Σελίδα 4 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 125

Θέμα: ΠΕΡΙ ΑΛΥΣΙΔΑΣ

Εδώ το καλό το θρεντ
    http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=137797
    joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Aν θέλεις βαλβολίνη μονο για την αλυσίδα, θα παρεις μια φτηνή 80-90.
    got it...
    κατι τετοιο με 6-6,5 γιουρια, ξερω'γω...

και λιγο πιο συχνα λαδωμα? καθε 300χλμ?

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    got it...
    κατι τετοιο με 6-6,5 γιουρια, ξερω'γω...

και λιγο πιο συχνα λαδωμα? καθε 300χλμ?
    Ναι κατι τετοιο.
    Λαδωμα ισως και πιο συχνα αν κυκλοφορείς και στην βροχή. Η βαλβολινη κανει καλη δουλειά, όπως και ενα απλό λαδι βεβαια.
    Το θέμα ειναι η διάρκεια και το πιστίλισμα, στην ουσία δηλαδή ποσο διαστημα μενει το λιπαντικό πανω στην αλυσίδα.
    Εκει η βαλβολινη ειναι πολύ καλύτερη απο ενα απλό λαδι, αλλά στην βροχή κι αυτη φευγει ευκολα.

Εγώ παντως σπρει χρησιμοποιώ.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από duke200 Προβολή μηνύματος

Υπάρχουν διαφορές DID Χ ring, εγώ γι' αυτό ρώτησα για τη συγκεκριμένη που είναι η μόνη της DID που όπως λέει η εταιρεία βγάζει πολλά χιλιόμετρα.

Εαν εχει δοκιμάσει κάποιος τη συγκεκριμένη ή κάποια άλλη που του έβγαλε παραπάνω απο 40.000 χλμ, μπορεί να με βοηθήσει.
    Νομίζω είχα βάλει την vx2 με Χ-ring. Μου έβγαλε 37,000 χωρίς συντήρηση, σε μονοκύλινδρο 43ων μουλαριών. Την άλλαξα λόγο κολλημένων κρίκων και όχι τεντώματος. Πήγαινα όμως και χώμα ενώ δε τη συντηρούσα ούτε μετά από βροχή ή ταξίδι υπό βροχή και εκείνη την περίοδο η μηχανή δεν ήταν ούτε σε κλειστό γκαράζ ή πιλοτή.

Επίσης λόγο μαλακίας μου στα συνεμπλόκ το πίσω γρανάζι στα πρώτα χλμ απέκτησε μεγαλύτερη φθορά απ το κανονικό αλλά συντρόφεψε την ίδια αλυσίδα μέχρι που αλλάχτηκαν όλα μαζί στα 37.000 χλμ.

Την αλυσίδα μαζί με τα γρανάζια τα ειχα πάρει γύρω στα 100 110 ευρώ από Ελλάδα. Έβαλα πάλι την ίδια και ενώ είπα ότι θα τη συντηρώ πιο συχνά πάλι τα ίδια κάνω. Την έχω λαδώσει κανα δυο φορές στα τελευταία 10.000 χλμ και την έχω καθαρίσει μια. Γρανάζια και αλυσίδα είναι ακόμα σαν καινούρια.
    Sent from me using a computer.

Μέλος Το avatar του/της billy of the R6
    καποιος ειπε για κηροζινη... ουτε καν καταστρεφει τις O ring kai X ring τυπου αλυσιδες
    I don’t know everything, I just know what I know.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    οριστε λεει τι η did πανω στο κουτι της
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_2219.jpg 
Προβολές:	129 
Μέγεθος:	61,3 KB 
ID:	342101
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_2220.jpg 
Προβολές:	129 
Μέγεθος:	101,3 KB 
ID:	342102

ποια 6,5 ευρω;
    πηγαινε σε γνωστο σου μαστορα και ζητα του να σου μαζεψει ενα μονολιτρο οπως τη βγαζει απο το σασμαν στην αλλαγη
    μια δεκαετια θα τη βγαλεις

Moderator
    Συγνώμη ρε παιδιά αλλά εσείς με τη βαλβολίνη μόνο τα ο-ρινγ λαδώνετε?

Σοβαρά τώρα! Δε βάζετε πουθενά αλλού?

Σταύρο όσο πιο χοντρή είναι τόσο δυσκολότερα θα περάσει εκεί που θέλουμε να λιπάνει.

Τα λιπαντικά για αλυσίδες είναι πολύ λεπτόρευστα όταν τα ρίχνουμε (περισσότερο απ' την βαλβολίνη) για να εισχωρούν παντού, μετά γίνονται κολλώδη ώστε να μη φεύγουν και αδιάβροχα ώστε να υπάρχει προστασία και κατά την οδήγηση σε βροχή.
    Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να μαζεύουν βρωμιά και να καθαρίζονται δυσκολότερα.
    Κάποια δεν είναι τόσο ανθεκτικά και μαζεύουν λιγότερη βρωμιά, πιτσιλάνε τη ζάντα και καθαρίζονται ευκολότερα.
    Η βαλβολίνη εισχωρεί δυσκολότερα απ' όλα, μαζεύει λιγότερη βρωμιά απ' τα περισσότερα, πιτσιλάει περισσότερο απ' όλα και καθαρίζεται ευκολότερα απ' όλα.

