Κατέληξα. Mini mac.
Αμα θες κατι που να παιζει μονο του, να σου κοστισει οσο ενας βασικος Ελληνα πολιτη και να μην κανει τιποτα εκτος αυτου που φτιαχτηκε, τι μας ταλαιπωρεις να σου λεμε τις εναλλακτικες; Εντελως φιλικα.
Αλλα αμα θες κατι ετοιμο τοτε MiniMac / Intel NUC. Αλλη κατηγορια...
There are 10 types of ppl in this world: Those who understand binary and those who don't.
Πλάκα κάνω ρε.
(μινι μακ έχω ήδη εξάλλου)
Ε αν είναι έτσι, περίμενε να πάρω το δικό μου raspi2 να σου πω αποψη. Καιρό τώρα θέλω να αναβαθμίσω το χρεπι![]()
Εγώ λέω για κάτι τέτοιο http://www.amazon.com/ASRock-BEEBOX-.../dp/B012SXAE0W με dual boot win/openelec με εναν σκληρό μεςα και πάνω του εναν usb3 με τα αρχεια που ειτε θα κατεβαζει ειτε θα στελνονται απο το gigabit δικτυο.
Σκοπος να παιζει τα παντα μεσω openelec/kodi (μεχρι 1080 με ενδιαφερει) + φωτο gopro videos κλπ και απο εκει και περα win για browsing κανα facebook game της κυρας κλπ
Λοιπον, επεστρεψα δριμυτερος.
Ψωνισα λοιπον ενα RPi 2 επειδη δεν ειχα παρεα για εκδρομη, και εκατσα κ το σκαλισα αρκετα. Αποτελεσματα:
α). Του εβαλα arch και εκατσα να βαλω Kodi απο source, compiled πανω στους binary drivers για τη Videocore (και τα κοκοκοψαρα τα συνδεσα με τα ψιψιψωνια κτλ κτλ).
Παιζει ΓΑΜΩ!
β). Το αποτελεσμα για οποιονδηποτε βαριεται να ψαξει τις λεπτομερειες, ειναι οτι με ενα OpenELEC ο μεσος σπασικλας λογικα θα το εχει ετοιμασει να παιζει σε ενα απογευμα.
Ενα γρηγορο ριβιου για οποον ενδιαφερεται:
1). Λειτουργει αριστα, με μοναδικο προβλημα στην καθυστερηση του μενου του Kodi οταν παιζει 1080 ταινια, πραγμα για το οποιο χεστηκαμε κιολας.
2). Δεν κανει καθολου θορυβο το ανεμιστηρακι του, ουτε οταν ζεσταινεται. Μαλλον επειδη δεν εχει ανεμιστηρακι.
3). Δουλευει ακομα και αν το πατησει αυτοκινητο. Δοκιμασμενο.
There are 10 types of ppl in this world: Those who understand binary and those who don't.
Και τα 2 απο λιγο. Αλλα μιλαω ΜΟΝΟ για τα κεντρικα μενου, οχι για το μενου play/stop/pause κτλ κτλ. Δηλαδη αν θες να πας πισω στις γενικες ρυθμισεις κ να βαλεις ενα καινουριο addon την ωρα που παιζει στο background η ταινια, θα αρχισει να κολλαει λιγο η ταινια ΚΑΙ το μενου. Εναλλακτικα υπαρχει fps limit για τα μενου, κατα τη διαρκεια αναπαραγωγης. Το εβαλα και παιζει ΚΑΙ αυτο.
Γενικα θα ελεγα οτι ειναι παραπανω απο αποδεκτη η αποδοση του. Δηλαδη εγω σαν κολλημενος κομπΓιουτερας γκρινιαζω ΕΛΑΧΙΣΤΑ. Μια φιλη που της το εδωσα (γιατι δεν εχω κανενα λογο να το κρατησω, απλα το εφτιαξα κ το βαρεθηκα) το εχει καταευχαριστηθει και νομιζει οτι της εδωσα καποιο υπερμηχανημα. Οποτε, θα ελεγα, αξιζει τον κοπο τελικα.
Εναλλακτικα, μπορεις να φερεις μια οθονη 1080, μια μπαλαντεζα, ενα μαους, ενα πληκτρολογιο, μια συνδεση ιντερνετ και ποπκορν στον Κρικο σημερα το βραδι, και να σου κανω ενα λαιβ ντεμο. ΑΝ μαζευτουμε κρικο. Και ΑΝ ερθω, που ολο το λεω και ποτε δεν το κανω. (Αστο, καλυτερα παρε ενα. Και αμα το βαρεθεις, πετα το στη μεση του δρομου. Δε χαλαει, τραστ μη).
Δοκιμασμενο μαν. 100%