Σελίδα 4 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 108

Θέμα: Μετανάστευση στην Ελβετία με οικογένεια

ΣινανάϊΌπαΓιαβρουμ&Αμάν Το avatar του/της Corki
    Εμενα παντως ολοι μου οι φιλοι.........ολοι ομως .......και αυτοι που θα γυρισουν τελικα και ας μην το πολυ λενε....και αυτοι που δεν θα γυρισουν γιατι βαζουν την λογικη πανω απο ολα..........θελουν να γυρισουν στην Ελλαδα.

Το χρονικο διαστημα ειναι περιπου 6 χρονια..............εκει περιπου αρχιζεις να αισθανεσαι ανετα οικονομικα και επαγγελματικα ....και ξεκινας να παρατηρεις τα πραγματα που δεν σου αρεσουν

Ελβετια παντως ακουγεται πως εχει καλους μισθους....

Αμετανόητος Κριός... Το avatar του/της Manalishi
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από KRS Προβολή μηνύματος
    Είναι γνωστοί οι μισθοί που υπάρχουν στην Ελβετία, κάπου είχε κυκλοφορήσει ότι ο βασικός είναι 3.800, το οποίο δεν αποκλείω...το κόστος ζωής όμως δεν το αναφέρει κανένας..
    Ενδεικτικά, αναφέρω ότι κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά 2 μπουκάλια 0,5 λίτρο νερό 10 ευρώ...2 σάντουιτς σε βενζινάδικο και ένας εσπρέσσο μονός 20 ευρώ...
    Μερικές σκόρπιες σκέψεις John...

Average Monthly Disposable Salary (Net After Tax) 5,330.71 €

Ιούνιος 2015, 7 μέρες Ελβετία ( Zug, Zurich, Geneva)

Ούτε ένα σουβλατζίδικο δεν είδα....

Είπα να πάρω στον πατέρα μου ενα αναμνηστικό, βρήκα ένα μπαρμπέρη παραδοσιακό...πινέλο για ξύρισμα: 58 ελβ. φράγκα.....ας πούμε 50 ευρώ....πινέλο......50 ευρώ...ΤΟ ΠΙΝΕΛΟ!!!!!.......50 ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΙΝΕΛΟ!!!!!! ΓΙΑ ΞΥΡΙΣΜΑ ΤΟ ΘΕΛΩ ΓΑΜΩ ΤΗΝ Π...ΜΟΥ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ "ΣΠΑΤΟΥΛΑΡΩ" ΤΟ moon ΚΑΜΙΑΣ ΓΚΟΜΕΝΑΣ!!!

Γνωστός μου, εργαζόμενος σε ναυτιλιακή εταιρεία ( και έχει πολλές εκεί.....) νοικιάζει 33τμ studio στην Γενεύη στα......1700 ελβ.φρ.

Πολύ καθαρή πόλη, εμείς γιατί είμαστε τέτοια χωματερή...

Δεν ένιωσα πουθενά ανασφαλής, και πίστεψε με περπάτησα πολύ....και σε ανήλιαγα μονοπάτια και καλντερίμια...

Πράσινο, δρόμοι, λεωφορεία, πάρκα. Όλα λειτουργούσαν, όχι υπερβολή, δεν φύτρωναν γκόμενες στα πάρκα για massage ούτε στα λεωφορεία η οδηγός σε ρώταγε ποια στάση προτιμάς στο...sex ride....Λειτουργούσαν όπως θα έπρεπε να λειτουργούν...

Βαρετή πόλη?? Ίσως, πήγαινε μια βόλτα στην εξοχή τους και θα εκπλαγείς απο την φύση και απο τον σεβασμό προς αυτή.....

Βαρετή δεν είναι η ζωή, ο χρήστης φταίει( ..Α computer is as smart as his user..).

Aμα σκεφτώ κάτι άλλο, σου ματα-ξανα-επανα-γράφω...
    I’ve got the bike every middle-aged dude dreams of!!

.................... Το avatar του/της LogOutGoRide
    Είμαι από αυτούς που πιστεύουν το "οπουδήποτε αλλού είναι καλύτερα" και φύγε "προχθές".
    Μετά διαβάζω το τι λένε όσοι είναι έξω και υπάρχουν αρκετοί, αν όχι οι περισσότεροι, που δεν τα περιγράφουν όλα όπως τα φανταζόμαστε.
    Δεν μπορεί, είναι όλοι άχρηστοι, μπουζουκόβιοι ή μαμάκιδες;

Το μόνο "όνειρο" που μου μένει, είναι να έχω την δυνατότητα να σπουδάσω τα παιδιά έξω. Τότε να δουν πως είναι και φυσικά, αν θέλουν, να μείνουν.
    Είναι πολύ πιθανό φυσικά, το όνειρο να μείνει όνειρο. Τι πιθανό, σίγουρο δηλαδή.
    Σε πρώτη φάση, θα έφευγα μόνος μου. Θα έπαιρνα το ρίσκο να αφήσω την εδώ δουλειά μου με κίνδυνο να μην την ξαναβρώ. Μετά από ένα διάστημα, θα έπαιρνα και την οικογένεια.
    Έτσι λέω έξω από τον χορό.

