ξαναπες και τα αλλα στοιχεία γιατι βαριέμαι να διαβάζω όλο το νημα![]()
ξαναπες και τα αλλα στοιχεία γιατι βαριέμαι να διαβάζω όλο το νημα![]()
δυο προορισμους μπορεσα να εντοπισω... ο ενας ειναι τα Εξαμιλια που δεν υπερβαινει τα 150 χιλιομετρα και ο αλλος ο Κορφος αλλα ειναι λιγο παραπανω...
Now people keep asking if we're going to change
I look'em in the eye
Tell'em no fucking way !!!
Οπου και να ειναι, οτι κι να εχει...
Θα ειμαι Ελλαδα και δεν εχω μηχανακι...
![]()
Inochi, ρε!
Για οσο.
Είπαμε οι λόκαλς δεν μετράνε και άν μπορούν να κάνουν λίγο κράτει
Καί ναί ... ο ένας προορισμός μας είναι το Αγιονόρι Κορινθίας
http://www.korinthia.net/dim-teneas--agionori.htm
Τόπος ιστορικός, ξεχασμένος από τον χρόνο, μα ακόμη μαγικός και επιβλητικός. Το Αγιονόρι είναι η κατάληξη της βόλτα μας, για περιήγηση στο μικρό κάστρο και κατόπιν φαγητό στην ονομαστή ταβέρνα του Βασίλα, με παΐδάκια στην λαδόκολα και τιμές ασύγκριτες.
Μία χειμωνιάτικη μέρα, πρίν από αρκετά χρόνια, είχα βρεθεί στην είσοδο του χωριού, εξερευνώντας τα γύρω βουνά. Είχε ομίχλη και ολόκληρος ο λόφος καλυπτόταν από αυτή. Το κάστρο δεν φαινόταν. Ξαφνικά η ομίχλη άρχισε να διαλύεται και από το πουθενά, εμφανίστηκε η πιό πάνω εικόνα της φωτογραφίας.
Έμεινα αποσβολωμένος να κοιτώ το θέαμα, νοιώθωντας ότι από στιγμή σε στιγμή θα αρχίσει η πολιορκία και θα κληθώ να τρέξω πρός τα τείχη, με το σπαθί στο χέρι.Είχε μόλις παιχτεί και ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών, έ ... δέν ήθελε και πολλά το μυαλό για να αρχίσει να φαντάζεται πράματα!
Μένει ο αρχικός μας προορισμός λοιπόν. Και όχι, δεν είναι το Χιλιομόδι ή το Σοφικό("Άλογα Δύο" /Κιαμήλ Μπέης
)
Τελευταία τροποποίηση από Eversman; 19/12/2015 στις 21:18.
I'm the footprint on the sand ....
Winterhater.
Ειλικρινά Πανο έχουμε πει τοσες βόλτες αλλα με αυτή εδώ μου έχεις κάψει τα εγκεφαλικά μου κύτταρα να βρω τι θέλει να πεί ο ποιητής....Οπότε μπαίνω στο συναγωνισμό (και υπ΄οψιν καφεδάκι πίνω ελληνικό λατε μακιάτο με σιρόπι ζάχαρης μόνο.....)....Μην ειν΄τα Εξαμιλια ο άλλος προορισμός;; Ή είναι η Αρχ ΚόρΝιθο που ΄χε και το καστράκι του εκείνος ο μερακλής ο Μπέης....;;
![]()
...Μην είναι η θάλασσα? μην είναι τ άπαρτα ψιλά βουνά...???![]()
Double posting rules ...
Συγγνώμη παιδιά.
Τελευταία τροποποίηση από Eversman; 21/12/2015 στις 10:41.
Winterhater.
Και άν έχει και τίποτα καλοψημένα τυρόψωμα με ελιές ο φούρνος, δεν πετάς ούτε τα βράχια
Άσ' τα λάτε-αράμπικα-νεμπρέσσο-κομπρέσσο, για άλλα χωριά. Εκεί που πάμε έχει μόνο φραπέ, Ελληνικό και τσίπουρο.Πολύ τσίπουρο![]()
Και όχι δεν είναι τα Εξαμίλια, ούτε η Αρχαία Κόρθος
Μέχρι στιγμής έχει βρεθεί,ο νομός και ο τελικός προορισμός. Ο ενδιάμεσος προορισμός (για καφέ), όχι.
Τα στοιχεία είναι:
α)Κιαμήλ Μπέης
β)"Άλογα Δύο" (δεν έχει αναγκαστικά άλογα το χωριό)
γ)Η προέλευση του ονόματος χωριού, ίσως προήλθε από το όνομα Σουλτάνου
Άς δώσω και άλλο ένα στοιχείο ...
δ)"Από πάνω οι Ταξιάρχες, από κάτω ο Άι Γιάννης"![]()
Winterhater.