Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 95

Θέμα: over the mountains (θα πάρω τα βουνά)

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    επαρχεία φευγω αυριο αν υπήρχε δουλειά. οσο πιο απομακρισμένη, όσο και πιο άγρια ακόμα καλύτερα. δε θα μου έλειπε τίποτα. (ντάξει ίσως η υγειονομική περίθαλψη των παιδιών, ειδικά τώρα που είναι μικρά)

αλλά μάλλον δε παίζει γιατί είμαι άσχετος στο πως να κάνω την οικογένεια να επιβειώσει οικονομικά σε αυτά τα μέρη χωρίς έμισθη εργασία

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyro Προβολή μηνύματος
    επαρχεία φευγω αυριο αν υπήρχε δουλειά. οσο πιο απομακρισμένη, όσο και πιο άγρια ακόμα καλύτερα. δε θα μου έλειπε τίποτα. (ντάξει ίσως η υγειονομική περίθαλψη των παιδιών, ειδικά τώρα που είναι μικρά)

αλλά μάλλον δε παίζει γιατί είμαι άσχετος στο πως να κάνω την οικογένεια να επιβιώσει οικονομικά σε αυτά τα μέρη χωρίς έμμισθη εργασία
    έχει και στην επαρχία ....... (εδώ γελάμε)
    Τελευταία τροποποίηση από RaGe_Raptor; 29/04/2015 στις 14:47.
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ Το avatar του/της DAYMAN
    απο Αθηνα στην Θεσσαλονικη η οποια δεν ειναι επαρχια αλλα οι συνθηκες ειναι σαφως καλλιτερες εδω.

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    Καποια στιγμη θα καταλαβετε πως η χρυση τομη ειναι η πατρα....
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από akis_trevor Προβολή μηνύματος
    Καποια στιγμη θα καταλαβετε πως η χρυση τομη ειναι η πατρα....
    η αληθεια ειναι οτι ο καλητερος τοπος ειναι αυτος που μας ΑΡΕΣΕΙ να ζουμε.Αλλα ειναι και πως το αντιλαμβανεται ο καθενας.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Red Rider
    Νομίζω δεν είναι ανάγκη κάποιος να πάρει τα βουνά για να ζήσει εκτός των τειχών..
    Υπάρχουν υπέροχες περιοχές σε ακτίνα 50-70 χιλιομέτρων από τα αστικά κεντρα που κάποιος μπορεί να βρει την ησυχία του,και δεν αποκόβεται εντελώς και από τον πολιτισμό.
    The only easy day was yesterday.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Red Rider Προβολή μηνύματος
    Νομίζω δεν είναι ανάγκη κάποιος να πάρει τα βουνά για να ζήσει εκτός των τειχών..
    Υπάρχουν υπέροχες περιοχές σε ακτίνα 50-70 χιλιομέτρων από τα αστικά κεντρα που κάποιος μπορεί να βρει την ησυχία του,και δεν αποκόβεται εντελώς και από τον πολιτισμό.
    Απο ποιον;

Μέλος της Μένσα Το avatar του/της Nikol1979
    Πολυ ωραιο thread...
    Εγω δεν θα αντεχα την Αθηνα, και ουτε καμια αλλη μεγαλη πολη σε οποιαδηποτε χωρα....το εχω τσεκαρει, 500.000 κατοικοι ειναι το οριο μου...

Τωρα βρισκομαι στις 55.000 και με λιγοτερους νομιζω θα μειωνονταν κατα πολυ οι ευκαιριες επαγγελματικης αναπτυξης..το θεμα ειναι να εχεις ιεραρχησει τις αναγκες σου και να δεις που μπορουν να καλυφθουν.

