Εδώ το καλό το θρεντ
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=137797
Εδώ το καλό το θρεντ
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=137797
joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.
got it...
κατι τετοιο με 6-6,5 γιουρια, ξερω'γω...
και λιγο πιο συχνα λαδωμα? καθε 300χλμ?
Ναι κατι τετοιο.
Λαδωμα ισως και πιο συχνα αν κυκλοφορείς και στην βροχή. Η βαλβολινη κανει καλη δουλειά, όπως και ενα απλό λαδι βεβαια.
Το θέμα ειναι η διάρκεια και το πιστίλισμα, στην ουσία δηλαδή ποσο διαστημα μενει το λιπαντικό πανω στην αλυσίδα.
Εκει η βαλβολινη ειναι πολύ καλύτερη απο ενα απλό λαδι, αλλά στην βροχή κι αυτη φευγει ευκολα.
Εγώ παντως σπρει χρησιμοποιώ.![]()
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Νομίζω είχα βάλει την vx2 με Χ-ring. Μου έβγαλε 37,000 χωρίς συντήρηση, σε μονοκύλινδρο 43ων μουλαριών. Την άλλαξα λόγο κολλημένων κρίκων και όχι τεντώματος. Πήγαινα όμως και χώμα ενώ δε τη συντηρούσα ούτε μετά από βροχή ή ταξίδι υπό βροχή και εκείνη την περίοδο η μηχανή δεν ήταν ούτε σε κλειστό γκαράζ ή πιλοτή.
Επίσης λόγο μαλακίας μου στα συνεμπλόκ το πίσω γρανάζι στα πρώτα χλμ απέκτησε μεγαλύτερη φθορά απ το κανονικό αλλά συντρόφεψε την ίδια αλυσίδα μέχρι που αλλάχτηκαν όλα μαζί στα 37.000 χλμ.
Την αλυσίδα μαζί με τα γρανάζια τα ειχα πάρει γύρω στα 100 110 ευρώ από Ελλάδα. Έβαλα πάλι την ίδια και ενώ είπα ότι θα τη συντηρώ πιο συχνά πάλι τα ίδια κάνω. Την έχω λαδώσει κανα δυο φορές στα τελευταία 10.000 χλμ και την έχω καθαρίσει μια. Γρανάζια και αλυσίδα είναι ακόμα σαν καινούρια.
Sent from me using a computer.
καποιος ειπε για κηροζινη... ουτε καν καταστρεφει τις O ring kai X ring τυπου αλυσιδες
I don’t know everything, I just know what I know.
Συγνώμη ρε παιδιά αλλά εσείς με τη βαλβολίνη μόνο τα ο-ρινγ λαδώνετε?![]()
Σοβαρά τώρα! Δε βάζετε πουθενά αλλού?
Σταύρο όσο πιο χοντρή είναι τόσο δυσκολότερα θα περάσει εκεί που θέλουμε να λιπάνει.
Τα λιπαντικά για αλυσίδες είναι πολύ λεπτόρευστα όταν τα ρίχνουμε (περισσότερο απ' την βαλβολίνη) για να εισχωρούν παντού, μετά γίνονται κολλώδη ώστε να μη φεύγουν και αδιάβροχα ώστε να υπάρχει προστασία και κατά την οδήγηση σε βροχή.
Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να μαζεύουν βρωμιά και να καθαρίζονται δυσκολότερα.
Κάποια δεν είναι τόσο ανθεκτικά και μαζεύουν λιγότερη βρωμιά, πιτσιλάνε τη ζάντα και καθαρίζονται ευκολότερα.
Η βαλβολίνη εισχωρεί δυσκολότερα απ' όλα, μαζεύει λιγότερη βρωμιά απ' τα περισσότερα, πιτσιλάει περισσότερο απ' όλα και καθαρίζεται ευκολότερα απ' όλα.
Η επιλογή είναι δική μας. Τίποτα δεν είναι λάθος η σωστό αρκεί να γίνεται σωστά και να ξέρουμε τι κάνουμε ή τι να κάνουμε με το κάθε ένα απ' τα παραπάνω.
Sent from me using a computer.
η βαλβολίνη ειναι πολυ ψυχαναγκασμος. λερωνει το συμπαν, θελει πινελα, θέλει μετα απο κάθε βροχή, χωρίς βροχη κάθε 1 μήνα και παει κλαιγοντας. ολα αυτα για να γλυτωσω τα 10 ευρω που κάνει το σπρει και βγάζει χρόνο. χθες εχασα ενα δεκάρικο και δεν θα γραφτούν ουτε 2 σελίδες στο φόρουμ γιαυτη μου την απωλεια![]()
Όντως η βαλβολίνη λερώνει εύκολα, αλλά και καθαρίζει εύκολα! Αντιθέτως η μάκα του σπρέι σε συνδυασμό με μούργα που κολλάει πάνω, δε φεύγει αν δε το τρίψεις. Επίσης με τη βαλβολίνη καθαρίζει η αλυσίδα. Έβαζα βαλβολίνη και σταμάτησα για ένα διάστημα και χρησιμοποιούσα ένα σπρέι της Belray. Εκτός ότι ήθελε τρίψιμο για να καθαρίσει από παντού, μου σκούριασε επιφανειακά και τους κρίκους. Ξαναγύρισα σε βαλβολίνη και η βρώμα εξαφανίστηκε μαζί με τη σκουριά. Η αλυσίδα γυαλίζει (μαζί με ζάντα αλλά φεύγει εύκολα!)![]()
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
Δεν καταλαβαινω την εμμονη σας με τα λαδια και τις βαρβολινες.
Σπρευ και μονο σπρευ,απ οταν βγηκαν στην αγορα και δεν ειχα ποτε κανενα θεμα.Η αλυσιδα μου παντα καθαρη και χωρις κανενα προβλημα.Τις αλλαζω μετα τα 40000 χλμ.οχι γιατι παθαινουνε κατι,αλλα προαιρετικα.
Το σπρευ βγηκε για να μας λυσει προβληματα και εσεις ψοφατε για ταλαιπωρια.
Εκτος και αν καποιοι πιστευουνε οτι τα σπιρτα ειναι καλυτερα απο τον αναπτηρα,οποτε πασο.
Ρε παιδιά, γιατί πρέπει ντε και καλά κάποιο από τα δύο (σπρέυ vs βαλβολίνη) να είναι καλύτερο- χειρότερο? Έχω δοκιμάσει προσωπικά και τα δύο, βάζω ότι έχω πρόχειρο την δεδομένη στιγμή. Για παράδειγμα, τώρα έχω βαλβολίνες 80-90 περίσευμμα από το αμάξι, λαδώνω με λαδωτήρι την αλυσίδα με αυτή και είναι μια χαρά, απλά λαδώνω λίγο πιο συχνά. Αν δεν θέλω να λαδώσω τα χεράκια μου γιατί βιάζομαι, ρίχνω με το σπρέυ και τέλος.....![]()