Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 48 από 48

Θέμα: Κοστος μεγαλου σερβις σε Varadero

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zopas Προβολή μηνύματος
    Δεν είναι ακριβως ετσι..Στα Βαραντερο ρυθμιση βαλβιδων-ρωτα οποιον θες- χρειαζονται μετα τα 90.000χλμ, στο δικο μου που τα πλησιαζει δεν εχω κανει ακομα, ενώ στα ΚΤΜ, στι μπεμπες και στα ντουκατι κάθε τρεις και λιγο χρειαζονται..το νέο μουλτι επισημα και με φανφάρες ενθουσιασμου ανακοινωσε ρυθμιση βαλβιδων μονο...κάθε 30.000χλμ..ολα αυτά είναι λεφτα..επισης αν το βαραντερο χρησιμοποιείται μονο για το σκοπο που φτιαχτηκε δηλ.ταξιδια και όχι σαν παπι που το εχω εγω, αλλαγη αλυσσιδογραναζα θελει μετα από 50.000-60.000χλμ, δισκοπλακες μετα τα 120.000χλμ, αλαλγη μπουζι κάθε 48.000χλ, ρυθμιση βαλβιδων μετα τα 90.000χλμ, φιλτρο αερος μετα από καθε 18.000χλμ, νουμερα απλησίαστα για τις ευρωπαικες μηχανες και που κοστιζουν τα σερβις αναλογα στην τσεπη..

Πρωτη ουσιαστικη βλαβη με από το ξέσκισμα που του κανω μου εβγαλε στα 84.000 χλμ την τσιμουχα ..εε για ένα μοτορι που το αφηνω παρκαρισμενο συνεχεια εξω και δεν προστατευεται χαλαλι του..

Δεν ειναι λοιπον ολα το ιδιο..σορρυ....στην αξιοπιστια η χοντα είναι μιλια μακρια...
    Ρε 'συ ζοπα να σε ρωτήσω κάτι? Αυτό το varadero μήπως έχει τίποτα σπέσιαλ αλυσιδογράναζα κατασκευής ΝΑΣΑ και αντέχουν περισσότερο? Μήπως οι δισκόπλακες είναι από κάποιο μέταλλο που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα? Τα μπουζί είναι φτιαγμένα με τεχνολογία η οποία θα γίνει γνωστή σε μερικά χρόνια?

Σοβαρά τώρα, θέλεις και τα γράφεις αυτά ή σου ξεφεύγουν?

Δλδ το μουλτι που θα κάνει μονο ταξίδια γιατί να φάει τους δίσκους του πιο νωρίς? Μήπως έχει περισσότερα κιλά να σταματήσει?

Μας λες ότι το βαραντέρο σου στοιχίζει λιγότερα να το συντηρήσεις επειδή εσύ επέλεξες να μη το συντηρείς σωστά και εμείς τώρα πρέπει να σε πάρουμε στα σοβαρά?

Τα περισσότερα μηχανάκια με καπελώτα θα χρειαστούν ρύθμιση, στην χειρότερη περίπτωση, μετά τον προτεινόμενο από τον κατασκευαστή δεύτερο έλεγχο. Αυτό τι σημαίνει?

Ξέρω που και γιατί θα σου κοστίσει παραπάνω το σέρβις σε ένα ευρωπαικό αλλά σίγουρα η διαφορά δεν είναι αυτή που νομίζεις και σίγουρα όχι στους λόγους που αναφέρεις.

Ναι η ντουκάτι ανακοίνωσε 30,000 η honda στα πόσα προτείνει. Το xt και το 690 έχουν τα ίδια διαστήματα σέρβις. Ξέρω πολλούς με xt που έχουν δώσει πολλά παραπάνω στους μαστόρους (όχι για βλάβες, για συντήρηση).
    Sent from me using a computer.

Σουλατσαδόρος Το avatar του/της Coyote.V
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zopas Προβολή μηνύματος
    Αν προσεξες εγραψα για τη χρηση ενός βαραντερο χωρις επεμβάσεις και μονο για ταξίδια..Οσοι από εμας χρησιμοποιούμε τα 1000αρια σαν παπια στην Αθηνα ισχυουν αλλα και ναι, εκει ολοι κλαιμε στην κυριολεξια..προσωπικα το δικο μου μου στοιχιζει 3-4 φορες πιο ακριβα στην χρηση σε σχεση με ένα άλλο βαραντερο που χρησιμοποιείται μονο εθνικη..Ντιζες, ρουλεμάν λαιμου, φιλτρα κ.α εχουν την τιμητικη τους συνεχεια στην τσεπη μου αλλα βεβαια είναι δικια μου αποφαση..1000αρι και αθηνα κοστιζει παρα πολύ..οποιος εχει γκαραζ να βαζει 2 μηχανες, ένα σκουτερ ή παπι είναι τελικα μονόδρομος...