Edit: και κάτι ακόμη που θέλω να ρωτήσω.
    Λέτε σε κάποια μηνύματα, πως τα παιδιά θέλουν να βλέπουν ευτυχισμένους γονείς.
    Δεν έχω λόγο να το αμφισβητίσω.
    Δηλαδή έξω οι γονείς είναι πιο ευτυχισμένοι από εδώ; Σίγουρα ή έτσι νομίζουμε;
    Ακόμη και οι "τέλειοι" Σουηδοί με το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκτονιών; Τουλάχιστον έτσι ακούω. Οι αυτοί που βγαίνουν έξω με σκοπό να μεθύσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται; ή είναι καλύτεροι αυτοί με τους χαλαρότατους δεσμούς οικογένειας και το μεγαλύτερο ποσοστό (ακόμη και τώρα) μπάσταρδων της Αγγλίας;
    Ρωτάω για να μάθω από αυτούς που ζουν έξω.
    Τελευταία τροποποίηση από LogOutGoRide; 30/08/2016 στις 11:40.

Μέλος Το avatar του/της freco
    Θεωρώντας ότι η δουλειά που βρήκες θα σε καλύπτει οικονομικά και έχεις μια ιδέα για το που πας, μόνο για το μέλλον του παιδιού σου ΦΥΓΕ ΧΤΕΣ.

Τι να τον κάνω το ήλιο όταν είμαι στο γραφείο πάνω από 9 ώρες καθημερινά.
    Τι να το κάνω που έχω εδώ παππούδες και γιαγιάδες όταν δεν μπορώ να πάω στο χωριό να δουν το εγγόνι τους;
    Τι να τα κάνω τα μπουζούκια όταν δεν μπορώ να πάω;
    Τι να την κάνω τη δουλειά που δεν ξέρω αν θα υπάρχει αύριο;
    .
    .
    .

Σταματάω εδώ γιατί τα ξέρουμε όλοι οι Έλληνες αυτά, καθώς και όλη την κατάντια μας και το μέλλον που μας περιμένει.

Θα είναι δύσκολα; Ναι.
    Θα σου λείπει η Ελλάδα; Ναι.
    Αλλά δεν μπορώ πλεον αυτή τη ΜΙΖΕΡΙΑ που βλέπω και βιώνω καθημερινά. Μπούχτισα. Σιχάθηκα τη ζωή μου.

Όσοι δεν μπορούμε να φύγουμε, ανήμποροι πλέον να αντιδράσουμε, υπομένουμε τη μοίρα μας που έφτιαξαν άλλοι πριν από εμάς για 'μας.

Καλή τύχη φίλε. Μακάρι να σου έρθουν όλα βολικά.
    Κι αν δεν πάνε όλα όπως τα σκέφτηκες, θα έχεις να λες στο παιδί σου ότι "Τουλάχιστον προσπάθησα".
    Όχι "αμήχανος" πλέον...

ΘΑ εισαι σε αποσταση αναπνοης απο τα Ελβετικα Πασα και το σκέφτεσαι;

Καλο ταξιδι λεμε
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

ακομη και δυσκολα να ειναι τον πρωτο καιρο καμια σχεση με Ελλαδα...

το παιδι σου θα εχει επιλογες για το μελλον σε ενα εκπαιδευτικο συστημα που λειρτουργει.....

πληρωνεις φορους και βλεπεις αντικρισμα και οπως λεει και ο Cpt. εισαι στο κεντρο του μοτοπαραδεισου, Αλπεις, Νοτια Γαλλια,Αυστρια,Βαβαρια, πιστες για αγωνες (αν σε ενδιαφερουν) και το βασικο στην μοτοκουβεντα θα οδηγας χωρις τον φοβο του κωλοδρομου η του καφρου...
    ORGIA!!!!!

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo
    Βρήκες μισθό που θα σε καλύψει; (Οπωσδήποτε ΠΑΝΩ από 5500CHF ανά ΑΤΟΜΟ)
    Αντέχεις τη σφιχτή Ζυρίχη με τα "πρέπει" και τα "μη";
    Αντέχεις γενικά τον "προτεσταντικό" τρόπο ζωής (aka έσφαλα και πρέπει να πληρώσω-η αστυνομία έρχεται μέχρι το αδιέξοδο που μένεις γιατί προφανώς κάποια ύποπτη κίνηση δεν άρεσε στη θείτσα του πάνω διαμερίσματος);

Αν πληρούνται οι προϋποθέσεις καλό ταξίδι. Αν όχι μείνε εκεί που είσαι

P.S. Μπουζούκια δεν έχει αλλά παίζει πολύ Underground spot ηλεκτρονικών ακουσμάτων αν ξέρεις που να πας
    Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.

Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
    "Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

Περασμένα ξεχασμένα... Το avatar του/της Δεινόσαυρος
    Εγώ να σου πω - διαβάζοντας το κείμενο που παρατέθηκε από την σελίδα του πιτσιρίκου - δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο ακριβώς θέλεις να φύγεις...

