Μπορουμε να θεσπισουμε ενα κανονα που να λεει οτι ο βαθμος βολικοτητας μιας μηχανης στην πολη ειναι αντιστροφος αναλογος του βαρους της, του μεγεθους της γωνιας καστερ και του μηκους του μεταξονιου της.
Τι λετε;;;
Μπορουμε να θεσπισουμε ενα κανονα που να λεει οτι ο βαθμος βολικοτητας μιας μηχανης στην πολη ειναι αντιστροφος αναλογος του βαρους της, του μεγεθους της γωνιας καστερ και του μηκους του μεταξονιου της.
Τι λετε;;;
MADE IN JAPAN 日本製
Λογικά αν υπήρχε μια σωστή απάντηση στο ερώτημα δε θα βλέπαμε μόνο ένα τύπο μηχανής μέσα στην πόλη;
Η απάντηση εξαρτάται από το σε τι δίνει ο καθένας προτεραιότητα. Οικονομία, ευελιξία, άνεση, ασφάλεια, ταχύτητα;..
Ενας γνωστός μου που ήταν μονίμως με το FJR1300, πήρε, και εκθειάζει ένα Δούκα 200.
Να σας πω, τελευταία ακόμα και διαδρομές 70χλμ, εκτός πόλεως, όλο με το μικρό τον βλέπω.![]()
Θάρθουνε στιγμές δάκρυα γεμάτες
Μόνος σου θα κλαίς,
κλείσανε θα λες τις ζωής μου οι στράτες...
Η συζήτηση για τα ντίζελ εδώ
χμ... γιατί βγήκε κλειδωμένο γμτ... καλά, περιμένετε να το ξεκλειδώσει κάποιος που θα μπορεί. ΟΧΙ άλλο οφτόπικ για αυτοκίνητα εδώ, ναι; (και με συγχωρείτε για το λάθος στο νέο θέμα)
Τελευταία τροποποίηση από amyroukai; 16/08/2016 στις 13:11.
Πω, πω, μνήμη, όλα τα θυμάσαι βρε μπαγάσα...
Ο εν λόγω είναι και μάστορας FJR1300, με αυτά αποκλειστικά ξημεροβραδιάζεται, τα έφαγε στη μάπα, φαίνεται....
Αλλα ΟΤΑΝ δεν χρησιμοποιεί τον Δούκα, ούτε λόγος για άλλη μηχανή εκτός το FJR! (Καλύτερα τώρα, έτσι Spyrako; )
Πλάκα είναι οτι υπάρχει και ένας Δούκας 390 στο συνεργείο, αλλά όλοι ανεξαιρέτως συμφωνούν οτι για ΠΟΛΗ του βαράει στα αυτιά το 200αρι.
===
ΥΓ. Όπα, δεν τόδα το ποστ σου Αμυρού, ελπίζω να μην είμαι οφτοπικ, το θέμα είναι οτι ακόμα και στα μονοκύλινδρα το 200αρι προτιμάται από το 390αρι.
Μόνος σου θα κλαίς,
Για σκληρές συνθήκες πόλης (=ΠΗΧΤΡΑ) σίγουρα όσο πιο ελαφρύ και στενό, αλλά και με όσο πιο δυνατό άνοιγμα γίνεται.
Θα έλεγα μέχρι και 125αράκι σουπερμοτο, αν ήταν αξιόπιστο.
Pivot turn να κάνει...![]()
Μόνος σου θα κλαίς,
οπως εχει περιγραψει ενας ξαδερφος μου για την πολη θες οτι θα ηθελες για την ζουγκλα.
λιγα κιλα, μπαμ στο γκαζι, διπλα δισκοφρενα ,21inc ζαντες , street λαστιχο και αναρτησεις που να εχουν τεραστια διαδρομη.
πρεπει να μπορεις να ξεφυγεις απο τα τεραστια jeep να εχεις μεγαλες ροδες ωστε να μπορεις να ανεβεις πεζοδρομια να αρπαζει γρηγορα ωστε να εισαι παντα μπροστα στην εκκινηση και να εχεις μεγαλη διαδρομη αναρτήσεων στο φρεναρισμα και καλη αποσβεση των λακουβιονε/χαραδρων!
Ειμαι υπερ μηχανης με ογκο, για να σε βλεπουν τουλαχιστον οι ελληναρες οδηγοι.
Θα πρότεινα Transalp, V Strom, κτλ για να φτανεις αν χρειαστει και ποιο μακρια.
Αυτο που καταλαβαίνω εγω ειναι οτι οπως τη βόλτα/ταξίδι/εκδρομή την εχει διαφορετικά ο καθένας στο κεφάλι του, έτσι ακριβώς συμβαίνει και με το "κίνηση στην πόλη" και πώς το αντιλαμβάνεται ο καθένας.