Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 65

Θέμα: σωφρονισμός οδηγών

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    "Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη" έχω να πω εγώ.....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Ουτε παθαινοντας μαθαινει ο ανθρωπος. Χρειαζεται και στοιχειωδης ευφυια. .
    Ναι, αλλά με αυτό απλά αφαιρείς το βάρος από οπουδήποτε αλλού.
    Αν πεις απλά ένα "ο τύπος είναι χαζός", τότε τέλος, καθάρισες. Δεν έχει νόημα καν να προσπαθείς. Ας προσέχουν λίγο παραπάνω αυτοί που έχουν μυαλό στο κεφάλι τους κι από εκεί και πέρα... όσοι γλιτώσουν.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Μέλος Το avatar του/της omrtlegol
    Εντυπωση μου ειναι,οτι το προβλημα δεν ειναι οι χαλαρες ποινες,ουτε η ατιμωρησια ουτε τιποτα τετοιο! Δηλαδη εσας αν σας εφερναν ενα ανθρωπο,σκύλο,γατα,ελαφι ή δεν ξερω εγω τι αλλο και σας ελεγαν "αν θελεις μπορεις να τον σκοτωσεις,και δεν θα εχεις την παραμικρη τιμωρια-ποινη θα το κανατε; Αποψη μου ειναι (για το 99,99% του πληθυσμου) οτι οχι! Θελω να πω οτι κανενας (χωρις σοβαρα ψυχικα προβληματα) δεν θελει να γινει δολοφονος! Το προβλημα εγκειται στο οτι δεν συνειδητοποιουμε,την ευθυνη και που εχουμε οσοι κανουμε την επιλογη να οδηγουμε αντικειμενα 250kg-2000kg που αγγιζουν την ταχυτητα των 200km/h! Το να μιλας στο κινητο ενω οδηγεις για παραδειγμα δεν μοιαζει για καποιους παραλογο (οι σκεψεις για την εκλογικευση της παραπανω ενεργεις λιγο πολυ γνωστη σε ολους),ενω το να εχεις μια κυνηγετικη καραμπινα γεματη και χωρις ασφαλεια στο τραπεζι του σπιτιου σου,ειναι κατι το οποιο δεν θα εκανες ποτε γιατι κατανοεις οτι το ρισκο ειναι τεραστιο και οτι το μοιραιο ατυχημα μπορει να συμβει ανα πασα στιγμη! Για εμενα το "κλειδι" στην ολη υποθεση ειναι οτι πρεπει να καταλαβουμε οτι η οδηγηση με οοοοολα τα μεσα (απο ποδια,ποδηλατο,χοβερκραφτ,νταλικα) ΠΡΕΠΕΙ να υπακουει στου κανονες ευγενιας και ασφαλειας που διεπουν την καθημερινοτητα μας! Θα ανεβαινες ποτε τρεχοντας τις σκαλες στο μετρο σπρωχνοντας και ριχνοντας αγκωνιες σε οποιον περπατουσε μπροστα σου επειδη περπαταει πιο αργα απο εσενα και εσυ βιαζεσαι; ΟΧΙ. Γιατι τοτε κανεις σφηνα με το αυτοκινητο; Θα ξαπλωνες ποτε μεσα στη μεση του πεζοδρομιου εμποδιζοντας τους υπολοιπους πεζους να περνανε; ΟΧΙ .Γιατι τοτε παρκαρεις το αυτοκινητο σου μεσα στη μεση μεση του δρομου με αλαρμ κανοντας τις δυο λωριδες μιση; Η Συνταγη λοιπον ειναι η μεγαλη αυτη αρετη που λεγεται υπομονη,και η επιγνωση της σοβαροτητας του να οδηγεις και να αλληλεπιδρας με τους υπολοιπους χιλιαδες οδηγους!

υγ! μια κωμικη ματια στο ολο θεμα https://www.youtube.com/watch?v=x8062QEFk5g
    Τελευταία τροποποίηση από omrtlegol; 26/05/2015 στις 10:55.

Όλα είναι ένα ψέμα μια ανάσα μια πνοή,σαν λουλούδι κάποιο χέρι θα μας κόψει μιαν αυγή,μόλις είναι να μπεις λίγο πριν την επαφή

pipe_smoker "Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη" έχω να πω εγώ.....

+1000
    Όλα είναι ένα ψέμα μια ανάσα μια πνοή,σαν λουλούδι κάποιο χέρι θα μας κόψει μιαν αυγή,μόλις είναι να μπεις λίγο πριν την επαφή

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Ξέρω 2 ανθρώπους που έχουν σκοτώσει άνθρωπο με αυτοκίνητο.

Ο ένας ήταν στη δεξιά λωρίδα και πήγαινε με πολύ χαμηλή ταχύτητα, κι ένας παππούς αποφάσισε να περάσει το δρόμο (λεωφόρος, όχι στενάκι) "μέσα" από το αυτοκίνητο λες και ήταν φάντασμα και θα πέρναγε χωρίς να ακουμπήσει.
    Το αποτέλεσμα ήταν να τον χτυπήσει ελάχιστα με τον καθρέφτη στο χέρι, ο παππούς έχασε την ισορροπία του έπεσε και χτύπησε το σβέρκο του στο πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να μείνει στον τόπο.