Πολύ μπερδεμένα μου φαίνονται τα κίνητρά σου, και αυτό πάντα εγκυμονεί κινδύνους. Σκέψου καλά ΓΙΑΤΙ θες να φύγεις και ΠΟΥ θες να πας.
    Θάρθουνε στιγμές δάκρυα γεμάτες
    Μόνος σου θα κλαίς,
    κλείσανε θα λες τις ζωής μου οι στράτες...

Για να προσφερεις στο παιδι σου το καλυτερο δυνατο
    πουτσ@@@@@@@@@

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    Για να προσφερεις στο παιδι σου το καλυτερο δυνατο
    Σωστά φίλε, αλλά δεν είναι μόνο τα λεφτά, έτσι;
    Κυρίως είναι το περιβάλλον. Εκεί μέσα που θα μεγαλώσει το παιδί, που θα δομήσει χαρακτήρα, που θα ενστερνιστεί τις αξίες με τις οποίες θα ζήσει την ζωή του. Άρα το θέμα γίνεται υποκειμενικό.

Έγω μπορεί να θεωρώ οτι μια κοινωνία καλτσοπέδιλων τραπεζιτών που ως επί το πλείστον θεωρεί τους Έλληνες πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο με Σύριους ή Πακιστανούς είναι απλά τέλεια για το παιδί μου. Άλλος μπορεί να διαφωνεί. Είναι ζήτημα του τι θέλει ο καθένας.
    Μόνος σου θα κλαίς,

Τα λεφτα ειναι το τελευταιο.
    Το περιβαλλον και οι προοπτικες το πρωτο.

Τα υπολοιπα δεν τα σχολιαζω γιατι θα παει αλλου η κουβεντα
    πουτσ@@@@@@@@@

Τα υπολοιπα δεν τα σχολιαζω γιατι θα παει αλλου η κουβεντα
    Κι εγώ, κανονικά, ούτε που θα το ανέφερα, και σαν τους περισσότερους θα του πρότεινα το «φύγε χθές».

Αλλά δεδομένου οτι η όλη εισαγωγή του νηματοθέτη βασίζεται στο εν λόγω άρθρο, παίζουν προφανώς και άλλοι παράμετροι: πατριωτισμού, Ευρό-επιρροής, ρύπων αεριωθούμενων, κ.α. Δεν μου φαίνεται για απλή κομμένη-ραμμένη η κατάσταση.
    That's all.
    Μόνος σου θα κλαίς,

Παλαιό μέλος
    κανενα παιδι δεν θα μεγαλωσει καλυτερα η πιο ευχαριστα στο εξωτερικο και μαλιστα στις βορειες χωρες. μην τρελλαθουμε κιολας. ολα τα υπερ θα τα βιωσει μετα την ενηλικιωση του. το μονο που εχει να του προσφερει ειναι καλύτερη παιδεία και κοινωνικη καταξιωση στο μελλον. τα παιδικα χρονια στην ελλαδα χειροτερα απο την ελβετια; ουτε καν

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Τα λεφτα ειναι το τελευταιο.
    Το περιβαλλον και οι προοπτικες το πρωτο......

Ελα εδώ και θα σου πώ εγώ για περιβάλλον και για προοπτικές....

Αν δεν ήταν και τα λεφτά καλά..........................................
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από basilis_k6 Προβολή μηνύματος
    κανενα παιδι δεν θα μεγαλωσει καλυτερα η πιο ευχαριστα στο εξωτερικο και μαλιστα στις βορειες χωρες. μην τρελλαθουμε κιολας. ολα τα υπερ θα τα βιωσει μετα την ενηλικιωση του. το μονο που εχει να του προσφερει ειναι καλύτερη παιδεία και κοινωνικη καταξιωση στο μελλον. τα παιδικα χρονια στην ελλαδα χειροτερα απο την ελβετια; ουτε καν
    Διαφωνώ κάθετα, αν και γενικά εκτιμώ την γνώμη σου σε ο,τι έχω διαβάσει εδώ μέσα.

Και μιλάω μέσα από κάποια εμπειρία. Μόνο σε εφιάλτη θα ήθελα να είχε μεγαλώσει ο γιος μου Ελλάδα. Διακοπούλες μόνο, και αυτές αραιά και πού.
    Το εξωτερικό προσφέρει ευκαιρίες και περιβάλλοντα που ούτε τις έχει ονειρευτεί ο μέσος Έλλην. Θέλει όμως ψάξιμο, ομολογουμένως - δεν φαίνονται εύκολα εκ πρώτης όψεως. Και ανοιχτό μυαλλό.
    Μόνος σου θα κλαίς,

Σελίδα 4 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Aποκλειστικό!Ο Rossi στην Ελλάδα με scooter!
    από TOLISTOLAROS στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 16/11/2008, 21:14
  2. Γινε εθελοντης..στην Ελβετια
    από Xrider στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 15/11/2007, 13:33
  3. Στην πίστα με το ντελιβεράδικο..
    από lampros_fazer στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2007, 21:59
  4. 5/12 Βόλτα στην Ουτρέχτη με Tifoefs