Typhoon 125, NX 250, WR200, LC4 400E, M 600, Canyon 500, LC4 640 SM, 640 ADV, Speed 4, Z1000, 404 DS, ADV 950S , SDuke 990, SM 950 , 440 SM, 690 SM, TUONO 660!
ρε γαμωτο αυτο θελω να νιωσω πως ειναι να οδηγας ktm φρεναρες αναρτησαρες κτλπ..απο την αλλη ομως αλλο η σιγουρια του καινουργιου...απλα ειδα πως ο δουκας δεν θα εχει μεγαλες διαφορες στη δυναμη (με βαση αλογα και κυβικα) και για αυτο ρωτησα τους ειδικους να δω αν εχω δικιο η λεω τα δικα μου!και θα ειναι και το καθημερινο μου μεσο οποτε θελω οσο τι δυνατον λιγοτερα απροβλεπτα!
το ΜΤ07 είναι πύραυλος και ελαφρά πιο γρηγορο απο το 690. Το ΜΤ εχει πιο άνετη σέλα αλλα έχει λιγότερες δυνατότητες, ευελιξία, κλπ απο το ΚΤΜ. Παντως και το ΜΤ είναι ελαφρύ και στην οδήγηση μοιάζει με μοταρ όπως έχω ξαναγράψει (πριν παρω το duke200 ήμουνα μεταξύ MT07, CB500F, 390duke. όλα καινούργια και τα χα ξανει test ride όλα)
Αν ήμουν σίγουρος οτι το 690 είναι καλοσυντηρημένο θα πήγαινα για το 690 (σκεπτόμενος με την καρδιά). Αν όχι θα πήγαινα για ΜΤ07 καινούργιο (που φυσικά σαν καινούργιο μοτερ θα έχει πιθανά προβλήματα νεότητας, αλλα θα έχει και εγγύηση)
Προσωπική μου άποψη: Ξεψάχνισε το 690 και άν περάσει όλα τα τέστ, παρτο έχει καλή τιμή. Αν όχι παρε ΜΤ07 καινούργιο.
ε, καλα δεν το λες και τρελη ευκαιρια με 4800, οταν δινονται μηχανακια με 3900...και ειδικα τις μερες μας που μπορει να τους παζαρεψεις και να κοψουν και κανενα 500αρικο...
ασε που ειναι ατοπο να εχει το καινουργιο μοντελο 7500 κουτα με τα 690cc και να πουλανε οι αλλοι μοντελα του 08, 5000€ με τα 654cc...![]()
just saying...
μετα το 1000rr μου ημουνα αναμεσα σε μτ07 και 690(σμ/δουκα) τελικα πηρα το δουκα και δε το μετανιωσα.
εχω κανει τεστ και το μτ07 που ειναι υπεροχο μηχανακι πολυ πιο πολιτισμενο απλα με προβληματισαν οι μη ρυθμιζομενες αναρτησεις και τα πολυ μετρια φρενα.
τα + του δουκα ειναι :
Εμφανιση, Γκαζι, φρενα, οικονομια καυσιμου, ευκολες αναβαθμισεις στο μοτερ.
τα - του δουκα ειναι:
επιδης ειναι μονοκυλινδρο για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο συχνες αλλαγες λαδιων 3000κμ πχ. και καθε 6000κμ τσεκαρισμα βαλβιδες το κανεις και μονος σε 1 ωριτσα.
θα πρεπει να αποφευγεις τα σκορτσαρισματα γτ το σκοτωνουν οποτε πρεπει να εισαι λιγο στην πριζα οχι τεμπελιασματα.
ισως σε ενοχλουν καπως καποιοι κραδασμοι και μικροσυντονισμοι. που μπορει να σου μουδιαζουν τον καρπο του γκαζιου σε μακρινες διαδρομες.
τωρα για το μτ07:
τα + : το μηχανακι ειναι βελουδο οδηγιεται απο τον αρχαριο μεχρι τον χερα χωρις να βαριεται, ενδιαφερον μοτερ με ευχαριστη χρησιμη δυναμη, ανετη θεση που σου δινει και τον απολυτο ελεγχο. πολυ καλη καταναλωση πολυ καλη τιμη πολυ αξιοπιστη μαρκα κτλπ. τελειο για ολες τις χρησεις το μοτερ ειναι πολυ ελαστικο το γκαζι του προβλεψιμο και του παιρνεις τον αερα γρηγορα.
τα - : θα μπεις στο τριπακι να το βελτιωσεις να μια εξατμιση, να κανω κατι για τα φρενα, να κανω κατι για τις αναρτησεις κτλπ που ειναι πολλα λεφτα αρη και μεγαλη αισθηση οτι το μηχανακι δεν ειναι ποτε αρκετο. Χαλια για 2καβαλο.
προσωπικα πηγα στο δουκα(και ετοιμο evo2) επιδη δε θα εμπαινα στον κοπο να αγοραζω εξατμισεις φρενα αναρτησεις, εφτιαξα τη σελα ανατομικη και ειναι κομπλε και για μενα και για δικαβαλο(εχει και χερουλια) οποτε γενικα ανταλλαξα το οτι πρεπει να προσεχω πιο πολυ μη κρεμαω το μοτερ και να κουραζομαι λιγο παραπανω με το συμπλεκτη στην κινηση απ το να εχω ενα καλο φθινο μηχανακι που θα μου φαει λεφτα μελλοντικα σε βελτιωσεις. και την πιο σχολαστικη συντηριση που προσωπικα κανω μονος και με ευχαριστει.
τωρα καταποσο καθαρο μηχανακι θα βρεις ειναι αλλο πακετο...
γνωμη μου. KTM 690 SM με 4000 παρα κατι ψηλα που παιζουν αρκετα. 500ευρω ολοσωμη εξατμιση MIVV απο ιταλια + Εκκεντροφορος evo2 + φιλτρο κατευθειαν σε εξουσιοδοτιμενο για τοποθετιση και μιας που ανοιγεις γινεται και ελεγχος βαλβιδων + αλλαγη λαδιου και χοντρικα με 5000 εχεις μηχανακι τυπου πολεμικο ον-οφφ / μοταρντ ΤΟΥ-ΜΠΑ-ΝΟ.
Τελευταία τροποποίηση από opeth; 27/09/2015 στις 01:23.