Το οποίο μέλλον ακόμη περιμένουμε
Το οποίο μέλλον ακόμη περιμένουμε
Εν τω μεταξύ όπως παντα πιστεύουμε οτι εδώ στην Ελλάδα είμαστε το κεντρο του κόσμου και οτι πούμε ή πιστεύουμε είναι κανόνας...για πείτε του εγγλεζου πχ οτι τα ευρωπαϊκά είναι ανώτερα απο τα τζαπαν να σκάσει στα γέλια....ή πες στο Γερμανό να πάρει ντουκατι![]()
Tωρα με τον πίνακα που εβαλες με επεισες![]()
τα γιαπωνεζικα δεν στριβανε τα ευρωπαϊκά δεν πηγενανε και μενανε. Η φτινια και η αξιοπιστία έφεραν κέρδος και χτίσανε τα γραφεία της Ερευνας-Εξεληξης. το ενα εφερε το αλλο. Πολλα κερδη πολλα παιχνιδια. Μεχρηνα ξυπνισουν οι αυτοκρατορες του μονοπολιου ειχαν χσσει τα σωβρακα τους Εντελει ο Κ.Βάνκελ ηταν ευρωπαιος αλλά η mazda μας εκανε να ξεροχυνουμε με τα rx7 -rx8 Tι θα ηταν ο κοσμος χωρίς τα τζαπονια? ξενεροτοι ήρωες οδηγοι με μουτζουρομενα νυχια και με καθαρά σωβρακα
Πες στην αμερική για ιαπωνικά να γελάνε όλοι για πάντα... (3 μοντέλα σέβονται από japan) γιατί τα ευρωπαικά τα θεωρουν exotic καλώς ή κακός....
Αν αυτό που ο Ζεύκας δεν σου λέει, πάνε δες οι Γερμανοί και οι Άγγλοι που έχουν τα πιο σκληροπυρινά club...
ducatisti, tifosi, alfisti, guzzi κτλ.
Λέω ξανά μια χαρά είναι τα ιαπωνικά αλλά να μην τα λέμε όπως θέλουμε...
"...ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΔΡΌΜΟΣ..."
για πες μας, τωρα που εισαι στην Αμερικη, και καλως ή κακως ειναι η πιο μεγαλη αγορα για μοτοσυκλετες μεγαλου κυβισμου...ποσοι παιρνουν ευρωπαϊκα ss για καγκουριες και stunts??
εγω σε ολα τα video που κυκλοφορουν στο youtube βλεπω ιαπωνικα μηχανακια...
και σημειωτεον: εκει ειναι πιο φτηνα τα μηχανακια...συμφωνα παντα με το μεσο ετησιο εισοδημα του αμερικανου και το κοστος διαβιωσης...
Ναι εντάξει στην Αμερική πουλάει ή χαρλει αυτό δεν την κανει την καλύτερη μότο....άσε τα κλαμπ της Γερμανίας και της Αγγλίας...15 χρόνια Αγγλία εμενα και πήγα σε άπειρες συγκεντρώσεις μοτοσικλετιστών και στις 100 μηχανές τα 5 ηταν ευρωπαικα ...κάτι ντουκατι 916....εποχές 90-2005.
http://www.statista.com/statistics/2...ers-in-the-us/
Στις ΗΠΑ, χοντρικά το 35% Χάρλευ, 42% Ιάπωνες, 16% Ευρωπαίοι.
Δεν ξέρω αν στα νούμερα συμπεριλαμβάνονται μόνο μοτοσυκλέτες ή και μηχανάκια έως 125 κ.εκ.
Τα Αμερικάνικα μηχανάκια είναι για Αμερικάνους, γι αυτό και δεν έχουν περαση στην Ευρώπη.
Υπαρχουν βέβαια και στην Ευρώπη οι λάτρεις των cruiser, αλλά είναι μειονότητα.
Εδώ αξίζει να πούμε για το πως η Harley Davidson αξιοποίησε την εποχή που επιβλήθηκαν στην Αμερική υπερογκοι δασμοί σε εισαγόμενες μοτο ανω των 700 κυβικών, ωστε να βοηθηθεί και να μην κλείσει κι αυτή όπως οι Ευρωπαίοι.
Κατάφερε να φέρει εις πέρας μια τρομερή άσκηση marketing, με την οποία μετέτρεψε το image της τελείως.
Απο εκει που απευθυνόταν σχεδόν αποκλειστικά σε τσοπεράδες μαλλιάδες με tatoo κλπ, μεσα σε μερικά χρόνια κατάφερε να απευθύνεται σε γιαπηδες και φραγκάτους, ενώ και τα ρούχα που πουλάει έγιναν μόδα.
Τελικά ακόμα και πριν λήξει η συμφωνημένη περιοδος των επιβληθέντων δασμών στις εισαγόμενες, ενημέρωσε οτι είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την αγορά χωρίς δεκανίκια.
Τελευταία τροποποίηση από sapila racing; 19/04/2016 στις 10:38.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Άστους να μας βλέπουν αν έχουν κάτι να πουν ας γίνουν συγκερειμένοι....να γελάσουμε.... το ένα είναι ένα γυμνό rsv.... ρώτα τους έχουν κάποια αμφιβολία για την ικανότητα τους στην πίστα???
Δεν έχω γνωρίσει ούτε έναν κάγκουρα να μην θέλει να πάρει κάποιο ευρωπαικό, οι stuntαδες τα αποφεύγουν γιατί κάθε τούμπα θα είναι και νεφρό τουλάχιστον, πάρα πολύ άκριβα services και ανταλακτικά, τα θεωρούν exotic και βαράνε...
Ακόμα και αν τα κάνουν μόνοι service η διαφορά είναι μεγάλη...
Σκέψου ότι βρήκα 2008 1000rr honda :a07: με 6000χλμ $3600... τέτοια τιμή σε ευρωπαικό δεν παίζει το 900ss ένα που κοιτούσα είχε $4.500 με αρκετά παραπάνω χιλιόμετρα...
Ειδικά οι ιδνδιάνοι στις πίστες τα θέλουν πολύ τα ευρωπαικά...
Αλλά δεν το προσεγγίζουν το θέμα japan vs Europe.... είναι cool... καβαλάνε τα μηχανάκια τους και όλα οκ...
Εδώ harleαδες και χαιρετάνε ss και MX... στην ελλάδα φίλοι με ίδιες μηχανές και δεν χαιρετίονται που λέει ο λόγος...
Τα δυο μηχανάκια που έχουν αδυναμία (νομίζω) από japan είναι το zzr και το busa και το καταλαβαίνω με τους δρόμος/αεροδρόμια που έχουν... η μόνη μαλακία είναι ότι τα φοράνε κάτι ψαλίδια και τα γα@#$%νε....
από ευρώπη (νομίζω) το αγαπημένο τους είναι το diavel... δεν ξέρω αν έχει πουλήσει πολύ, εγώ τα βλέπω να γυρνάνε συχνά....
υ.γ δεν ξέρω αν έχω γνωρίσει τις εξαιρέσεις αλλά γενικά τα πράγματα μοίαζουν σαν... μας αρέσουν τα μηχανάκια, εγώ επιλέγω αυτό γιατί έτσι... εσύ εκείνο γιατί αλλιώς... όλα ωραία και καλά.... πάμε να γουστάρουμε...
Τελευταία τροποποίηση από ΝIKOLTSOS; 20/04/2016 στις 11:14.
"...ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΔΡΌΜΟΣ..."