Ισως, αλλα μονο αν γινει το μαθημα "απο πρωτο χερι"
Για δες και εδω
https://www.youtube.com/watch?v=aj9jbgiiKmc
Προς θεου, δεν λεω οτι δεν στριβει το τιμονι,
δεν υπαρχει οχημα δικυκλο που να μην στριβει με το τιμονι,(μαλλον)
δεν στριβει με "αναποδο"....
δες στο βιντεο στο 51,52 δευτερολεπτο οτι και ο Εντι και ο Κουλεη στριβουν....παραδοσιακα, δλδ με το τιμονι προς την εσωτερικη πλευρα της στροφης.
Εντελως αλλο στυλ απο τα σημερινα...
Φυσικα και γι'αυτο ηταν και ΠΠ...
Τεσπα, δεν εχει σημασια, ουτε θα επιμεινω...κουβεντα να γινεται.
Αυτό που δείχνει στο 0.51 δεν είναι η είσοδος της στροφής. Το "ανάποδο" το χρησιμοποιείς για να πάρεις την αρχική κλίση (και για να ορίσεις την κλίση γενικότερα), όχι σε όλη τη διάρκεια της στροφής.
Είναι 2 τροχοί εν σειρά. Έτσι στρίβουν. Δεν υπάρχει άλλος αποτελεσματικός τρόπος, εκτός αν θέλουμε να επαναπροσδιορίσουμε τη Φυσική.
Life begins at 45°.
Αυτό που βλέπουμε στο 0,51, μάλλον είναι (πως το λένε ρε Blade..ξέχασα. Pick up?) τιμόνι προς τα μέσα, στην έξοδο. Σηκώνει το μηχανάκι πιο γρήγορα από την κλίση που έχει, προκειμένου να ανοίξει γκάζι πιο γρήγορα στην έξοδο.
Πιο πολύ με εντυπωσίασε το 1:31. Tελευταία στροφή, και τα δύο μηχανάκια πάνε χορεύοντας.
Καταλαβαίνω τι λες. Απλά διαφωνώ. Εγώ λέω ότι το έκαναν. Αν δεν το έκαναν, δε θα έστριβαν έτσι με αυτές τις ταχύτητες.
Ναι, αυτό σκέφτηκα κι εγώ, αλλά δε μου φάνηκε αρκετά γρήγορη η επαναφορά για να δικαιολογήσω κάτι τέτοιο. Ίσως απλά ξεγελάει το slomo.
Life begins at 45°.
Μια απορία.
Εφόσον με τη τιμόνα έχεις καλύτερο χειρισμό λόγω μοχλού (I think so) μπλα μπλα κτλ ,τα κλιπόνια πως προκύπτουν-εξελίχθηκαν στις ss μοτοσυκλετες;
Φίου φίου φι φι φίου
Έχεις πιο εύκολο χειρισμό λόγω μοχλού. Σε αίσθηση μπροστινού, και κυρίως σε τοποθέτηση σώματος και αεροδυναμικής υστερούν παταγωδώς. Επειδή έχω οδηγήσει το μηχανάκι μου, με τιμόνι και με clip-on, η αίσθηση ελέγχου λόγω στάσης σώματος και η πληροφόρηση που παίρνεις από το μπροστινό είναι χαώδης.
Μην σε μπερδεύει ο αγώνας που στηριζόταν σε μηχανάκια παραγωγής που συζητάμε. Στους αγώνες ταχύτητας, clip on είχαν από το 1950
Την αεροδυναμική τη καταλαβαίνω.Τον μοχλό επίσης αλλά και τη στάση του σώματος.Η πληροφόρηση πως αποδίδεται καλύτερα στα κλιπ ον;
Δε ξέρω γιαυτό και ρωτάω![]()
Φίου φίου φι φι φίου
Από τους μεγαλύτερους οδηγούς και φυσικά δεν ηταν τυχαίο το παρατσούκλι Steady Eddie.
Ηταν ατυχος με το ατυχημα λόγω λαθους στην τοποθέτηση των τατακιών και του κόστισε πολύ στην καρριέρα του.
Παρ όλα αυτα οδήγησε πολλές και διφορετικές μοτοσυκλέτες, απ το XS650 flat track οταν είχε ακόμα ακμή, τα γνωστα KZ φυσικά, τo δύσκολο KR500, το πολύ άγριο NSR 500 μέχρι το πολύ δύσκολο Cagiva GP500 και το φανταστικό RVF endurance to 1993 στo Suzuka 8 hours.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957