Στην κρητη παντως για να μην ειμαστε αχαριστοι την κριση δεν την εχουμε καταλαβει...κηποι, χορτα, λαδι, κρασι, ποροκαλια, ξερεις οτι πραγματικα δεν θα πεινασεις...και ο τουρισμος εξασφαλιζει δουλεια για ολους οσους θελουν να δουλεψουν (δεν βαζω στην κουβεντα συνθηκες και αμοιβες)...Ειναι ωραιο να βλεπεις παιδια να παιζουν μπαλα στο δρομο, ειναι ωραιο να απεχεις πεντε λεπτα απο τη φυση, ειναι ωραιο να εισαι σε πεντε λεπτα στη δουλεια, ειναι ωραιο να μην εχεις τοσες επιλογες που να μπερδευεσαι στη διασκεδαση πχ....(δικη μου και μονο αποψη), ειναι ωραιο να πηγαινεις στο περιπτερο και να μπορεις να αφησεις την πορτα σου ανοιχτη μεχρι να γυρισεις, ειναι ωραιο να κυκλοφορεις αφοβα το βραδυ σε σκοτεινους δρομους....

Και κατι αλλο; καποιος ειπε "γιατι να δουλευει η γυναικα και να μην καθεται σπιτι να μεγαλωνει τα παιδια της"....
    Δεν δουλευουμε μονο για να βγαζουμε λεφτα. Η εργασια, η επαγγελματικη επιτυχια καλυπτουν μια αναγκη ψυχολογικη βασικη και παρουσα τοσο σε αντρες οσο και σε γυναικες...Ειναι ενας τροπος να αισθανεσαι ενεργος, να αισθανεσαι οτι προσφερεις στον εαυτο σου και στο κοινωνικο συνολο, οτι δημιουργεις (αναλογα το επαγγελμα φυσικα αυτο το τελευταιο) και ενα βασικο μεσο αυτοπραγματωσης...Δεν ειναι ευκολο για μια γυναικα που εργαζοταν να μεινει ξαφνικα σπιτι και να ασχολειται μονο με παιδια και νοικοκυριο... Ειναι ευκολο για μια γυναικα που δε δουλευε ή που δεν αγαπουσε τη δουλεια της, αλλα αν σκεφτεις οτι πλεον παντευομαστε μετα τα 30 και ως τοτε δουλευουμε και αυτοσυντηρουμαστε, η αλλαγη ειναι μεγαλη και δυσκολη, οσο υπεροχο και ουσιαστικο κι αν ειναι το να επιμελεισαι εσυ η ιδια την ανατροφη των παιδιων σου και να μην τα αφηνεις σε ντανταδες και γιαγιαδες...

Συγνωμη αν ειπα πολλα, δε θελω να παω το θεμα αλλου απο αυτο που προοριζε ο thunder ace, απλα τις σκεψεις μου παραθετω πανω σε οσα διαβασα...
    Ότι δίνεις γυρνάει σε σένα

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Κι εγω για επαρχια την εκανα. Αλλα δεν εχει βουνα εδω
    +1 βραχος...

restoration fan Το avatar του/της ΝΤΙΚ
    επαρχια απο επαρχια εχει διαφορα, επαρχια και το σουφλι αλλα και η σπαρτη...
    θεωρω τον εαυτο μου τυχερο που γεννηθηκα και μεγαλωσα σε χωριο,
    χιλια ζορια να περνω δεν το αλλαζω,
    στην σκεψη της πολης και μονο τρεμω.
    δεν ειναι ολοι για την επαρχια παιδες οπως και δεν ειναι ολοι για την πολη.
    η μεταβαση απο το ενα στο αλλο χωρις στηριξη και δικους σου ανθρωπους ειναι ''θεμα''.
    μια ζωη την εχουμε.....και την μιση την ζησαμε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Xlitos
    Μια ζωη Αθηνα...είμαι μόνιμα επαρχία απο το 2009.

αρνητικα...

