Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 70

Θέμα: Αμορτισερ..

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από skylaros Προβολή μηνύματος
    Πως θα μπορέσεις να το κάνεις περισσότερο "στριφτερό" και ταυτόχρονα πιο χωμάτινο και ταυτόχρονα να γίνει και καλύτερο στο traveling ?
    Πιο στριφτερο και με καλυτερες δυνατοτητες στο χωμα θα γινει λογω καλυτερων αναρτησεων (με ρυθμισεις) και μικροτερου βαρους και για τα ταξιδια αυτο που θελω ειναι ενα ψυγειακι λαδιου (απο κανα vstrom) για αποτελεσματικοτερη ψυξη, που θα τοποθετηθει εκει που τωρα ειναι η εργαλειοθηκη του (κατω αριστερα στο μοτερ-φυλασεται καλα απο την ποδια σε εκεινο το σημειο και δεν ενοχλει) και μια ζελατινα για μπροστα.
    Απλα πραγματα..
    MADE IN JAPAN 日本製

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    To domi πιστεύω ότι αξίζει να διατηρηθεί όσο πιο απλό γίνεται, λειτουργικά.

Αν θα το παντρευτείς, μια καλή πίσω ανάρτηση αξίζει. Αλλά αξίζει ανάλογα με τη χρήση!
    Με μια hyperpro είσαι σίγουρος ότι το αμορτισέρ δεν θα παραδώσει, ακόμα και με τη μηχανή φορτωμένη να χτυπιέται αλύπητα επι μια εβδομάδα σε κοτρόνια. Φυσικά βελτίωση θα υπάρξει και στην συνολική λειτουργία και όχι μόνο στην αντοχή.
    Αν όμως η χρήση είναι λιτε ένα σωστό ελατήριο και ένα σέρβις είναι συνήθως αρκετά.

Πολλές φορές μια καλή κατά τ' άλλα βελτίωση δεν είναι η ορθότερη επιλογή, ακόμα και αν δε μας κόστισε πολλά. Και δεν μιλάω για την πίσω ανάρτηση, αυτή μόνο καλό μπορεί να κάνει εκτός απ' την τσέπη μας και δε δημιουργεί κανένα επιπρόσθετο πρόβλημα.

Μια καλή βελτίωση πρέπει να βρίσκει πρακτική εφαρμογή, διαφορετικά είναι πεταμένα λεφτά.

Πχ..

Βάζω πίσω αμορτισέρ που να διαβάζει κέρμα, αλλά σέρνομαι παντού και πάντα. Ποιός ο λόγος?

Βάζω πίσω αμορτισέρ που να μη την ακούει σε βολιβιανούς αρματόδρομους αλλά η ζάντα μου είναι φτιαγμένη από κερί. Τι κέρδισα?

Βάζω ένα όχι και τοσο ακριβό πίσω αμορτισέρ και η βελτίωση δεν είναι ανάλογη με τα χρήματα που έδωσα.

Βάζω USD και αφού μετά από πολύ κόπο κατάφερα να ταιριάζω ένα εμπρός φτερό, κέντρο τροχού, φρένα, ντίζες, κοντέρ κτλ διαπιστώνω ότι.
    Δεν έχω κλειδαριά λαιμού.
    Το σέρβις του μπροστινού έγινε πολύ πιο μπελαλίδικο και η επισκευή του πολύ πιο ακριβή.
    Το μπροστινό μου είναι βράχος αλλά το πλαίσιο από βούτυρο.
    Όταν τρέχω βιδώνει τον τροχό στο έδαφος αλλά δεν τρέχω και έχω χάσει μέρος της "ανετης" λειτουργίας.
    Η μηχανή έχει χάσει την ταυτότητά της δίχως λόγο.

Η παλαιότητα του συνόλου πρέπει να συνεργάζεται σωστά με τις όποιες βελτιώσεις και φυσικά να βρίσκουν εφαρμογή στη χρήση.

Αυτά γενικά, επειδή σου επιφυλάσσω πολύ δούλεμα αν ασελγήσεις επάνω στο μηχανάκι.
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    To domi πιστεύω ότι αξίζει να διατηρηθεί όσο πιο απλό γίνεται, λειτουργικά.

