Σελίδα 4 από 20 ΠρώτοΠρώτο 12345678914 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 289

Θέμα: 19o 36ωρο - Οδοιπορικό Αντοχής 14 - 15 Μαιου

original Mελος Το avatar του/της nic mor
    Ουουουπς σορρυ!!!
    Δεν το διάβασα καθόλου.. Νόμιζα θα είναι τύπου
    ομαδικό κιετς και μου φάνηκε πολύ δύσκολο!
    no one will judge me..

Μ.Γ.Δ

O "τεχνικός κανονισμός" ποιος είναι; Διάβασα τα προηγούμενα μηνύματα -και του περσινού- κι απόκτησα μια ιδέα.

Υπάρχουν φαντάζομαι συγκεκριμένα σημεία που πρέπει να περάσει κάθε συμμετέχων; Σ' αυτά υπάρχει έλεγχος που πιστοποιεί με κάποιο τρόπο την διέλευση;
    Think faster than you ride

Παλαιό μέλος Το avatar του/της teo_g7
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bladerunner Προβολή μηνύματος
    O "τεχνικός κανονισμός" ποιος είναι; Διάβασα τα προηγούμενα μηνύματα -και του περσινού- κι απόκτησα μια ιδέα.

Υπάρχουν φαντάζομαι συγκεκριμένα σημεία που πρέπει να περάσει κάθε συμμετέχων; Σ' αυτά υπάρχει έλεγχος που πιστοποιεί με κάποιο τρόπο την διέλευση;
    Βγάζεις φώτο στο σημείο που έχει υποδεχθεί και στο τέλος τις στέλνεις στη λέσχη. Υπάρχουν και κρυφά checkpoint από όσο ξέρω. Για περισσότερες λεπτομέρειες να επεμβουν οι παλαιοτεροι

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro

επίσημο δημοσιευμένο τεχνικό κανονισμό δεν έχει.

οι περισσότερες οδηγίες δίνονται προφορικά την Τετάρτη πριν απο το επίμαχο Σ/Κ (orientation). ένας απο τους λόγους είναι οτι δύσκολα ένα διήμερο να είναι ακριβώς όπως το προηγούμενο, όσον αφορά το τρόπο βαθμολόγησης. Στο orientation εξηγούν όλη τη διαδρομή (ή σχεδόν όλη γιατί πολλές φορές αφήνουν κρυφά κομμάτια) και όλα τα τεχνικά θέματα (λέμε τώρα). Γενικά όμως κάθε χρόνο:

1.προτρέπουν τη συμμετοχή από μοτοσυκλέτες που είναι καλά συντηρημένες με σχετικά νέα αναλώσιμα (έλεγχος δε γίνεται, αλλα γενικά οι συμμετέχοντες μέχρι τώρα έχουν επιδείξει πολύ καλή συμπεριφορά σε αυτό το θεμα. μόνο ορισμένα θέματα με λάστιχα και με τακάκια είχαν κάποιοι)

2.Απαγορεύουν τη επιθετική και αντι-συναδερφική οδήγηση. εάν υπάρξει καταγγελία από συνοδοιπόρους, για κάποιος που προσπέρασαν επικίνδυνα, τότε έχουν το δικαίωμα να τους
    αποκλείσουν. Τα ίδια ισχύουν για συμπεριφορές τύπου ελάτε να σας δείξω ένα καλό burn-out (από όσο γνωρίζω πάντως τα τελευταία 7-8 χρόνια δεν έχει ακυρωθεί κάποιος).

3.δεν ελέγχουν για θέματα όπως άδεια, δίπλωμα, ασφάλεια κτλ

4.για πρώτη φορά φέτος παρουσιάζεται το κύπελλο στις κλασικές μοτοσυκλέτες στο οποίο θα έχει τεχνικό έλεγχο σε περίπτωση που δεν έχει τη σχετική άδεια:

Β. Κύπελλο Κλασικής Μοτοσυκλέτας
    H Moto Guzzi είναι η παλαιότερη Ευρωπαϊκή εταιρία κατασκευής μοτοσυκλετών σε συνεχή λειτουργία μέχρι
    σήμερα και η λέσχη μας δραστηριοποιείται από το 2000 και στο χώρο της ιστορικής μοτοσυκλέτας, με εκδηλώσεις,
    διοργανώσεις κλασσικών αγώνων και δυναμική συμμετοχή στην αντίστοιχη ομοσπονδία.
    Από φέτος θεσπίζεται «Κλασσικό κύπελλο» που αφορά σε συμμετοχές με πιστοποιημένες μοτοσυκλέτες
    κατασκευής έως το 1986. Η πιστοποίηση θα πρέπει να είναι της FIVA ή της FIA ενώ οι μοτοσυκλέτες θα πρέπει να φέρουν
    κρατικές πινακίδες και να έχουν ασφαλιστικό συμβόλαιο σε ισχύ. Κατ΄ εξαίρεση μπορεί να γίνουν δεκτές μοτοσυκλέτες
    που η διαδικασία πιστοποίησης τους δεν έχει ακόμα τελειώσει αλλά στη περίπτωση αυτή θα γίνει επιπλέον έλεγχος από
    τη τεχνική επιτροπή της λέσχης.
    Ο τρόπος συμμετοχής είναι απλός. Κάθε μέλος συμμετέχει στο 36ωρο σαν ατομική συμμετοχή – η οποία
    παρεμπιπτόντως ισχύει κανονικά. Απλά στο τέλος θα υπάρχει ειδική κατάταξη (πέρα από την γενική) για τις κλασικές
    μοτοσυκλέτες. Η κλασική μοτοσυκλέτα με την καλύτερη βαθμολογία κερδίζει το Κύπελλο!

Γενικά κάθε χρόνο

5. το μεγαλύτερο % της βαθμολογίας (70 – 80%) δίδεται με τη κατάθεση φωτογραφιών από προκαθορισμένα σημεία. ο λόγος ύπαρξης τους είναι η απόδειξη ότι έκανες τη διαδρομή όλη και όχι με short cuts

6. ένα 10% για τη συμμετοχή σε κανα 2 παιχνίδια (από regularite έως ερωτήσεις για τη διαδρομή, έως και κάτι πιο χιουμοριστικό όπως αγώνας με θαλάσσια ποδήλατα στη Λίμνη Πλαστήρα). Ο επίσημος λόγος από την Λέσχη είναι ότι θέλουν να δώσουν κύπελλα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Τελικά για μένα όμως υπάρχει και ένας υποθάλπτων πιο σοβαρός λόγος και έχει να κάνει με το γεγονός ότι έτσι όπως είναι τα κύπελλα πριμοδοτούν τους οργανωμένους οδηγούς που δεν σκέφτονται πώς να φτάσουν γρήγορα στον προορισμό (εξαιρέσεις υπήρξαν). έτσι προστάτευες και τον θεσμό από το να γίνει αγώνας ταχύτητας. προφανώς και υπήρξαν και υπάρχουν οι προσωπικές κόντρες αλλά πρώτων ήταν ελάχιστες και δεύτερον κρατήθηκαν μακριά από τα κύπελλα.

7.παλιότερα είχαν και μέτρηση χιλιομέτρων. δηλαδή, η λέσχη μέτραγε τα χλμ όλης της διαδρομής ή μέρος αυτής και μέτραγε την απόκλιση σου με βάση τον χιλιομετρητή. Σταδιακά εγκαταλείπεται αυτός ο τρόπος. Τα χιλιομετρημένα κομμάτια απαιτούν ένα καλό και πολυήμερο πιλοτικό. τα τελευταία 2 χρόνια δε τους βλέπω και πολύ ορεξάτους σε αυτό το θέμα. (προφανώς και έχουν υπάρξει ορισμένες φορές μικρά παρατράγουδα για την απουσία πιλοτικού). Βέβαια νομίζω ότι το εγκαταλείπουν γιατί το 36ωρο πλέον έχει κάνει σχεδόν όλους τους δρόμους της Ηπειρωτικής Ελλάδας οπότε έχουν πολύ καλύτερη άποψη για την όποια διαδρομή σκοπεύουν να φτιάξουν.

