Εγω ακολουθω την διαδικασια που αναφερει το μανουαλι οταν ειναι να αλλαξω μπαταρια...
Ουτε τι λεει ο ενας, ουτε τι λεει ο αλλος...
Σε αλλα κοιταμε το manual οταν ειναι να κανουμε καμια επισκευη...στην μπαταρια γιατι να κανουμε οτι λεει ο καθενας??![]()
Εγω ακολουθω την διαδικασια που αναφερει το μανουαλι οταν ειναι να αλλαξω μπαταρια...
Ουτε τι λεει ο ενας, ουτε τι λεει ο αλλος...
Σε αλλα κοιταμε το manual οταν ειναι να κανουμε καμια επισκευη...στην μπαταρια γιατι να κανουμε οτι λεει ο καθενας??![]()
Ride(s) the wind of change...
Η μπαταρία τύπου Gel, Li-Po, Li-Ion έρχεται έτοιμη και δε χρειάζεται κάτι. Το μειονέκτημα είναι οτι δε μπορείς να είσαι σίγουρος πόσο καιρό έχει που κατασκευάστηκε μέχρι τη στιγμή που βρέθηκε στο ράφι, ή αν κατά τη διαδικασία μεταφοράς-αποθήκευσης δεν ακολουθήθηκε η σωστή διαδικασία.
Μια προληπτική φόρτιση επιβάλλεται ακόμα και αν το μαγαζί σου είπε οτι την παρέλαβε σήμερα.
Στις κλειστού τύπου έχεις το κεφάλι σου ήσυχο οτι αν ακολουθήσεις σωστή διαδικασία πλήρωσης και φόρτισης, η μπαταρία θα είναι στο 100% της.
Έρχονται με ανοιχτές τάπες κελιών και το υγρό σε σφραγισμένο πλαστικό δοχείο.
Η σωστή διαδικασία είναι να κουμπώσεις το πλαστικό δοχείο στη κορυφή και αφού γεμίσει αφήνεις τη μπαταρία 30 λεπτά με ανοιχτές τάπες να ξεθυμάνει η αντίδραση. Κουμπώνεις τα καπάκια και βάζεις φορτιστή.
Φόρτιση κατά προτίμηση στο αργό πρόγραμμα (10-15ωρών για μια 10άρα).
10 λεπτά να ηρεμήσει και μετά στο όχημα.
Τελευταία τροποποίηση από George_Sp; 01/02/2016 στις 14:49.
Κλειστού τύπου είναι οι περισσότερες. Δηλαδή δεν συμπληρώνεις υγρά. Αναφέρεσαι μάλλον στις τζελ μπαταρίες που έρχονται φορτισμένες.
Κατά τ άλλα, σωστός ο Ντόκτορ. Το μάνιουαλ τα λέει όλα σε 2-3 γραμμές. Το κατάστημα όμως θέλει να πωλήσει από τη μία, από την άλλη αν σου πει "πέρνα σε μερικές ώρες" θα πας αλλού κι έτσι παίρνεις μια μπαταρία με ελλειπή φόρτιση.
Σωστός. Πάω να διορθώσω το μπέρδεμα. Στις gel, Li-Po, Li-Ion χρειάζεται μόνο φόρτιση. Στις κλειστού τύπου με υγρά η διαδικασία που έγραψα παραπάνω.
Απλά άφησα τις ανοιχτού τύπου εκτός συζήτησης καθώς τις θεωρώ πλέον άνευ ουσίας αναφοράς μιας και η τεχνολογία τους και οι πιστοποιήσεις ασφαλείας νομίζω δε περνάνε πλέον την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Είναι καλή η τιμή για made in Japan Yuasa;
http://www.ebay.de/itm/YUASA-MOTORRA...ViVstGN_LNFrLQ
Υποθέτω ότι τη στέλνουν αφόρτιστη έτσι δεν είναι;
Αν πάρω μια καινούργια μπαταρία (αυτή ή κάποια άλλη από το διαδίκτυο) θα μπορέσω να τη φορτίσω μόνος μου με το φορτιστή από το Lidl;
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
Αυτός ο Κυριαζής; Την έχει 55€ και είναι taiwan.
edit: Έβαλα λάθος μπαταρία, fixed.
Τελευταία τροποποίηση από MISKIN; 13/02/2016 στις 18:11. Αιτία: edit: Έβαλα λάθος μπαταρία, fixed.
Αν τη πάρω από το Κυριαζή θα μου τη στείλει αφόρτιστη;
Με τον φορτιστή του Lidl θα μπορέσω να τη φορτίσω;