Tο arduino, τα relay και temperature sensor, σε καναλι legrand με σουκο πριζες για το remote δικτυακο σουβλισμα.
https://youtu.be/HYXkZIIOEZU
Tο arduino, τα relay και temperature sensor, σε καναλι legrand με σουκο πριζες για το remote δικτυακο σουβλισμα.
https://youtu.be/HYXkZIIOEZU
Εγώ, οπως έχω ξαναναφέρει, ειμαι μεγάλος fan του ESP8266, τώρα κυκλοφορεί και με Arduino IDE, οπότε έχεις και την τεράστια γκάμα των Arduino libraries στην διάθεσή σου, αλλά είναι όλα σε ένα τσιπάκι, ούτε ξέχωρα Wifi ούτε τίποτα, κι αν παραγκείλεις από Κίνα έρχεται < €2 το τεμάχιο! Με πολύ περισότερη δύναμη και μνήμη απο το Arduino, και με καλή υποστήριξη στο Ιντερνετ. Με ένα USB port είσαι κύριος, τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Μπορείς να δώσεις κάποιο link για το ESP8266.
Βγαίνει μόνο σε wifi ; Με κανονικό Ethernet παίζει ;
Είχα αγοράσει ενα έτοιμο σετ με Ethernet controller κάποια στιγμή με 8 ρελε πάνω του και ήταν καλή περίπτωση αλλ πριν 7-8 χρόνια που το είχα πάρει ήταν ακριβό.
Το βασικό μου πρόβλημα ήταν πως ήθελα να έχω κατάσταση ανοικτού κλειστού στο web interface και μόνο εκείνο είχε εκείνη την εποχή.
Αυτά έχουν ;
Μόνο wifi είναι (άντε και 2χ UART serial). Έχει μέχρι οκτώ GPIO pins για ρελεδάκια κλπ. Έναν PWM αλλά παίζει στα 4/8. Έναν DAC. Deep-sleep mode. Μερικά έχουν ενσωματωμένο USB. Κυρίως έχουν πολύ δυνατό CPU (Tensilica Extensa) εφάμιλο των ARM. Του έχω φορτώσει MQTT και παίζει τέλεια. Web Interfaces, server, client (ή και τα δύο μαζί!!) ΑΡ, τα πάντα όλα πανεύκολα. Προγραμματίζεται και με Lua, για γρήγορες λύσεις χωρίς C / sketches.
Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο λινκ στο νου μου, στον γκουγκλη θα βρεις εκατοντάδες.
----
Αχαχα, νά ένα βιντεάκι, ο τύπος είναι τρελλός, μέχρι πομπό βιντεο με γράφικς (και Web interface) έφτιαξε...
https://youtu.be/SSiRkpgwVKY
======
@Άγαμοι Θύτες
Αν το board σας έχει ήδη ethenet, δεν θα πρέπει επίσης να έχει και κάποιοας μορφής API για να το προγραμματίζετε; Οπότε οτιδήποτε άλλο μάλλον περιττό εκτός κι αν δεν κατάλαβα καλά. Υπάρχει περίπτωση να μας πείτε τπτ σχετικά με μάρκα, μοντέλο, εικόνα, λινκ, κλπ.; Ίσως βοηθήσει.
Τελευταία τροποποίηση από Δεινόσαυρος; 16/04/2017 στις 20:53. Αιτία: Διόρθωση δεδομένων / προσθήκη απαντήσεως
Και πού να δείτε το ESP32 που βγάζουν στα καπάκια...
Τwin-core, 1/2 Μeg RAM, καμμιά 30αριά Ι/Ο, ο,τι interface μπορείς να φανταστείς, Bluetooth, infrared, ethernet, μέχρι CAN-BUS 2 ρέεεε...!!! Μέχρι και για Hall Effect sensor λέει. Καθαρά στοχεύουν (KAI) την αυτοκίνητη αγορά.
Δεν έχει ακόμα την υποστήριξη του μικρού του αδελφιού, αλλά προβλέπω να γίνεται θρησκεία. Μεγαλύτερη επανάσταση από το ST32M!
Ακριβούτσικο ακόμα (Ουουου, δέκα λίρες, τζίζ), αλλά σίγουρα θα κανουν σκόντο αν τα πάρεις με την ντουζίνα.
Χαμός θα γίνει, προβλέπω Open Source EFI και cornering traction ABS...
Τελευταία τροποποίηση από Δεινόσαυρος; 16/04/2017 στις 22:56. Αιτία: ωρθωγραφεία
Είχα πάρει ενα Ethernet από εδώ: http://www.progetti-hw-sw.it/relays_..._board_eng.htm
Πριν 8-9 χρόνια δεν έβρισκα κάτι άλλο.
Μέτριο support, (δεν είμαι προγραμματιστής) αλλα έκανε αυτό που ακριβώς ήθελα.
Μέχρι και κατάσταση έδινε.
Κατι τέτοιο πιο οικονομικό ήθελα.
agamoithytai,
OK, κατάλαβα, αυτό που δείχνεις έχει ενσωματωμένο webserver, καλύτερο απο API αμα δεν είσαι προγραμματιστης.
Λοιπον, τέτοια διάφορα θα βρείς στο ebay, αν ψάξεις με το λημμα «ethernet relay». Ειναι πολύ πιο φτηνά απο αυτό που έδειξες (πολύ πρόοδος μέσα σε 8-9 χρόνια) -- ιδίως αν είσαι διαταθημένος να περιμένεις κανα μήνα, από Κινα.
Επίσης, ψάξε για «wifi relay» αν θες ασύρματο. Δεν νομίζω οτι θα δυσκολευτείς να βρεις...
===
Παντως, κι η τιμή του άλλου δεν νομίζω οτι ήταν τραγικά ακριβή, αν σκεφτείς οτι ήταν "έτοιμο", σε κουτί, με κάποια υποστήριξη, κλπ.
Οι Κινεζιές μπορει να κάνουν αντιστοίχως, ξερωγω, €30, αλλα πρέπει να τους βρείς εσύ κουτί να τα στεγάσεις, κοκ....
Τελευταία τροποποίηση από Δεινόσαυρος; 19/04/2017 στις 22:34.
Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου.
Το συγκεκριμένο από όσα είχα βρει, ήταν το μόνο που είχε monitor κατάστασης ρελε.
Δηλαδή σου έδειχνε αν ήταν ανοικτή η κλειστή η επαφή.
Αρκετά σημαντικό.