Σελίδα 4 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 122

Θέμα: X και R

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    κτεο ναι, ΔΟΥ δεν ξέρω να σου πω με σιγουριά.

Το ξες ότι τα τέλη των προηγούμενων ετών αν δεν έχει ειδοποιηθεί η ελληνική πλευρά θα είναι διπλά, άρα μιλάμε για σοβαρό νουμεράκι, ναι;
    Με κομμάτιασες τώρα...

Edit:

Εγώ, νομιμότατα πήγα στο Βουλγαρικό Υπ. Συγκ. και ζήτησα Βουλγαρικές πινακίδες γιατί βαρέθηκα να με σταματάνε στο δρόμο. Με διαβεβαίωσαν ότι θα ειδοποιήσουν στην Ελλάδα και ότι θα μπορώ να πάρω τις Ελληνικές πίσω όποτε θέλω. Στη Βουλγαρική άδεια κυκλοφορίας που μου δώσανε, φαίνεται η ημερομηνία που παρέδωσα τις Ελληνικές. Επίσης θα φανεί και το πότε τις πήρα πίσω. Θα ζητήσω επίσης κάποια αποδεικτικά έγγραφα περί τούτου. Δυό φορές πέρασα ΚΤΕΟ εδώ, τόσα χρόνια Βουλγαρική ασφάλεια, ΕΕ είναι, δεν πιστεύω να μου κάνουν καμιά χοντρή πλάκα...

Αν δηλαδή όλα πάνε κατά διαόλου και με βάλουν να πληρώσω 4 σήματα των 112 ευρώ διπλά, θα μου πάει μια 900άρα η δουλειά.
    Σχεδόν το 1/4 από τα χρήματα που σκοπεύω να τη δώσω.
    Αν κάτσει κάτι τέτοιο, την κρατάω για πάντα. Καλύτερα να αλλάξω αναρτήσεις όταν τα φτύσουνε παρά να πληρώνω μαμησιάτικα...
    Τελευταία τροποποίηση από XJR_Billy; 21/08/2016 στις 14:03.
    Μετά την ετήσια 2008, γνωστός στην πιάτσα και ως "Το σαλιγκάρι που έτυχε σε άλλους..."

XR
    XTR
    XJR

There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots.

Η απόφαση είναι απόφαση.

Έφυγα από βόρεια Βουλγαρία για Αθήνα. Με σκοπό να την αφήσω σε φίλο και να μπει αγγελία.
    Στα 900 χλμ ταξιδιού, φτάνοντας Λαμία, ήμουν έτοιμος να γυρίσω πίσω. Δεν υπάρχει αυτή η μηχανή. Made for Billy.
    Αλλά η λογική και η κούραση υπερίσχυσαν. Έφτασα βράδυ Αθήνα, κοιμήθηκα σε ένα φίλο και έφυγα μετά από δυό μέρες.

Όλα γύρισαν ανάποδα. Η σύζυγος την αγαπάει. Εγώ την λατρεύω. Αλλά δεν κάνει για εδώ.
    Η XJR είναι μηχανή δρόμου. Χρειάζεται δρόμους, όπως ο καρχαρίας ανοιχτή θάλασσα.
    Ήμουν πολύ προβληματισμένος και αγχωμένος όταν γύρισα πίσω. Η γυναίκα μου χάρηκε που με είδε να γυρίζω με την Κυρία.
    Σκεφτόταν κι αυτή ότι η μηχανή δεν κάνει για εδώ, έψαχνε στο νετ όταν έλειπα για μηχανές που της είχα δείξει. Αλλά δεν ήταν η μοναδική, όπως θα γράψω παρακάτω.
    Μου μίλησε πολύ όμορφα και με καθησύχασε, οι καταστάσεις αλλάζουν, όπως η ζωή. Στο κάτω-κάτω κι οι δυό μας τη γουστάρουμε.
    Την κρατάμε κι ότι γίνει. Ησύχασα λίγο, ανακουφίστηκα.