Η επιλογή είναι δική μας. Τίποτα δεν είναι λάθος η σωστό αρκεί να γίνεται σωστά και να ξέρουμε τι κάνουμε ή τι να κάνουμε με το κάθε ένα απ' τα παραπάνω.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Από τις ενισχυμένες της DID έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος. Δεν έζησαν πολύ παραπάνω, ήθελαν λιγότερα τεντώματα όμως.
    Άκου τον αμυρουκάι.
    Οι ενισχυμένες είναι για πολύ δυνατές μηχανές. Αν βάλω μια τέτοια στο δικό μου για παράδειγμα θα την αλλάξω πάλι στα ίδια χλμ με αυτή που έχω λόγο κολλημένων κρίκων. Τι κερδίζω? Ελαφρύτερο πορτοφόλι!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από billy of the R6 Προβολή μηνύματος
    καποιος ειπε για κηροζινη... ουτε καν καταστρεφει τις O ring kai X ring τυπου αλυσιδες
    Not a f@ckin' chance...!!!!
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Παλαιό μέλος
    η βαλβολίνη ειναι πολυ ψυχαναγκασμος. λερωνει το συμπαν, θελει πινελα, θέλει μετα απο κάθε βροχή, χωρίς βροχη κάθε 1 μήνα και παει κλαιγοντας. ολα αυτα για να γλυτωσω τα 10 ευρω που κάνει το σπρει και βγάζει χρόνο. χθες εχασα ενα δεκάρικο και δεν θα γραφτούν ουτε 2 σελίδες στο φόρουμ γιαυτη μου την απωλεια

Όντως η βαλβολίνη λερώνει εύκολα, αλλά και καθαρίζει εύκολα! Αντιθέτως η μάκα του σπρέι σε συνδυασμό με μούργα που κολλάει πάνω, δε φεύγει αν δε το τρίψεις. Επίσης με τη βαλβολίνη καθαρίζει η αλυσίδα. Έβαζα βαλβολίνη και σταμάτησα για ένα διάστημα και χρησιμοποιούσα ένα σπρέι της Belray. Εκτός ότι ήθελε τρίψιμο για να καθαρίσει από παντού, μου σκούριασε επιφανειακά και τους κρίκους. Ξαναγύρισα σε βαλβολίνη και η βρώμα εξαφανίστηκε μαζί με τη σκουριά. Η αλυσίδα γυαλίζει (μαζί με ζάντα αλλά φεύγει εύκολα!)
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από basilis_k6 Προβολή μηνύματος
    χθες εχασα ενα δεκάρικο και δεν θα γραφτούν ουτε 2 σελίδες στο φόρουμ γιαυτη μου την απωλεια

Παλαιό μέλος
    Δεν καταλαβαινω την εμμονη σας με τα λαδια και τις βαρβολινες.

Σπρευ και μονο σπρευ,απ οταν βγηκαν στην αγορα και δεν ειχα ποτε κανενα θεμα.Η αλυσιδα μου παντα καθαρη και χωρις κανενα προβλημα.Τις αλλαζω μετα τα 40000 χλμ.οχι γιατι παθαινουνε κατι,αλλα προαιρετικα.

Το σπρευ βγηκε για να μας λυσει προβληματα και εσεις ψοφατε για ταλαιπωρια.

Εκτος και αν καποιοι πιστευουνε οτι τα σπιρτα ειναι καλυτερα απο τον αναπτηρα,οποτε πασο.

Αποσυντονισμένο Μέλος Το avatar του/της Desperado
    Ρε παιδιά, γιατί πρέπει ντε και καλά κάποιο από τα δύο (σπρέυ vs βαλβολίνη) να είναι καλύτερο- χειρότερο? Έχω δοκιμάσει προσωπικά και τα δύο, βάζω ότι έχω πρόχειρο την δεδομένη στιγμή. Για παράδειγμα, τώρα έχω βαλβολίνες 80-90 περίσευμμα από το αμάξι, λαδώνω με λαδωτήρι την αλυσίδα με αυτή και είναι μια χαρά, απλά λαδώνω λίγο πιο συχνά. Αν δεν θέλω να λαδώσω τα χεράκια μου γιατί βιάζομαι, ρίχνω με το σπρέυ και τέλος.....

officially illegal rider Το avatar του/της WiSe
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Δεν καταλαβαινω την εμμονη σας με τα λαδια και τις βαρβολινες.

Σπρευ και μονο σπρευ,απ οταν βγηκαν στην αγορα και δεν ειχα ποτε κανενα θεμα.Η αλυσιδα μου παντα καθαρη και χωρις κανενα προβλημα.Τις αλλαζω μετα τα 40000 χλμ.οχι γιατι παθαινουνε κατι,αλλα προαιρετικα.

Το σπρευ βγηκε για να μας λυσει προβληματα και εσεις ψοφατε για ταλαιπωρια.

Εκτος και αν καποιοι πιστευουνε οτι τα σπιρτα ειναι καλυτερα απο τον αναπτηρα,οποτε πασο.
    Συμφωνω απολυτα.... οι πειραματισμοι εχουν και καποιο οριο....

Σελίδα 4 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Περι Γαμου
    από dela στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 23/10/2008, 18:46
  2. ΠΕΡΙ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΕΡΩΤΗΣΗ (οχι λαδωμα)!!!
    από div400 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 01/11/2005, 07:47
  3. Περί Αλυσίδας …
    από niko13g στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 23/12/2003, 14:38
  4. περι βενζινης
    από bsari στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 13/11/2003, 01:48
  5. Περι γουρουνιων ο λογος!!!!