Καλησπερα,
Μηπως εχει βαλει κανενας δεικτη θερμοκρασιας?
Εχω δει στο ιντερνετ ενα κινεζικο το οποιο το συνδεεις στην OBDII (ειναι για αυτοκινητα) αλλα δεν ξερω αν κανει και για τα μοτο μας.
Χ/Σμους
Γιωργος
η μηχανη μας δεν εχει obd2 θυρα οπως στα αυτοκινητα. Εχει κατι αντιστοιχο αλλα σιγουρα οχι ιδιο με την obd2.
Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...
για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!
αν είναι 2005 και μετα obd2 είναι, απλα με διαφορετική φίσα απο τα αμαξια. Οπως έχω ξαναγραψει πρεπει να γινει πατεντα στα καλώδια (μετατροπή απο την μαμα φίσα σε θηλυκια φισα διαγνωσης αμαξιου και ανάλογα με το πρωτοκολλο).
υπαρχει τετοιος ανταπτορας καπου να τον αγορασουμε? εστω κανα ebay? εχω καλο προγραμμα στο κινητο για obd2 το χρησιμοπιω στο αμαξι.
Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...
για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!
για καποια μοντελα υπαρχει ετοιμο στο ebay (πχ για όλα τα μηχανάκια που διαβάζει το καλώδιο του tuneecu, τα οποία έχουν όλα πρωτοκολλο K-line.)
δοκίμασε στο ebay "obd2 connecting cable for (... το μοντελο της μηχανης που έχεις)"
αν δεν υπάχει μπορει να φτιαχτει με universal θηλυκή 16άπινη φίσα OBD2 και μια φίσα που κουμπώνι στην φίσα διάγνωσης απο το μηχανάκι σου, εφόσον είναι γνωστό τι πρωτόκολλο επικοινωνίας χρησιμοποιεί ο εγκέφαλος απο το μηχανάκι σου, γιατι για κάθε πρωτόκολλο πρέπει να ενωθούν διαφορετικά pin απο τις φίσες. Eνας καλός προγραμματιστής για αμάξια ή μηχανακια μπορεί να σε βοηθήσει με την συνδεσμολογία, εφόσον ξερεις το πρωτοκολο σου.
Καλησπερα,
Δυστυχος εχω ψαξει αλλα δεν εχω βρει τιποτα για την αντιστοιχια των pin..
Η μονη παντεντα που μπορω να κανω ειναι να βαλω ενα καινουργιο σενσορα θερμοκρασιας στα κολαρα του ψυκτικου υγρου:
http://www.ebay.com/itm/Trail-Tech-2...VWT64x&vxp=mtr
Ποια ειναι η γνωμη σας?
Χ/Σμους
Γιωργος
μια χαρα είναι ο αισθητηρας, αρκει να τσεκαρεις οτι ταιριάζει με τα κολάρα σου. Για το όργανο να πάρεις ρευμα απο κάπου που φέρνει 12V μόνο όταν είναι ανοιχτός ο διακόπτης (πχ απο κάποια ασφάλεια που φερνει 12V όταν ανοιγει ο διακόπτης). Γείωση βάλε οπουδηποτε στο σασι.