μμ.. πως να σου το εξηγησω στον a mode σου δινει το 100% στο b mode σου δινει πχ το 70% (οπως το mt09 ενα πραμμα π εχει a mode, standard, b mode)
ακομα δεν ξερω, δεν εχω αποφασισει παντως οσο μπορω το καθυστερω και κρατιεμαι και μαθαινω περισσοτερα πραγματα για τη μηχανη αυτη.
ΥΓ αμα βρω καμια μεγαλη ευκαιρια (που δεν μπορεις να κρατηθεις) μαλλον θα το τσιμπησω
Αν κάτι φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, συνήθως απλά ΔΕΝ είναι καλό! Καθόλου όμως!!![]()
Ακριβώς γι' αυτό.
Δεν ξεκινάς να οδηγήσεις πρώτα καμιά μηχανή - δηλαδή όχι σκούτερ - να δεις ότι μπορείς και μετά να πάς σε "όπλο"; Αφού πάρεις το δίπλωμα.
done.
Αφου ο ανθρωπος το εχει παρει αποφαση ρε παιδια το το συζηταμε; Σκασιλα του για διπλωματα και αλλα τετοια ανεδαφικα, το μηχανακι του αρεσει και αν βρει ευκαιρια θα το παρει παει και τελειωσε..
Φιλαρακο, δεν εχει modes το 600, σαν το 1000 δηλ, ειναι πολυ καλο, σαν μηχανακι, με το καλο να το παρεις.....
Ασε διπλωματα και αλλα τετοια για κανα φλωρο, που δε ξερει.
Καλοστριφτο και καλοταξιδο αδερφε....
Καρτερ ημων το εν της μηχανης,αγιασθητω το βολαν σου,ελθετω η μπαταρια σου,γεμισθητωτο ρεζερβουαρ σου,ως εν λιπαντικον και επι της μηχανης,το στροφαλον ημων τον επιουσιον,σωσε ημην σημερον και αφες ημηναπο τα μικροπροβληματα των ηλεκτρικων,ως και ημεις αφιωμεν τις βαλβιδες ημων,στων αντιπροσωπων και τωνμηχανικων,αλλα ρησε ημας απο τα ιμιτασιον,
AVIN
Αυτό μόνο.
===
Για το παράνομο ούτε το συζητάμε.
Κατά τα άλλα ξανασκέψου το, να δεις τι ακριβώς θες.
Θες πιστιάρικο; Πάρε ένα μικρό και αν δεν δεινοπαθήσει ο κώλος σου και δεν βαρεθείς τις ψηλες στροφές και την καθημερινή άβολη οδήγηση στην πόλη, πάρε μεγαλύτερο ΟΤΑΝ έχεις πάρει τον αέρα του μικρού. Θες μοτοσυκλέτα καθημερινής χρήσεως; πάρε κάτι βολικό, κανα GSF/GSXF - ξέρω γω - ή ψάξε κάτι που οδηγείται περιορισμένο με Α2, και που μπορείς να "απελευθερώσεις" όταν έχεις το δίπλωμα.
+++
Τώρα που το σκέφτομαι, το GSX650F είναι πολύ καλή επιλογή. Περιορισμένο οδηγείται νόμιμα με Α2. Όταν βγάλεις δίπλωμα το ελευθερώνεις (αν αισθάνεσαι έτοιμος) και προπονείσαι με αυτό. Μετά κανα-δύο χρονάκια, αν ακόμα το λέει η καρδούλα σου, πας σε GSX-R. Με μικρότερη πιθανότητα να κλάψει η μανούλα σου.
Τελευταία τροποποίηση από Δεινόσαυρος; 14/04/2016 στις 21:20.
Απλα βλεποντας και βιντεακια απο το εξωτερικο που εκει ενταξει μπορουν να οδηγουν μπουσα απο τα 17 , βλεπω ρε παιδι μου αν θα ηταν καλη επιλογη για πρωτη μηχανη 600cc και παρα πολλοι λενε οτι ναι αρκει να εχεις μυαλο, και λενε οτι μπορεις να κουμανταρεις τη δυναμη του.Τωρα εδω στην ελλαδα μαλλον επειδη εχει γεμισει ο τοπος καγκουρες που θελουν να παρουν ss μονο κ μονο για rollin burnout κ για σουζες πολυ πιθανον ειναι τα στερεοτυπα να αλλαζουν. Εγω με βλεπω στο μελλον με καμια στολη πχ πανω στο gixxer μου(make dreams be happy)
εστίασε σε ένα πράμα και ένα πράμα μόνο: να καβαλάς τη μηχανή με ασφάλεια. Το γράφει και το manual της honda: "η οδήγηση μηχανής είναι άσκηση αυτοσυγκράτησης"
αυτό σημαίνει: ξέχνα πως φαίνεται η μηχανή, ξέχνα τι χαρακτηριστικά έχει η μηχανή (άλογα κτλ).
Εγώ πήγα για πρώτο μάθημα φέτος, που θα κλείσω τα 36 μου.
εσύ που είσαι 20 ακόμα, είσαι αρκετά νέος, έχεις περιθώριο να φας ένα και δύο χρόνια να μάθεις να οδηγάς πάρα πολύ καλά.
η μηχανή που θα πάρεις φέτος δεν θα είναι η πρώτη σου
αυτό που προσπαθούμε να αποφύγουμε σε σένα, είναι να γίνει η τελευταία σου για οποιοδήποτε λόγο (φτουφτουχτύπαξύλο)
Για αρχή πάρε ένα 250άρι μεταχειρισμένο φτηνό, αρκεί να είναι μηχανικά σε καλή κατάσταση. Ας έχει σπασμένα πλαστικά και φαγωμένα καπάκια. Αρκεί ο μηχανικός να το δει και να πει "είναι κομπλέ".
πάρε το Inazuma τέλος πάντων.
Πάρε και φουλ σετ κράνος γάντια μπότες επιγονατίδες παντελόνι και μπουφάν
Με αυτά θα πας για μαθήματα
Και ΤΟΤΕ στέκει να κοιτάξεις 600άρι.
Αν θες να το δεις σοβαρά και προοδευτικά, έτσι θα το κανεις
Το "θέλω αυτό το μηχανάκι, πάω να το πάρω και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε στην πορεία." με το συμπάθειο, δεν θα το έλεγα αυτοσυγκράτηση.
Και το μόνο που θέλουμε για σένα όλοι εδώ μέσα, ακόμα και οι πιο χοροπηδηχταράδες κάγκουρες, είναι να καβαλάς τη μηχανή σου, όχι να έχεις τη μηχανή που σου γυάλισε στο μάτι.
Και να στο πω αλλιώς. Σε 5 χρόνια, το gsx θα σου αρέσει, λες; Μπορεί ναι, μπορεί όχι... Σήμερα, σου αρέσουν πολλά πράματα που σου άρεσαν όταν ήσουν 15?
Τελευταία τροποποίηση από Ohm; 15/04/2016 στις 12:37.
I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.
Πραγματικά σε καταλαβαίνω όταν στην ηλικία σου θέλεις να πάρεις GSXR ή κάποια άλλη SS, το ίδιο ήθελα και εγώ. Ευτυχώς για εμένα, δεν πήρα. Κατάφερα και το αγόρασα στα 30 μου και αφού είχα με μικρότερα κάποια εμπειρία. Θα σου πρότεινα:
1. Πάρε κάποιο μικρότερο συμβατό με το δίπλωμά σου για 1-2 χρονάκια
2. Κάνε κάποια μαθήματα ασφαλούς οδήγησης.
3. Αγόρασε τον απαραίτητο εξοπλισμό.
4. Μην βιάζεσαι γιατί χρόνο έχεις μπροστά σου να κάνεις ότι θες.
5. Σε 2 χρόνια ξανασυζητάμε αν είσαι ακόμη οπαδός της κατηγορίας αυτής.
6. ...αφού βγάλεις κατάλληλο δίπλωμα.
Πραγματικά όλοι εδώ σου το λένε επειδή γνωρίζουν κάτι περισσότερο από εσένα και όχι για να σε αποτρέψουν. Πρέπει να μπεις ομαλά και με ΑΣΦΑΛΕΙΑ στον όμορφο κόσμο της μοτοσυκλέτας. Το GSXR και οποιοδήποτε SS είναι απόλυτα μηχανάκια που δεν συγχωρούν λάθη. Έχουν γκάζι αλλά και πολύ φρένο και το λάθος γίνετε πολύ εύκολα από κάποιον χωρίς την κατάλληλη εμπειρία.
«Ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης δεν είναι η άγνοια, αλλά η ψευδαίσθηση της γνώσης» Stephen Hawking
You will never be arrested #58