Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 51 από 51

Θέμα: Ανοχή εμβόλου κυλίνδρου και μαθηματικά δημοτικού

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostaspetrou Προβολή μηνύματος
    Να ενημερώσω επίσης ότι τα παλιά αερόψυκτα Honda Cb750 δούλευαν σε μικρότερες ανοχές απ' ό,τι το βεστρώμ ακριβώς επειδή ήταν αερόψυκτα.
    Το γιατί ας το καταλάβει όποιος ψάξει.
    Γενικά οι ανοχές εμβόλου/κυλίνδρου εξαρτώνται απο τα παρακάτω:

Διάμετρος
    Αερόψυξη/Υγρόψυξη
    Yλικό χιτωνίου
    Υλικό εμβόλου
    Τρόπος κατασκευής εμβόλου (χυτό/σφυρήλατο)

Το οτι γενικά ένας αερόψυκτος χρειάζεται μικρότερη ανοχή απο εναν υγρόψυκτο που χρησιμοποιεί παρόμοια υλικά είναι αυτονόητο, δεν ειναι καμμιά σοφία όπως το παρουσιάζεις και λες μάλιστα οποιος θέλει να το ψαξει κλπ.
    Αυτό συμβαίνει απλά γιατί στο ξεκίνημα το χιτώνιο του υγρόψυκτου ζεσταίνεται πιο αργά απο το έμβολο ενω στον αερόψυκτο ζεσταίνονται πιό ομοιόμορφα.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kostaspetrou
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Γενικά οι ανοχές εμβόλου/κυλίνδρου εξαρτώνται απο τα παρακάτω:

Διάμετρος
    Αερόψυξη/Υγρόψυξη
    Yλικό χιτωνίου
    Υλικό εμβόλου
    Τρόπος κατασκευής εμβόλου (χυτό/σφυρήλατο)

Το οτι γενικά ένας αερόψυκτος χρειάζεται μικρότερη ανοχή απο εναν υγρόψυκτο που χρησιμοποιεί παρόμοια υλικά είναι αυτονόητο, δεν ειναι καμμιά σοφία όπως το παρουσιάζεις και λες μάλιστα οποιος θέλει να το ψαξει κλπ.
    Αυτό συμβαίνει απλά γιατί στο ξεκίνημα το χιτώνιο του υγρόψυκτου ζεσταίνεται πιο αργά απο το έμβολο ενω στον αερόψυκτο ζεσταίνονται πιό ομοιόμορφα.
    Αυτά που λες είναι σωστά.Δεν το παρουσιάζω ως σοφία, κάθε άλλο.
    Απλά έχε κατά νου ότι ένα αντικείμενο το οποίο σε εσένα/εμένα/κάποιον άλλο είναι γνωστό(σε κάποιο βαθμό τέλως πάντων, πάντα μαθαίνουμε), σε κάποιους άλλους να'ναι άγνωστο ή -ακόμα χειρότερα- να ξέρουν (ή " ξέρουν" ) μέσες άκρες.

Κουβέντα κάνουμε, τροφή για ενημέρωση και σκέψη δίνουμε.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostaspetrou Προβολή μηνύματος
    Αυτά που λες είναι σωστά.Δεν το παρουσιάζω ως σοφία, κάθε άλλο.
    Απλά έχε κατά νου ότι ένα αντικείμενο το οποίο σε εσένα/εμένα/κάποιον άλλο είναι γνωστό(σε κάποιο βαθμό τέλως πάντων, πάντα μαθαίνουμε), σε κάποιους άλλους να'ναι άγνωστο ή -ακόμα χειρότερα- να ξέρουν (ή " ξέρουν" ) μέσες άκρες.

Κουβέντα κάνουμε, τροφή για ενημέρωση και σκέψη δίνουμε.
    Αλλιώς εκλαμβάνω εγώ το:
    'Το γιατί ας το καταλάβει όποιος ψάξει.' που εγραψες εσύ και γι αυτό κι εγώ εγραψα το παραπάνω.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Αλλιώς εκλαμβάνω εγώ το:
    'Το γιατί ας το καταλάβει όποιος ψάξει.' που εγραψες εσύ και γι αυτό κι εγώ εγραψα το παραπάνω.
    Κακώς το εκλαμβάνεις έτσι. Το έγραψα διότι είναι πολύ κουραστικό να εξηγώ ό,τι ξέρω, ούτε υπάρχει λόγος να καταντήσουμε τη συζήτηση "εισαγωγή στη μηχανολογία ". Θα γίνει τεράστια και ίσως κουραστική για πολλούς.

Οπότε αν κάποιος θέλει να εμβαθύνει, ας το ψάξει. Ας κάνει δηλαδή ό,τι και οι περισσότεροι που μάθαμε 5-10 πράγματα.

Τέλως πάντων, άνοιξα τη συζήτηση επειδή παρατήρησα ένα παράδοξο στα μάνουαλ των σουζούκι.
    Αν βγήκε κάτι καλό απ' όλη τη συζήτηση δεν το ξέρω.

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Νομίζω ότι παραβλέπετε όλοι τη δεύτερη στήλη που είναι το Limit-Όριο,αυτή,αν δείτε,μάς δίνει ακόμα πιο ακραίες τιμές:
    Μπορεί η πρώτη στήλη να περιγράφει ιδανικές ανοχές 0,02 - 0,03 αλλά στο Limit μάς δίνει ένα ολόκληρο δέκατο του χιλιοστού (και κάτι ψιλά - 0,12)!
    Το ίδιο γίνεται και με το πιστόνι,από 80,975 ελάχιστο, το 'στενεύει' κι άλλο στο 80,880.

Εν κατακλείδι το ένα εκατοστό του χιλιοστού πάνω και κάτω που βρίσκει ο Κώστας είναι εντός ανεκτών ορίων από τη Suzuki (για το Busa) σύμφωνα με τη στήλη των ορίων.

Εδιτ:Το κατώτατο 0,01 που προκύπτει από την αφαίρεση πάντως δεν το έχω εξηγήσει ακόμα .
    Τελευταία τροποποίηση από karellen; 04/01/2017 στις 11:55.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karellen Προβολή μηνύματος
    Νομίζω ότι παραβλέπετε όλοι τη δεύτερη στήλη που είναι το Limit-Όριο,αυτή,αν δείτε,μάς δίνει ακόμα πιο ακραίες τιμές:
    Μπορεί η πρώτη στήλη να περιγράφει ιδανικές ανοχές 0,02 - 0,03 αλλά στο Limit μάς δίνει ένα ολόκληρο δέκατο του χιλιοστού (και κάτι ψιλά - 0,12)!
    Το ίδιο γίνεται και με το πιστόνι,από 80,975 ελάχιστο, το 'στενεύει' κι άλλο στο 80,880.

Εν κατακλείδι το ένα εκατοστό του χιλιοστού πάνω και κάτω που βρίσκει ο Κώστας είναι εντός ανεκτών ορίων από τη Suzuki (για το Busa) σύμφωνα με τη στήλη των ορίων.
    Το service limit 0,12 είναι η ανοχή κατά την οποία θες αλλαγή εμβόλου/κυλίνδρου ή και τα δύο.
    Μηχανάκι που δουλεύει κοντά σε αυτό δουλεύει επιεικώς χάλια και κινδυνεύει με σοβαρότερη ζημιά.
    Δε μας απασχολεί αυτό καθόλου, εμείς συζητάμε για ανοιγμένο κινητήρα και καινούρια ή έστω άφθαρτα ανταλλακτικά.

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 06/03/2016, 00:55
  2. ΚΟΚ και μαθηματικα
    από gregpktm στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 11/04/2007, 14:29
  3. Ανοχες πιστονιου και κυλινδρου
    από xtzanos στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 21/03/2007, 15:36
  4. Προς admins, moderatores και όποιος άλλος...
    από TManiac στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 08:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF