Σελίδα 4 από 19 ΠρώτοΠρώτο 12345678914 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 276

Θέμα: Αγορά μοτοσυκλέτας μεσαίου κυβισμού

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    ..Μωρέ κάτι ξέρω που δεν έχω μηχανάκι με περιττούς δείκτες...

Η άγνοια είναι ευτυχία ε?
    Sent from me using a computer.

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    Χειμώνα καλοκαίρι ανεβάζει θερμοκρασίες όταν πήζει στην κίνηση.
    τουναντίον, είναι εξαιρετικά ευέλικτο και εύκολο σε χειρισμό, ενώ και από χαμηλά η ροπή του για αυτό που συζητάμε μια χαρά είναι.
    Το πρόβλημα είναι οτι θα καίγεσαι το καλοκαίρι, το μηχανακι θα υποφέρει και συν τοις αλλοις θα καις για πλάκα 7,5-8 λίτρα στα 100 χλμ
    8 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα μέσα στην κίνηση; Νόμιζα ότι θα την έβγαζα καθαρή με 6-6,5 L/100km.

Πάντως το Hornet μου αρέσει, αλλά δε με ενθουσιάζει. Όπως είπα και πριν, το έχω στις επιλογές, επειδή υπάρχουν εκδόσεις ABS και λένε ότι είναι πολύ αξιόπιστο. Αν είναι όμως να καίει 8 L/100km και να το νιώθω να ταλαιπωρείται από θερμοκρασίες στην κίνηση, μάλλον δε μου κάνει. Δε μου αρέσει ούτε να καταπονώ μηχανήματα, ούτε να τα σκίζω, γι' αυτό και θέλω κάτι με περίσσεια ισχύος, ώστε να παράγει το έργο που χρειάζεται, χωρίς να φθείρεται. Σταθερή πορεία με 5η και 5.000rpm, θα μπορώ να έχω μόνο στο κομμάτι της Κατεχάκη που ανοίγει ο δρόμος ή αν τελικά επιλέξω να μετακινούμαι από εθνική οδό (στα κομμάτια της που δεν πήζει).

Τώρα θυμήθηκα δύο γνωστούς, έναν με Varadero και έναν με Triumph Sprint ST, που μόλις έπεφτε η ταχύτητα κάτω από τα 60 km/h το καλοκαίρι, άναβε το βεντιλατέρ. Τη λυπάσαι έτσι τη μοτοσυκλέτα, ακόμα κι αν ξέρεις ότι αντέχει με την ενεργητική ψύξη.

Ξέρω ότι το scooter, και ίσως 125άρι, είναι ιδανικό για τη μετακίνησή μου, αλλά επιλέγω συνειδητά με το συναίσθημα να αγοράσω κανονική μοτοσυκλέτα. Μου αρέσει η αίσθηση του χειρισμού και θέλω να νιώσω τη διαδρομή, να την ευχαριστηθώ. Όχι να μετακινηθώ άνετα και βαρετά (το κάνω με το αμάξι αυτό).

Σας ευχαριστώ και πάλι για τις πολύτιμες συμβουλές.
    Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 19/05/2015 στις 21:19.

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    8 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα μέσα στην κίνηση; Νόμιζα ότι θα την έβγαζα καθαρή με 6-6,5 L/100km.

Πάντως το Hornet μου αρέσει, αλλά δε με ενθουσιάζει. Όπως είπα και πριν, το έχω στις επιλογές, επειδή υπάρχουν εκδόσεις ABS και λένε ότι είναι πολύ αξιόπιστο. Αν είναι όμως να καίει 8 L/100km και να το νιώθω να ταλαιπωρείται από θερμοκρασίες στην κίνηση, μάλλον δε μου κάνει. Σταθερή πορεία με 5η και 5.000rpm, θα μπορώ να έχω μόνο στο κομμάτι της Κατεχάκη που ανοίγει ο δρόμος ή αν τελικά επιλέξω να μετακινούμαι από εθνική οδό (στα κομμάτια της που δεν πήζει).