Ο δεύτερος ήταν αν θυμάμαι καλά νύχτα στη Βουλιαγμένης και ξαφνικά προσγειώθηκε μπροστά του "κάτι" που όχι να φρενάρει δεν πρόλαβε, ούτε καν να δει τί ήταν πριν το χτυπήσει με όσα πήγαινε.
    Τελικά αυτό το "κάτι" ήταν κάποιος ο οποίος είχε πηδήξει από τη γέφυρα θέλοντας να αυτοκτονήσει και προσγειώθηκε στη μέση του δρόμου ακριβώς μπροστά από το αυτοκίνητο που ερχόταν, χωρίς να τον έχει σκοτώσει η πτώση τον σκότωσε το αυτοκίνητο.
    Σιγουρεύτηκαν ότι δεν ήταν ατύχημα κιόλας γιατί βρήκαν σπίτι του σημείωμα που έλεγε ότι θα πήγαινε να πηδήξει από τη γέφυρα κλπ.

Από τους 2 αυτούς ανθρώπους, μετά από δικαστήρια επί δικαστηρίων και αγωνία για το πού θα βρεθούν, ο ένας έφαγε ή 2 ή 5 χρόνια με αναστολή (αυτός με τον παππού) και τα κουβαλάει μαζί του έκτοτε κάθε φορά που του ζητάνε ποινικό μητρώο, κι ο άλλος δε θυμάμαι, νομίζω κάτι παραπλήσιο.

Τραβηγμένα παραδείγματα θα μου πεις.
    Δεν αντιλέγω, ίσως.

Αλλά δεν πιστεύω ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι άξιζαν να κάνουν φυλακή.
    τραβηγμένα; δεν άξιζαν φυλακή;

και λίγα λες. Κανονικά αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε να τύχουν δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης και πλήρη αποζημείωση.

Έτσι τα φτιάχνουν τώρα Το avatar του/της 7Tolis
    Πάντα φταίει ο πεζός.
    Φίου φίου φι φι φίου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ζεύκας Προβολή μηνύματος
    Μεθυσμένος οδηγός φεύγει από το δρόμο, ανεβαίνει πεζοδρόμιο,
    παρασέρνει για δεκάδες μέτρα 2 ανθρώπους, τους σκοτ'ωνει και τους εγκαταλείπει.

Ανθρωποκτονία εξ αμελείας, 7 μηνάκια φυλακή
    άρα πρέπει να αλλάξει ο νόμος και να προβλέπει πρόθεση στην περίπτωση που είσαι μεθυσμένος
    (αν δεν έχει ήδη γίνει και είναι παλιό αυτό που λες)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skylaros Προβολή μηνύματος
    Η αύξηση της ποινής συνήθως δεν έχει αποτέλεσμα. Αν ξέρεις πως μια στις 10.000 θα σε πιάσουν και θα σου πάρουν το μηχανάκι/αυτοκίνητο/σπίτι συνήθως ρισκάρεις. Αν ξέρεις πως αν κάνεις μαλ@κία θα σε πιάσουν 100% και θα φας 200 ευρό πρόστιμο τότε ΔΕ θα την κάνεις. Οι τρόποι για να το κάνεις αυτό πολλοί, το κόστος αναλογικά με τα μακροχρόνια έσοδα - κέρδος (και όχι από το όποιο πρόστιμο) ελάχιστο!
    τα μακροχρόνια έσοδα
    εδώ μας ενδιαφέρει να βγάλουμε φράγκα κάθε πάσχα και χριστούγεννα

Παλαιό μέλος
    Aυτο που λεει ο pipe παραπανω.Πρεπει να αλαξει ο τροπος προσεγγισης των συστηματικων παραβατων.

Αντι να το ριχνεις προστιμα,που συνηθως βρισκει τροπο να μην τα πληρωνει,υποχρεωσε τον να παρακολουθησει μαθηματα ασφαλους οδηγησης η κατι τετοιο.Θελει πολυ χρονο για να αποκτησουμε παιδεια.Καποια στιγμη πρεπει να το κανουμε και οσο παρει.

Δεν ειναι δικαιολογια οτι η παιδεια απαιτει πολυ χρονο,εκτος και αν εχουμε τιποτε καλυτερο να κανουμε.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Aυτο που λεει ο pipe παραπανω.Πρεπει να αλαξει ο τροπος προσεγγισης των συστηματικων παραβατων.

Αντι να το ριχνεις προστιμα,που συνηθως βρισκει τροπο να μην τα πληρωνει,υποχρεωσε τον να παρακολουθησει μαθηματα ασφαλους οδηγησης η κατι τετοιο.Θελει πολυ χρονο για να αποκτησουμε παιδεια.Καποια στιγμη πρεπει να το κανουμε και οσο παρει.

Για τον συστηματικό παραβάτη αφαιρείς δίπλωμα δια παντός και τελείωσε το θέμα...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Για τον συστηματικό παραβάτη αφαιρείς δίπλωμα δια παντός και τελείωσε το θέμα...
    Με πιθανη εξελιξη, σε περιπτωση που συνεχισει να οδηγαει χωρις διπλωμα, να εχει ενα λογο παραπανω να την κοπανησει αν τυχον προκαλεσει καποιο ατυχημα...

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Με πιθανη εξελιξη, σε περιπτωση που συνεχισει να οδηγαει χωρις διπλωμα, να εχει ενα λογο παραπανω να την κοπανησει αν τυχον προκαλεσει καποιο ατυχημα...
    Εάν υποθέσουμε ότι κάποιος συστηματικά παραβιάζει το κόκκινο λες να μην το ξέρει ήδη ότι είναι παράβαση; Εάν παρακολουθήσει μαθήματα ασφαλούς οδήγησης τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα παραδειγματιστεί ή ότι θα δει το φως το αληθινό; Θα του επιβληθεί να παρακολουθήσει κάτι καταναγκαστικά και θα μεταμορφωθεί; Εγώ νομίζω όχι...

Ας φτιαχτούν πρώτα πάρκα οδικής αγωγής και ας γίνει μάθημα στα σχολεία από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και βλέπουμε για την υποχρεωτική παρακολούθηση μαθημάτων ασφαλούς οδήγησης...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Εάν υποθέσουμε ότι κάποιος συστηματικά παραβιάζει το κόκκινο λες να μην το ξέρει ήδη ότι είναι παράβαση; Εάν παρακολουθήσει μαθήματα ασφαλούς οδήγησης τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα παραδειγματιστεί ή ότι θα δει το φως το αληθινό; Θα του επιβληθεί να παρακολουθήσει κάτι καταναγκαστικά και θα μεταμορφωθεί; Εγώ νομίζω όχι...

Ας φτιαχτούν πρώτα πάρκα οδικής αγωγής και ας γίνει μάθημα στα σχολεία από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και βλέπουμε για την υποχρεωτική παρακολούθηση μαθημάτων ασφαλούς οδήγησης...
    Εγώ δε μίλησα για υποχρεωτική παρακολούθηση μαθημάτων ασφαλούς οδήγησης στο ποστ που παρέθεσες.

Σχολίασα απλά ότι το να αφαιρέσεις από κάποιον δια παντός το δίπλωμα, μάλλον πιο επικίνδυνο τον κάνει, παρά πιο ασφαλή δια της υποτιθέμενης απουσίας του από τους δρόμους.

Προσωπικά, αν για το Χ Ψ λόγο μου αφαιρούσαν το δίπλωμα (είτε για μικρό χρονικό διάστημα, είτε για πάντα) δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτώ ότι δεν πρόκειται να ξαναοδηγήσω.
    Όχι απαραίτητα λόγω κ@υλας με τη μηχανή ή με το αυτοκίνητο κλπ. Αλλά λόγω αναγκών μετακίνησης και ανεξαρτησίας χωρίς να χρειάζομαι φίλους να με πηγαινοφέρνουν ή τα μετροτραμλεωφορεία τα οποία δεν τα αντέχω με καμία Παναγία.

Θα οδηγούσα απλά χωρίς δίπλωμα κι ό,τι βρέξει ας κατεβάσει.

Από την άλλη μεριά, αν μου έλεγαν ότι πρέπει να ξαναδώσω εξετάσεις, να κάνω μαθήματα ασφαλούς οδήγησης, να μπω σε γκρουπ ομαδικής ψυχοθεραπείας με θέμα το anger management και το road rage ή δενξέρωγωτιάλλο, σίγουρα θα το έκανα προκειμένου να μη ρισκάρω να κυκλοφορώ χωρίς δίπλωμα, και κάθε φορά που θα με σταματάνε είτε να πρέπει να την κοπανάω σαν τον κλέφτη, είτε να μου χρεώνονται κλήσεις χιλιάδων ευρώ, ή και στο φινάλε να με χώσουν μέσα που λέει ο λόγος.

old school gixxer Το avatar του/της alex14
    Σφαζεις το κοκκινο συστηματικα ?
    Πρωτη φορα προστιμο
    Δευτερη φορα προστιμο x 5
    Τριτη φορα στην ψειρου για 10 μερες μη εξαγορασιμες + προστιμο

Και θα σου πω εγω εαν περασει αλλος με κοκκινο.
    Μπαμπα μην πεφτεις !!!!

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Σχολες οδηγων....
    από evvou στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 22/04/2006, 21:05
  2. Συμπεριφορά οδηγών αυτοκινήτων
    από angels_gr στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 55
    Τελευταίο μήνυμα: 12/11/2005, 22:02
  3. CBF-600S σε σχολή οδηγών;