Μέχρι προχθές, που ένας φίλος μου είπε ότι θα μετακομίσει με την οικογένειά του στη Σόφια. Καλό παλληκάρι, παλιός μηχανόβιος, είχε μια GSXR 600.
    Έχουμε πάει αρκετές βόλτες μαζί, πολλές φορές αλλάξαμε μηχανή πριν την πουλήσει. Η γυναίκα του ανέβαινε στη Τζίξερ, αλλά λίγο. Αλλά ήταν λογικό να ενθουσιαστεί όταν την ανέβασα στην Κυρία.
    Θέλουν την XJR. Μου την ζήτησαν και οι δύο, οικογενειακώς.
    Η σύζυγος, άρχισε να μου δείχνει βιντεάκια με την Transalp 700. Είχε ετοιμάσει και λινκς με γνώμες, τεστ κλπ. Τη γουστάρει.
    Δυό μέρες τώρα, άρχισα κι εγώ να διαβάζω (πάλι) κάργα για την 700άρα.
    Υπάρχει σοβαρή περίπτωση να δώσω την Κυρία στο φίλο μου και να πάρω μια Τρανσαλπ.

Το θέμα είναι: Θα κλαίω πάλι στις λακκούβες και στους κWλόδρομους? Είναι τα αμορτισέρ της αρκετά μαλακά για να ανταπεξέλθουν σε εφιαλτικούς δρόμους?
    Θέμα ιπποδύναμης και ταχύτητας δεν υπάρχει. Η μηχανή θα με καλύψει άνετα για ταξίδια και κάθε μέρα. Εδώ 3 φορές έκανα το ταξίδι με την XTR. Τη μία δικάβαλος.
    Τη μηχανή τη βρίσκω σε καλές τιμές εδώ, άνετη, αξιόπιστη, το ζήτημα είναι αν θα μου κάνει τη δουλειά, γιατί αν είναι να αρχίσω πάλι στο σλάλομ, κρατάω την Κυρία.
    Όποιος γελάει και δεν με πιστεύει, τον προσκαλώ να δει τι εστί δρόμος κακοφτιαγμένος και ασυντήρητος δεκαετίες τώρα. Χαλικόδρομοι και ελαφροί χωματόδρομοι για να φτάσεις σε μια κωμόπολη.

Αν έχει κάποιος φίλος εμπειρία με την Transalp 700, σε αληθινά εφιαλτικούς δρόμους, ας κάνει τον κόπο να μου πει δυό λογάκια για το πως είναι στις λακκούβες..
    Είμαι σε σοβαρή σκέψη για το μοντέλο, μ' αρέσει, αρέσει στη σύζυγο, το θέμα είναι αν θα αντέξει στον πόνο..
    Μετά την ετήσια 2008, γνωστός στην πιάτσα και ως "Το σαλιγκάρι που έτυχε σε άλλους..."

XR
    XTR
    XJR

There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots.

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    Το 700 το συμπαθω αλλά δεν το έχω καβαλήσει.
    Από ελλαδα θα ψωνίσεις ή από βουλγαρια;
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Από Βουλγαρία. Φέρνουν συνεχώς μηχανές από Ευρώπη, μπορείς να πετύχεις καλές ευκαιρίες, δεν έχουν τα ίδια γούστα με μας.
    Εδώ, Χάρ-Χάρλευ, easy-rider, 80 στην Εθνική, 1% κι έτσι...
    Όταν έψαχνα στις αγγελίες, έβλεπα συνέχεια: "Καινούργια εισαγωγή, μη οδηγημένη στη Βουλγαρία...". Δεν το'πιασα εμέσως.
    Μετά κατάλαβα τι προτέρημα είναι αυτό...

XR
    XTR
    XJR

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    Απλά παίζει ένα με προίκα στην βόρεια ελλαδα γιαυτό ρωτησα.
    Όσον αφορά το μηχανάκι δεν μπορώ να σε βοηθήσω δυστυχώς.
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Κοίτα το 650 Τρανσαλπ μιας και με 21 μπροστινό θα βολευτεί καλύτερα στους κατσικόδρομους.
    Καιει παραπάνω απο το 700, αλλά το ατου του ειναι ο 21 μπροστά

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sapadak Προβολή μηνύματος
    Κοίτα το 650 Τρανσαλπ μιας και με 21 μπροστινό θα βολευτεί καλύτερα στους κατσικόδρομους.
    Καιει παραπάνω απο το 700, αλλά το ατου του ειναι ο 21 μπροστά
    Έχεις δίκιο. Όντως ατού ο 21" μπροστά, όχι μόνο για παλιόδρομους και χώμα, αλλά δίνει και σταθερότητα στην ταχύτητα.
    Τη σκεφτόμουν την 650 αλλά, χωρίς να θέλω να προσβάλω κάποιο κάτοχό της, δεν βλέπεται.
    Πολύ γκουμούτσα ρε παιδί μου, πολύς όγκος. Η 700ρα είναι πιο μαζεμένη, πάντα μ' άρεσε σαν μοντέλο αν και αντιπαθώ τα πολλά πλαστικά.