bottom line

έχω κάνει 6 36ωρα και αυτό με το καλό θα είναι το 7. Ξέρω καλά ότι ο καθένας κοιτάει να μεγαλοποιεί τις επιλογές που κάνει, χωρίς αυτές τελικά να είναι πάντα κατι το ιδιαίτερο, αλλά κάποιοι από εμάς αισθανόμαστε σαν έχει μπει μικρόβιο μέσα μας. απαξ και σου μπει το μικρόβιο δύσκολα βγαίνει. η συμμετοχή για 2 μέρες με άλλες 200 μηχανές σε οτιδήποτε στριφτερό και όμορφο υπάρχει στην Ηπειρωτική Ελλάδα, είναι από μόνη της μια μοτοσυκλετιστική γιορτή. Επιπλέον, οι 10 -12 ή και 15 (για κάποιους άλλους) ώρες οδήγησης την ημέρα για 2 μέρες έχουν σίγουρα κάτι το μαζοχιστικό και ως εκ τούτου λυτρωτικό θέμα μέσα τους. εσύ που κάνεις και Μαραθώνιο ίσως το καταλάβεις πιο εύκολα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyro Προβολή μηνύματος
    (...)
    Κατατοπιστικότατος! Ευχαριστώ.

Πάντα το γλυκό-κοίταζα το 36ωρο αλλά δεν έτυχε να το κάνω ποτέ.
    Το σκέφτομαι...

Eυλογημένο μέλος Το avatar του/της Billymuse

Το σκέφτομαι...
    Mε το SS ρε θηρίο;
    RACING Because football,basketball & golf require ONE BALL
    Viva Italia 2015 Σικελία 2016

Το σκέφτομαι...

κόστος συμμετοχής 170.

σε περίπτωση που κατέβουμε ώς Moto.gr (χωρίς την απαίτηση να συγχρονιστούμε όπως είπε πολυ σωστά ο teo,) η συμμετοχή είναι 150

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Billymuse Προβολή μηνύματος
    Mε το SS ρε θηρίο;
    Αυτό ξέρω, αυτό εμπιστεύομαι!

κόστος συμμετοχής 170.

σε περίπτωση που κατέβουμε ώς Moto.gr (χωρίς την απαίτηση να συγχρονιστούμε όπως είπε πολυ σωστά ο teo,) η συμμετοχή είναι 150
    Η συμμετοχή είναι το μικρότερο κόστος. Μόνο για καύσιμα θα χρειαστώ πάνω από 220-230 ευρώ.

Αν το δεις όμως από την οπτική 0,33 ανά χιλιόμετρο*, παρέα με 150+ "συναγωνιστές" αναβάτες, φαντάζει λιγότερο!

*Συνολικό κόστος

original Mελος Το avatar του/της nic mor
    Λοιπόν αν είναι να πάρουμε την κούπα
    και να γλυτωσουμε και το 20αρικακι,
    είμαι μέσα!! Ας μετρηθουμε πόσοι βγαίνουμε!

Εντιτ: μόνο λίγο σύντομα γιατί το έχω ταμα να γραφομαι από τους πρώτους :-P

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nic mor Προβολή μηνύματος
    Λοιπόν αν είναι να πάρουμε την κούπα
    και να γλυτωσουμε και το 20αρικακι,
    είμαι μέσα!! Ας μετρηθουμε πόσοι βγαίνουμε!

Εντιτ: μόνο λίγο σύντομα γιατί το έχω ταμα να γραφομαι από τους πρώτους :-P
    σίγουροι είναι

1. εσυ
    2. εγώ
    3. ο κτίνος (δε ξέρω βέβαια αν θέλει moto.gr αυτός)
    4. ο Καβαδίας (παρομοίως με κτίνο)
    5. golden arian
    6.
    7.
    8.

για να δούμε.

Εγώ ετοιμάζομαι για το 5ο μου 36ωρο... Τώρα αν θέλετε κανένα έξτρα άτομο για το team εδώ είμαι
    ΒΑΣΙΛΗΣ Exes: Crypton R '08 (08-11), DL 650A K9 (09-11), Versys '07(11-12), Address 125 '08 (12-12), KLX 250S '10 (12-13), XT660R '07 (13-15), Tiger 800 '11 (2011-19 ΕΟL) Current: , Sym ST200i (2015-?), Suzuki V-Strom 1000 L8 (2020-?)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS

Το σκέφτομαι...
    ανανήψαντας

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από shadowhunter Προβολή μηνύματος
    Εγώ ετοιμάζομαι για το 5ο μου 36ωρο... Τώρα αν θέλετε κανένα έξτρα άτομο για το team εδώ είμαι

Εκτός και αν γίνει κανα μπαμ και εμφανιστούν 3-4 συμφορουμίτες μέχρι το βράδυ (χλωμό το κόβω) δε βλέπω να κατεβαίνουμε με ενιαία χρώματα.
    προς το παρόν έχουμε μόνο 4 σίγουρους:
    nicmor
    εγώ
    Golden Arian
    εσύ

θα έχουμε μάλλον και άλλες 2 συμμετοχές που το παλεύουν αλλά δε πρέπει να στηριζόμαστε σε αυτές. Το βλέπουμε.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της teo_g7

Εκτός και αν γίνει κανα μπαμ και εμφανιστούν 3-4 συμφορουμίτες μέχρι το βράδυ (χλωμό το κόβω) δε βλέπω να κατεβαίνουμε με ενιαία χρώματα.
    nicmor
    εγώ
    Golden Arian
    εσύ

θα έχουμε μάλλον και άλλες 2 συμμετοχές που το παλεύουν αλλά δε πρέπει να στηριζόμαστε σε αυτές. Το βλέπουμε.
    Σπύρο πρέπει να τη δηλώνουμε από σήμερα την ομαδα;Γιατί εγώ είμαι 50-50

O.k! Θα είμαι stand by μέχρι το βραδάκι προκειμένου να κάνω την σωστή κατάθεση και να στείλω στους διοργανωτές τη δήλωση συμμετοχής με forum ή όχι. (Ένα άγχος μήπως δε προλάβω θέση το έχω κάθε χρόνο μια που είμαι εκτός Αθηνών...).

nicmor
    εγώ
    Golden Arian
    εσύ

ΒΑΣΙΛΗΣ Exes: Crypton R '08 (08-11), DL 650A K9 (09-11), Versys '07(11-12), Address 125 '08 (12-12), KLX 250S '10 (12-13), XT660R '07 (13-15), Tiger 800 '11 (2011-19 ΕΟL) Current: , Sym ST200i (2015-?), Suzuki V-Strom 1000 L8 (2020-?)

Σελίδα 4 από 20 ΠρώτοΠρώτο 12345678914 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. 18ο Classic Trophy 14-15 Μαίου 2011
    από sapila racing στο forum Ιστορία & κλασικές μοτοσικλέτες
    Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 20/05/2011, 12:25
  2. ΣΚ στα Βαρδούσια, 14-15-16 Μαϊου
    από dimval στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 17/05/2010, 11:21
  3. 11ο 36ώρο οδοιπορικό αντοχής (τα μεθεόρτια).
    από npat στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 78
    Τελευταίο μήνυμα: 28/05/2008, 15:45
  4. Πολυήμερη στη Βόρεια Ελλάδα, 13-14-15-16/03/08.
    από Greg61 στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 14/04/2008, 11:10
  5. Απαντήσεις: 105
    Τελευταίο μήνυμα: 15/02/2007, 18:17

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