ενας σημα "σηκωσε το". Δεν ξερω απο σουζα, οποτε απλα το γκαζωσα λιγο αποτομα να σπιναρει διακριτικα. Δεν χαρηκαν καθολου![]()
8 στα 10 πιτσιρίκα βγάζουν φωτογραφία με, ή πάνω στο tdm.Τους ανάβω και τους φάρους και χαμογελάνε.Χαμογελάνε και οι γονείς.Χαμογελάω και εγω γιατι τους σκέφτομαι καμια δεκαπενταριά χρόνια αργότερα, με κανα μοταρντ με ακράπες
Τα 2 απο τα 10 δεν θα είναι σε μοταρντ με ακράπες οπότε δε μας ενδιαφέρει.
Φίου φίου φι φι φίου