XR
    XTR
    XJR

Νέο μέλος
    Καλησπερα φιλε,γνωμη μου αν ειναι να πας σε τρανσαλπ,παρε οδηγα vstrom με λιγες αλλαγες σε λαστιχα-ελατηρια θα το ευχαριστηθεις εστω και στους δρομους της βουλγαριας.Αν κρινω απο τον δρομο Σοφια-Μοντανα θα τα παει μια χαρα

Σε πια πολη ζεις??εγω ανεβαινω πολυ συχνα για δουλεια...και τωρα μολις ανεβω θελω να παρω κανα εντουρο!!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ididesign Προβολή μηνύματος
    Καλησπερα φιλε,γνωμη μου αν ειναι να πας σε τρανσαλπ,παρε οδηγα vstrom με λιγες αλλαγες σε λαστιχα-ελατηρια θα το ευχαριστηθεις εστω και στους δρομους της βουλγαριας.Αν κρινω απο τον δρομο Σοφια-Μοντανα θα τα παει μια χαρα

Σε πια πολη ζεις??εγω ανεβαινω πολυ συχνα για δουλεια...και τωρα μολις ανεβω θελω να παρω κανα εντουρο!!!
    Γεια σου φίλε, σ' ευχαριστώ για τη συμβουλή σου.

Αν έμενα Σόφια ούτε λόγος για αλλαγή μηχανής. Νοτιο-κεντρική Βουλγαρία δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα (εκτός εθνικής).
    Εγώ είμαι 65χλμ βορειο-δυτικά του Πλέβεν, 6 χλμ από το Δούναβη. Οι δρόμοι βόρεια δεν έχουν καμία σχέση με τους πιο κάτω. Επιεικώς απαράδεκτοι ως επικίνδυνοι, όπως έγραψα προηγουμένως. Η εθνική Σόφια-Βάρνα έχει κάποια μεγάλα κομμάτια με τόσο άσχημο οδόστρωμα, που μόνο το πλάτος της την κάνει εθνική οδό... αν πας για Ρουμανία ειδικά, μέχρι να φτάσεις στο Ρούσε μαρτυράς. Λακκούβα στη λακκούβα, τίγκα στα σαμαράκια, άσφαλτος σηκωμένη στα πλάγια από υπερφορτωμένα ΤΙΡ, πολύ επικίνδυνος δρόμος. Μόνο μέρα περνάς με μηχανή.

Δύσκολα θα βρεις εντούρο με πινακίδες. 9 στις 10 είναι παράνομες-κλεμμένες. Τις έχουν για τα χωριά-βουνά.
    Μην ασχοληθείς με αγγελίες εκτός Σόφιας-Φιλιππούπολης.

XR
    XTR
    XJR

Γειά σου ρε παλιόφιλε Μπίλυ, καλά να περνάς και πάντα όρθιος φιλαράκι.
    Δεν σου είχα απαντήσει γιατί ήμουν στο χωριό της συζύγου από 27/7 και το ίντερνετ εκεί είναι σαν το ανέκδοτο: '''ότι έχει στο ψυγείο...''.
    Το παλιό καλό ΧΤ600Ε το έχεις σκεφτεί καθόλου ή απορρίπτεται ασυζητητί;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από notakos600 Προβολή μηνύματος
    Γειά σου ρε παλιόφιλε Μπίλυ, καλά να περνάς και πάντα όρθιος φιλαράκι.
    Δεν σου είχα απαντήσει γιατί ήμουν στο χωριό της συζύγου από 27/7 και το ίντερνετ εκεί είναι σαν το ανέκδοτο: '''ότι έχει στο ψυγείο...''.
    Το παλιό καλό ΧΤ600Ε το έχεις σκεφτεί καθόλου ή απορρίπτεται ασυζητητί;
    Σ' ευχαριστώ πολύ αδερφέ.
    Και πάλι καλορίζικο το τούμπανό σου, να το χαίρεσαι, καλούς δρόμους και πάντα όρθιος ρε παλιοσειρά.

Βασικά, πλην της XR, η πρώτη μου επιλογή ήταν η XT600E, και δεύτερη η καινούργια μονοκύλινδρη 660Ζ Τενερέ.
    Οι Τενερέ, εκτός του ότι είναι ακόμα πανάκριβες, είναι απολύτως δυσεύρετες εδώ. Δεν πωλείται ούτε μία.
    Τις ΧΤ600Ε εδώ τις έχουν μόνο για εντούρο. Δεν έχω δει καμία να κυκλοφορεί στο δρόμο, και όσες έχει τύχει να δω είναι χωρίς πινακίδα και κανιβαλλισμένες.
    Πρέπει να δώσω τα εύσημα στη Yamaha για αυτό το θαυμάσιο μοντέλο, που αν και έχει φάει ΤΗΝ ταλαιπωρία, ΤΟ σκίσιμο, εξακολουθεί και ζει, κάνοντας τα πάντα με αξιοπρέπεια. Αληθινά χρέπια τα ΧΤ εδώ, το μοντέλο δεν έτυχε της προσοχής που είχε στη χώρα μας... Άλλη χώρα, άλλα γούστα.

Η XR απορρίφθηκε διά μανίας από τη σύζυγο μόλις έκατσε πάνω της. Όλα τα σοβαρά χλμ που έχω κάνει, τα έχω κάνει μαζί της, ανεβαίνει και πάμε πολύ μακρινές βόλτες, γουστάρει τις μηχανές και δεν μπορώ να της χαλάσω την απόλαυση. Τελικά απ' ότι φαίνεται πάμε για την Τρανσάλπ 700. Έχω σκιστεί να διαβάζω και να βλέπω εντυπώσεις από κατόχους και πιστεύω ότι θα είναι ότι πρέπει για μας.
    Γυρίζοντας από Αθήνα, μετά τη Σόφια, είχα κάνει τόσο καταπληκτικό ταξίδι με την XJR, που σκεφτόμουν, τι πάω να κάνω? Αυτή η μηχανή είναι όνειρο.
    Τα μυαλά μου άλλαξαν πάλι όταν μπήκα στους παλιόδρομους...

Η Τρανσαλπ 700, ενώ δεν έχει κάτι τρομερό να δείξει, είναι άνετη, ροπάτη, και απ' ότι φαίνεται αρκετά στιβαρή για παλιόδρομους. Έχει τη ζητούμενη ταχύτητα ταξιδίου, τη δυνατότητα να μας πάει με τα μπαγκάζια μας όπου αποφασίσουμε, αξιόπιστη και... λίαν χαλαρή. Ότι πρέπει για τη σαλιγκαρο-οικογένεια.
    Μάλλον έχω καταλήξει πλέον για αυτή.

Να' σαι καλά Νοτάκο, καλούς δρόμους.

XR
    XTR
    XJR

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Φίλε μου με πρόλαβες! Αυτό ήθελα να γράψω από ώρα.

Συγκεκριμένα Τενερέ και ΤΑ700 αλλά και το στρώμα λογικά θα σε καλύψουν, καλά και οικονομικά.

Για το τρανσάλπ εμπεριστατωμένη άποψη έχει ο σούτερ.

Σίγουρα έχει περισσότερο ασφάλτινο προσανατολισμό αλλά δεν νομίζω να μην αντεπεξέλθει και σε κακό οδόστρωμα.

Γενικά on - off είναι ότι χρειάζεσαι για να τα κάνεις όλα.

ps: Αν ποτέ πιάσουμε το τζόκερ, η επιλογή είναι 1290 Super Adventure

Σουλατσαδόρος Το avatar του/της Coyote.V
    Ευτυχώς που υπάρχει και η κυρία σαλιγκαρίνα και σε απέτρεψε από αυτό που ήθελες να κάνεις...

Ένα έχω να σου πω. Να την ακούς πάντα.

Δε θυμάμαι αν έχει αναφερθεί από σένα ή άλλον:

BMW 650 Dakar ;

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Διάβασα λίγο στην αρχή, είδα και τις απαντήσεις σου και θα πω: Δεν έχει νόημα η κουβέντα, ΧR θα πάρεις γιατί είσαι ακόμα κ@υλωμένος.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Σελίδα 4 από 9 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Και κάτι ακόμα
    από bikersonly στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2003, 15:41
  2. Kαλημέρα και ευλογημένα MotoGp...
    από BICILINDRICO στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 04/11/2003, 15:17
  3. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2003, 22:42
  4. Γεια και χαρα
    από sonus στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 11:47
  5. Προς admins, moderatores και όποιος άλλος...
    από TManiac στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 08:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF