Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 103

Θέμα: Πότε περνάς με κόκκινο;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της GiorgosLa
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gixxerman Προβολή μηνύματος
    κυκλικούς κόμβους κάνανε και στην πόλη μου.μπορώ να πω ότι είναι πιο "βολικοί" από φανάρια.βέβαια θέλουν πολύ περισσότερο χώρο και σε ένα-δυο σημεία είναι εμφανής η έλλειψη αυτού.επίσης παλιότερα προτεραιότητα είχε ο εισερχόμενος σε κυκλικό κόμβο.τώρα έχει ο κινούμενος μέσα σ'αυτόν.
    Ο κυκλικός κόμβος είναι ίδιος με μια πλατεία. Προτεραιότητα έχει πάντα αυτός που μπαίνει. Εκτός αν σε κάποια είσοδο, υπάρχει STOP. Το στοπ ακυρώνει ότι άλλο. Στους κόμβους λοιπών έχει STOP σε "όλες" τις εισόδους, (και πολύ σωστά) γιατί δεν έχει τον χώρο μιας πλατείας, και θα γινόταν τρελό μποτιλιάρισμα. Με 5 η 10 αυτοκίνητα σταματημένα μέσα, μόνο με ελικόπτερο θα ξεμπέρδευαν.
    Και εμείς έχουμε τρεις, τέσσερις κόμβους πλέον στην πόλη και είναι η μέρα με την νύχτα σε σχέση με τα φανάρια που προϋπήρχαν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος

α, και στη λαμία έφτιαξαν μία τέτοια "πλατεία"
    Ναι,αφηνουν καθημερινα πολλες ζαντες,ψαλιδια και προφυλακτηρες πανω στη...πλατεια

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Επειδή στην Ευρώπη, όπου είναι καθιερωμένα τα roundabouts (και δεν έχουν το μέγεθος πλατείας με κούνιες και τραμπάλες), έχει προτεραιότητα αυτός που είναι ήδη μέσα. Σιγά-σιγά, θα καθιερωθεί κι εδώ, φαντάζομαι.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από GiorgosLa Προβολή μηνύματος
    Και εμείς έχουμε τρεις, τέσσερις κόμβους πλέον στην πόλη και είναι η μέρα με την νύχτα σε σχέση με τα φανάρια που προϋπήρχαν.
    Αυτή όμως όπως έρχεσαι απ τη Φαλάνη για Η. Πολυτεχνείου δεν είναι και ότι λειτουργικότερο...
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motostop.gr Προβολή μηνύματος
    Μόνο 2 για το 2015!! και 13 για παραβίαση προτεραιότητας...
    Το ότι το 60-70% των αιτίων είναι τα "άλλα" ήτοι βαριόμασταν/ανεκπαίδευτος τροχαίος κλπ και το "αδιευκρίνιστα", άρα οι θάνατοι μπορεί να είναι αρκετά περισσότεροι, το παραβλέπουμε στο εν λόγω διάγραμμα...

Για τις κυκλικές πλατείες νομίζω ο ΚΟΚ έχει αλλάξει σχετικά με το τι μάθαμε οι παλαίουρες.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Ναι, είναι λίγο αστείο αυτό. Σαν να βλέπεις αποτελέσματα εκλογών και το 70% να είναι "λοιπά κόμματα"
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της GiorgosLa
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimmie_72 Προβολή μηνύματος
    Αυτή όμως όπως έρχεσαι απ τη Φαλάνη για Η. Πολυτεχνείου δεν είναι και ότι λειτουργικότερο...
    Είναι δύο κόμβοι μέχρι την πολυτεχνείου και ο ένας ημιτελής. Αυτό που είναι για βίντεο είναι η συμπεριφορά τον οδηγών. Δεν ξέρουν ποιος έχει προτεραιότητα, πια λωρίδα να ακολουθήσουν και έχει γέλιο. Πάντως το μποτιλιάρισμα των φαναριών που υπήρχε, εξαφανίστηκε ακόμα και σε ώρες αιχμής.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος

Για τις κυκλικές πλατείες νομίζω ο ΚΟΚ έχει αλλάξει σχετικά με το τι μάθαμε οι παλαίουρες.
    Όντως... πλέον προτεραιότητα έχει αυτός που κινείται στην πλατεία (όπως και ισχύει και σε όλη την Ευρώπη) και όχι αυτός που μπαίινει εκτός και αν υπάρχει σχετική σήμανση.

Βεβαίως εμείς τον χαβά μας....αφήνουμε αυτόν που μπαίνει
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Φανάρια με αισθητήρες; Ελλάδα; Τρολλάρεις, ναι;
    Υπάρχουν κατά τόπους. Είναι κατά κανόνα μικροί δρόμοι εκτός πόλης (ή στα πέριξ) με ελάχιστη κίνηση που καταλήγουν σε κεντρικό. Για να μην ανάβει άσκοπα το φανάρι, έχουν πλάστιγγα, η οποία όμως δεν λειτουργεί με το βάρος των μηχανών (είναι πολύ λίγο προφανώς) και τελικά το φανάρι δεν ανάβει ποτέ πράσινο αν δεν έρθει αυτοκίνητο να την πατήσει. Δοκιμασμένο.

χαχαχαχαχαααααααααααααααα

https://www.facebook.com/videoincred...0688718110015/
    πουτσ@@@@@@@@@

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Στην ερωτηση ποτε περναμε με κοκκινο δεν θελω να απαντησω.. Θα τσατιστω!!!
    Μονο το οτι τιθεται, εστω, σαν ερωτημα (ακομα και προβοκατορικα) ειναι ενδεικτικο της οδηγικης μας κουλτουρας (εμου συμπεριλαμβανομενου)...

Στο οτι οι κυκλικοι κομβοι βοηθουν τα μεγιστα στην κυκλοφορια συμφωνω και επαυξανω!!
    MADE IN JAPAN 日本製

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bob_o_mastoras Προβολή μηνύματος
    Στο οτι οι κυκλικοι κομβοι βοηθουν τα μεγιστα στην κυκλοφορια συμφωνω και επαυξανω!!
    Ναι,ναι, συμφωνω κι εγω....

https://www.youtube.com/watch?v=L_0YI8GG3kI

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Billymuse Προβολή μηνύματος
    Οπως το λεει ο Βύρωνας, όποιος δεν έχει περάσει κόκκινο υπο τέτοιες συνθήκες η λεει ψέματα η είναι ..΄πολυ προβλεπέ...
    Μάλλον είμαι πολύ προβλεπέ, ειδικά όταν περιμένω στο φανάρι του Μάκρο ( στο ρεύμα προς Πάτρα) στις 06:10 το πρωί τέρμα δεξιά μη με σκοτώσει κανείς.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Φανάρια με αισθητήρες; Ελλάδα; Τρολλάρεις, ναι;
    Τετάρτη, Πατρών Πύργου κοντά στη νέα γέφυρα του Γλαύκου, ρεύμα προς Πάτρα, είμαι με τη μηχανή στο φανάρι με φλας για στροφή αριστερά.
    Ανάβει πράσινο, ξανά κόκκινο, ξανά πράσινο, το αριστερό βελάκι δεν λέει να ανάψει.
    Έρχεται πίσω μου μια νταλίκα και του λέω να έρθει λίγο πιο μπροστά για να ενεργοποιηθεί ο αισθητήρας.
    Μάταια, με έγραφε και με κοιτούσε σαν εξωγήινος.
    Μετά από 1-2 φανάρια ακόμη, βγαίνει ένας από το απέναντι κατάστημα και του φωνάζει να πάει λιιιιιιγο μπροστά για να πατήσει πάνω στο αισθητήρα.
    Ευτυχώς προχώρησε 1 μέτρο και είδαμε το πράσινο το αριστερό.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimmie_72 Προβολή μηνύματος
    Υπάρχουν χώρες όπου ο ΚΟΚ προβλέπει ότι στροφή δεξιά με αριστεροτίμονο αυτ/το μπορείς να κάνεις κατόπιν ελέγχου, ακόμη και με κόκκινο. Βέβαια εκεί δεν χτίζουν μέχρι και στην άκρη του ρείθρου του πεζοδρομίου.
    Δεν πρέπει να πηγαίνει χρόνος, κάπου διάβασα για τις περιπτώσεις πιο πάνω και ΜΟΝΟ πως επιτρέπουν στους μοτοσυκλετιστές να περνάνε με κόκκινο, ΠΑΝΤΑ με δική τους ευθύνη εφόσον ο αισθητήρας δεν τους 'αναγνωρίζει'.

Scooteroμέλος Το avatar του/της Dimos35
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Όντως... πλέον προτεραιότητα έχει αυτός που κινείται στην πλατεία (όπως και ισχύει και σε όλη την Ευρώπη) και όχι αυτός που μπαίινει εκτός και αν υπάρχει σχετική σήμανση.

Βεβαίως εμείς τον χαβά μας....αφήνουμε αυτόν που μπαίνει
    Ώπα, μισό να καταλάβω. Έχει αλλάξει ο ΚΟΚ; Δηλαδή μπαίνοντας σε πλατεία που δεν έχω stop, δεν έχω προτεραιότητα;

Ποιο είναι το άρθρο του ΚΟΚ που το λέει αυτό;

The fine art of sliding Το avatar του/της Aνεμος
    Πάντως στις περισσότερες χώρες των Βαλκανίων κυκλικες πλατείες παίζουν και προτεραιότητα έχει αυτος που κινείται στην πλατεια.Χωρις στοπ σε αυτον που ερχεται.
    there's no such thing as impossible

Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 24/08/2008, 16:45
  2. Νταλίκα με Κόκκινο
    από Draculas-GR στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 02/06/2007, 20:42
  3. Αν περασει με κοκκινο...
    από warlord στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 27