ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Αυτά που για εσένα είναι "καυλατζικια" για μια επιχείρηση είναι είδη με κωδικό-αποθήκη κλπ. Και δεν τίθεται θέμα αν "ξέρει" πως να μην πληρώσει κερατιάτικα. Ξέρει και παραξέρει σε πληροφορώ - μην φαντάζεσαι ότι είσαι ο μόνος γνώστης ...
Απλά είτε σου αρέσει είτε όχι είναι θέμα νόμιμης διαδικασίας-λειτουργίας...Τώρα αν εσύ έχεις την απαίτηση ο κάθε έμπορος-μαγαζάτορας να ρισκάρει παρανομώντας και να βάζει το κεφάλι του στον ντορβά για να αγοράσεις εσύ την λάμπα όσο την βρίσκεις στο e-bay τότε άλλαξε πλευρό να δεις γουέστερν
αν και μπαίνουμε σε άλλου είδους κουβέντα.....
ποια τακτική από τις 2 πιστεύεις οτι επωφελεί περισσότερο το συνάνθρωπο?
η κομπίνα προς το κράτος δεν είναι παράνομη ή κλοπή. απλά με πολύ διάβασμα και ψάξιμο μαθαίνεις να κάνεις ελιγμούς σε ένα εχθρικό περιβάλλον για να επιβιώσεις.
δε κλέβω το κράτος με 400% κέρδος.......
βασικά σύντομα αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα θα αλλάξω πλευρά ξηράς για να βλέπω θάλασσα και αντί από Μεσόγειο θα βλέπω Ατλαντικό.
Μάλιστα. Δηλαδή όταν ο πτωχός -πλην τίμιος- τεχνικός δικτύων κατεβαίνει τη Σόλωνος με το τσαντάκι του παρέχοντας υπηρεσίες σε όσους τη χρειάζονται (γιατροί, δικηγόροι, μαγαζιά κλπ), κρεμάει και ένα εικόνισμα του Μαντέλα στο πέτο του και στο τέλος όταν είναι να κόψει δελτίο παροχής υπηρεσιών σαν τιμή (ανταλλακτικά-εργασία) ζητά "ότι προαιρείσθε". Να με συμπαθάτε αλλά αυτό παραπέμπει σε χομπίστα και όχι σε επαγγελματία. Αν απλά πρόκειται για "χόμπυ" και το θέμα είναι να βγει ένα "συμπληρωματικό χαρτζιλίκι" καλώς. Αν πρόκειται για κύρια βιοποριστική διαδικασία να με συμπαθάτε και πάλι αλλά μόνο να ζήσεις δε μπορεις έτσι...
Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.
Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
"Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."
H κομπίνα προς το κράτος, μια χαρά ήταν και είναι παράνομη. Τα γιατί και το τι ΘΑ έπρεπε να γίνει, είναι να είχαμε να λέγαμε. Κάποιοι δημοκρατικά εκλεγμένοι ψηφίζουν νόμους, και όποιος θέλει τους ακολουθεί εις γνώση του πως είναι παράνομος αν δεν το κάνει.
Με πολύ διάβασμα και ψάξιμο, μαθαίνεις να φοροδιαφεύγεις (που είναι παράνομο) και όχι να φοροαποφεύγεις (που είναι τυπικά νόμιμο) όπως το βαφτίζεις. Οι επαγγελματίες μαγαζάτορες, έχουν συγκεκριμένη διαδικασία να ακολουθήσουν, ολίγον διαφορετική απ΄το αφορολόγητο μέχρι 50$, ή gift, ή sample δεματάκι που λαμβάνει ο ιδιώτης μέσω USPS ή EMS.
To αν είναι ηθικόν και νόμιμο το 400%, και πως το κρίνει ο καθένας είναι άνευ ουσίας κουβέντα. Όσο ανούσια είναι η κριτική για την αμοιβή ενός γιατρού ή ενός IT που θα χρεώσει δουλειά μισής ώρας 25-30-50€.
συμφωνούμε στο ακέραιο, εκτός του οτι μια κουβέντα είναι άνευ ουσίας.![]()
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
για να τελειώνουμε γιατί θα με βγάλετε και βαρυποινίτη σε λίγο για κακούργημα.
αποδίδω ΦΠΑ στο κράτος για την αξία της παροχής υπηρεσίας μου, και χρεώνω το ανταλλακτικό όσο ακριβώς μου κοστίζει.