σωστό, ακόμα και το ψυγείο λαδιού αμφιβάλω αν χρειάζεται. ακόμα και σε μεγάλες θερμοκρασίες και συνεχή λειτουργία δεν καίει σταγόνα λάδι.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Εχεις δικιο Daz.

Εννοειται οτι θα βελτιωθει μονο στα σημεια. Δεν παμε για extreme makeover, pimp my ride κλπ κλπ.
    Δεν θα βαλω πχ αναρτησεις απο crf και μοτερ απο υδροψυκτο XR ..

Για το μπροστα θα κανω τη δοκιμασμενη λυση του πρωτοπορου στο θεμα, Λευκαδιου με το usd απο LC4 το οποιο ουδολως σκληρο ειναι και το διαχειριζεται μια χαρα το πλαισιο μου πιστευω.
    Για να το μονταρω ρωταω το Λευκαδιο, μου λεει τι και πως, παω με το πηρουνι και το know how στο μαστορα και το φτιαχνω.
    (γεια σου ρε Λευκαδιε! )
    Κλειδαρια λαιμου ας μην εχω..Τι να την κανω;; Δεν ειδες ποσο ευκολα τις σπανε;;;

Το καλο αμορτισερ σιγουρα θα αναβαθμισει το κρατημα σε οποιαδηποτε κατασταση. Και θα ειναι για Domi, ουτε πατεντες ουτε τπτ..

Τα αλλα οπως ψυγειο λαδιου, τιμονια κλπ ειναι ψιλοπραγματα..

Η χρηση της θα ειναι commuting, χαλαρο χωμα σβελτα (οχι αλματα κλπ) και ον-οφ ταξιδακια εντος Ελλαδος ενιοτε και δικαβαλα (στο ον, οχι στο οφ).
    Ταπα συνεχεια δεν θα το πηγαινω αλλα που και που με πιανουν τα διαολια και μενα..

Αυτά γενικά, επειδή σου επιφυλάσσω πολύ δούλεμα αν ασελγήσεις επάνω στο μηχανάκι.
    Για αυτα ζω...

MADE IN JAPAN 日本製

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bob_o_mastoras Προβολή μηνύματος

Η χρηση της θα ειναι commuting, χαλαρο χωμα σβελτα (οχι αλματα κλπ) και ον-οφ ταξιδακια εντος Ελλαδος ενιοτε και δικαβαλα (στο ον, οχι στο οφ).
    Ε τότε άσε το μπροστινό στην ησυχία του.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimmie_72 Προβολή μηνύματος
    σωστό, ακόμα και το ψυγείο λαδιού αμφιβάλω αν χρειάζεται. ακόμα και σε μεγάλες θερμοκρασίες και συνεχή λειτουργία δεν καίει σταγόνα λάδι.
    Ολα αυτα τα RFVC καινε λιγο λαδακι. Το δικο μου δεν το εχω πιασει ακομα να εχει καψει αλλα ειναι και ο τροπος χρησης που βοηθαει να μην ανεβαζει θερμοκρασιες και οι μικρες διαδρομες που κανω.

Αλλα το ψυγειο λαδιου το θελω περισσοτερο για καλυτερη ψυξη του μοτερ, οχι του λαδιου αυτου καθ' εαυτου.
    MADE IN JAPAN 日本製

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    Ο Λευκάδιος φοράει μπροστινό απο EXC 200 του...'98...'99...κάτι τέτοιο...δεν θυμάμαι ακριβώς.
    Συγκεκριμένα είναι 43άρι και ΟΥΧΙ 48άρι.
    Εχει δεχτεί εσωτερική επέμβαση για να μειωθεί η διαδρομή ,και κατάλληλα ελατήρια για να διαχειριστούν το παραπάνω βάρος.
    Είναι όσο ακριβές πρέπει ,αλλα και οριακά ενδοτικό ώστε να συνεργάζεται αρμονικά με το πλαίσιο του Ντόμυ.
    Πίσω φοραέι ένα ρυθμιζόμενο BITUBO.

Επειδή το'χω οδηγήσει και On και Off Road ,οφείλω να ομολογήσω οτι το αποτέλεσμα συνολικά είναι πολύ καλό.

Πές τα ρε Λευκάδιε ...μη με κουράζεις άλλο...
    Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

Moderator
    Ολα αυτα τα RFVC καινε λιγο λαδακι. Το δικο μου δεν το εχω πιασει ακομα να εχει καψει αλλα ειναι και ο τροπος χρησης που βοηθαει να μην ανεβαζει θερμοκρασιες και οι μικρες διαδρομες που κανω.

Αλλα το ψυγειο λαδιου το θελω περισσοτερο για καλυτερη ψυξη του μοτερ, οχι του λαδιου αυτου καθ' εαυτου.
    Το ψυγείο λαδιού είναι καλό να συνοδεύεται και από θερμοστάτη.

Ειδικά σε μηχανάκια που δεν θα χρησιμοποιούνται μόνο σε αγώνες σε θερμά κλίματα και που δεν φτιάχτηκαν με ψυγείο απ' το εργοστάσιο.

Προσθέτεις βάρος όπως επίσης και πιθανότητες να το σπάσεις εκτός δρόμου.

Τέλος θα στερηθείς την εργαλειοθήκη σου.

Ποιος ο λόγος για τα παραπάνω?

Παλαιό μέλος
    Ρε 'συ Bob κανόνισε να πάρεις το xr650r, που τόσο το γουστάρεις και άσε ήσυχο το domi.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el-Gatto Προβολή μηνύματος
    Ο Λευκάδιος φοράει μπροστινό απο EXC 200 του...'98...'99...κάτι τέτοιο...δεν θυμάμαι ακριβώς.
    Συγκεκριμένα είναι 43άρι και ΟΥΧΙ 48άρι.
    Εχει δεχτεί εσωτερική επέμβαση για να μειωθεί η διαδρομή ,και κατάλληλα ελατήρια για να διαχειριστούν το παραπάνω βάρος.
    Είναι όσο ακριβές πρέπει ,αλλα και οριακά ενδοτικό ώστε να συνεργάζεται αρμονικά με το πλαίσιο του Ντόμυ.
    Πίσω φοραέι ένα ρυθμιζόμενο BITUBO.

Επειδή το'χω οδηγήσει και On και Off Road ,οφείλω να ομολογήσω οτι το αποτέλεσμα συνολικά είναι πολύ καλό.

Πές τα ρε Λευκάδιε ...μη με κουράζεις άλλο...

Aααα... Οποτε με το 48αρι θα γινει ακομα καλυτερο..!

Λευκαδιε δωσε τα φωτα σου!

Το ψυγείο λαδιού είναι καλό να συνοδεύεται και από θερμοστάτη.

Ειδικά σε μηχανάκια που δεν θα χρησιμοποιούνται μόνο σε αγώνες σε θερμά κλίματα και που δεν φτιάχτηκαν με ψυγείο απ' το εργοστάσιο.

Προσθέτεις βάρος όπως επίσης και πιθανότητες να το σπάσεις εκτός δρόμου.

Τέλος θα στερηθείς την εργαλειοθήκη σου.

Ποιος ο λόγος για τα παραπάνω?
    Καλυτερη ψυξη..

Εκει που θα ειναι δεν μπορει να σπασει απο μια απλη πτωση. Προστατευεται απο την ποδια. Πρεπει να φαει γερο τρακο το μηχανακι για να την ακουσει και το ψυγειο..
    Το εχω δει σε Domi τοποθετημενο εκει.
    Μια εργαλειοθηκη μπορει να μπει και αλλου. Ετσι και αλλιως και τωρα τα εργαλεια της εξω τα εχω, δεν τα κουβαλαω..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lykourgi Προβολή μηνύματος
    Ρε 'συ Bob κανόνισε να πάρεις το xr650r, που τόσο το γουστάρεις και άσε ήσυχο το domi.
    Δυστυχως δεν κανει για αυτο που θελω. Αλλα ειναι κ@υλα!

Οπως και να εχει, εχουμε ξεφυγει τελειως οφ-τοπικ.. Πειτε καμια προταση για τα αμορτισερ.. Τα αλλα αργουνε ακομα! (θα εχετε καιρο να κραξετε..)

MADE IN JAPAN 日本製

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    είχα το XR 250 R του '98 για 4 χρ. σταγόνα λάδι παρότι σκληρή χρήση στη Λήμνο. RFVC. 2 φορές επίσης ταξίδεψε καλοκαίρι 350 χλμ. εθνική. σταγόνα λέμε.

φίλος γείτονας και συνοδοιπόρος στις εκδρομές σήμερα έχει dominator του 2000. επίσης σταγόνα.

τώρα τι γράφουν τα φόρουμ της honda για τους RFVC δεν ξέρω, αυτό πάντως που διαπίστωσα πρόσφατα με το 125αράκι να κάνω 320 χλμ με 40 και... και στο τέλος του ταξιδιού (και αφού έχω φάει κάτι χασίματα στη Σίνδο γιατί δεν έβρισκα αυτό που έψαχνα) να φάω το σταμάτα-ξεκίνα διασχίζοντας τη Θεσ/νίκη από Βαρδάρη μέχρι Καλαμαριά στις 4 μ.μ. χωρίς σταγόνα, με ξεπερνάει. Οι αερόψυκτοι της honda είναι άπαιχτοι. Συγχαρητήρια στους μηχανικούς της.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Να ξαναβγω off-topic .. Κοιταγα για ψυγειο λαδιου.. Υπαρχουν και ειδικα για Domi και XR650L.

Στο advrider πουλαει ενας, που τα φτιαχνει μονος του (για XR650L και Domi), και φαινονται αρκετα ποιοτικα και στιβαρα, μαζι με προστατευτικα και πουλαει και βαλβιδες για να το απομονωνεις οταν δεν το θες ή αυτοματες με θερμοστατη.
    Ομως ζηταει τα μαλλια της κεφαλης του.. 300 € το ψυγειο με τις βασεις του... Και εξτρα 70 η βαλβιδα...

Υπαρχει και μια αλλη επιλογη απο Γερμανια με 195 € και μπαινει σε διαφορετικη θεση (οχι στην εργαλειοθηκη).

Περιτο να πω οτι αποριπτονται και οι δυο λογω κοστους..
    Μπορω να βρω ενα μικρο ψυγειακι απο cbr400 πχ (Dalton ακους;; Ποτε θα το κοψεις ανταλακτικα;;; ) με κανα 30αρι.. Μετα θελω σωληνες, βαση με πατεντουλα και τα λεφτα που θα παρει ο μαστορης..
    MADE IN JAPAN 日本製

Σχετικά με τα domie και της θερμοκρασίες λαδιού
    Ναι του έχω βάλει ψυγείο και το έβαλα γιατί σε βουνίσιους δρόμους με μικρές ταχύτητες το θερμόμετρο στο δοχείο λαδιού έδειχνε 130 + βαθμούς ,τώρα δεν έχω δει ποτέ πάνω από 110
    Το δικό μου καίει λάδια αλλά δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα γιατί το πήρα μεταχειρισμένο καί επισκευασμένο , , , ?
    βαρέθηκα να είμαι ΠΡΟΒΑΤΟ

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikosk2 Προβολή μηνύματος
    Σχετικά με τα domie και της θερμοκρασίες λαδιού
    Ναι του έχω βάλει ψυγείο και το έβαλα γιατί σε βουνίσιους δρόμους με μικρές ταχύτητες το θερμόμετρο στο δοχείο λαδιού έδειχνε 130 + βαθμούς ,τώρα δεν έχω δει ποτέ πάνω από 110
    Το δικό μου καίει λάδια αλλά δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα γιατί το πήρα μεταχειρισμένο καί επισκευασμένο , , , ?
    Αμαν.. Ωραιος!!!
    Τωρα που σε βρηκαμε για πες μαστορα σχετικα με το ψυγειο.. Τι εβαλες και πως;;;;
    MADE IN JAPAN 日本製

μόλις βρω το σκίτσο συνδεσμολογίας θα το ανεβάσω ,το ψυγείο το πήρα μεταχειρησμένο και ηταν τοποθετημένο σε ΧR 650 (+ 200-250cc λάδι) ,τοποθετήθηκε εκεί που ηταν τα εργαλεία
    βαρέθηκα να είμαι ΠΡΟΒΑΤΟ

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αλλαγη Η Επισκευη Αμορτισερ
    από div400 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 25/06/2005, 23:48
  2. Πίσω αμορτισέρ;
    από KaTaNaS στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 04/02/2005, 20:03
  3. αμορτισερ
    από tai στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 04/01/2005, 21:11
  4. Εξατμήσεις Νο2: Το αμορτισέρ δεν θερμαίνεται υπερβολικά?
    από SeNNinhA στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 15/11/2003, 22:59

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF