Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 61

Θέμα: Gsxr 1000 05-06 αμορτισερ

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikma Προβολή μηνύματος
    Προσωπικά πιστεύω ότι μία καλή ανάρτηση θα πρέπει να συμπεριφέρεται σωστά και στη πίστα αλλά και στο δρόμο και να μπορείς να τη ρυθμίσεις ώστε να το πετύχεις αυτό.
    Βασίλη τη προφόρτηση που την έχεις, τέρμα πάνω; δηλαδή το έχεις ξεβιδώσει τελείως; Εγώ σχεδόν αλλά μπορώ λίγο ακόμα. Έπειτα τα βιδάκια της συμπίεσης και της επαναφοράς τα έχω σφίξει με τη λογική σκληρή συμπίεση με αργή επαναφορά. Συγκεκριμένα το πάνω βιδάκι της συμπίεσης το έχω στη μέση και το κάτω της επαναφοράς σχεδόν τελείως ξεβίδωτο. Αν ξέρει κάποιος ας μου πει τι μπορώ να διορθώσω. Το σαγκ δεν έχω κάτσει να το ρυθμίσω (κακώς).
    Με συμπιεση στη μεση εισαι περιπου στην εργοστασιακη ρυθμιση αν θυμαμαι καλα οποτε πολυ σκληρο δεν το λες...
    Επαναφορα αργη κ τερμα αριστερα δεν παιζει(εκτος κ αν εννοεις τερμα δεξια).
    Υπαρχουν πολλοι οδηγοι για σεταρισμα αναρτησης οσο αφορα το sag(ψαξου) κ μετα οι αλλες ρυθμισεις κρινονται απο εσενα.
    Ανοιξε το manual να δεις περι τινος προκειται το καθε βιδακι κ τι κανει κ μετα αρχισε απο sag να βεβαιωθεις για τα βασικα της υποθεσης κ παλεψε το.

http://gixxer.forumh.net/h10-page

Αν δεν βαριεσαι διαβασε το παραπανω(αρκετα κατατοπιστικο) που δινει γενικες/ειδικες γνωσεις...
    Ride(s) the wind of change...

Ναι βρε νικμα καλά στα λέει ο Δόκτωρ, τέρμα ξεβίδωτο=Τέρμα γρήγορη επαναφορά. No wonder γιατί κοπανάει τότενες...
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Και τερμα δεξια μπορει να κοπαναει παντως

πουτσ@@@@@@@@@

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    Και τερμα δεξια μπορει να κοπαναει παντως

Τέρμα δεξιά η απόσβεση συμπίεσης όμως,όχι επαναφοράς.
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Υπαρχουν χιλιαδες συνδυασμοι να κοπαναει και μετρημενοι στα δαχτυλα να μην...
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Βασικά ναι,είναι τόσα πολλά τα σενάρια.....

Έχει δίκιο ο Σπυράκος, πχ έχοντας τέρμα σφιχτή την επαναφορά η ανάρτηση δεν επεκτείνεται όσο γρήγορα χρειάζεται οπότε στη δεύτερη ανωμαλία κατά σειρά βρίσκεται ακόμη συμπιεσμένη και κοπανάει.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nikma
    Τα βιδάκια της συμπίεσης και της επαναφοράς όταν είναι στη μέση, δηλαδή τα μισά κλικ, είναι περίπου οι εργοστασιακές ρυθμίσεις στο k6;

Πολύ κατατοπιστικό το λινγκ καθώς κι ένα νήμα του oldman που βρήκα στο moto.gr αλλά θέλει πολύ μελέτη φυσικά για να τα κατανοήσεις. Προς το παρόν είδα ότι η συμπίεση κι η επαναφορά είναι "ανάποδα" στο πιρούνι και στο ψαλίδι επίσης έμαθα ότι η μεγάλες βίδες στα καλάμια είναι της προφόρτισης κι όχι κάτι άλλο
    Έπεται συνέχεια

Τα βιδάκια της συμπίεσης και της επαναφοράς όταν είναι στη μέση, δηλαδή τα μισά κλικ, είναι περίπου οι εργοστασιακές ρυθμίσεις στο k6;

Πολύ κατατοπιστικό το λινγκ καθώς κι ένα νήμα του oldman που βρήκα στο moto.gr αλλά θέλει πολύ μελέτη φυσικά για να τα κατανοήσεις. Προς το παρόν είδα ότι η συμπίεση κι η επαναφορά είναι "ανάποδα" στο πιρούνι και στο ψαλίδι

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Βρε συ, δεν εχεις το μανουαλ να ξεκινησεις απο τις μαμα ρυθμισεις;
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Παλαιό μέλος
    με τις ρυθμισεις δεν κανουμε δουλεια. δεκα χρονια το εχω, εχω αλλαξει εκατομμυρια ρυθμισεις. εκτος απο προφορτιση που ειναι το σημαντικο γιατι πρεπει να κατεβει το αμορτισερ και κανενας δεν το κανει χωρις λεφτα. Αλλα ολα αυτα δεν ηταν τοσο μεγαλο προβλημα μεχρι τωρα. τα τελευταια 2-3 χρονια δεν παταει καθολου το πισω.

basilis_k6@ Το μηχανάκι το είχες πάρει καινούργιο; Τι εννοείς ότι πρέπει να κατεβάσεις το αμορτισέρ; για προφόρτιση;
    Στο gixxer λένε ότι έχει καλά αποτελέσματα το revalving στο πίσω αμορτισέρ. Το έχεις ψάξει;

Παλαιό μέλος
    ναι για προφορτιση. αλλιως θες ενα εργαλειο που δεν εχει κανενας. ειχα ψαξει στο παρελθον. καινούργιο ναι. αυτο ψαχνουμε τωρα. θα το παω για επισκευη και αλλαγη ελατηριου. κοιταω για μετοχειρο ακομη παντως.

Την προφόρτιση στο πίσω μπορείς να τη κάνεις και με ένα ίσιο κατσαβίδι μακρύ, κτυπώντας το με σφυρί. Εγώ έτσι το έκανα. Εφόσον θες να ξεσφίξεις, γιατί στο σφίξιμο θα είναι πιο ζόρικο κι ίσως να μη γίνεται. Πρώτα χαλαρώνεις τη πάνω ροδέλα και μετά με το κατσαβίδι και το σφυρί ξεσφίγγεις και τη κάτω.

Παλαιό μέλος
    το εχουμε κανει αυτο μεχρι εκει που καταστραφηκαν τα δαχτυλιδια. γυρισε μια στροφη και αν. παρολο που ξερω πως οι περισσοτεροι ετσι το εκαναν το δικο μου αρνειτε. εκοψα ενα κατσαβιδι ειδικα για την περισταση με τροχο. εριξα λαδι να γυρισει ευκολα. γενικα τα εκανα ολα. τελικα κατεληξα στα ιδια και με χαλασμενα δαχτυλιδια. ο κ σοκ με ειχε προειδοποιησει παντως.

Εντάξει εγώ το έκανα μία φορά κι ίσως γιαυτό δεν πάθανε ζημιά τα δακτυλίδια. Φυσικά όπως σου είπα χαλάρωσα πρώτα το πάνω το οποίο γυρνάει με το χέρι μετά. Το πας λοιπόν στο ύψος που θες και μετά ξεκινάς το "πελέκημα" του κάτω.

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αμερικανιες συνεχεια..με θυμα ενα GSXR 1000 05'
    από gcrook στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 13/04/2005, 00:46
  2. GSXR 1000 05 Akrapovic
    από anco στο forum Suzuki GSXR's
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 08/04/2005, 18:19
  3. GSXR 1000 05' Corona Αγωνηστικο
    από anco στο forum Suzuki GSXR's