Ξέρω ότι το scooter, και ίσως 125άρι, είναι ιδανικό για τη μετακίνησή μου, αλλά επιλέγω συνειδητά με το συναίσθημα να αγοράσω κανονική μοτοσυκλέτα. Μου αρέσει η αίσθηση του χειρισμού και θέλω να νιώσω τη διαδρομή, να την ευχαριστηθώ. Όχι να μετακινηθώ άνετα και βαρετά (το κάνω με το αμάξι αυτό).

Σας ευχαριστώ και πάλι για τις πολύτιμες συμβουλές.
    Το 8άρι είναι για κίνηση βαρβάτη, αλλά πάντως εγώ που κάνω κάθε μέρα Πειραιά - Συγγρού είμαι στα 7 και σκέψου ότι βγαίνω Ποσειδώνος / Συγγρού που πάω πραγματικά άνετα, χωρίς να κάνω υπερβολικά ανοίγματα...
    Το 6~6,5 έρχεται με Εθνική, χωρίς υπερβολές στο γκάζι (max 150), αν το ανοίξεις και το πας, μια χαρά βλέπεις και εκεί 8άρι
    5άρι έχω δει μόνο σε κάτι εκδρομές του moto, flower power και δε συμμαζεύεται

Για το ABS και την αξιοπιστία του μπορώ να συνυπογράψω, μέχρι στιγμής μόνο μια ντίζα συμπλέκτη μου έχει κοπεί και έχει γίνει θρύλος

Καλή αναζήτηση εύχομαι !

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Το ξαναπήρα από την αρχή.
    Κάνεις κάμποσα χιλιόμετρα τη μέρα.
    Οπότε ξεχνάμε ΚΤΜ αμέσως.
    Τι μας μένει; Τα υπέροχα λατρεμένα Ιαπωνικά...
    Είσαι νέοπας. Κακό αυτό. Τη χαρά της οδήγησης δεν θα μπορέσεις να την νιώσεις γιατί δεν ξέρεις να οδηγείς, κυρίως δεν θα την νιώσεις μέσα στην κίνηση, όπου ακόμα και έμπειροι αναβάτες κωλώνουν. Οπότε αυτό προσωρινά το ξεχνάμε. Σε τι οφείλουμε αν επικεντρωθούμε; Στις λοιπές αισθήσεις και στην φιλικότητα της κατασκευής. Αφού δεν θα μπορείς να τρέχεις λόγω τρόπου χρήσης και απειρίας, θέλουμε κάτι "διασκεδαστικό" και σε ρυθμούς "κότας". Να συγχωρεί λαθάκια γιατί έχει ήπια γεωμετρία, μεγάλο μεταξόνιο, χαλαρές αναρτήσεις που επιπροσθέτως θα είναι και ξεκούραστες στους καρόδρομους της πόλης, φιλικά φρένα με ABS, να ακούγεται ωραία και "γρήγορο" ακόμα και αν δεν τρέχεις. Τι μπορεί τα τα προσφέρει αυτά; Μα φυσικά... Ο ένας, ο ανεπανάληπτος, ο υπεροχοτιτανοτεράστιος, ο μελωδικός, ο φιλικός προς τον χρήστη και φαρμακερός υπό συνθήκες, ο λατρεμένος Ιαπωνικός τετρακύλινδρος σε σειρά. Δεν έχει σημασία σε ποιά κλίμακα στροφών δουλεύει, ακούγεται ωραία. Κανένα άλλο μοτέρ δεν συνθέτει τόσο όμορφη μουσική. Κραδασμοί που κουράζουν, λάμπουν δια της απουσίας τους. Και μόλις γράψεις χιλιόμετρα και μάθεις, σε περιμένει ο παράδεισος ήχου και απόδοσης.
    Αν δεν είσαι βλαξ και στο λέω με πολύ έμφαση στο "αν" αυτό, το πιο φτηνό στη χρήση θα σου βγει το 1000άρι. Θα ακούσεις πολλές ανακρίβειες αλλά η αλήθεια η κοφτερή είναι ότι δεν κοστίζει ούτε ευρώ πάνω από ένα 600άρι, αν δεν το λιώνεις -και εσύ ως νέοπας δεν θα το λιώνεις. Σε κατανάλωση θα στοιχίσει λιγότερο διότι ένα ωραίο χιλιάρι θα δουλεύει μέχρι τις 4000 στροφές -και μπορεί να λέω και πολλές- στα καθημερινά σου. Λάστιχα σέρβις αλυσίδες τακάκια δεν στοιχίζουν παραπάνω από ένα 600άρι. Ο μόνος λόγος να μην το πάρεις είναι το ότι ΑΝ ξεγελαστείς και ανοίξεις, θα σου σκίσει το κορμί πιο γρήγορα από ότι μπορείς να πεις "μπανζάι". Εκεί κολλάει το βλαξ.
    Και επειδή βλαξ μπορεί να μην είσαι αλλά όλοι οι άνθρωποι είμαστε επιρρεπείς στη χαζομάρα της στιγμής, καλύτερα να πάρεις το CB650. Όμορφο, αυτή η εξάτμιση είναι η μοναδική που θα με έκανε να σκύψω να τη γυαλίσω γιατί είναι έργο τέχνης, καλοστημένο, άθραυστο, με όλα τα πλεονεκτήματα του 1000 αλλά λίγο πιο φιλικό πακέτο. Γιατί ρε φίλε "λίγο" πιο φιλικό; Γιατί ΚΑΙ το 650άρι θα σε στείλει αδιάβαστο πριν προλάβεις να πεις "ωρεγαμώτη" που κρατάει λίγο περισσότερο από το "μπανζάι".

