Γιατί να καταργηθεί; Μια χαρά πουλάει.
Life begins at 45°.
δεν είναι παράλογος νομίζω....
τα ss παραγωγής έχουν επιδόσεις και όρια που για τους δρόμους είναι εξωφρενικά εκτός ορίων ασφαλείας.
Σαφώς είναι στο χέρι και στο μυαλό του καθενός να τα χρησιμοποιεί όπως θέλει και όπως πρέπει. Όμως ο φίλος παραπάνω λέει ότι ουσιαστικά δίνοντας ένα τέτοιο εργαλείο στον μέσο χρήστη, και κατατάσσοντάς το στα προϊόντα ραφιού, (πήρα δίπλωμα, μπήκα αντιπροσωπεία το πήρα) εκτίθεται και ο χρήστης σε κίνδυνο, αλλά και οι τριγύρω. Αντιθέτως αν τυχαίνει ο χρήστης να είναι έμπειρος, εξειδικευμένος, ή επαγγελματίας αγωνιζόμενος, ή απλά χομπίστας που τρέχει σε πίστες, πάλι αυτό που αγοράζει δεν είναι έτοιμο για πίστα. Αναγκαστικά θα αλλάξει λάστιχα, μέχρι πρότινος αναρτήσεις, θα βάλει μονόσελο, θα παίξει με προγραμματισμούς, ελεύθερες εξατμίσεις κλπ, και ελάφρωμα.
Άρα πράγματι αν και σαν εμπορική κατηγορία αποτελεί την κορυφαία σε επιδόσεις για σπορ οδήγηση, ωστόσο γίνονται υποχωρήσεις ώστε να μπορεί να έχει αυτά τα δημοσιογραφικά "άνετη στο δρόμο" και παράλληλα "επιδόσεις φωτιά" χαρακτηριστικά.
Βέβαια από καιρού εις καιρόν οι εταιρίες κατασκευάζουν κάποιες "ειδικές εκδόσεις" όμως η τιμή τους εκεί παλι δεν απευθύνεται στον μέσο χομπίστα ή ερασιτέχνη αγωνιζόμενο. Προσωπικά συμφωνώ ότι η ss κατηγορία θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά για οδήγηση σε πίστες, καθ' ότι για αυτό αρχικά κατασκευάζεται και υπάρχει και η απλή street κατηγορία, αλλά μην ανησυχείτε διότι πρώτον αποτελώ μειοψηφία και δεύτερον (ευτυχώς) δεν αποφασίζω εγώ για το τι κινείται στο δρόμο...!
![]()
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
Just a minute.
Λες έτοιμο για πίστα χωρίς να πρέπει να ρίξεις λεφτά. Οκ.
Έτοιμο για ποιά πίστα?
Για τα Μέγαρα? Για τις Σέρρες? Για το Μουτζέλο? Για το Losail?
Έτοιμο για την πίστα για ποιον?
Για τον Χ αρχάριο χομπίστα που θέλει να μπει πίστα με το ss? Για τον έμπειρο χομπίστα που ξέρει μέσες άκρες τί του γίνεται? Για τον πολύ έμπειρο χομπίστα? Για τον αγωνιζόμενο?
Αν ήταν να βγαίνανε τα μηχανάκια με σλικ λάστιχα, τσιμέντο αναρτήσεις και κάρμπον φρένα από το εργοστάσιο, πάλι δε θα χρειαζόταν πείραγμα και χρήμα από τον κάθε αναβάτη για να το φέρει στα μέτρα του?
Τα μηχανάκια αυτά είναι φτιαγμένα για να μπορούν να ικανοποιήσουν τους πάντες (σχεδόν).
Υπάρχουν τα πιο ήρεμα και φιλικά για το δρόμο (λες και μιλάω για παπί....) GSX-R, CBR ας πούμε, και υπάρχουν και τα ακόμα πιο απόλυτα όπως RSV4, S1000RR, R1M και λοιπά.
Ανάλογα τί θέλει ο καθένας παίρνει.
Προσωπικά δεν ξέρω χομπίστα που δε θα του έφτανε ένα μαμά ss (έστω με λάστιχα και κάποια βελτίωση σε αναρτήσεις) για να ευχαριστηθεί την πίστα.
Αν θέλει να λιώσει στο κυνήγι των χρόνων σίγουρα θα χρειαστεί να κάνει κάποια πράγματα. Τα οποία όμως ούτως ή άλλως θα τα έκανε γιατί έχουν σχέση και με την πίστα που οδηγάει και με τον τρόπο που οδηγάει.
Αν θέλει όλο το πακέτο, κερδίζει το τζόκερ, παίρνει ένα RCV και παρέα τους μηχανικούς και τους κομπιουτεράδες να του ρυθμίζουν τα έτσι και τα γιουβέτσι και να του πλαγκάρουν και το USB να του φέρνουν τα πάντα όπως τα θέλει πιο γρήγορα απ'ότι περνάς μουσική στο κινητό σου.
Αλλά κι αυτό δε σημαινει ότι θα πάει πιο γρήγορα από κάποιον που έχει πολύ καλύτερα χέρια και καβαλάει ένα μαμά R1 του '06 και το πήρε κοψοχρονιά.
Ανάλογα τη χρήση που κάνει ο καθένας και το πόσο μακριά το πάει (χομπίστας, χομπίστας που το ψάχνει από λίγο έως πολύ, αγωνιζόμενος κλπ), θα πρέπει να χώσει λεφτά.
Είτε το κάνει μόνος του trackbike είτε αγοράσει έτοιμο.
Ενοικίαση ρε μπάμπη στη χειρότερη,νταξ πιο πολύ δέχομαι το οτι τα Μέγαρα δεν είναι πίστα παρά το επιχείρημα του τρέϊλερ.Τώρα για το να μή διαθέτουμε αμάξι νταξ έχεις ενα δίκιο αλλά ουκ ολίγοι φίλοι συνήθως το πηγαίνανε συνεταιρικά και βολεύονταν με το αμάξι κάποιου φίλου που θα πήγαινε κ αυτός πίστα.Και ομιλώ ξεκάθαρα ως κάτοχος ss...
Ενοικίαση αμάξι-τρέιλερ ή μοτοσυκλέτας;
Επίσης τυχεροί όσοι πηγαίνετε παρεούλα φιλαράκια με αμάξι. Εγώ μια ζωή μόνος μου
Ενοικίαση τρέϊλερ για μοτοσυκλέτα,έχεις ένα δίκιο δε το έθεσα σωστά.Και εγώ μόνος μου πήγαινα μέχρι και το Μαϊο αλλά τελικά απο δώ κ πέρα θα εκμεταλευτώ την κοτσαδούρα στο αμάξι της μήτηρ.Ε σιγά ρε το λιγότερο είναι αυτό κάνε κρούση κ το κανονίζουμε να ούμε...Άσε που βγαίνουν λιγότερα τα έξοδα (λιγότερη φθορά ελαστικών,βετζίνας κτλπ κτλπ)
ρε παιδια....ονειρα ειναι ολα!!
εγω τουλαχιστον οσο και να θελω να παω πιστα δεν μπορω γιατι δεν εχω σωστο μηχανακι-δεν εχω χρονο-οταν εχω χρονο δεν εχω χρημα και οταν εχω χρημα δεν εχω χρονο.
αν μου κατσει το τζοκερ θα τα παρω ολα!
αλλα και να τα παρω παλι πρεπει να τα χρησιμοποιω!για να τα χρησιμοποιησω θα πρεπει να τα "δουλεψω" αρα παλι για καφε θα πηγαινω με το ρ1μ (πχ) αρα παλι παει τζαμπα το μηχανακι!!
στην ελλαδα του σημερα ποσοι εν τελει ειναι οι χομπιστες που πλεον λειτουργουν περιοδικα?
μαλλον πολυ λιγοι!
ποσοι ειναι αυτοι που παιζουν μεσα στους δρομους?μαλλον "ολοι" και αν οχι ολοι τοτε η συντριτπικη πλειοψηφια!
και για να το πω και αλλιως....τις φερραρι δεν τις εχουν οι χεραδες αλλα οι λεφταδες...
τωρα αν κανας λεφτας ειναι και χερας ...αλλο αυτο!
Εχει κόρνα;Θα κορνάρω.Εχει πινακίδα;Θα βγω στον δημόσιο δρόμο.Έχει φώτα;Θα τα ανάψω.Οταν θα μου έρθει η όρεξη θα πάω και στη μπίστα.
Τόσο απλό είναι.
Το πλέρωσα;Φωτιά το βάζω και το καίω αμα γουστάρω.
Φίου φίου φι φι φίου