-διασκέδαση...
    -γκόμενες/παρέες...αν και 100.000 κόσμος δεν υπάρχουν σχολές οπότε η έλλειψη των ηλικιών 19-25,που δίνουν ομορφιά και ενέργεια σε μια πόλη,είναι ψυχοπλάκωμα.
    -εξειδίκευση σε κάτι που θα χρειαστείς..μόνο στα αγροτικά θέματα υπάρχει πλήρης σχετικά γνώση,σε όλα τ άλλα πάσχουν
    -μοιρολατρία-γκρίνια....λογικό μιας και Αθήνα και Θεσσαλονίκη παρασιτούν εις βάρος της επαρχίας..

θετικά

-μονοκατοικία με 600 μέτρα κήπο...αν δε το είχα αυτό βασικά δεν παίζει να ερχόμουν ποτέ επαρχία.βλέπω τα εγκλήματα που κάναν στην Αθήνα με τις 7οροφες πολοικατοικίες να τα κάνουν κι εδώ...βλέπεις μια τεράστια άπλα γύρω από την πόλη να μένει ανεκμεταλλευτη και πάνε και ''πνίγουν'' την πόλη στο τσιμέντο τα λαμογια..,βλέπω συγγενη που είχε 200.000 στο χέρι για σπίτι να πηγαινει να αγοράζει διαμέρισμα ρετιρε σε πολυκατοικία ενώ θα μπορούσε να φτιάξει μονοκατοικία παλατάκι να παίζουν τα 3 παιδιά του στον κήπο και να είναι ανεξάρτητος χωρις κοινοχρηστα κτλ....Ακατανόητα πράγματα
    -κίνηση/παρκάρισμα
    -καλό φαγητό
    -φτηνή ζωή στα βασικά

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    αθηνα απο μενα γιατι γουσταρω
    γιατι εχει τα παντα αρκει να ξερεις να ψαξεις
    μενω 25 λεπτα απο ομονοια με τον ηλεκτρικο και ενα τετραγωνο πανω απο το σπιτι μου ο αλλος εχει περιβολι και κοτες
    γιατι με βαση την αθηνα εχω γυρισει ολη την ελλαδα και απο οπου περασα οι ντοπιοι κατα κανονα δεν ειχαν ξεμυτισει ποτε σε ακτινα μεγαλυτερη απο 50χλμ
    η αθηνα εχει μονο ενα μεγαλο προβλημα: τη μετακινηση απο και προς τη δουλεια (το οποιο υπαρχει σε ολες τις μεγαλες-μεσαιες πολεις)
    και λυνεται αν καταφερει καποιος να δουλευει σχετικα κοντα στο σπιτι του
    γνωστος δουλευε περισσο η γυναικα του αγ.παρασκευη και εμενε μαρουσι
    μετακομισε και πηγε ανω βουλα, ε δεν του φταιει η αθηνα
    και επειδη πεφτει πολυ απαξιωση ευχομαι ειλικρινα σε οσους ονειρευονται να φυγουν να το καταφερουν ετσι ωστε να γουσταρουμε περισσοτερο εμεις που μας αρεσει εδω

Με βαση την Αθηνα εχεις γυρισει ολη την Ελλαδα..
    Μπραβο.
    Και απο οπου περνουσες εβρισκες βλαχακια που δεν ειχαν βγει εξω απ'το χωριο τους..
    Ξανα μπραβο.
    Λες οτι το μοναδικο μεγαλο προβλημα της Αθηνας ειναι η μετακινηση προς και απο την δουλεια...
    Μαλιστα.
    Σε βρισκω αρκετα αλαζονικο...
    Αλλα εγω ειμαι και λιγο βλαχακι...

Τελευταία τροποποίηση από taisteal; 30/04/2015 στις 05:07.

Την μέρα θα ήθελα να εμενα στην επαρχία.
    Το βράδυ στην Αθήνα...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nikol1979 Προβολή μηνύματος
    Πολυ ωραιο thread...
    Εγω δεν θα αντεχα την Αθηνα, και ουτε καμια αλλη μεγαλη πολη σε οποιαδηποτε χωρα....το εχω τσεκαρει, 500.000 κατοικοι ειναι το οριο μου...

Τωρα βρισκομαι στις 55.000 και με λιγοτερους νομιζω θα μειωνονταν κατα πολυ οι ευκαιριες επαγγελματικης αναπτυξης..το θεμα ειναι να εχεις ιεραρχησει τις αναγκες σου και να δεις που μπορουν να καλυφθουν.

Στην κρητη παντως για να μην ειμαστε αχαριστοι την κριση δεν την εχουμε καταλαβει...κηποι, χορτα, λαδι, κρασι, ποροκαλια, ξερεις οτι πραγματικα δεν θα πεινασεις...και ο τουρισμος εξασφαλιζει δουλεια για ολους οσους θελουν να δουλεψουν (δεν βαζω στην κουβεντα συνθηκες και αμοιβες)...Ειναι ωραιο να βλεπεις παιδια να παιζουν μπαλα στο δρομο, ειναι ωραιο να απεχεις πεντε λεπτα απο τη φυση, ειναι ωραιο να εισαι σε πεντε λεπτα στη δουλεια, ειναι ωραιο να μην εχεις τοσες επιλογες που να μπερδευεσαι στη διασκεδαση πχ....(δικη μου και μονο αποψη), ειναι ωραιο να πηγαινεις στο περιπτερο και να μπορεις να αφησεις την πορτα σου ανοιχτη μεχρι να γυρισεις, ειναι ωραιο να κυκλοφορεις αφοβα το βραδυ σε σκοτεινους δρομους....

Και κατι αλλο; καποιος ειπε "γιατι να δουλευει η γυναικα και να μην καθεται σπιτι να μεγαλωνει τα παιδια της"....
    Δεν δουλευουμε μονο για να βγαζουμε λεφτα. Η εργασια, η επαγγελματικη επιτυχια καλυπτουν μια αναγκη ψυχολογικη βασικη και παρουσα τοσο σε αντρες οσο και σε γυναικες...Ειναι ενας τροπος να αισθανεσαι ενεργος, να αισθανεσαι οτι προσφερεις στον εαυτο σου και στο κοινωνικο συνολο, οτι δημιουργεις (αναλογα το επαγγελμα φυσικα αυτο το τελευταιο) και ενα βασικο μεσο αυτοπραγματωσης...Δεν ειναι ευκολο για μια γυναικα που εργαζοταν να μεινει ξαφνικα σπιτι και να ασχολειται μονο με παιδια και νοικοκυριο... Ειναι ευκολο για μια γυναικα που δε δουλευε ή που δεν αγαπουσε τη δουλεια της, αλλα αν σκεφτεις οτι πλεον παντευομαστε μετα τα 30 και ως τοτε δουλευουμε και αυτοσυντηρουμαστε, η αλλαγη ειναι μεγαλη και δυσκολη, οσο υπεροχο και ουσιαστικο κι αν ειναι το να επιμελεισαι εσυ η ιδια την ανατροφη των παιδιων σου και να μην τα αφηνεις σε ντανταδες και γιαγιαδες...

Συγνωμη αν ειπα πολλα, δε θελω να παω το θεμα αλλου απο αυτο που προοριζε ο thunder ace, απλα τις σκεψεις μου παραθετω πανω σε οσα διαβασα...
    Καλημερα .ΝΙΚΟL1979 δυστυχως (για μενα παντα,ετσι; )η μεγαλυτερη παγιδα της συγχρονης κοινωνιας ειναι αυτη:η γυναικα στην εργασια.Η προσφορα της ειναι στην δημιουργια μιας οικογενειας με ψυχικη και πνευματικη υγεια.
    Τελευταία τροποποίηση από thunder ace; 30/04/2015 στις 05:54.

Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ποιός ή ποιά θα λασπώσει τα τακούνια του?
    από OldMan στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 16/12/2007, 14:51
  2. ZX9R Ninja over the years
    από periklisk στο forum Kawasaki
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 04/02/2005, 15:42
  3. Μπαμπά θα μου τα φουσκώσεις??
    από illuminatios στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 14/07/2004, 15:48
  4. Απαντήσεις: 1