Γιατί όχι δικύλινδρο σε σειρά; Γιατί απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟΣ ΗΧΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ. Ξεκινάει ντουμπουντουμπου και γίνεται φασαρία. Νεύρο δεν έχει πουθενά. Τι να χαρείς... Ναι η απόδοση χαμηλά δήθεν πράσινάλογα μπλα μπλα αλλά η ευστροφία του καλού τετρακύλινδρου αποζημιώνει/αντισταθμίζει και με το παραπάνω. Μιά πιθανότητα να απολαύσεις ήχο έχεις και με μερικά V2 αλλά το μόνο που ίσως σου κάνει με αυτά που "πρέπει" να έχει το μηχανάκι του νέοπα που γράφει πολλά χιλιόμετρα είναι το Suzuki Gladius το οποίο εμένα μου αρέσει αλλά είμαι μειοψηφία, πάντως το έχω πάρει ακριβώς στις συνθήκες που συζητάμε και ήταν πάαααρα πολύ καλό, απλά δεν είχε αυτό το "κάτι" της απόδοσης του τετρακύλινδρου στα ψηλά του.

Καταλήγω στο... CB650 σαν πρώτη επιλογή και το Gladius σαν εναλλακτικό. Απλά με το δεύτερο μεταπώληση όταν και αν... όχι καλά μαντάτα.

Πάω να δω το Game of Thrones τώρα... Σινδόνη τέλος.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    αν θελεις να κανεις οικονομια ξεχνας τα κυβικα στη μηχανη, μονο τα 125αρια κινουνται αξιοπρεπως και καταναλωνουν ελαχιστα.

Στο 600αρι υπολογισε 70χλμ τη μερα καταναλωση 6λ/100χλμ εινια 1400χλμ στις 20 εργασιμες, δηλαδη 84λιτρα, ή αλλιως 126€ περιπου.

για μενα το hornet ειναι εξαιρετικη επιλογη αν σου αρεσει εμφανισιακα. Ο λογος που δεν το πηρα ειναι γιατι δε μου καθεται καθολου καλα στο ματι. Τα εχει ολα, και εχει και πολυ καλη ροπη χαμηλα, δε θα νιωσεις ποτε οτι δεν τραβαει. Ψηλα, οκ, τραβαει πολυ, αλλα αν εχεις μυαλο δε θα σκοτωθεις. 1ο μηχανακι ειχα 400αρι 4κυλ (και μου φαινοταν αργο) και μετα απο 4μηνες πηρα 650αρι 4κυλινδρο. 5 χρονια μετα ειαμι με το 650αρι και ειμαι μια χαρα.
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

παναρχαιο μελος Το avatar του/της Dennis-
    Αφου καταληξαμε στα naked να πουμε και xj6 και er6 ?? Νομιζω εχουν abs και ειναι πιο ηπια απο χορνετ κτλ..

d.m.w.t.l. Το avatar του/της congate7

Cool

Εγώ πάντως και με τα όσα σου έχουν πει τα παιδιά παραπάνω κατέληξα στο Drz400sm. Όχι επειδή το έχω και εγώ , αλλά επειδή από τα όσα έχουν ειπωθεί από πάνω πιστεύω ότι συνεχίζει να είναι η καλύτερη λύση. Οικονομικό, ευέλικτο για μέσα στην κίνηση, με την δυνατότητα να κινείται σε σχετικά μεγάλες ταχύτητες ανάλογα με την εμπειρία σου και με κινητήρα αρκετά αξιόπιστο που με την αλλαγή απλά του εμπρός γραναζιού το γκάζι του γίνεται ακόμα πιο φιλικό σε έναν νέο αναβάτη. Μετά βλέπω ότι έχεις ένα θέμα με το ABS που για εμένα δεν είναι και τόσο μεγάλο θέμα (και επαναλαμβάνω ότι για ΕΜΕΝΑ δεν είναι μεγάλο θέμα προς αποφυγή αντιπαραθέσεων, άσε που έχει και αυτό τη διασκέδαση του. (και πάλι)
    Και στην τελική ρε αδερφέ, πάρε ένα motard που είναι ένα πολυεργαλείο και λίγο απ'όλα για τη χρήση που θες να του κάνεις.
    πολλές και καλή επιλογή
    O παππούλης

Θα πάω σε ένα νησί, να ψαρεύω πρόκες.

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Γράφω πολλά χρόνια σε forum, αλλά κυρίως σε τεχνολογικά και από τη θέση του συντονιστή ή του σχετικά έμπειρου μέλους. Ε, λοιπόν τώρα είμαι στη θέση του άσχετου, του αναποφάσιστου, που προσπαθεί να καταλάβει ποιες από τις εν μέρει αντικρουόμενες εμπειρίες και προτιμήσεις των άλλων θα έχουν αξία για εμένα.

Παλαιότερα που δεν κοίταζα καν τις μοτοσυκλέτες, ήθελα πάρα πολύ να έχω ένα αμάξι μερικές χιλιάδες κυβικά, ώστε να απολαμβάνω τη ροπή χαμηλά και να μην το ζορίζω ψηλά. Αυτός είναι ο λόγος που νομίζω ότι θα μου ταίριαζε ένα CB1000R. Εκεί όμως έρχονται οι γνώμες φίλων, όπως και οι δικές σας, που λένε ότι "το γκάζι είναι γλυκό". Δε θεωρώ τον ευατό που μου πιο μάγκα, πιο έξυπνο ή πιο συγκρατημένο από το μέσο συνάνθρωπό μου, οπότε φαντάζομαι ότι κι εγώ θα κάνω την ανωριμότητα, παρόλο που τώρα δεν το πιστεύω.

Τα ΚΤΜ γιατί τα ξεχνάμε, αν θέλουμε πολλά χιλιόμετρα; Διαβάζω ότι έχει βελτιωθεί αισθητά η ποιότητά τους τα τελευταία χρόνια. Κάποιοι λένε ότι χρειάζονται τακτικά ρύθμισμα βαλβίδων, αλλά άλλοι απαντούν ότι αυτό γίνεται μόνο αν το πας σε μη εξουσιοδοτημένο μάστορα και αν το σκίζεις. Το λέω διότι μου αρέσει πολύ το KTM Duke 690.