Απλα φαντασου όμως ότι τραιουμφ και ντουκατι ανακοινωσαν ρυθμιση βαλβιδων στις 30.000 χλμ και ανοιξαν σαμπανιες..γιατι από το κακο υπαρχει και το χειροτερο..αλλα τελικα όλα κοστιζουν..εμεις κλαιμε..
    Δεν διαφωνώ με την χρήση στην πόλη και την εθνική που λες, ναι έχει διαφορά αλλά:

Για τα ρουλεμάν δεν φταίει η χρήση στην πόλη ούτε στο χώμα ούτε στον δρόμο ούτε τα πεζοδρόμια.... φταίνε τα διάφορα καθαριστικά ελαίου που ρίχνουν στα πλυντήρια. Να ξέρεις ότι αυτά εισχωρούν στα ρουλεμάν και καταστρέφουν την λίπανση που έχουν.
    Επίσης την ίδια ζημιά παθαίνουν και οι ντίζες από τα καθαριστικά.

Νομίζω ότι πρέπει να οργανώσουμε μια truth team για αυτά τα θέματα....

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    απορία....

αποκλείεις το γεγονός να γράφουν κάποια "χ" χιλιόμετρα στα μανουάλια προκειμένου να εξασφαλίσουν δουλειά και έσοδα για αυτούς και τα συνεργεία τους (εξουσιοδοτημένα)?
    ή για να προλάβουν τυχόν "προβληματικό" μοτέρ....
    Όταν ο hondas o yamahas ή ο aprilias λένε αλλαγή μπουζί κάθε x χιλιόμετρα το μπουζί συνήθως μπορεί να μας βγάλει x+y χιλιόμετρα. Αυτό γίνεται γιατί ότι και να κάνεις, σε αυτά τα χ χιλιόμετρα η ακίδα θα είναι εκεί και δε θα την ψάχνεις μέσα στον κύλινδρο ενώ το y εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
    Ούτε για το φίλτρο μπορούν να ξέρουν σε τι δρόμους οδηγούμε και δίνουν ένα μέσο όρο αναφέροντας ότι σε ειδικές συνθήκες χρειάζεται αλλαγή πιο συχνά.
    Οι βαλβίδες έχουν να κάνουν με πολλά πράγματα. Ακόμα και στα τουόνο στον πρώτο έλεγχο μπορεί να μη χρειαστούν ρύθμιση.
    Ο κατασκευαστής αναφέρει ότι κάθε 4 χρόνια πρέπει να αλλάζονται και όλα τα κολάρα αλλά δεν ξέρει αν εγώ το έχω παρατημένο στο πεζοδρόμιο ή κλεισμένο και σκεπασμένο σε γκαράζ.

Όλοι οι κατασκευαστές προσπαθούν να αραιώσουν τα διαστήματα σέρβις γιατί ξέρουν ότι ο καταναλωτής τα κοιτάει και αυτά. Η Ελληνική αντιπροσωπία βέβαια κάνει αυτό ακριβώς που λες. Για το χτ ο υαμαχας λέει αλλαγή λαδιών κάθε 10.000 και ο έλληνας αντιπρόσωπος λέει κάθε 5.000. Κάποιος μάστορας μου είχε προτείνει να τα αλλάζω κάθε 3.000.

Αυτό με το προβληματικό μοτέρ πιθανότατα να ισχύει.
    Sent from me using a computer.

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234

Παρόμοια θέματα

1. Σβησιμο σε Varadero 2003 MK2????Heeelp!!
    από SteriosEnd στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 21/05/2012, 14:07
  2. Silencer ΓΙΑ Sebring ΣΕ Varadero
    από alter45 στο forum Honda
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 16/12/2011, 09:44
  3. Τι περιλαμβανει ενα βασικο σερβις σε μηχανακι?
    από clyde2 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 24/05/2009, 22:18
  4. X-Gear δισκόπλακες σε Varadero?
    από pipis στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 28/01/2009, 10:35
  5. Akrapovic σε Varadero!
    από GTZ750 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 24/07/2005, 21:31

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