Μέσα στην αναποφασιστικότητά μου, διαβάζω πού και πού σκόρπια πράγματα σε forum και κριτικές διαδικτυακών περιοδικών ειδικού τύπου. Μία από αυτές που έπεσε στα μάτια μου είναι του (ταϊλανδέζικου) CB650F. Οι Έλληνες δοκιμαστές το εκθείαζαν, ενώ οι ξένοι έγραφαν για πτώση ποιότητας σε σχέση με το Hornet. 30 κιλά βαρύτερο (ατσάλινο πλαίσιο, αντί για αλουμινένιο), χειρότερη ευστροφία και ελάχιστη βελτίωση στις χαμηλομεσαίες στροφές, σε σχέση με το ιαπωνικό Hornet. Το CB650F είναι πολύ όμορφο, το έχω δει και στο δρόμο. Αλλά λένε ότι το Hornet είναι ποιοτικότερο και καλύτερο συνολικά, ενώ το βρίσκει κανείς καινούριο (στοκ του 2010) σε χαμηλότερη τιμή από το CB650F.

Αν με ρωτούσατε ένα χρόνο πριν, θα σας έλεγα ότι ονειρευόμουν ένα Kawasaki er-6n. Μάλλον όμως το συνήθισε το μάτι μου και σίγουρα προτιμώ το γιαπωνέζικο Yamaha MT-07 κι ας λένε ότι σκουριάζει η εργοστασιακή αλυσίδα και η εξάτμιση.

Το Gladius μου αρέσει (και πάλι προτιμώ το MT-07 σε αυτή την κατηγορία) και περισσότερο μου αρέσει το GSR 750.

Μετά από τη δική σας παρότρυνση, άρχισα να σκέφτομαι το Suzuki DRZ 400SM. Μόνο το μπροστινό φανάρι δε μου αρέσει και κυρίως με προβληματίζει το γεγονός ότι δεν έχει ABS. Μία φορά να μου χρειαστεί, ως άπειρος που είμαι, θα μετανιώσω για την επιλογή μου.

Ηχητικά προτιμώ τα μονοκύλινδρα, ενώ με εντυπωσιάζουν και τα δικύλινδρα custom με v-twin. Έχουν την πλάκα τους οι κραδασμοί, αλλά δεν ξέρω αν αντέχονται για περισσότερο από μία σύντομη βόλτα. Ο ήχος του τετρακύλινδρου δεν με ενθουσιάζει. Ειδικά όταν ακούω να σκίζουν 1000άρια, λυπάμαι τους κινητήρες. Πιο πολύ μου αρέσει η ησυχία και η άνεση που δείχνουν στην επιτάχυνση σε χαμηλές στροφές οι 1300άρες 4κύλινδρες touring. Ανοίγουν το γκάζι με 5-6η και 50 χιλιόμετρα την ώρα και επιταχύνουν εντελώς αβίαστα. Ως οδηγός αυτοκινήτου, ανέκαθεν απέφευγα να ανεβάζω στροφές, ειδικά όταν τα λάδια του κινητήρα δεν έχουν έρθει σε θερμοκρασία καλής απόδοσης (~20 λεπτά το χειμώνα). Μόνο για την ασφάλεια κάποιας προσπέρασης ανέβαζα πολλές στροφές, ενώ κατά τα άλλα δούλευα το αμάξι 1.500-2.500 rpm (και 3.000 σε επικλινείς ανηφόρες). Τα νιώθω τα μηχανήματα, δεν μπορώ να τα σκίζω.
    Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 20/05/2015 στις 20:39.

Moderator
    Από θέμα οικονομίας και ευκολίας μέσα στην κίνηση τα μονοκύλινδρα είναι μια απ' τις καλύτερες προτάσεις.
    Αλλά στις πολύ χαμηλές στροφές σκορτσάρουν και απαιτούν κατέβασμα. Δεν είναι απ' τους κινητήρες που θα τους έχεις να γουργουρίζουν.
    Λόγο βάρους και απόδοσης, θα φανούν πιο εύκολα σε κάποιον καινούριο. Το mt που έβαλα στην αρχή το έβαλα γι' αυτούς του λόγους. Τα sm είναι ακόμα καλύτερη επιλογή ειδικά σε έντονη κίνηση ή σε δρόμους παγοδρόμια.

Απ' τη στιγμή που έχουμε αποκλείσει τα μικρά, αν φύγουμε και από τα μονοκύλινδρα, οι επιλογές σου παραμένουν χαοτικά πολλές αλλά εστίασε σε αυτά που σου έγραψε ο αμυρουκάι λίγο πιο πάνω. To cb 650 είναι ένα απ' τα καλύτερα της κατηγορίας.

Καλά κάνεις και ψάχνεις abs για μηχανάκι μέσα στην πόλη.

Να σε ρωτήσω κάτι! Αυτό το nc750 δε σ' αρέσει? Ασχέτως εμφάνισης φτιάχτηκε ακριβώς γι' αυτό που ζητάς. Ταιριάζει τέλεια στις ανάγκες σου μέσα στην πόλη και είναι πολύ οικονομικό. Δεν ειναι πιο δυνατό παρόλα τα κυβικά του και τραβάει καλυτερα στα χαμηλά.

(Φωτιά θα πέσει να με κάψει)
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 20/05/2015 στις 23:30.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ΝIKOLTSOS

Τα ΚΤΜ γιατί τα ξεχνάμε, αν θέλουμε πολλά χιλιόμετρα; Διαβάζω ότι έχει βελτιωθεί αισθητά η ποιότητά τους τα τελευταία χρόνια. Κάποιοι λένε ότι χρειάζονται τακτικά ρύθμισμα βαλβίδων, αλλά άλλοι απαντούν ότι αυτό γίνεται μόνο αν το πας σε μη εξουσιοδοτημένο μάστορα και αν το σκίζεις. Το λέω διότι μου αρέσει πολύ το KTM Duke 690.

.

Ακούστηκαν πάρα πολύ ωραίες μοτοσυκλέτες...
    Απαντάω στα περί ΚΤΜ μόνο και μόνο γιατί γράφεις ότι σου αρέσει πολύ.

Ρώτα αυτούς που σου λένε ότι τα KTM δεν κάνουν πολλά χιλιόμετρα, δεν είναι καθημερινά οχήματα κτλ.
    1) Αν είχαν πότε ΚΤΜ...
    2) και που το κάνανε service...
    και αν σου απαντήσουν σε αυτές τις ερωτήσεις πάρε την άποψη τους στα σοβαρά.

Για τα LC4 που έχουν ακουστεί τα άπειρα σπασίματα δες τι αλλαγές λαδιών θέλουν και σκέψου πόσα μαστόρια το ήξεραν όταν είχαν εμφανιστεί στην αγορά το 1995 αν θυμάμαι καλά.

Αρχίζω και κουράζομαι να ακούω στην ελλάδα για ΚΤΜ, alfa romeo, aprilia, lancia, ducati κτλ. γνώμες του επιπέδου "μου είπε ένας γνωστός γνωστού..."

amyroukai:
    προφανώς θα λες για το καινούριο cb 650...
    αν και εγώ μόλις το διάβασα σκέφτηκα το παλιό που είναι :a07::a07::a07:
    ευχαριστώ που μου το θύμησες πολύ ωραία μοτοσυκλέτα!!!!
    "...ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΔΡΌΜΟΣ..."

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΝIKOLTSOS Προβολή μηνύματος
    Ακούστηκαν πάρα πολύ ωραίες μοτοσυκλέτες...
    Απαντάω στα περί ΚΤΜ μόνο και μόνο γιατί γράφεις ότι σου αρέσει πολύ.

Ρώτα αυτούς που σου λένε ότι τα KTM δεν κάνουν πολλά χιλιόμετρα, δεν είναι καθημερινά οχήματα κτλ.
    1) Αν είχαν πότε ΚΤΜ...
    2) και που το κάνανε service...
    και αν σου απαντήσουν σε αυτές τις ερωτήσεις πάρε την άποψη τους στα σοβαρά.

Για τα LC4 που έχουν ακουστεί τα άπειρα σπασίματα δες τι αλλαγές λαδιών θέλουν και σκέψου πόσα μαστόρια το ήξεραν όταν είχαν εμφανιστεί στην αγορά το 1995 αν θυμάμαι καλά.

Αρχίζω και κουράζομαι να ακούω στην ελλάδα για ΚΤΜ, alfa romeo, aprilia, lancia, ducati κτλ. γνώμες του επιπέδου "μου είπε ένας γνωστός γνωστού..."

amyroukai:
    προφανώς θα λες για το καινούριο cb 650...
    αν και εγώ μόλις το διάβασα σκέφτηκα το παλιό που είναι :a07::a07::a07:
    ευχαριστώ που μου το θύμησες πολύ ωραία μοτοσυκλέτα!!!!
    Τα κτμ δεν είναι αυτό που λεμε μηχανάκια πόλης, ειδικά για κάποιον νέο στους δύο τροχούς που ψάχνει (ήΜερο) μηχανάκι στην μεσαία κατηγορία για τις καθημερινές ανάγκες του.
    Ίσως απ' το παραπάνω να βγάζουν κεφάλι τα μονοκύλινδρα δουκες, sm, smr αλλά μέχρι εκεί, (νομίζω).

Και οι λόγοι μπορει να ξεφεύγουν πολύ από το αν είναι ή όχι αξιόπιστα (τουλάχιστον σε σχέση με το θρεντ τούτο).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ΝIKOLTSOS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Τα κτμ δεν είναι αυτό που λεμε μηχανάκια πόλης, ειδικά για κάποιον νέο στους δύο τροχούς που ψάχνει (ήΜερο) μηχανάκι στην μεσαία κατηγορία για τις καθημερινές ανάγκες του.
    Ίσως απ' το παραπάνω να βγάζουν κεφάλι τα μονοκύλινδρα δουκες, sm, smr αλλά μέχρι εκεί, (νομίζω).

Και οι λόγοι μπορει να ξεφεύγουν πολύ από το αν είναι ή όχι αξιόπιστα.
    +1 σε όλα
    Δεν διάβασα και τις 4 σελίδες μόνο αυτό που παρέθεσα...
    "...ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΔΡΌΜΟΣ..."

σε ότι αφορά Χορνετ και cb650. το 650 υπερτερει χαμηλά, εκεί που θα οδηγεί ένας απειρος οδηγός. η αυξημένη ευστροφία και δυναμη του Χορνετ ενδιαφέρει αυτον που μπορει να το απολαύσει ψηλά. σε συζήτηση καφετέριας Μπορεί να υπερτερει, στην πραγματική Ζωή μαλλον οχι. τα κιλά με καύσιμα κλπ υγρα "ετοιμο για οδηγηση" είναι ίδια ακριβως, λιγο Πάνω Από 200.

αυτο που λες για τα 1300αρια το κανουν και τα στριτ 1000αρια. το κανουν και τα χαμηλορροπα 600αρια σαν το cb. και ξεχνα λιγο το αυτοκινητο, οταν εχεις κοκκινα στις 12000, οι 6000 που τελειωνει το μεσο 4τροχο ειναι πλεον οι μεσαιες σου...

το κτμ δεν ξέρω Πόσο θα ζήσει σε συνθήκες κίνησης, οδηγούμενο σε χαμηλές στροφές από νεο οδηγό, δεν ξέρω αν θα ζήσει να δει 20,000 χλμ το χρόνο Που φαίνεται Ότι θα του κανεις. δεν φτιάχτηκε Για commuting.

για τα custom συμφωνώ, οπως και στο οτι η συμβιωση μαλλον απαιτεί ειδικό αναβάτη. το καβασακι vulcan s με το μοτερ του er6 ισως να σου αρεσει οπτικα... δεν εχει τα μειον των v2, δεν εχει ομως και τον ηχο τους.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Το Duke ΙΙΙ 690 είναι εξαιρετικά αξιόπιστο και μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί σαν καθημερινό μηχανάκι. Το έκανα για 2.5 χρόνια και του έπινα το αίμα με κάθε ευκαιρία. Ευλαβικότατη συντήρηση, βέβαια, καλό ζέσταμα κτλ κτλ. Ωστόσο, γενικά τα ΚΤΜ, θέλουν άλλο στυλ οδήγησης. Μην το πάρεις αν θες απλά να κάνεις _ήρεμα_ τη δουλειά σου.
    Life begins at 45°.

που προσπαθεί να καταλάβει ποιες από τις εν μέρει αντικρουόμενες εμπειρίες και προτιμήσεις των άλλων θα έχουν αξία για εμένα.

ενώ το βρίσκει κανείς καινούριο (στοκ του 2010) σε χαμηλότερη τιμή από το CB650F.
    Στοκ του 2010. Δεν είναι ότι σώνει και καλά θα έχει πάθει κάτι, λογικά δεν θα έχει πάθει τίποτα. Έχουμε όμως διαβάσει για στοκ με γρατσουνιές κλπ. Και έχουμε διαβάσει για στοκ που παραδόθηκαν με υγρά 5ετίας στον κάτοχο... Η αντιπροσωπεία κανονικά θα πρέπει να σου αλλάξει λάδια, παραφλού, υγρά φρένων, μπαταρία, λάστιχα , να ελέγξει για σκουριές στο τεπόζιτο και να τσεκάρει καλά σωληνάκια τροφοδοσίας καυσίμου κλπ. Ε, στοίχημα ότι αυτό δεν θα γίνει. Και αυτή είναι η ένστασή μου για το στοκ 5ετίας, ότι αυτά θα τα πληρώσεις έξτρα εσύ για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Ναι αυτό με τις αντικρουόμενες απόψεις πάντα έχει πλάκα γιατί ο καθ' ένας υποστηρίζει (και προφανώς αρέσκεται σε) αυτό που έχει. Προσωπικά μονοκύλινδρο πρωτοκυκλοφόρησα φέτος για ένα δίμηνο, σε διαδρομή 42 χιλιομέτρων (απλή μετάβαση) κυρίως εθνικής οδού πηγμένης από κίνηση και μη. Ε, μου έσπασε τα νεύρα στην αρχή το μοτέρ (κραδασμοί, μηδενικό τράβηγμα χαμηλά) μετά κατάλαβα ότι θέλει δούλεμα "άνω μισό του στροφομέτρου" για να μην σκορτσάρει και να έχει δύναμη αλλά και πάλι το βρήκα ελλειπές και δεν θα το πρότεινα πουθενά. Κάποιος που το δουλεύει επαρχιακό με στροφές (όπως ο congate) έχει άλλη άποψη γιατί είναι στο γκάζι φρένο στρίψε και τα μειονεκτήματα του κινητήρα γίνονται λιγότερο ή καθόλου εμφανή, απλά τον κρατάει στην καλή περιοχή του. Είναι και το ζήτημα της σωματικής διάπλασης, ως γοριλάκι σπάνια με δυσκολεύει κάτι λόγω βάρους/όγκου αλλά δεν είναι όλοι γοριλάκια. Και ούτω καθ'εξής για τα λοιπά μοτέρ και μηχανάκια...

Δεν παίρνεις το κυτίο να σε σπαμάρουμε λάιβ σε κανένα κρίκο; μη ντρέπεσαι, όπως λέει και ο φίλτατος γαύρος, auto.gr το καταντάμε το μαγαζί και οι λοιποί

προσθήκη για το ABS. Ανεκτίμητο, απλά. Στις αρχές με γλίτωσε απο διάφορα άσχημα όταν δεν ήξερα να υπολογίσω αποστάσεις ή με ξεγελούσε το γκάζι... Και θα με είχε γλιτώσει και από το πρόσφατο ατυχές, αν είχε και το σημερινό μου μηχανάκι.

Σελίδα 4 από 19 ΠρώτοΠρώτο 12345678914 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αγορά μηχανής μεσαίου κυβισμού
    από ilias_7 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 26/04/2014, 17:45
  2. Γνώμες για αγορά μοτοσυκλέτας
    από crywolf74 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 21/12/2006, 00:24
  3. Αγορα μοτοσυκλετας απο τα 19
    από nmk_extreme στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 19/08/2006, 20:58
  4. Αγορά μοτοσυκλέτας μετρητοίς
    από R6_06 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 13/10/2005, 15:44
  5. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 11/07/2005, 14:39